X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak będzie dobrze :) u mnie dziś 17% ciąży tak się cieszę, gdy te najważniejsze procenty mojego życia idą w górę tak samo jak nie mogę się zawsze doczekać kolejnego dnia by dziecko było już starsze :) <3 też tak macie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 09:58

polkosia lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie, jestem juz w lozeczku. Jutro dopiero na 11 do pracy to miejmy nadzieje se będzie mi lepiej. Pozdrawiam was wszystkie i badzmy dobrej mysli, nasze fasolki zdrowo rosna i tak zostanie

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim Mam to samo kilkanaście razy dziennie patrze na kalendarz jakby miało się coś zmienić :) najchętniej co dzień bym robiła usg żeby tylko zobaczyć co u Maluszka :) :) U Nas i tak na razie do 3 msc wizyty co dwa tygodnie ...

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już bym chciała, żeby minął ten pierwszy trymestr, a potem może iść w swoim tempie :)

Fatim, meeegi1771, Rzodkiewka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;)

Ja dzisiaj zaczęłam dzień od wymiotow także jest super :/ ale to chyba z głodu dosłownie bo w nocy się już budziłam z ssaniem w żołądku ... Teraz się lepiej czuje na szczęście ;) pogoda dalej piękna , ogarnę i wychodzę na świeże powietrze ;)

Muffinka zdrowiej kochana :* Ja też piłam stodal z resztą to jest lek homeopatyczny także bezpieczny dla kobiet w ciąży :) :)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :* :) ja jeszcze 2 dni ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka - ja tak samo dziś zaczęłam dzień - pierwszy raz :) nad ranem wstałam i napiłam się parę łyków wody, położyłam się i tak mnie zaczęło targać że myślałam że do ubikacji nie dobiegnę... ale dobiegłam :D

też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka - ja tak samo dziś zaczęłam dzień - pierwszy raz :) nad ranem wstałam i napiłam się parę łyków wody, położyłam się i tak mnie zaczęło targać że myślałam że do ubikacji nie dobiegnę... ale dobiegłam :D

też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) nieśmiało chciałabym dołączyć... Belly mówi, że mam termin na 28 października - ale pewnie będzie wcześniej, co raczej CC z powodu operacji kręgosłupa...

Dziewczyny, czy Was na początku też bolał brzuch? Ja się czuję jakbym miała dostać @ i do tego boli krzyż i biodra... to normalne?

Małgorzatka, Kaśku, FreshMm, paula1 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania te bóle to norma :) z czasem przejdą i raz na jakiś czas będą o sobie przypominać a tak w ogóle to witaj :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agania :) Gratulacje :)
    Miałam dokładnie tak samo. Zresztą do dziś zdarzają mi się bóle brzucha :)
    Spokojnej ciąży :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agania :* Gratuluje ;) i zgadzam się z dziewczynami na tym etapie te bóle to norma :)

No to pięknie Ola :D wesolutko zaczęłyśmy :D

ola.321 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bo zaczęłam panikować... uspokoiłyście mnie trochę :)

Mąż oczywiście powiedział, że to normalne, bo przecież WSZYSTKO się zmienia! Chyba miał rację...

A można w razie czego brać no-spę, czy nie bardzo?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj męczyły mnie takie mdłości że patrzenie na komputer nawet nie wchodizło w grę. dziś to samo :(

Byłam u lekarza. Zrobiła USG które trwało jakieś 3 sekundy. Powiedziała że jest sam pecherzyk i że za wcześnie na zarodek jeszcze..
    Już jak weszłam i jak zobacztyła moją ostatnią betę (z 6 lutego wartość 176) to od razu powiedziała że jescze pewnie nic nie będzie widać.

Niby powiedziała że jest wszystko w porządku ale strasznie się martwie, Zrobiłam jescze raz bete mam miec wyniki wieczorem.

Ogólnie ostatnia miasiączka 4 stycznia. Owulacja najwcześniej 22 stycznia może ze 2 dni później. Test negatywny 1 lutego, pozytywny jasna kreska 2 lutego. Czy możliwe żeby jeszcze nic nie było widać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:32

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Dziewczyny wczoraj męczyły mnie takie mdłości że patrzenie na komputer nawet nie wchodizło w grę. dziś to samo :(

Byłam u lekarza. Zrobiła USG które trwało jakieś 3 sekundy. Powiedziała że jest sam pecherzyk i że za wcześnie na zarodek jeszcze..
    Już jak weszłam i jak zobacztyła moją ostatnią betę (z 6 lutego wartość 176) to od razu powiedziała że jescze pewnie nic nie będzie widać.

Niby powiedziała że jest wszystko w porządku ale strasznie się martwie, Zrobiłam jescze raz bete mam miec wyniki wieczorem.

Ogólnie ostatnia miasiączka 4 lutego. Owulacja najwcześniej 22 stycznia może ze 2 dni później. Test negatywny 1 lutego, pozytywny jasna kreska 2 lutego. Czy możliwe żeby jeszcze nic nie było widać?
    :O Co za lekarz ?? Następna mądra się znalazła :O ... jak można się sugerować betą z przed 2 tyg ?? Oj Bunia zmień lekarza :P Na pewno jest dobrze wszystko i teraz przez taką babę będziesz się stresować :/

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja mam masę sprzątania w chacie. Zaniedbałam strasznie przez chorobę, a przy takiej ilości zwierząt syf generuje się praktycznie 24h na dobę. 5 papug mieszka całkowicie na wolności, łażą po salonie, kuchni, a jedna to już sobie umie pokrywki na garnkach zdejmować i wyjada pół obiadu... Oczywiście trzepiąc dziobem na wszystkie strony, cudownie nie? ;) Muszę się jutro wziąć za to, więc czeka mnie dzień sprzątania...

Superr!! ja jestem fanką zwierząt :D

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa usg 3 sekundy no sorry :/

oar83e3krqgkccev.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6c694a59b4844f4fmed.jpg

Moja kula, całe 0,78 cm :)

Betti-85, polkosia, Małgorzatka, meeegi1771, betii, agania, Nynusia, Fatim, FreshMm, paula1, nat_alia, Rzodkiewka, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • malgo86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Hej kochane ;)

Ja dzisiaj zaczęłam dzień od wymiotow także jest super :/ ale to chyba z głodu dosłownie bo w nocy się już budziłam z ssaniem w żołądku ... Teraz się lepiej czuje na szczęście ;) pogoda dalej piękna , ogarnę i wychodzę na świeże powietrze ;)

Muffinka zdrowiej kochana :* Ja też piłam stodal z resztą to jest lek homeopatyczny także bezpieczny dla kobiet w ciąży :) :)
    Ja miałam to samo, obudziłam się w nocy i strasznie mnie bolał żołądek niby z głodu. Dzisiaj miałam problem z jedzeniem, bo nadal czułam te skurcze żołądka. Nie wiem, co to może być.
    Jutro wizyta, wszystko się okaże czy jest dobrze.

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • dodinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:

Ogólnie ostatnia miasiączka 4 lutego. Owulacja najwcześniej 22 stycznia może ze 2 dni później. Test negatywny 1 lutego, pozytywny jasna kreska 2 lutego. Czy możliwe żeby jeszcze nic nie było widać?

Zmień lekarza Kochana

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ