X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla toxo się robi w I trymestrze. Paciorkowiec to badanie GBS po 35tygodniu.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie miałam robionego w takim razie też. Ale w końcu u mnie dopiero 33 tydz. Z resztą ja nie wiem jak te badania w de wyglądają, bo widzę, że zupełnie inaczej chociażby z tą glukozą.

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejka badanie na paciorkowca robi ginekolog lub w laboratorium ( jak w moim przypadku ) To wymaz z pochwy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 07:58

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam dzisiaj jak się dogadam z tą ginekolog

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Mikejla toxo się robi w I trymestrze. Paciorkowiec to badanie GBS po 35tygodniu.

Toxo robi się 3 razy w ciazy, I,II,III trymestrze
    Gbs kolo 36 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 08:15

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki :) juz sobie spisałam po angielsku jak to się nazywa :)

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Toxo robi się 3 razy w ciazy, I,II,III trymestrze
    Gbs kolo 36 tc

Niekoniecznie. Zależy jaki będzie wynik z I trymestru.

Też oddawałam dziś mocz, a dwa razy w ciągu nocy byłam w toalecie. Trudno, ewentualnie zrobię jeszcze raz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 08:19

ZakręconaOna, Bąbelek, paula1 lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! 36 tydzien,9 miesiac! :-) <3

Ooooo..do naszej listy wizytujacych dzis dołaczyly Fresh,Lili i Wredotka z ta sama godziną-ale fajnie :-) Mikejla masz na 9 to juz za chwilę a ka caly dzien czekania.. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i Zakręconą!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 08:23

zakocona, Nynusia, agaton, estrella, dodinka, szczesliwa_mamusia21, paula1, PauLLa lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Witam się po dość zajętym i fajnowym weekendzie :)
    Najpierw super zajęcia na SR, potem na działkę do mojego wujka, gdzie m.in. zrobił mi L sesję brzuszkową, objedliśmy się oczywiście, bo babcia ciągle coś w nas wciskała, a popołudniu wczoraj byliśmy na spotkaniu z zadziecionymi znajomymi, których ponad rok nie widzieliśmy :)

Toxo ja miałam robione w każdym trymestrze (wszystkie negatywne), a koleżanka w 2 trymestrze miała dodatnie (przechodziła toxo w ciąży) i NIC jej dziecku NIE jest. Rozwija się prawidłowo, a ona sama pobrała tylko jakieś leki.

Trzymam kciuki za wizytujące i badające się dzisiaj :)!

Ja teraz śniadanie i lecę prasować, bo dzisiaj ma być koszmarnie gorąco znowu..

Nynusia, Lexie, agaton lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2x toxo, nie wiem czy jeszcze raz będzie. O wymazie też mi na razie nic nie wiadomo. Wizytę mam za tydzień. Zapisałam się dziś na kontrol pessara, ale mega nie chce mi się iść i chyba zostanę w domu. I tak leżę w łóżku większość czasu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona to pochwal sie sesja ? :) Plissssss

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 08:35

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    nie odzywałam się kilka dni, bo mąż wyjechał, a ja pojechałam do mamy żeby nie siedzieć sama. U niej słabo z internetem, czytałam wszystko na bieżąco nie mogłam dodać żadnego wpisu, mogłam tylko POLUBIĆ - co pewnie niektóre z Was zauważyły, że lubię, ale nie komentuję :)
    Ogólnie pobyt spokojny, nic się nie działo, ale starałam się nie ruszać z domu bez potrzeby, bo zauważyłam, że jak trochę więcej pochodzę to brzuch mi twardnieje i czuję kłucie w dole - martwię się o szyjkę.
    A teraz jem śniadanko i piję inkę :)

Nynusia, Lexie lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dzwonie żeby się umówić na to GBS przy okazji dowiem się ile to.kosztuje heh.

No i mocz i morfologie tez chyba w tym tyg zrobię żeby już się nie gonić w następnym zobaczymy.
    Zakocona pochwal się zdjęciami :D

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że pisałyście o śluzie, że macie go sporo. Ja do mojego pobytu w szpitalu też miałam bardzo dużo śluzu no i się okazało, że to grzybek. A nic mnie nie swędziało, nie piekło, nic kompletnie. Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę nystatyny, ale już gdzieś tak po 3 dniach widziałam różnicę, że śluzu jest mało. Ciekawe jak teraz będzie... no i zrobił się bardziej wodnisty, więc wczoraj już popadłam w paranoję, że wody mi uciekają... no, ale jak tak brałam na paznokieć to śluz, bo biały i gęstawy.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja na całe szczęście przesypiam w miarę dobrze noce, czasem obudzę się bo chce mi się siku i pić :P
    Też mam dziś wizytę o 13.15 :D posłucham serduszka i może coś nowego położna wprowadzi? Teraz będę już wizytować co 2 tygodnie.

Dziewczyny ta pełnia to mnie wykończyła przy okazji mojego kiepskiego weekendu.

Lexie kochana coś pisałaś wczoraj, ze mi teściowa dowaliła? Hmmm a nie chodziło o Fatim?

Fatim Ty masz leżeć i zaciskać nóżki kochana, na drugim wątku też CI dziewczyny to piszą i wszystkie mają rację, znam matki co w ogóle nie piorą ciuszków nowych ani nie prasują i nic maluchom nie jest więc i Ty nie musisz a jak bardzo chcesz to wstaw pralkę mąż niech rozwiesi i poprasujesz jak już będziesz mogła, czyli po porodzie ;)

Hania dała mi tak popalić w weekend, że myślałam, że brzuch mi rozerwie. Mała wariatka moja :) Wydaje mi się, że przyczyniła się do tego pełnia i mój stres... Cieszę się, że moja córcia jest aktywna ale mogłaby to mniej boleśnie robić. :P

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania czyli jak malo sluzu to moze byc jakas infekcja ? Bo ja wlasnie nie mam praktycznie nic sluzu . Nawet jak blam na wymazie to laborant powiedzial , ze sucho u mnie :/ Wiem , ze cos tam wyczlo ze badan ,ale dowiem sie 10 wrzesnia .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w I trymestrze wyszło, że mam przeciwciała i przechodziłam toxo - nawet nie wiem kiedy. Pewnie powikłania po toxy są rzadko, ale się zdarzają - co innego jak się wykryje w ciąży i zażywa lekarstwa.

Ja wróciłam po tygodniu do domu - idę prać i sprzątać.

Tak cały czas piszecie o tym śluzie, a u mnie normalnie - tzn. jest więcej od początku ciąży, ale w normie. Nie wiem czy to dobrze czy źle :P

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamusie,ale dzis duzo wizytujacych- kciuki mam mocno zacisniete,powodzonka !
    Aanaa jestes wielka ! :*
    Agania a dlugo walczylas z tym grzybkiem?ja od 12 dni biore pimfacin,tez mnie nic nie pieklo ani nie swedzialo i nie wiem czy juz sie pozbylam tego dziadostwa czy nadal brac ten lek...

aanaa lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się fotkami, ale później trochę :) Muszę pozgrywać je najpierw na laptopa, ale to jak ogarnę chatę, pranie, prasowanie itd :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Lucy, widzę że jesteśmy dokładnie w tym samym tygodniu i dniu ciąży :D

Lucy7 lubi tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
‹‹ 1976 1977 1978 1979 1980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ