X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu jesli rzeczywiscie kiepsko z brzuchem to moze lepiej isc do szpitala . A leki nic nie pomagaja ? I ile ma teraz Twoja szyjka ?

A tak wogole to mamy ten sam wiek ciazy i synusi Leonkow ;)

madu lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu, rany, szkoda, że i tobie się szyjka skróciła :( Trzymam kciuki, żebyś dała radę znieść to leżenie :)

ana, super wiadomość!

ja poprasowałam, zdjęłam 2 prania, rozwiesiłam kolejne i nastawiłam drugie, i padam. Matko święta jaka dzisiaj duchota straszna!

madu lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, to dobrze, że wszystko już ok! Jak Ty bez deski funkcjonujesz?;)
    Agania, piękny brzuszek, i piersi pokaźne hehe:)
    Mika, największy jak dla mnie plus to góry, a raczej pagóry dookoła, do tego Beksiński, przyjemny ryneczek, malowniczy San, jak dla mnie bomba:)
    Moją mieścine też się w pół godziny da przejść, a nie mam tego wszystkiego, nawet nie ma gdzie na spacer pójść:/
    Super, że na wizycie wszystko ok:) teraz pewnie zaznasz troche spokoju, bo miałaś aktywne te parenaście dni:)
    Zaraz jakies zdjęcia wybiorę i Ci pokaże jaki Sanok ładny haha:D
    Madu, strasznie mi przykro, że musisz leżeć, to musi być bardzo trudne, szczególnie własnie jak byłas aktywna cały czas, ale dla dobra Leonka na pewno dasz radę i może się poprawi. Mi leżenie na twardy brzuch pomogło, ale ja z szyjką problemów nie miałam. Ściskam Cię mocno i trzymam kciuki, zeby sie poprawiło!
    Lucy, oby dotrwał!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 11:32

madu, Lucy7 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton - cycki praktycznie mu nie urosły wcale, tylko się wypełniły tak jakby i dalej mam D jak miałam przed ciążą :)

agaton lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka ciekawe czy nasi Leonkowie urodza sie w tym samym czasie;)

Lekarka zmieniła mi magnez na silniejsyz i kazała doraźnie brać nospę no i lezec, lezec i jeszcze raz lezec. Ale faktycznie czuję że to lezenie najbardziej pomaga, bo jak tylko wstaje to brzuch jak kamien wiec leże, a co do szpitala, to mam powiedziane że jak znów bedzie bolec to mam jechać, więc tak tez zrobię. Generalnie to jest kobieta, która nie straszy i nie wprowadza nerwowej atmosfery, dlatego troche powaznie zabrzmiała groźba, ze "jak Pani nie bedzie leżec, to Panią wyślę do szpitala".

a co do długości, na razie długo bo 3 cm ale z rozwarciem wewnętrznym na 0,5 i miękka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 11:36

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu wspolczuje, kuzwa no i Tobie leżenia tez eh . No co zrobić kochanie , musisz no to dla malusia wszystko sama wiesz.

Mnie tak glowa właśnie rozbolala ze oszalec idzie ... :/
    Duszno i gorąco masakrycznie jezu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton hehe dzięki no faktycznie daje czadu i tak codziennie :D
    A Ty miała super weekend podziwiam ja zaraz bym juz nie miała sił hehe :)

Mika cieszę sie ze się dogadalas i wszystko ok ! :)

Aana ale super wieści !

Agania brzusio cud miód orzeszki :*

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które zamawiały u Natali, powiedźcie ile czekałyście na realizację zamowienia? pisałyście do Natali jakaś wiadomośc z informacją nt wzorów jakie chcecie i kolorów, bo na stronie widziałam nie ma za wiele rzeczy, z których można wybierać.

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu skoro leżenie pomaga to nie ma wyjścia, musisz jak najwięcej leżeć. Domyślam się, że to trudne ale najważniejsze żeby maluszek jeszcze posiedział w brzuszku :)

Co do zamówienia od Natalii to o wiele więcej możesz zobaczyć tutaj:

https://www.facebook.com/handmade.Natali?fref=ts

Ja nie znalazłam kompletu, który by mi w 100% odpowiadał dlatego napisałam do niej e-maila, Natalia przesłała mi wzory materiałów w kolorach jakie mnie interesowały i sama sobie skomponowałam zestaw, trochę Natalia doradziła :) Ja czekałam na zamówienie miesiąc.

• madu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję Estrella za info :) Wyglada na to, że szybciutko sie musze wziąć za pisanie do niej ;)

a co do prania to piore w naszym proszku i prasuję te po tym pierwszym praniu, potem odpuszczę :) Płynu do płukania nie uzywam, mam całkiem miękka wode wiec te ciuszki nie sa jakies twarde.

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu moim zdaniem dla psychiki zawsze lepiej leżeć w domu plackiem niż w szpitalu. książka, tv, net i dasz rade.

U mnie po kontroli afi - 24, 18, 16 bo Maciek posłuchał mnie i zaczął się tak wypinal żeby trochę wód zasłonić ;) wiec na razie zostaje w domu dzięki Bogu, kolejna wizyta w czwartek :)

aanaa, ~Rewianka~, estrella, agaton, paula1, Nynusia lubią tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,własnie smaże mięso na obiad i prysnął mi tłuszcz akurat na brzuch,mam małe 2 małe ślady na skórze,na jednym utworzył mi się bąbelek z wodą! od razu na neta weszła i napisane jest ze oparzenie nie zagraża płodowi.. mimo wszystko jestem strasznie roztrzęsiona i wystraszona!

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie kochana spokojnie ! Jak czytalas ze nic nie zagraza maluszkowi na pewno tak jest . Rozumiem Cie bo sama zamykalam ost lodowke i lekko uderzylam sie drzwiami tez bylam przestraszona ze cos zrobie malenstwu .
    Ale spokojnie maluch jest dobrze ukryty w brzuszku na pewno te kropeczki sa tylko na skorze nic dalej nie pojdzie ! :*

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, tez tak myslę, że jak juz leżec to w domu jak najdłużej. Dobrze, ze u
    Ciebie dobre informacje:)

Lexie, nie martw sie Tymek na pewno niczego nie poczoł, ale rozumiem że sie zestresowałas. ale postaraj sie uspokoic, bo nerwy akurat Tymcio czuje.

Lexie, onka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie spokojnie ! Nie zagraża nic , Ja nie raz się poparzylam i nie raz mi skapnal tłuszcz na brzuch . Wszystko ok nie martw się:)

Lexie lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie spokojnie, ja w pt pokazywałam, jaką mam sznytę po przypaleniu się żelazkiem i wszystko jest ok ;)

Lexie lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam posta i wszystko skasowało, więc strzelam focha i... Nie będę pisać drugi raz! Wrrr...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia marudzisz i strzelasz fochy jak baba w ciąży, ja nie wiem :P

soraya, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, polkosia, BATTINKA, ~Rewianka~, estrella, annggela, Lucy7, Blondik, agaton, paula1, Nynusia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję Wam :* własnie się położyłam i próbuję sie nie stresować.. dobrze,ze dziś wizyta i zobaczę czy z maluszkiem wszystko w porządku..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :D

Mi dziś strasznie coś śmierdzi w domu, a głównie w korytarzu. Nie wiem czy to od upału mi coś na mózg padło czy naprawdę śmierdzi... Mam tam tylko komodę (nową) i obraz. Nie mam pojęcia co mogłoby tak śmierdzieć. Czekam na Marcina, żeby się "zaciągnął" ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1980 1981 1982 1983 1984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ