X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu jesli rzeczywiscie kiepsko z brzuchem to moze lepiej isc do szpitala . A leki nic nie pomagaja ? I ile ma teraz Twoja szyjka ?

A tak wogole to mamy ten sam wiek ciazy i synusi Leonkow ;)

madu lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu, rany, szkoda, że i tobie się szyjka skróciła :( Trzymam kciuki, żebyś dała radę znieść to leżenie :)

ana, super wiadomość!

ja poprasowałam, zdjęłam 2 prania, rozwiesiłam kolejne i nastawiłam drugie, i padam. Matko święta jaka dzisiaj duchota straszna!

madu lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, to dobrze, że wszystko już ok! Jak Ty bez deski funkcjonujesz?;)
    Agania, piękny brzuszek, i piersi pokaźne hehe:)
    Mika, największy jak dla mnie plus to góry, a raczej pagóry dookoła, do tego Beksiński, przyjemny ryneczek, malowniczy San, jak dla mnie bomba:)
    Moją mieścine też się w pół godziny da przejść, a nie mam tego wszystkiego, nawet nie ma gdzie na spacer pójść:/
    Super, że na wizycie wszystko ok:) teraz pewnie zaznasz troche spokoju, bo miałaś aktywne te parenaście dni:)
    Zaraz jakies zdjęcia wybiorę i Ci pokaże jaki Sanok ładny haha:D
    Madu, strasznie mi przykro, że musisz leżeć, to musi być bardzo trudne, szczególnie własnie jak byłas aktywna cały czas, ale dla dobra Leonka na pewno dasz radę i może się poprawi. Mi leżenie na twardy brzuch pomogło, ale ja z szyjką problemów nie miałam. Ściskam Cię mocno i trzymam kciuki, zeby sie poprawiło!
    Lucy, oby dotrwał!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 11:32

madu, Lucy7 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton - cycki praktycznie mu nie urosły wcale, tylko się wypełniły tak jakby i dalej mam D jak miałam przed ciążą :)

agaton lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka ciekawe czy nasi Leonkowie urodza sie w tym samym czasie;)

Lekarka zmieniła mi magnez na silniejsyz i kazała doraźnie brać nospę no i lezec, lezec i jeszcze raz lezec. Ale faktycznie czuję że to lezenie najbardziej pomaga, bo jak tylko wstaje to brzuch jak kamien wiec leże, a co do szpitala, to mam powiedziane że jak znów bedzie bolec to mam jechać, więc tak tez zrobię. Generalnie to jest kobieta, która nie straszy i nie wprowadza nerwowej atmosfery, dlatego troche powaznie zabrzmiała groźba, ze "jak Pani nie bedzie leżec, to Panią wyślę do szpitala".

a co do długości, na razie długo bo 3 cm ale z rozwarciem wewnętrznym na 0,5 i miękka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 11:36

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu wspolczuje, kuzwa no i Tobie leżenia tez eh . No co zrobić kochanie , musisz no to dla malusia wszystko sama wiesz.

Mnie tak glowa właśnie rozbolala ze oszalec idzie ... :/
    Duszno i gorąco masakrycznie jezu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton hehe dzięki no faktycznie daje czadu i tak codziennie :D
    A Ty miała super weekend podziwiam ja zaraz bym juz nie miała sił hehe :)

Mika cieszę sie ze się dogadalas i wszystko ok ! :)

Aana ale super wieści !

Agania brzusio cud miód orzeszki :*

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które zamawiały u Natali, powiedźcie ile czekałyście na realizację zamowienia? pisałyście do Natali jakaś wiadomośc z informacją nt wzorów jakie chcecie i kolorów, bo na stronie widziałam nie ma za wiele rzeczy, z których można wybierać.

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu skoro leżenie pomaga to nie ma wyjścia, musisz jak najwięcej leżeć. Domyślam się, że to trudne ale najważniejsze żeby maluszek jeszcze posiedział w brzuszku :)

Co do zamówienia od Natalii to o wiele więcej możesz zobaczyć tutaj:

https://www.facebook.com/handmade.Natali?fref=ts

Ja nie znalazłam kompletu, który by mi w 100% odpowiadał dlatego napisałam do niej e-maila, Natalia przesłała mi wzory materiałów w kolorach jakie mnie interesowały i sama sobie skomponowałam zestaw, trochę Natalia doradziła :) Ja czekałam na zamówienie miesiąc.

• madu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję Estrella za info :) Wyglada na to, że szybciutko sie musze wziąć za pisanie do niej ;)

a co do prania to piore w naszym proszku i prasuję te po tym pierwszym praniu, potem odpuszczę :) Płynu do płukania nie uzywam, mam całkiem miękka wode wiec te ciuszki nie sa jakies twarde.

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu moim zdaniem dla psychiki zawsze lepiej leżeć w domu plackiem niż w szpitalu. książka, tv, net i dasz rade.

U mnie po kontroli afi - 24, 18, 16 bo Maciek posłuchał mnie i zaczął się tak wypinal żeby trochę wód zasłonić ;) wiec na razie zostaje w domu dzięki Bogu, kolejna wizyta w czwartek :)

aanaa, ~Rewianka~, estrella, agaton, paula1, Nynusia lubią tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,własnie smaże mięso na obiad i prysnął mi tłuszcz akurat na brzuch,mam małe 2 małe ślady na skórze,na jednym utworzył mi się bąbelek z wodą! od razu na neta weszła i napisane jest ze oparzenie nie zagraża płodowi.. mimo wszystko jestem strasznie roztrzęsiona i wystraszona!

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie kochana spokojnie ! Jak czytalas ze nic nie zagraza maluszkowi na pewno tak jest . Rozumiem Cie bo sama zamykalam ost lodowke i lekko uderzylam sie drzwiami tez bylam przestraszona ze cos zrobie malenstwu .
    Ale spokojnie maluch jest dobrze ukryty w brzuszku na pewno te kropeczki sa tylko na skorze nic dalej nie pojdzie ! :*

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, tez tak myslę, że jak juz leżec to w domu jak najdłużej. Dobrze, ze u
    Ciebie dobre informacje:)

Lexie, nie martw sie Tymek na pewno niczego nie poczoł, ale rozumiem że sie zestresowałas. ale postaraj sie uspokoic, bo nerwy akurat Tymcio czuje.

Lexie, onka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie spokojnie ! Nie zagraża nic , Ja nie raz się poparzylam i nie raz mi skapnal tłuszcz na brzuch . Wszystko ok nie martw się:)

Lexie lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie spokojnie, ja w pt pokazywałam, jaką mam sznytę po przypaleniu się żelazkiem i wszystko jest ok ;)

Lexie lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam posta i wszystko skasowało, więc strzelam focha i... Nie będę pisać drugi raz! Wrrr...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia marudzisz i strzelasz fochy jak baba w ciąży, ja nie wiem :P

soraya, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, polkosia, BATTINKA, ~Rewianka~, estrella, annggela, Lucy7, Blondik, agaton, paula1, Nynusia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję Wam :* własnie się położyłam i próbuję sie nie stresować.. dobrze,ze dziś wizyta i zobaczę czy z maluszkiem wszystko w porządku..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :D

Mi dziś strasznie coś śmierdzi w domu, a głównie w korytarzu. Nie wiem czy to od upału mi coś na mózg padło czy naprawdę śmierdzi... Mam tam tylko komodę (nową) i obraz. Nie mam pojęcia co mogłoby tak śmierdzieć. Czekam na Marcina, żeby się "zaciągnął" ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1980 1981 1982 1983 1984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ