SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed podaniem penicyliny dożylnie zawsze robią próbę, więc się nie martw :-) Tylko tak się zastanawiam czy na tego paciorkowca podają właśnie penicylinę czy pochodną?
    Ja tez jestem lekową alergiczką,a brałam ostatnio Amoksycylinę na zapalenie dróg moczowych i nie uczuliłam się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 22:06

Synuś :-)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia nie czytam na forum tylko takie ogólne info bardziej naukowe:D Zorro własnie wiesz jak miałam ten wymaz ostatnim razem to tam było zaznaczone że ten paciorkowiec cholerny jest właśnie wrażliwy na penicylinę i gin mi mówił, że właśnie penicylinę w takim razię dostanę. tego znieczulenia podpajęczynówkowego czy jak mu tam też się boję :D wolałabym chyba mieć tą cesarkę pod narkozą :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co czy tylko ja nie miałam robionego badania na paciorkowce??
    Kurde...moj gin chyba przegina. Nawet mi na toxo nie robił!
    Szlag...! :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja bede miala jutro badanie na paciorkowca,wiec Ty moze tez! Czytalam ze robi sie je od 35 do 37 tyg

Ależ prosze Szcześliwa,dla Ciebie tez troche przesylam fryteczek ;-) pyszne sa.. Z lidla ;-)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłuszka tez bym wszamała.. Na noc sie robie taka glodna.. Zobaczymy jutro ile mi kg przybylo ;-)

Dobranoc dziewczyny,moze dziś to ta noc kiedy będzie nam sie spało rewelacyjnie! :-*

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wyszedł kiedyś paciorkowiec przez przypadek bo miałam cytologię i wyszło że mam coś tam jakąś infekcję czy coś i zlecił wymaz no i wyszedł ten paciorkowiec. właśnie znalazłam te wyniki badań i jest napisane że na erytromycyne i na klindamycynę też wrażliwy cokolwiek to jest :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie o tez lubię te z Lidla :D. A przypomnialas mi o wadze i sama jestem ciekawa jakie cyferki będą we wtorek !

Arielko nie martw się, na pewno wcześniej jakoś to sprawdza :)
    Dobranoc , spijcie dobrze ! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 22:51

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA ja jeszcze jutro wizytuje :) i pozniej niz Lexie bo o 18:30 tak ze ja chyba jestem ostatnia :) :P

Ja na toxo tez nie mialam badania bo sie okazalo ze nie jest obowiazkowe jesli chodzi o badania w ciazy tak mi powiedziala moja polozna. Ze jak chce to mogę ale nie musze i lekarz nie musi zlecic toxo bo tez bylam zdziwiona ze wy dciedostalyscie skierowanie a ja nie :)

BATTINKA, Lexie lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helooo.
    Wita się nocny Marek :/ jak zwykle nie śpię:((
    Już nie wspomnę o tym że kłuje mnie całą noc szyjka muszę dr o tym powiedzieć.
    Obym nie musiała leżeć...przecież ja mam młodą w szkole a jestem sama jak palec :( miejmy nadzieję że będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 05:17

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się obudziłam! :)

Wizytuję dziś z Wami dziewczyny o 17:20 - czyli razem z Lexie :D Nie mogę się doczekać. Za dwie godziny lecę na pobór krwi.

Fatim - nie przejmuj się teściową i zrób tak, jak radzą dziewczyny. Prasowanie nie ucieknie :)

Anaa - mam nadzieję, że Cię szybko wypuszczą!

Jeżeli chodzi o toxo, to gdyby lekarz mi nie zlecił, robiłabym sama. Nie chcę straszyć, po prostu moja znajoma przechodziła w ciąży i po urodzeniu małej, miały cztery lata wyjęte z życiorysu. Wiecznie w szpitalu i na badaniach. Aktualnie Karolinka ma kiepski wzrok i niedosłyszy, ciągle jest też chora, ale rozwija się normalnie. Także jestem przewrażliwiona na tym punkcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 05:55

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :)
    BATTINKA, to idź do lekarza z tą szyjka na kontrolę. Nie ma co czekać.

Wszystkim które dziś wizytują życzę samych dobrych informacji i zjawiskowych fotek!

Ja właśnie po pobraniu ;) I czekam w kolejce na prysznic :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Battinka koniecznie powiedz lekarzowi dobrze ze masz wizytę .
    No i nie jesteś sama , mój od rana jest strasznie nisko żeby go poczuć musze dac rękę pod majtki aż tam siedzi... Ciekawe czy to normalne??

Kciuki za wizytujace :* !.

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Ja właśnie zbieram się do wyjścia na krzywa i ogólne pobranie krwi .
    Mnie tez kiedyś wyszedł paciorkowiec i Ja wykaz będę miała pobierany 16 września , to będzie 34t5d wiec koniec 35 , akurat: )

Dziewczęta trzymajcie kciuki i do później :*

Nynusia lubi tę wiadomość

❤
    de7e166350.png
    ❤
    b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona trzymam kciuki :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Mamy 31 sierpień i 14 rozpakowanych wrześniówek. Nie mogę uwierzyć, że nas też około tyle będzie tuliło swoje dzieci za miesiąc... ale to prawda!!! :D

Miłego dnia, ja dziś mam wizytę o 10.00 :)

Nynusia, Bąbelek, soraya, Lexie, nick nieaktualny, nick nieaktualny, dodinka, szczesliwa_mamusia21, paula1 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• aanaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to w takim razie dzis trzeba będzie cały dzień kciuki trzymać :) czekamy na dobre wieści i jak da radę cudne zdjęcia :)
    Miłego dzionka :)

Lexie, BATTINKA, nick nieaktualny, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Ale dużo wizyt dziś. Także czekamy na wieści I trzymamy kciuki ;)
    U mnie.mloda całą noc dawała do wiwatu nie spala.tak jak mama ale tak mi napierala na szyjkę i klulo mnie aż nogi zaciskalam

Lexie lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach i glukozie zakrecona :)

Nie wiem jak Wy , ale ja od momentu jak jestem na zwolnieniu lubie poniedzialki icaly tydzien . Bo cos sie dzieje i sklepy otwarte i listonosz chodzi (czekam na paczke ;) )
    Ja wczoraj jak wstawilam rosolto polozylam sie na chwile o 12:30 i wstalam o 16 8) Dobrze , ze mojD roztropny i ugotowal makaron i dal corce .Potem umylam samochod i poszlam na spacer , z ktorego ledwo wrocilam i wiczor spedzilam z bolem brzucha w lozku . To taka nauczka za bycie zbyt aktywna ;)

No ja mysle , ze my w polowie wrzesnia to juz tez pewnie bedziemy mialy sporo dzieciaczkow na forum :)

soraya lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) w końcu z rana mogę się tu zameldować! :)

Lexie ja mam wizytę o 9. Nie wiem ile zrozumiem, bo albo po szwabsku albo po angielsku. Wstałam wcześniej żeby sprawdzić terminologię po angielsku.

Battinka paciorkowiec to to badanie na toxoplazmoze?

Lexie lubi tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam tez z rana, po niezbyt przespanej nocy.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-) trochę ich dzisiaj jest...

Ja do 1 nie spałam, bo się ganialam z komarami, a poza tym cały czas mi się do łazienki chciało. A idę teraz na badanie moczu i morfologie, i chcialam chociaż parę godzin mieć przerwy w siusianiu, zeby wynik moczu był w miarę. Ale nie wiem czy 3 h starczy... Zobaczymy

Miłego poniedziałku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 07:44

Mikejla, Lexie lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ ‹ 1975 1976 1977 1978 1979 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ