X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    W weekend wyprałam całą tapicerkę do wózka. Nosidełko jeszcze muszę przemyć i spacerówkę gąbką. Dzisiaj uprać pościel, ochraniacze, koce, czapeczki, skarpetki i niedrapki. Dziewczyny kiedy wyjąć materac z folii i go położyć do łóżeczka?
    Mój się spiera, żeby już wyjąć i włożyć do łóżeczka, chyba się nie zaśmierdzi.

I jak to jest w tym GBS? Ja muszę je wykonać prywatnie w centrum medycznym ,gdzie się pobiera krew.
    Czy są jeszcze tu jakieś dziewczyny, którym niunia się jeszcze nie przekręciła?
    Moja jest w pozycji siedzącej (podłużnej miednicowej). Ciągle czuje kopnięcia na dole brzucha, a wypinanie główki na górze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 09:48

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 - moja Mała jeszcze się nie przekręciła, jest w dokładnie tej samej pozycji co Twoja. Liczę, że się obróci, bo ma jeszcze trochę czasu na to :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, warto dzieciaczkom trochę pomóc :) Polecam lekkie kołysanie biodrami do muzyki. Rozluźnia, a może i dzieciaczki fikną ;)

Do mnie jutro przyjedzie nowe żelazko i na pewno coś przeprasuję, jak się ochłodzi, bo w sumie lubię prasować :) Ale na pewno liczone będzie to w sztukach, a nie kilogramach ;)

aanaa, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, warto dzieciaczkom trochę pomóc :) Polecam lekkie kołysanie biodrami do muzyki. Rozluźnia, a może i dzieciaczki fikną ;)

Ja na razie bujam się na piłce, ale nic to nie dało, może faktycznie trochę sie pobujam w rytm muzyki :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero mam 34 tydzień i 3 dzień, dlatego liczę że się obróci do 36 tygodnia. Do tego zostałam sama w domu, mam częste skurcze po bokach brzucha. Wkurzają mnie te cholerne upały, nawet wiatrak nie pomaga. Sajgon, szczególnie jak się mieszka na 4 piętrze w bloku.

Ja ćwiczę nadal kołysania, kocie grzbiety i pilates, na piłce kołysanie i nadal nic nie poskutkowało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 10:00

36rv4zp.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dobrze, ze temat prania, bo ja wlasnie zakupiłam żele do prania Jelp, a o płynie do zmiękczania juz nie pomyslałam, czyli lepiej kupić? Wydawało mi sie, ze żel sam w sobie zmiękczy....moze sie mylę!

relgh371crdcdbv2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam materac już w łóżeczku ale w folii jeszcze cały czas.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, a normalnie używasz zmiękczacza? Jak tak, to poczujesz różnicę prania bez niego. Przynajmniej ja poczułam i nie podobało mi się to pranie :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny piorę samymi kapsułkami z jelpa i nie zmiękczam niczym innym. Mam same prawie używane ciuszki i nic jeszcze się nie poniszczyło. Nowe uprałam razem z używanymi i jakością po praniu nie odbiegają od siebie.

36rv4zp.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z tej glukozy ledwo żywa , cholera !!!! Jakie to paskudne w smaku !!! Feeeee :/ wypilam to mnie dwa razy cofnelo ale dalam rade . Pierwsza godzina była najgorsza , krecioly w głowie i mdłości a druga zleciala strasznie szybko ... Strasznie . Pokluta , niesmakiem wyszłam . Wyniki jutro po 16
    Właśnie próbuje zjeść śniadanie , zjadlam kanapkę i znów mega mdłości ! :/
    Pisalam do apteki po paseczki lakmusowe i dostalam za darmo 8:) bo Pani dostała za darmo jako próbki od firmy jakiejs i ze w ciąży jestem to daje mi:) a takto w sprzedaży nie mieli .
    No i mam tam te cyferki jak to ma paseczku i zamoczylam paseczek w siuskach i tak jakby nie zabarwialo się a mocz szedł w gore wiecie o co mi chodzi , namaczal do danego momentu się sam i doszło do 5,5 teraz pomozcie mi to zinterpretować ... Pierwszy raz w życiu sama to badam
    Powiedzcie mi jeszcze , zamowilam w piątek paczkę z Gemini i dostał am w sobotę meila ze w realizacji jest paczka , kiedy mogę się jej spodziewać ?

Ja do prania kupilam białego jelenia , płyn do prania .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 10:09

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie wyprać bez płynu do płukania, jak takie coś bym na siebie założyła to bym się zadrapała a co dopiero maleństwo, ale to chyba mnie po prostu mama przyzwyczaiła do tego ;)

Wypiję kawkę, ogarnę się trochę i spadam załatwiać i wizytować. No i na jakieś zakupy oczywiście skoczę OBOWIĄZKOWO :D

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez piore tylko w plynie do prania , a potem bede prasowac .
    Moje ciuszki sa miekkie i to chyba zalezy od proszku .

Moj materacyk jest juz w lozeczku przykryty przescieradlem .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona no pewnie zawsze dolewam płyn do płukania, wiec pewnie poczuje, ale zrobię test :)

Dobra lece do biedry!

relgh371crdcdbv2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uprałam w Białym Jeleniu do kolorów bez płynu do płukania, ale wszystkie ubranka prasowałam.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poweekendowo!

Byłam z Wami cały czas, czytałam ale nie udzielałam się bo miałam kiepski humor... To zapewne przez te ostatnie bezsenne noce, nie wysypiałam się, przez co w dzień nie miałam na nic siły, a przez to i humoru.
    Lojka wczoraj spałam podobnie jak Ty - położyłam się po 12, a wstałam chwilę przed 16 :D dzięki temu odzyskałam siły i uprałam cały zestaw od Natalii :D a także poprasowałam część rzeczy dla malutkiej :) Dziś już w nocy lepiej spałam więc i humor i siły wróciły :)

W czwartek odebraliśmy łóżeczko i dziś będziemy skręcać :) chyba wyciągnę już materac z folii i położę w łóżeczku, najwyżej przykryję starą firaną, żeby się nie kurzyło.

Aanaa bardzo się cieszę, że zabieg się udał i z malutką wszystko dobrze, a Ty masz mleczko. Oby szybko Cię wypuścili :)

Wiedźma trzymam kciuki!

Sporo dziś wizyt tak więc czekamy na same pozytywne relacje (tych złych już nam chyba wystarczy) obyście wracały z pięknymi zdjęciami dzieciaczków i długimi szyjkami bez rozwarcia :)

WiedźmaMaKota, aanaa, Lexie, lojkalojka, jaroszka, Nynusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja też w pt zamawiałam w Gemini paczkę, wczoraj dostałam informację, że jest w realizacji... dostaniemy jeszcze jednego maila, że paczka została wysłana. Ostatnio dostałam paczkę drugiego dnia po otrzymaniu tego maila :)

A Ty może się połóż po tej glukozie i prześpij... ja pamiętam też się źle czułam więc trochę pospałam i było lepiej. Czego i Tobie życzę!

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Zakręcona ja też w pt zamawiałam w Gemini paczkę, wczoraj dostałam informację, że jest w realizacji... dostaniemy jeszcze jednego maila, że paczka została wysłana. Ostatnio dostałam paczkę drugiego dnia po otrzymaniu tego maila :)

A Ty może się połóż po tej glukozie i prześpij... ja pamiętam też się źle czułam więc trochę pospałam i było lepiej. Czego i Tobie życzę!
    Juz kochana się dobrze czuje:) ale sen i tak mnie złapie niedługo pewnie bo wstalam o 6 a noc miałam mega chusteczkowa bo pełnia była i księżyc całkowicie prosto święcił mi w twarz ... W całym pokoju jasno jak diabli a na złość jeszcze wieczorem spadła roleta bo odczepilo się cos i mama poszła dokupić do niej jakiś element wiec zakryć nie miałam czym okna .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona do płukania dla maluszka można kupić Lovela. Ja taki mam a wrzuciłam go przez przypadek jak byłam w markecie bo myślałam ze to płyn do prania:/

Ciuszków płukać nie będę,te płyny i tak są delikatne. Wyprasuję i będzie ok. Juz przerabiałam to z młodą a była alergikiem i absolutnie nie miała podrażnionej skóry...bo nie dałam płynu do płukania:P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona - wody płodowe mają odczyn wyższy niż 6.5.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania na pewno tak ?
    To uspokoilas mnie kochana uff.

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1978 1979 1980 1981 1982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ