X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobalyscie, od razu widać, ze koniec weekendu :P

Zaraz nadrobię, ale najpierw pytanie do ESTRELLI ! Ja jestem jeszcze przed praniem zestawu od Natalii, wiec napisz kochana jak pralas rożek i ochraniacz na szczebelki!?

Lucy7 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia Ja dzisiaj tez tak chodze i ciągle niucham jakby cos smierdzialo ... :/

Wgle bylam na glukozie i usiadlam kolo tarasu takiego i sobie powietrze wciagalam bo okropnie było mi mdlo a przyszedł PAN usiadł i cos zaczął opowiadać do mnie i do takiej jeszcze jednej kobitki starszej , nagle smród jak nie wiem a ona na pol przychodni , Panie jak się nie wstydisz tak nawpieprzac cebuli przed wizyta do lekarza , przecież to tak smierdzi ze szok aż na odległość czuć jak PAN mówi ! HahahahaHHH usmialam się pod nosem a on ze codziennie je cebule i czosnek bo ma cukrzycę i on musi jeść by być szczupłym jak to ualyszalam to aż wstalam i zaczelam się śmiać i poszlam w inna część przychodni hahaha

jaroszka, agaton, onka, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Oj będę Was nadrabiać ojojoj :)
    Cały weekend spędziłam z mężusiem to na jednej to na drugiej imprezie wśród znajomych. Dziś w UK wolne więc również spędzam z nim dzień, bo już jutro o tej porze będzie w pracy.
    Już jutro do Was wracam.

Lexie, do maluszka na pewno nic nie dotarło, ale wierzę, że się wystraszyłaś.

Chyba serio zaczął mi czop odchodzić, dziś po nocy znowu dużo galaretkowatego żółtego śluzu - dziś już bez krwi. Ale wyczytałam, że parę tygodni przed może już odchodzić, więc póki co nie będę się zamartwiać.

Lexie, agaton lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Hehe :D

Mi dziś strasznie coś śmierdzi w domu, a głównie w korytarzu. Nie wiem czy to od upału mi coś na mózg padło czy naprawdę śmierdzi... Mam tam tylko komodę (nową) i obraz. Nie mam pojęcia co mogłoby tak śmierdzieć. Czekam na Marcina, żeby się "zaciągnął" ;)

Polkosia, u mnie w mieszkaniu kiedyś coś tak śmierdziało w korytarzu :-P Oskarżyłam Męża, że pewnie jakieś gówienko przyniósł na butach, albo kanapki mu się w torbie zepsuły czy coś. Sprawdziliśmy wszystko i czyściutko, źródło smrodku pozostało nieznane, a smrodek sam zniknął...
    Aż kilka tygodni później przepalił mi się bezpiecznik (czy tam korek, taki od prądu, nie mam pojęcia jak to się nazywa), który właśnie był w korytarzu. Ja go wykręcam, a tu ten sam smrodek co kilka tygodni wcześniej :-D W życiu bym się nie domyśliła, że taki przepalony plastik/metal może śmierdzieć taką zgnilizną... Może u Ciebie to też coś z elektryki, choć lepiej, żeby nie, bo ja po tej awarii 24 godziny prądu nie miałam :-P

• polkosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Rewianka, awaria się nie pali, a prąd działa, więc chyba to nie to :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, ten czop może wcześniej odchodzić i w sumie nie ma sie co martwic poki wygląda to tak jak mówisz :) ale ale, to jeden z objawów zbliżającego sie porodu :)

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Zaraz nadrobię, ale najpierw pytanie do ESTRELLI ! Ja jestem jeszcze przed praniem zestawu od Natalii, wiec napisz kochana jak pralas rożek i ochraniacz na szczebelki!?

Ja mam w pralce taki program - pranie ręczne i na tym właśnie programie prałam. To jest bardzo delikatne pranie w 40 stopniach, 3 razy płukanie i 400 wirowanie i trwa 40 minut :) Chciałam tylko te rzeczy odświeżyć żeby pozbyć się zapachu nowości i się udało :)

jaroszka lubi tę wiadomość

• annggela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 36 tc i rozpoczynajac 9 miesiac!! Uhu
    Wczesniej pisalam na tel i wszystko mi sie skasowalo.
    Anna super wiesci! Odpoczniesz we wlasnym domku.
    Trzymam kciuki za wizytujace, chyba juz tylko lexie zostala na dzis ;)
    Ja mam duzo sluzu od poczatku, ale chyba jakbym miala grzybka to wy wyszlo przy badaniach no nie ?
    Jutro wykoncze poprawiac malemu pokoik, dzis sil nie mam. Kupilam cudna posciel, biala z koroneczka <3
    Dzis lub jutro zabiore sie za pakowanie torby, bo chyba tylko ja juz zostalam niespakowana

szczesliwa_mamusia21, Muffinka1019, estrella, Lexie, Bąbelek, agaton, paula1, Nynusia, PauLLa lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 miesiąc! WoW ! :D

Arielko nie tylko Ty , ja nawet nie mam torby kupionej jeszcze :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muff no tak bo dziś bank holiday:) ale mój idzie do pracy bo dostaje dzień dodatkowo do urlopu plus podwójna stawka: D
    A co do czopu to roznie , może być kilka tygodni tak jak u znajomej mojej 3 tyg przed odszedł jej a może być chwila przed , dopóki nic nie jest nie ma co się stresowac kochana:)

Boziu ale mnie mega glowa boli , ja pieprze cos strasznego no ! Leże , nie dobrze mi plus bol głowy , zasnąć nie mogę jeszcze upały . Szok normalnie

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngela, ja też jeszcze nie jestem spakowana, czekam aż mi szwagierka torbę odda w piątek. Kurcze dziewczyny kojarzycie na której stronie była ta lista rzeczy do szpitala? Bo ja wtedy to skopiowałam do worda, ale nie zapisałam i laptop mi się wyłączył i dupa :) A wiem, że fajne miałyście te listy

wnid9vvjodizjocx.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie jestem spakowana, wparwdze mam wszystko w jednej szufladzie naszykowane, ale nie wkladam do torby. pakuje sie 25 wrzesnia dopiero, zdien przed weselem szwagierki :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Ja mam w pralce taki program - pranie ręczne i na tym właśnie programie prałam. To jest bardzo delikatne pranie w 40 stopniach, 3 razy płukanie i 400 wirowanie i trwa 40 minut :) Chciałam tylko te rzeczy odświeżyć żeby pozbyć się zapachu nowości i się udało :)

Tez mam taki program, ale to wirowanie mnie zastanawiało...bałam sie, ze sie ten ochraniacz dokształci....czy nic sie nie stało?

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, moja lista uzupełniona również po wpisach dziewczyn:

Dla siebie:
    • wygodna koszula lub T-shirt (dłuższy) do porodu oraz 2 koszule umożliwiające karmienie piersią;
    • szlafrok, klapki;
    • 2x biustonosz do karmienia piersią;
    • dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella + majtki wielorazowe
    • przybory toaletowe (jak najmniej zapachowe): mydło, szczoteczka do zębów, pasta, szczotka, gumka do włosów, szampon
    • dwa ręczniki (kąpielowy i zwykły);
    • ręczniki papierowe
    • mokre chusteczki
    • woda mineralna niegazowana;
    • paczka zwykłych podpasek
    • wkładki laktacyjne
    • pomadka do ust
    • ubranie na wyjście ze szpitala
    • herbatka laktacyjna
    • ! wywar mocy w termosie
    • lizaki + baton energetyczny
    • olejek do masażu
    • ciepłe skarpety
    • aparat, kamera, telefon
    • DOKUMENTY
    Dla Dziecka:
    • 5 kaftaników dla noworodka np. typu body
    • trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki;
    • dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych
    • dwie bawełniane czapeczki;
    • dwie pary skarpetek;
    • kocyk lub rożek;
    • ręcznik;
    • poduszka rogal do karmienia;
    • rękawiczki niedrapki
    • ciepły kombinezon na wyjście
    Dla Ojca (dotyczy porodów rodzinnych):
    • wygodne ubranie na zmianę;
    • buty na zmianę (klapki, kapcie);
    • coś do jedzenia;

Muffinka1019, madu, linka220, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Tez mam taki program, ale to wirowanie mnie zastanawiało...bałam sie, ze sie ten ochraniacz dokształci....czy nic sie nie stało?

Nie, nic się nie stało :) też się trochę bałam ale wszystko jest w idealnym stanie i ochraniacz i rożek i kocyk do wózka :) tak więc możesz spokojnie prać. Ja nawet poduszki wyprałam i też nic się z tym wypełnieniem nie stało :)

jaroszka lubi tę wiadomość

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bank holiday :) Ja to mam bank holiday już od pierwszego sierpnia ;)

Oki, lecę, jutro ponadrabiam :) Trzymajcie się !

wnid9vvjodizjocx.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Zakocona, złota kobieto! :) Już drukuję, od razu :)

wnid9vvjodizjocx.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku umieram dzisiaj czuję się jakby walec po mnie przejechał :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo ,,wszystko w prosztu,,,maz skrecil lozeczko w sobote ale cale wyposazenie niewyprane,rozek kocyki tez nie,teraz jest u mnie mama wyprala i wyprasowala czesc ubranek..wszystko w stresie..tez powinnam spakowac torbe i kupic reszte rzeczy moze bede spokojniejsza.
    Chyba musimy utworzyc dodatkowa liste mamusiek z miekka skracajaca sie szyjka i nakazem lezakowania...nie wiem co sie dzieje,czemu nas tak duzo,gdzie te dzieciaczki sie tak spiesza..

16uddqk3x9bbni2d.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam miekka szyjkę już od 4 tyg i skraca też się do 10 wrzesnia jestem na luteinie, magnezie i nospie

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
‹‹ 1981 1982 1983 1984 1985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ