X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Dream, ostatnio robiłam to http://gotowanienaparze.com/krewetki-na-parze/ i mój męzu zachwycony był, ja też:)
    Natalia, to zdaj relację, czy nauki męża i rady Madu nie poszły w las :P
    Agania, to super, ze dzisiaj już dobrze, śledzik pomógł:D
    Ciekawe jak Wiedźma:)

my dream, nat_alia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raaanyyy jak ja nienawidzę być sama w domu...nikogo nie ma kompletnie...a wstałam niedawno po raz drugi i chciałam się ubrać i wgl ogarnąć jakby kurier wbił a tu tak mocno zaczął boleć brzuch,że doczołgałam się do łóżka i czekałam czy przejdzie...nadal lekko boli ale to nie żaden skurcz hehe :) najwyżej R przyjedzie z pracy i do szpitala. Telefon w pogotowiu:D

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no jasne, że śledzik pomógł :D zostało nawet na dzisiaj śledzika, ale na razie jeszcze mnie ochota nie naszła :P

agaton lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam dziewczyny .

Jaroszka no właśnie obawiam się strasznie pogrzebu strasznie ale nie wybaczylabym sobie ze nie poszlam na pogrzeb Babci , Ja osobiście mialabym wyrzuty sumienia . Będzie mi ciężko ze wzgledu na stratę babci , na widok placzacej rodziny a szczegolnie dziadka i Taty: ( i to , ze juz nie daje rady tak wystac w kościele a nawet w sklepie , ze duszno mi będzie albo cos i nie daj boże fikne miedzy ławkami ... Eh.
    Dam jakoś rade , wyjścia nie mam chociaż meeeega boje się ze będę panikowac chociaż nigdy tego nie robię i jeszcze kurde wyląduje w szpitalu ...

Green na pewno normuje się wszystko:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dziwne ze ten brzuchol Cie ciągle tak boli :/ może mały na nerw gdzieś uciska , Ja miałam tak jak szlam do położnej , myslalam ze znaczne rodzic bol okropnyyyy ! Okazało się ze malynuciska gdzieś , ona palcami go przesunęła i bol ustał nagle

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak pognało po ogórkach, że nie potrzebna była lewatywa. To była zielona masakra :P

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • my dream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla jak tam się czujesz??

mhsvh371pdpt408y.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu Ja się wgle nie boje , jestem taka podekscytowana narodzinami syna , ze szok . W dupie ze wszystkim byleby zdrowo urodzić , chociaż nie powiem ze nie ale zastanawiam się jak to będzie jakby mnie nacieli albo bym pękła chociaż blagam oby obyło się bez tego !
    Tak jak ktoras z dziewczyn napisała ( wybaczcie nie pamiętam juz która) , ze wolalabym mieć dupsko w hemoroidach niż popekac lub żeby mnie cieli :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zak dlatego do kościoła mozna iść, a samo grzebanie w ziemi odpuścić i iść pózniej ewentualnie. Ja chyba rak zrobię, bo jakkolwiek okrutnie to brzmi- dziecko jest teraz dla mnie najważniejsze, a babci życia i tak nie zwrócę.... :(

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym bólem brzucha to chyba teraz tak bedzie....ja mam cały czas jak chodzę takie nagle kłucia, bóle całego brzucha....żołądek, wątroba...mały jest coraz większy i uciska nam tam wszystko, wiec dopóki te bóle sa w miarę znośne i bez plamien to jest to fizjologia ciazy.

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zdecydowałam i kupujemy po narodzinach: http://www.martello.pl/moj-kocyk-z-autem-i-samolotem :)

Zakręcona, ja to pisałam ;) Choć i tak wolę, jakbym już miała, pęknąć niż, żeby mnie nacięli.

Ja mam dzisiaj mega dzień lenia. Nie umiem się zmusić do niczego, L mówi, że skoro tak mi się chce, to mam po prostu sobie leżeć, a ja czuję się jak leń straszny, bo w sumie jest do zrobienia trochę rzeczy w domu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:13

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona super ten kocyk! Chyba tez sie skuszę :)

relgh371crdcdbv2.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream właśnie lepiej :) albo byłam głodna albo...nie wiem....
    Zakręcona przypomniało mi się,że któraś pisała o podobnej sytuacji i przesunelam Malucha...ale to nic nie dało...
    Rany jak nie skurcze to brzuch boli...dziwny przypadek ze mnie jakiś ;)

Jaroszka co do brzucha,żołądka itp zgadzam się. Na to nic nie poradzimy.

Zakręcona tak propo pogrzebu ,przy pokropku Córki moi rodzice kazali R mnie zabrać a sami wszystkim się zajęli. To bardzo ciężkie przeżycie bo wraz z tą chwilą wiesz,że już naprawdę jest koniec. Nikt nie będzie miał Tobie za złe cokolwiek byś nie zrobiła kochana :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:22

my dream lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, zakręcona bardzo mi przykro :(

fajny ten kocyk, ale dosyć drogi :)

kurcze u nas z rana był mrozik, szron była na tarwie jak byłam z psiną na siku... chyba jednak rozejrzę się za grubszymi czapeczkami.

też mam dzień lenia, boli mnie głowa

wkurza mnie Kuźniar w DDtvn

jaroszka, stokrotka25 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka no dokładnie , muszę przemyśleć sprawę i podjąć decyzje . Wszyscy i tak zrozumieja na pewno.

Zzakocona oj to Ja odwrotnie wlaansie co do pekniecia , wole żeby mnie nacieli w razie w bo to kontrolowane będzie a moja Ciotka kiedyś tak pękła , ze wzdłuż i poprzek jeden posladek aż prawie a to juz było meeeeeega za dużo i przez to musiała na obserwacji dłużej być i leki , kontrole itp . A Ja pamietam jak Ja to bolalo , jezuuu a o wyjściu do WC nie wspomne

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, Jaroszka - nie będę zbyt dużo pisać żeby nie roztrząsać, przykro mi bardzo, trzymajcie się dzielnie i dbajcie o siebie i o Wasze maluszki :(

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś idę na USG 36-37 tydzień - ciekawe czy tym razem cykniemy małemu jakąś fajną focię ;).

No i wiecie gdzie będę za tydzień o tej porze???? ...na porodówce!!! :D

Rany to jest takie jeszcze odległe a tak bliskie :).
    Fakt będę cięta i przyjaciela hemoroida też mam - więc nie mam wyboru co wolę ;) jedynie pocieszam się że nie popękam :P.

jaroszka, zakocona, agaton, lojkalojka, madu, Lexie, nick nieaktualny, Mikejla, PauLLa, polkosia, Bąbelek, stokrotka25, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam, zakręcona bardzo mi przykro :(

fajny ten kocyk, ale dosyć drogi :)

kurcze u nas z rana był mrozik, szron była na tarwie jak byłam z psiną na siku... chyba jednak rozejrzę się za grubszymi czapeczkami.

też mam dzień lenia, boli mnie głowa

wkurza mnie Kuźniar w DDtvn

Blondik mnie tez!!! No nie moge go ścierpieć :)

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola juzzzzz ? To juz ??? :D ale fajnie ! Kurcze Ty dzisiaj 38 tydzień zaczelas .
    Ale będziemy kibicowac .

jaroszka, ola.321 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, to jest mit, że jak cię natną, to nie ma szans na pęknięcie większe. Nacięcie DUŻO gorzej się goi i dużo bardziej boli. Pęka się zawsze w najcieńszym miejscu, a przecinają zawsze tak samo i to kilka warstw. Wolę zdecydowanie pęknąć. W necie jest sporo artykułów na ten temat. I po relacjach dziewczyn, które były i nacięte i samoczynnie pękły, nie chcę nawet myśleć o nacięciu.

Kocyk macałam na targach Mother&Baby. Mam małą próbkę go w domu. Bardzo miękki i przyjemny w dotyku jest :) Zupełnie o nim zapomniałam, ale porządki w ulotkach robiłam no i znalazłam :P

Zadzwonili przed chwilą do mnie z firmy, gdzie wózek reklamujemy. Dzisiaj będzie kurier, usterkę mają naprawić do max tygodnia :) Uff.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2099 2100 2101 2102 2103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ