X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Zakręcona!!! Jaki ten wrzesień pechowy...
    Łącze się z Tobą w bólu, strasznie mi przykro, wiem co czujesz, ale
    byłaś chociaż na to przygotowana :(
    Bądź silną dla Oskarka, A ja Cię mocno przytulam do
    serducha :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 08:35

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zak tak w ogóle to ja też się panicznie boję pogrzebu... sądzę, że dopiero
    wtedy naprawdę dotrze do mnie, że ona nie żyje, bo ja nadal w to nie
    wierzę... Nie wiem czy w ogóle pójdę na pogrzeb... do kościoła tak, ale na
    cmentarz się boję, ze wypadne w histerię :(

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen, podziwiam, że jeszcze remont i przeprowadzkę będziecie przechodzili przed porodem!

jaroszka, KTG już pisałam, że ja w 37 nadal nie będę miała, może mi zleci na przyszłą wizytę (38tydz), ale to się okaże dopiero w czw na wizycie. Co do wizyt to od 33 mam co 2 tyg, teraz od 37 co tydz.
    Czekamy na foty :D!

Zajsonek, całe szczęście :)!

IviQ, na szczęście nie wiem czemu w sumie, ale wcale mnie to nie stresuje obecnie. Cieszę się, że L się tym zajął, kurier dzisiaj będzie odebrać ten stelaż i no zobaczymy co dalej. Oby to szybko naprawili albo wymienili na nowy stelaż (wątpię)!

Zakręcona, 16.09 i ja wizytuję i jacusianka chyba :)
    Ogromne wyrazy współczucia :( Trzymaj się tam!

szczęśliwa, kciuki za wizytę!

Wredotka, mi maść na razie na tego hemoroida nie pomaga. Nie wiem ile już ją stosuję, ale co najmniej 3 tyg. Do proktologa nie masz po co się wybierać, bo mogą zniknąć. Dopiero jak nie znikną po porodzie, to należy pójść. Przynajmniej mi tak mówiła lekarka, u której byłam. I ja tak zrobię. Co on może mi innego teraz poradzić niż tę samą maść, co zwykły internista?

Mikejla, jak ci leci krew przy kupie, to obstawiam hemoroidy na 90%.

agaton, ja tam 1000% bardziej wolę, żeby mi hemoroidów nawet i 5 wyskoczyło, niż męczyć się z nacięciem krocza.

Battinka, super wieści :)!! 3kg maluszka! A jeszcze będzie rosnąć!

polkosia, ja bym się zanudziła i na dodatek nie uważam, że to też dobre dla dziecka takie siedzenie w domu. My zamierzamy prowadzić normalne życie, takie, jak prowadziliśmy do tej pory. Dzieciak się będzie oswajał ze wszystkim i pozwiedza z nami, bo na wakacje też chcemy jechać, bo w tym roku nie byliśmy (no oprócz Mazur na Wielkanoc i weekendu w Krk oraz Płocku).

Fatim, zmieniłam :)

40 min później.. Nadrobione :D

jaroszka, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie najgorszym momentem jest jak wsadzają i zasypują trumnę, nie odważyłabym się chyba na tak silny stres w ciąży, bardzo współczuje :(

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Fatim ja tez zle spalam dzisiaj :/ wszystko bolalo, ciezko sie przekrecic i ogolnie masakra :/

Kurwa pieknie... zmierzylam cukier po sniadaniu i mam 79.. a wypilam 0,5 l herbaty poslodzonej, zjadlam 2 kanapki z chleba sitkowego, z maslem, z wedlina i pomidorem.. :( jestem przerazona ;(

Green, a może po prostu Ci się cukry unormowały? Ja bez cukrzycy mam właśnie koło 80-90 po jedzeniu. Tylko po fast foodach i innych śmieciach mi wskakuje wyższej, ponad 100. Ale po pomidorówce z ryżem (cała paczka i 4 chochle) wczoraj miałam 82.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle na cmentarze prawie nie chodzę, mam rodziców pochowanych i mnie to przytłacza za bardzo za każdym razem, i ciężko mi się potem znowu pozbierać w sobie. Ew pogrzeb, ale w ciąży to nie wiem też czy dałabym radę się wybrać. Jak jestem na cmentarzu już (przeważnie to u rodziny L, bo jego matka zmusza), to jakoś się oddzielam myślami od tego, gdzie jestem.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, rozumiem. Ja jestem typową domatorką, a na wakacje nie jeździmy, bo mamy za dużo zwierzaków i nam to w 100% odpowiada. A jak obserwuję znajome mamy, to przez pierwsze miesiące i tak praktycznie nie wychodzą nigdzie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zakocona :)
    Ktoś ze mną wizytuje w piątek ?
    Dziewczyny czekam na świeże zdjęcia dzieciaczków, pokoików, kącików, fur i innych drobiazgów - uwielbiam oglądać i cieszyć oko fatkami na forum więc chwalcie się :D !

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na której stronie był ten kalendarz do wpisywania wizyt ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, bardzo mocno Cie przytulam... :(
    Green, ostatnio dr mi mówiła, że pod koniec ciąży potrzebna jest czasem mniejsza dawka insuliny, bo cukry się stabilizuje same z siebie (lub całkowicie na odwrót! Zależy od organizmu). Najlepiej skonsultuj z lekarzem, jeśli nie masz tel bezpośrednio do diabetologa to zadzwoń może to poradni diabetologicznej. Powiedza Ci co i jak, ewentualnie jak będą zaniepokojeni każą Ci przyjść na wizyte. Przede wszystkim nie czytaj neta! Twój stres szkodzi Maluchowi!

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    dla mnie najgorszym momentem jest jak wsadzają i zasypują trumnę, nie odważyłabym się chyba na tak silny stres w ciąży, bardzo współczuje :(
    Fatim u mojej Mamy nie zasypywali, bo ja też się najbardziej tego bałam. Dopiero, jak wszyscy odeszli...

Kochane mam pytanko, bo za bardzo nie wiem co robić...wczoraj miałam badanie szyjki i później dostałam plamienia, myślałam, że wczoraj było i już. A dzisiaj pojechałam młodego zawieźć, wróciłam i patrzę,a tu znowu brązowe plamienie...i nie wiem czy dzwonić do gina, bo skurczów brak, w nocy trochę mnie pobolewało, jak na okres...czy przeczekać na rozwój sytuacji???

Kciuki za dzisiejsze wizytujące Mamusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:00

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, ja mam USG z wymiarami ostatnie w pt na 11, chyba, że w czw na wizycie gin powie, żeby jednak na późniejszy termin przełożyć.
    Nie ma kalendarza, bo nikt go nie uaktualniał kompletnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:02

Fatim lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 jamysle , ze te brazowe plamienie to pozostalosci powczorajszym badaniu. Ale jesli masz taka mozliwosc do zawsze mozesz zadzwonic do gina .

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się z lojką.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że to gin mógł niechcący uszkodzić przy badaniu stąd plamienia. Ważne, że nie żywą krwią, ale jeśli masz być spokojniejsza to zadzwoń ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny normalnie nie wiem co sie ze mna dzieje . Od kilku dni mam caly czas ochote na niezdrowe jedzenie . Teraz najchetniej zjadlabym frytki na sniadanie , a wczoraj to musialam szybko do Maca jechac bo loda mi sie zachcialo . Nie wspomne o czekoladzie :/ A jeszcze do niedawna to na salacie i warzywkach bylam .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Zakręcona, bardzo mocno Cie przytulam... :(
    Green, ostatnio dr mi mówiła, że pod koniec ciąży potrzebna jest czasem mniejsza dawka insuliny, bo cukry się stabilizuje same z siebie (lub całkowicie na odwrót! Zależy od organizmu). Najlepiej skonsultuj z lekarzem, jeśli nie masz tel bezpośrednio do diabetologa to zadzwoń może to poradni diabetologicznej. Powiedza Ci co i jak, ewentualnie jak będą zaniepokojeni każą Ci przyjść na wizyte. Przede wszystkim nie czytaj neta! Twój stres szkodzi Maluchowi!

Kochana ja nie przyjmuje wcale insuliny :/ bo u mnie wystarczylo wyeliminowac soki i slodkie napoje. Pieczywo jem sitkowe i zwykle ze wzgl na zoladek, ale i tam mialam na tym cukier ok. Ja juz nie wiem sama. Mam dziwny organizm..
    Polkosia moze sie normuja wlasnie, oby to bylo to.

• Fatim Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka witaj w klubie :D

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nasze organizmy przygotowuja sie , ze niedlugo przejda na diete matek karmiacych :D

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, dzwoniłam do gina i do obserwacji, jak brązowe plamienie to może być po badaniu. Chyba, że coś by się działo to dzwonić :)

Lojka ja mam to samo, też bym jadła jakieś śmieciowe jedzenie...wczoraj z młodym pochłonęliśmy kebaba rollo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:18

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 2097 2098 2099 2100 2101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ