Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarzyna87 wrote:Ja robiłam dwa razy, trzeci raz kazała mi iść gin, ale powiedziała, żeby więcej badań nie robić, po nie ma takiej potrzeby. Ciąża jest dobrze umiejscowiona i czekamy na serducho, którego beta nie wykryje.
Kasia, może niektórym chodzi o to, czy na pewno wszystko rozwija się prawidłowo... Jak ja mam w historii 2 poronienia, to lekarz po prostu chce mieć czarno na białym, nie wiem?
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Fatim wrote:Dziewczyny tak się zastanawiam... Belly pokazuje mi "jesteś w 7 tygodniu ciąży" a w nawiasie 6tydzień 5dzień więc jak się mówi w końcu, że jestem w 7 tygodniu ciąży (nawet jak 7 tygodnia ciąża jeszcze nie ukończyła?) no i przede wszystkim patrzę na rozwój dziecka według 7 tygodnia czy według 6 w takiej sytuacji ?
Mój gin twierdzi, że liczy się skończone tygodnie, a nie rozpoczęte. Czyli jak 6w4d to w 6 jestem.agania lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Anastazjaaa wrote:Zrobiłam sobie rano tak dla zabawy bo wiem ze to tylko zabobon, test z moczu i sody na płeć dziecka,
Wyszła dziewczynka
Tiago byłby rozczarowany bo chce brata, a mąż szczęśliwy.
No ale zobaczymy co czas pokaże
Też chętnie się dowiem na czym ten test polega -
Betti-85 wrote:Anastazja a na czym polega ten test? pierwsze słyszę
Test na płeć:
To tylko zabobon wiec potraktowalam to jako zabawę.
Do pojemniczka wsypujesz dwie łyżeczki sody spożywczej do drugiego siusiasz.
Siuski przelewasz do pojemniak z soda, tak aby po wlaniu były z dwa cm wyżej niż soda.
Jak się pieni to chłopczyk, jak nie to dziewczynka.
Niby mojej mamie się sprawdziło ale dla mnie to tylko zabawa.
A i mocz powinien być poranny
Robiłam to w pojemnikach na mocz które daje się do badaniapolkosia, Betti-85, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybyłam u endokrynologa w sumie był zadowolony że tak szybko spadło mi TSH, przepisał mi euthyrox 88mg (od pon-pt) oraz euthyrox 100mg w (sob-ndz)
i za 6 tyg mam przyjść na kontrolę. Ja chcę rodzić w Świętochłowicach. Chociaż nie wiem czy nie bd musiała rodzić w Katowicach no wszystko się okaże w późniejszym czasieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 14:06
paula1 lubi tę wiadomość
-
Co do liczenia tygodni, ja patrzę na rozmiar CRL jaki mam - wg niektórych danych to na przykład 6, wg innych 7 tydzień, wiec jak w necie szukam informacji o tygodniu ciąży w którym jestem, to wybieram ten, gdzie długość dzidziusia zgadza się z moim USG
-
Anastazjaaa wrote:Test na płeć:
To tylko zabobon wiec potraktowalam to jako zabawę.
Do pojemniczka wsypujesz dwie łyżeczki sody spożywczej do drugiego siusiasz.
Siuski przelewasz do pojemniak z soda, tak aby po wlaniu były z dwa cm wyżej niż soda.
Jak się pieni to chłopczyk, jak nie to dziewczynka.
Niby mojej mamie się sprawdziło ale dla mnie to tylko zabawa.
A i mocz powinien być poranny
Robiłam to w pojemnikach na mocz które daje się do badania
To może też wypróbujeAnastazjaaa lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Anstazja, aż jutro sobie zrobię ten test Mi z chińskiego wychodzi dziewczynka, ale sprawdzałam 3 innych dzieci koleżankom i żadnej się nie potwierdziło...
Na początku tego wątku wklejalam kalkurator do kalendarza chińskiego który po podaniu daty urodzin sam wylicza twoje lata księżycowe.
Mi wyszło ze jestem półtora roku młodsza w latach ksiezycowych niż normalnie
Aaa i tam wyszła tez dziewczynka, ciekawe co z tego bedzie -
Witajcie dziewczyny jeśli Bóg pozwoli to zostanę październikową mamusią, podczytywałam Was od czasu do czasu ( coś jakby takie male przeczucie, że tutaj wyląduję) i zauważyłam, że jest tutaj kilka dziewczyn które przyjmują heparyne i acard. Mam pytanie odnośnie odstępu czasowego pomiędzy heparyna a acardem, jak Wy to robicie? Acard staram się przyjmować przed południem, heparynę wieczorem. Wczoraj robiłam dopiero 1 zastrzyk i staram się to jakoś sobie poukładać...
Oficjalnie zagoszczę u Was za jakiś czas, jak już wszystko się nam ładnie potwierdzi... Pozdrawiam Was serdecznie i z góry dziekuję za pomoc.FreshMm, Kasia82, Bunia86, paula1, Małgorzatka, nat_alia, Ursa, Kaśku lubią tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
nick nieaktualny
-
Ja mam przeczucie, że u nas będzie druga dziewczynka, bo zawsze, gdy myślę o maluszku, często mam w głowie imię "Emilka". Mój mąż też stwierdził, że jego zdaniem będzie kolejna córcia. A macie wybrane imiona? U nas to Emilka (to raczej się nie zmieni) i Filip (nie wiem czy przy nim zostaniemy).
Betti-85 lubi tę wiadomość