X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed podaniem penicyliny dożylnie zawsze robią próbę, więc się nie martw :-) Tylko tak się zastanawiam czy na tego paciorkowca podają właśnie penicylinę czy pochodną?
    Ja tez jestem lekową alergiczką,a brałam ostatnio Amoksycylinę na zapalenie dróg moczowych i nie uczuliłam się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 22:06

Synuś :-)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia nie czytam na forum tylko takie ogólne info bardziej naukowe:D Zorro własnie wiesz jak miałam ten wymaz ostatnim razem to tam było zaznaczone że ten paciorkowiec cholerny jest właśnie wrażliwy na penicylinę i gin mi mówił, że właśnie penicylinę w takim razię dostanę. tego znieczulenia podpajęczynówkowego czy jak mu tam też się boję :D wolałabym chyba mieć tą cesarkę pod narkozą :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co czy tylko ja nie miałam robionego badania na paciorkowce??
    Kurde...moj gin chyba przegina. Nawet mi na toxo nie robił!
    Szlag...! :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja bede miala jutro badanie na paciorkowca,wiec Ty moze tez! Czytalam ze robi sie je od 35 do 37 tyg

Ależ prosze Szcześliwa,dla Ciebie tez troche przesylam fryteczek ;-) pyszne sa.. Z lidla ;-)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłuszka tez bym wszamała.. Na noc sie robie taka glodna.. Zobaczymy jutro ile mi kg przybylo ;-)

Dobranoc dziewczyny,moze dziś to ta noc kiedy będzie nam sie spało rewelacyjnie! :-*

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wyszedł kiedyś paciorkowiec przez przypadek bo miałam cytologię i wyszło że mam coś tam jakąś infekcję czy coś i zlecił wymaz no i wyszedł ten paciorkowiec. właśnie znalazłam te wyniki badań i jest napisane że na erytromycyne i na klindamycynę też wrażliwy cokolwiek to jest :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie o tez lubię te z Lidla :D. A przypomnialas mi o wadze i sama jestem ciekawa jakie cyferki będą we wtorek !

Arielko nie martw się, na pewno wcześniej jakoś to sprawdza :)
    Dobranoc , spijcie dobrze ! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 22:51

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA ja jeszcze jutro wizytuje :) i pozniej niz Lexie bo o 18:30 tak ze ja chyba jestem ostatnia :) :P

Ja na toxo tez nie mialam badania bo sie okazalo ze nie jest obowiazkowe jesli chodzi o badania w ciazy tak mi powiedziala moja polozna. Ze jak chce to mogę ale nie musze i lekarz nie musi zlecic toxo bo tez bylam zdziwiona ze wy dciedostalyscie skierowanie a ja nie :)

BATTINKA, Lexie lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helooo.
    Wita się nocny Marek :/ jak zwykle nie śpię:((
    Już nie wspomnę o tym że kłuje mnie całą noc szyjka muszę dr o tym powiedzieć.
    Obym nie musiała leżeć...przecież ja mam młodą w szkole a jestem sama jak palec :( miejmy nadzieję że będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 05:17

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się obudziłam! :)

Wizytuję dziś z Wami dziewczyny o 17:20 - czyli razem z Lexie :D Nie mogę się doczekać. Za dwie godziny lecę na pobór krwi.

Fatim - nie przejmuj się teściową i zrób tak, jak radzą dziewczyny. Prasowanie nie ucieknie :)

Anaa - mam nadzieję, że Cię szybko wypuszczą!

Jeżeli chodzi o toxo, to gdyby lekarz mi nie zlecił, robiłabym sama. Nie chcę straszyć, po prostu moja znajoma przechodziła w ciąży i po urodzeniu małej, miały cztery lata wyjęte z życiorysu. Wiecznie w szpitalu i na badaniach. Aktualnie Karolinka ma kiepski wzrok i niedosłyszy, ciągle jest też chora, ale rozwija się normalnie. Także jestem przewrażliwiona na tym punkcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 05:55

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :)
    BATTINKA, to idź do lekarza z tą szyjka na kontrolę. Nie ma co czekać.

Wszystkim które dziś wizytują życzę samych dobrych informacji i zjawiskowych fotek!

Ja właśnie po pobraniu ;) I czekam w kolejce na prysznic :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Battinka koniecznie powiedz lekarzowi dobrze ze masz wizytę .
    No i nie jesteś sama , mój od rana jest strasznie nisko żeby go poczuć musze dac rękę pod majtki aż tam siedzi... Ciekawe czy to normalne??

Kciuki za wizytujace :* !.

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Ja właśnie zbieram się do wyjścia na krzywa i ogólne pobranie krwi .
    Mnie tez kiedyś wyszedł paciorkowiec i Ja wykaz będę miała pobierany 16 września , to będzie 34t5d wiec koniec 35 , akurat: )

Dziewczęta trzymajcie kciuki i do później :*

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona trzymam kciuki :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Mamy 31 sierpień i 14 rozpakowanych wrześniówek. Nie mogę uwierzyć, że nas też około tyle będzie tuliło swoje dzieci za miesiąc... ale to prawda!!! :D

Miłego dnia, ja dziś mam wizytę o 10.00 :)

Nynusia, Bąbelek, soraya, Lexie, ~Rewianka~, estrella, dodinka, szczesliwa_mamusia21, paula1 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• aanaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to w takim razie dzis trzeba będzie cały dzień kciuki trzymać :) czekamy na dobre wieści i jak da radę cudne zdjęcia :)
    Miłego dzionka :)

Lexie, BATTINKA, ~Rewianka~, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Ale dużo wizyt dziś. Także czekamy na wieści I trzymamy kciuki ;)
    U mnie.mloda całą noc dawała do wiwatu nie spala.tak jak mama ale tak mi napierala na szyjkę i klulo mnie aż nogi zaciskalam

Lexie lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach i glukozie zakrecona :)

Nie wiem jak Wy , ale ja od momentu jak jestem na zwolnieniu lubie poniedzialki icaly tydzien . Bo cos sie dzieje i sklepy otwarte i listonosz chodzi (czekam na paczke ;) )
    Ja wczoraj jak wstawilam rosolto polozylam sie na chwile o 12:30 i wstalam o 16 8) Dobrze , ze mojD roztropny i ugotowal makaron i dal corce .Potem umylam samochod i poszlam na spacer , z ktorego ledwo wrocilam i wiczor spedzilam z bolem brzucha w lozku . To taka nauczka za bycie zbyt aktywna ;)

No ja mysle , ze my w polowie wrzesnia to juz tez pewnie bedziemy mialy sporo dzieciaczkow na forum :)

soraya lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) w końcu z rana mogę się tu zameldować! :)

Lexie ja mam wizytę o 9. Nie wiem ile zrozumiem, bo albo po szwabsku albo po angielsku. Wstałam wcześniej żeby sprawdzić terminologię po angielsku.

Battinka paciorkowiec to to badanie na toxoplazmoze?

Lexie lubi tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam tez z rana, po niezbyt przespanej nocy.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-) trochę ich dzisiaj jest...

Ja do 1 nie spałam, bo się ganialam z komarami, a poza tym cały czas mi się do łazienki chciało. A idę teraz na badanie moczu i morfologie, i chcialam chociaż parę godzin mieć przerwy w siusianiu, zeby wynik moczu był w miarę. Ale nie wiem czy 3 h starczy... Zobaczymy

Miłego poniedziałku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 07:44

Mikejla, Lexie lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ