Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przed podaniem penicyliny dożylnie zawsze robią próbę, więc się nie martw
Tylko tak się zastanawiam czy na tego paciorkowca podają właśnie penicylinę czy pochodną?
Ja tez jestem lekową alergiczką,a brałam ostatnio Amoksycylinę na zapalenie dróg moczowych i nie uczuliłam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 22:06
Synuś
-
Polkosia nie czytam na forum tylko takie ogólne info bardziej naukowe:D Zorro własnie wiesz jak miałam ten wymaz ostatnim razem to tam było zaznaczone że ten paciorkowiec cholerny jest właśnie wrażliwy na penicylinę i gin mi mówił, że właśnie penicylinę w takim razię dostanę. tego znieczulenia podpajęczynówkowego czy jak mu tam też się boję
wolałabym chyba mieć tą cesarkę pod narkozą
-
mi wyszedł kiedyś paciorkowiec przez przypadek bo miałam cytologię i wyszło że mam coś tam jakąś infekcję czy coś i zlecił wymaz no i wyszedł ten paciorkowiec. właśnie znalazłam te wyniki badań i jest napisane że na erytromycyne i na klindamycynę też wrażliwy cokolwiek to jest
-
Lexie o tez lubię te z Lidla
. A przypomnialas mi o wadze i sama jestem ciekawa jakie cyferki będą we wtorek !
Arielko nie martw się, na pewno wcześniej jakoś to sprawdza
Dobranoc , spijcie dobrze ! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 22:51
Lexie lubi tę wiadomość
-
BATTINKA ja jeszcze jutro wizytuje
i pozniej niz Lexie bo o 18:30 tak ze ja chyba jestem ostatnia
Ja na toxo tez nie mialam badania bo sie okazalo ze nie jest obowiazkowe jesli chodzi o badania w ciazy tak mi powiedziala moja polozna. Ze jak chce to mogę ale nie musze i lekarz nie musi zlecic toxo bo tez bylam zdziwiona ze wy dciedostalyscie skierowanie a ja nieBATTINKA, Lexie lubią tę wiadomość
-
Helooo.
Wita się nocny Marekjak zwykle nie śpię
(
Już nie wspomnę o tym że kłuje mnie całą noc szyjka muszę dr o tym powiedzieć.
Obym nie musiała leżeć...przecież ja mam młodą w szkole a jestem sama jak palecmiejmy nadzieję że będzie ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 05:17
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Też się obudziłam!
Wizytuję dziś z Wami dziewczyny o 17:20 - czyli razem z LexieNie mogę się doczekać. Za dwie godziny lecę na pobór krwi.
Fatim - nie przejmuj się teściową i zrób tak, jak radzą dziewczyny. Prasowanie nie ucieknie
Anaa - mam nadzieję, że Cię szybko wypuszczą!
Jeżeli chodzi o toxo, to gdyby lekarz mi nie zlecił, robiłabym sama. Nie chcę straszyć, po prostu moja znajoma przechodziła w ciąży i po urodzeniu małej, miały cztery lata wyjęte z życiorysu. Wiecznie w szpitalu i na badaniach. Aktualnie Karolinka ma kiepski wzrok i niedosłyszy, ciągle jest też chora, ale rozwija się normalnie. Także jestem przewrażliwiona na tym punkcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 05:55
-
Witam mamuśki
BATTINKA, to idź do lekarza z tą szyjka na kontrolę. Nie ma co czekać.
Wszystkim które dziś wizytują życzę samych dobrych informacji i zjawiskowych fotek!
Ja właśnie po pobraniuI czekam w kolejce na prysznic
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry !
Battinka koniecznie powiedz lekarzowi dobrze ze masz wizytę .
No i nie jesteś sama , mój od rana jest strasznie nisko żeby go poczuć musze dac rękę pod majtki aż tam siedzi... Ciekawe czy to normalne??
Kciuki za wizytujace :* !.Lexie lubi tę wiadomość
-
Hej:)
Ja właśnie zbieram się do wyjścia na krzywa i ogólne pobranie krwi .
Mnie tez kiedyś wyszedł paciorkowiec i Ja wykaz będę miała pobierany 16 września , to będzie 34t5d wiec koniec 35 , akurat: )
Dziewczęta trzymajcie kciuki i do później :*Nynusia lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Mamy 31 sierpień i 14 rozpakowanych wrześniówek. Nie mogę uwierzyć, że nas też około tyle będzie tuliło swoje dzieci za miesiąc... ale to prawda!!!
Miłego dnia, ja dziś mam wizytę o 10.00Nynusia, Bąbelek, soraya, Lexie, ~Rewianka~, estrella, dodinka, szczesliwa_mamusia21, paula1 lubią tę wiadomość
-
Hej ,
Powodzenia na dzisiejszych wizytach i glukozie zakrecona
Nie wiem jak Wy , ale ja od momentu jak jestem na zwolnieniu lubie poniedzialki icaly tydzien . Bo cos sie dzieje i sklepy otwarte i listonosz chodzi (czekam na paczke)
Ja wczoraj jak wstawilam rosolto polozylam sie na chwile o 12:30 i wstalam o 16Dobrze , ze mojD roztropny i ugotowal makaron i dal corce .Potem umylam samochod i poszlam na spacer , z ktorego ledwo wrocilam i wiczor spedzilam z bolem brzucha w lozku . To taka nauczka za bycie zbyt aktywna
No ja mysle , ze my w polowie wrzesnia to juz tez pewnie bedziemy mialy sporo dzieciaczkow na forumsoraya lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Hej
w końcu z rana mogę się tu zameldować!
Lexie ja mam wizytę o 9. Nie wiem ile zrozumiem, bo albo po szwabsku albo po angielsku. Wstałam wcześniej żeby sprawdzić terminologię po angielsku.
Battinka paciorkowiec to to badanie na toxoplazmoze?Lexie lubi tę wiadomość
-
Witam tez z rana, po niezbyt przespanej nocy.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytytrochę ich dzisiaj jest...
Ja do 1 nie spałam, bo się ganialam z komarami, a poza tym cały czas mi się do łazienki chciało. A idę teraz na badanie moczu i morfologie, i chcialam chociaż parę godzin mieć przerwy w siusianiu, zeby wynik moczu był w miarę. Ale nie wiem czy 3 h starczy... Zobaczymy
Miłego poniedziałkuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 07:44
Mikejla, Lexie lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09.