X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja sie nie martwię tymi rzeczami, bo na żelaznej jest procedura ochrony krocza, wiec wiem, ze jestem pod dobra opieka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:29

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jacusianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Kochana ja nie przyjmuje wcale insuliny :/ bo u mnie wystarczylo wyeliminowac soki i slodkie napoje. Pieczywo jem sitkowe i zwykle ze wzgl na zoladek, ale i tam mialam na tym cukier ok. Ja juz nie wiem sama. Mam dziwny organizm..
    Polkosia moze sie normuja wlasnie, oby to bylo to.

Green, miałam na myśli, że nawet z insuliną czasem się stabilizują, wiec Tobie może jeszcze łatwiej z poszło ;)
    A mnie łapie jakieś przeziębienie... Wczoraj trochę zmarzlam ;(
    I od rana pije herbatke z miodem, ale to podnosi cukier ;( i nie wiem czy pić czy bardziej myśleć o cukrach?? Chociaż ten skok nie był jakiś wielki, po śniadaniu mialam 123.
    I dziś wieczorem spotkanie z położną, ma podobno założyć historie ciąży i takie tam...

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • malgo86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki
    U mnie zostało 31 dni do porodu wg. OM. Kocyk fajny, ale cena bardzo duża. Miednica mi mocno napierdziela, że aż trudno mi chodzić. Mała rozrabia jak nie wiem, jest bardzo ruchliwa. Czuję ją po lewej i prawej stronie brzucha. Gbs mam ujemny, za tydzień idę na badanie krwi, hiv i żółtaczkę i hcv. Coś mi się zdaję, że dostanę skierowanie na cc. Szukam teraz jakiejś taniej używanej karuzeli do łòżeczka i maty.

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, generalnie ja też nie :) Masażu krocza też nie robię.

malgo, a czemu masz dostać skierowanie na cc?

ola, rany już za tydzień będziesz ze swoim synkiem <3!

ola.321 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola ale Ci zazdroooooszcze ;p Mi sie juz tak dłuzy i juz tez bym chciała wiedziedziec kiedy co i jak, a tu nie- taka tykająca bomba zegarowa;p

Ja się samego porodu tez nie boję, nawet jestem ciekawa co i jak, bardziej własnie to co później, a plany różne mamy, łacznie z planami na wakacje;)

agaton, ola.321 lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - taaak to już :):) jestem tak podekscytowana :)

No i od ok 1-2 tygodni wiem co to ból spojenia, ból bioder który schodzi mi na nogi (kości), bóle miesiączkowe mam ale nie każdego dnia, mam kłucia i skurcze ale bezbolesne jeszcze... o zmianie boku w nocy już nie wspomnę bo to od dłuższego czasu wymaga dobrej techniki!! :D

No i od kilku dni zauważyłam, że na brodawkach zbiera mi się pod skórą coś białego!! ale nie wypływa bo ja też nie wyciskam tego - może to siara :D. Czasem to widzę a czasem nie :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona no możliwe:) Ja i tak żyje nadzieja ze nie popekam ani mnie nie natna: D a masażu krocza tez nie robię.

IDE kupić sobie buty i popatrzeć na jakiś telefon może cos wymodze i nowy kupie :) do później.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mataja.pl/2015/09/noworodek-w-mazi-dlaczego-warto-opoznic-pierwsza-kapiel/

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka, na 1. str masz instrukcję, jak wstawiać linki, żeby były klikalne :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, was się czasami nie da nadrobić ;/

Zakrętka bardzo mi przykro, tulę mocno.

Pisałyście o pogrzebie, ja do dziś nie mogę sobie wybaczyć, że nie poleciałam do PL na pogrzeb mojej babci w grudniu. Do dziś chyba to do mnie nie dotarło, że już jej nie ma z nami. Byłam na grobie w maju, płakałam jak głupia ale to nie było to ;/

Agaton ja nadal walczę, teraz mi na gardło schodzi moje przeziębienie więc tak szybko może mnie nie odpuścić, ale już mi się trochę łatwiej oddycha na szczęście. Za to w nocy obudził mnie ból zęba... a po paracetamolu obudziła mnie zgaga :D śmiac mi się juz chce z tych moich nocy ostatnich.

Paulla a Tobie co kochana? przemęczyłaś się wczoraj czy jak?

Ola ale fajnie, za tydzień już będziesz miała obok siebie swoje największa szczęście.

ola.321 lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    My dream właśnie lepiej :) albo byłam głodna albo...nie wiem....
    Zakręcona przypomniało mi się,że któraś pisała o podobnej sytuacji i przesunelam Malucha...ale to nic nie dało...
    Rany jak nie skurcze to brzuch boli...dziwny przypadek ze mnie jakiś ;)
    (

też mnie czasami boli brzuch, jak na miesiączkę :( ale na szczęście rzadko.

cieszę się, że już lepiej :)

mhsvh371pdpt408y.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta znów.ponad pół h czytania w samym łóżku ale to nic :) nie pamiętam co której odpisać wiec napisze ogólnie

Wogole to.dziś zaczynam 34 tydzień :)

Natalia jak chcesz to daj mój numer ja chętnie ponegocjuje z tym facetem haha. Co do tej listy o masażu wstawialas ja Zakocona? Bo ja na tel i chyba nie widzę...
    Jeśli chodzi o te krwawienia to tez juz myślę że to hemoroidy wiec zapytam położnej, jeśli do mnie zadzwoni oczywiście, udało mi.się polke znaleźć.

Jeśli chodzi o.wizytę w.szpitalu czy będę mieć jak szczęśliwa to pojęcia nie mam, bo nic mi nie mówili. Jeśli się uda z ta położna to wypisuje na.kartce od wczoraj o co ja pytać, a jeśli nie to w szpitalu za tydzień zapytam.

No pasuje wstać. Kurde odkąd tu jestem budzę się jak D idzie do pracy a.później.dopiero 10.30. Ale...co ja mam tu niby sama robić

jaroszka, PauLLa, nat_alia lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Dokładnie jak mowi jaroszka, kazda inaczej, ja miewam doły jeśli o te kwestie chodzi ;)

Ja tak samo. Normalnie (tak, jak w tej chwili) jestem podekscytowana, że niedługo poród i zobaczę córkę, ale jak ostatnio miałam fałszywy alarm z wodami płodowymi, to ciśnienie 160/100, telepało mnie od adrenaliny i jak kąpałam się, bo byłam pewna, że zaraz jedziemy do szpitala, to płakałam z przerażenia ;) Teraz to wydaje się śmieszne, ale wtedy naprawdę koszmarnie się bałam. Bólu.

WiedźmaMaKota, madu, soraya, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ciesze sie ze troche lepiej sie czujesz!
    Wlasnie zmuszam sie zeby zjesc sucha bułke.. Doszly mnie sluchy ze u nas w szkolach jelitowka panuje,a ja siostrzenca odprowadzam wiec moze sie juz zarazilam.. Na szczescie bóle przeszly,jest mi tylko cholernie niedobrze..

Ola,jejuu.. Tydzień to tak przeleci i juz utulisz dzieciątko ;-)

Blondik mam te same odczucia,Kuźniar juz wczoraj mnie wkurzał,zupełnie nie pasuje do DDTVN

ola.321, PauLLa, jaroszka, ZakręconaOna, Blondik lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    A z tym bólem brzucha to chyba teraz tak bedzie....ja mam cały czas jak chodzę takie nagle kłucia, bóle całego brzucha....żołądek, wątroba...mały jest coraz większy i uciska nam tam wszystko, wiec dopóki te bóle sa w miarę znośne i bez plamien to jest to fizjologia ciazy.

Jaroszka, mam podobnie. Dzisiaj ledwo co przeszłam kilometr i mega mnie wszystko boli i ciągnie. I brzuch i spojenie i w pochwie. Chyba tak po prostu musi być.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i mój wózek ok wszystko gra :) chciałam fotkę ale mój brat tak się stara robiąc je ze nie ma co wam pokazać nawet ;)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Zakocona ja sie nie martwię tymi rzeczami, bo na żelaznej jest procedura ochrony krocza, wiec wiem, ze jestem pod dobra opieka :)

Może i mi się uda na Żelaznej rodzić :) Dzisiaj byłam na wizycie i pessar świetnie trzyma, zdejmą mi dopiero w 38 tc, czyli już na Żelazną mogłabym jechać, bo to nie będzie wcześniak. Karowa mnie trochę zniechęca, bo i położna z SR była za nacinaniem i dwie koleżanki, które teraz tam rodziły, były nacinane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 11:30

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ale to cholernie uciążliwe co? Człowiek chce sie za coś zabrać, coś porobić a tu tylko przejdę kilka kroków i kłuje i ciągnie i boli...trzeba stanąć albo usiąść....ehhhh...a w planach na dzisiaj mam prasowanie i układanie w garderobie,...

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, ja musiałam wyłączyć, bo mnie tak Kuźniar wkurza!!! Nie cierpię go. Ania z Robertem zdecydowanie lepiej prowadzili. Ubolewam, że Robert odszedł do 24.

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Madu, mój Synek też jest od wczoraj totalnym leniem i przyprawia mnie tym o stres. Zadne szturchanie, jedzenie, oddychanie, ucisk - nic nie działa tak, żeby go porządnie obudzić. Nawet doppler go nie wkurzył, a zazwyczaj tłucze w niego tak, że aż uszy bolą. No ale może u mnie to wina przyrostu wód znowu (oby nie)... Byłam dziś na kontrolnym ktg i wszystko jest ok. Jutro usg i znów mam stracha, ale nadal wierzę, że dotrwam w domu do porodu.

Paula, to ja pisałam o tym, że ból przeszedł, jak Młody się przesunął. Ale powiem Ci, że jak go starałam się sama przesunąć, to nie odpuszczało w ogóle. Dopiero jak usiadłam po turecku lekko odchylona do tyłu (co przy tym bólu było niezłym wyczynem), to on sam przepłynął na drugą stronę brzucha i przeszło.

Ola, ale Ci zazdroszczę! Po pierwsze tego, że już za tydzień będziesz mieć dzidzię w ramionach, a po drugie tego, że wiesz czego się spodziewać (mam na myśli cc) :)

Polkosia, ja przy tym bólu jak Mały naciskał na coś miałam dokładnie to samo! Panika zupełna, że nie dam rady z bólem... Dzięki temu jednak wiem, że po prostu trzeba się starać zachować względną trzeźwość umysłu i pamiętać, że ból ustąpi :)

Zamówiłam wczoraj elektrody do TENS, mam nadzieję, że będe mogła skorzystać ze sprzetu w szpitalu (jest jeden...).

ola.321, nat_alia lubią tę wiadomość

‹‹ 2100 2101 2102 2103 2104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ