X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to się cieszę ze chociaż trochę pocieszyłam ;) a meliska pomoże. Wczoraj przeglądam szafę i tez same baleriny a juz zimno powoli się robi. Jakieś botki trzeba kupic właśnie. Na stronce Ccc oglądałam wczoraj i musze się wybrac tam albo gdzies indziej póki jestem w miare na chodzie. Tylko zastanawia mnie rozmiar bo troche pewnie są większe teraz stopy. Czy jak kupie buty to za rok będą dobre czy za duże :P

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek właśnie Ja ostatnio przymierzylam botki w sklepie , mój rozmiar stary i wiesz ze stopa nie urosła nic a nic ani nie spuchla:) zajebiscie bo tego balam się najbardziej ze kupie buty a na wiosnę nawet będą juz dupowate bo luźne takie . Skarpete będziesz mogła grubsza włożyć najwyżej w przyszłym roku . Zawsze jakieś wyjście się znajdzie .
    No zimno jest , bardzo zimno się nagle zrobiło . Polska typowa Jesień , dobrze , ze płaszczyk tu w Pl mam mój ulubiony tylko pytanie czy brzuch mi nie wyjdzie ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona bardzo Ci współczuje Kochana i wiem co czujesz :-( tak jak napisałaś Babcia juz nie czuje bólu i będzie nad Wami czuwać tam z góry. Dlaczego to wszystko jest takie trudne...ja do tej pory nie mogę się pogodzić ze śmiercią mojej Mamci, że odeszła tak nagle i nigdy nie przytuli swojej pierwszej wnuczki, ale staram się opanować nerwy, bo wiem ze to szkodzi młodej. Codziennie wieczorem z nią rozmawiam, zeby nad nami czuwała tam z góry. A dzień pogrzebu, nie będę ukrywała, że najgorszy :-( Trzymaj się Kochana...:*

Co do butów to też chodzę w balerinach, jeszcze z materiału bo inne buty mi na nogę nie chcą wejść. Muszę poczekać, bo bez sensu kupować teraz nowe większe, jak później będą stały.

Co do lewatywy, myślę że nie ma potrzeby. Tak jak juz któraś z dziewczyn napisała, na sali są przyzwyczajone do niespodzianek różnych... U mnie przy porodzie położna sama mówiła przyj tak jak byś miała zrobić kupę, bo to takie wrażenie jest i nie ma co się tym przejmować :-)

Lexie może rzeczywiście to po nektarynkach...a może organizm się pomalu oczyszcza juz :-) jakby co to jedz na IP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 07:28

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę poprzymierzać w sklepie buty i zobaczymy. Wlaaasnie płaszcz! Ciekawe czy się zmieszczę :O ja mam taki przewiązywany bez guzików wiec może się nada na brzuch he

atdc6iyehd9qphks.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona... przykro mi... :( trzymaj sie jakos, wiem, ze takie sytuacje sa ciezkie bardzo :( na tydzien przed slubem zmarla ukochana babcia mojego meza, a na 3 dni przed byl pogrzeb :( a jeszcze pare dni przed smiercia mowila, ze nie moze sie wesela doczekac i ze chce duze porcje na obiad :( babcia miala raka, wycieli jej zoladek :( no dramat przezylismy :( takze kochana wiem doskonale co czujesz :( trzymaj sie :(

Mam pytanko do slodkich mam.
    Od pewnego czasu moje cukry po jedzeniu polecialy strasznie w dol. I tak samo na czczo. Zwykle mialam tak 90-110 po posilku 74-78 na czczo. Od kilku dni jest gorzej.. po posilku nie przekraczam 80-85, na czczo mam ponizej 70. A zaczelam slodzic herbate, dojadac slodkim i nic.. cukru mi nawet cukier nie podnosi :/ a w necie takie okropne rzeczy wyczytalam, ze strach sie bac :( na poczatku myslalam, ze po prostu takie czasem wyniki moga byc, ale no jednak mimo wszystko po ziemniakach, smazonym kotlecie, salatce z konserwowych ogorkow, szklance slodkiego napoju i batoniku kurwa nie ma prawa byc 85!! ;( co to moze oznaczac? :( naczytalam sie o starym lozysku, ze juz dzidzi nie bedzie odzywiac i jestem przerazona :(

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, a bierzesz insulinę?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Green, a bierzesz insulinę?
    Polkosia, nie biore, bo mi dieta wystarczyla.

• Fatim Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona trzymaj się i popijaj meliskę. Ja od 5 ni śpię, położyłam się spać koło 1.30, nie wiem o której usnęłam, bo zawsze się wiercę, przestawiłam zegarek, żeby wziać później leki i dupa. Obudziłam się 1,5h przed budzikiem i przez 2h wierciłam się w łóżku z nadzieją, że może jeszcze usnę...na mnie zestaw do lewatywy czeka w łazience gotowy, szkoda by się zmarnował :)
    Mąż oderwał wczoraj listwy i upchnął komody koło siebie, jest lepiej choć wiadomo glupio jak są tak meble poprzeplatane stylami i kolorami - uroki wynajmowania ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co do butów, to ja chyba przeboleję i kupię po porodzie już. Ostatnio tak myślałam, moje pierwsze dziecko miało się narodzić 20.09.2009r a teraz ciąża donoszona ma być już od 19.09 i mam dotrwać do tej daty. Zaczęło mnie stresować, że mogłyby się daty pokryć, bo kilka lat się otrząsałam z tego i nadal jest mi przykro...takie głupie rozkminki mnie złapały czy to nie mój aniołek czekał na swoją datę

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona najszczersze kondolencje ;( bardzo mi przykro. Badz dzielna dla synusia, napewno babcia by tego chciala.

Witam sie, troche niewyspana dlatego jeszcze pognije w lozku. Mialam isc na glukoze ale jutro pojde, wczoraj wczesnie wstalam, nie bede sie codziennie przemeczac, nic sie nie stanie jak przeloze o jeden dzien, chyba ze maly bedzie chcial wyjsc ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki !
    Ja tez pierwszy raz od dluzszegoczasu mialam ciezka noc :/ Zmiana pozycji i bol podbrzusza przeszkadzaly w zasnieciu .

Ja naszczescie nie musze kupowac jeszcze ciuchow ,ani butow jesiennych .Latam w japonkach i sukienusiach ;) Mam nadzieje , ze po porodzie troche kilo mi zleci i wcisne sie w stare laszki .

indianka tego filmu juz niestety nie ma . Zostal usuniety :( Tez szukalam i pytalam dziewczyn .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 07:59

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim ja tez zle spalam dzisiaj :/ wszystko bolalo, ciezko sie przekrecic i ogolnie masakra :/

Kurwa pieknie... zmierzylam cukier po sniadaniu i mam 79.. a wypilam 0,5 l herbaty poslodzonej, zjadlam 2 kanapki z chleba sitkowego, z maslem, z wedlina i pomidorem.. :( jestem przerazona ;(

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim kochanie faktycznie blisko siebie: ( ale bądź dobrej myśli będzie na pewno wszystko dobrze . Być może Twój aniołek wrócił do Ciebie:)
    U mnie 21 października doszło do poronienia a 24 mam rodzic rok później tez dziwnie mi ale staram sie nie myśleć i cieszyć tymi chwilami:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Fatim ja tez zle spalam dzisiaj :/ wszystko bolalo, ciezko sie przekrecic i ogolnie masakra :/

Kurwa pieknie... zmierzylam cukier po sniadaniu i mam 79.. a wypilam 0,5 l herbaty poslodzonej, zjadlam 2 kanapki z chleba sitkowego, z maslem, z wedlina i pomidorem.. :( jestem przerazona ;(
    Kochana a może wizyta u lekarza specjalnego ???

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka,
    Gorąco dziękuję za odpowiedź. Pewnie bym szukała jeszcze długo. Bo jak się na coś uprę to nie odpuszczę. Jeszcze raz gorąco dziękuję. Zmarnowałabym szmat czasu :)

lojkalojka lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mój organizm chyba się szykuje powoli do porodu, bo śpię jak zabita. Kładę się 22-23 max, wstaję tylko na siku i mam kamienny sen. Drugi dzień nie słyszałam budzika L o.O

10 str do doczytania :O! No to lecę nadrabiać :)

Wczoraj na SR mieliśmy o masażu podczas skurczów i pomiędzy oraz niefarmakologiczne metody łagodzenia bólu, które mam na kartce wypisane, jak chcecie, to mogę wstawić :)

Mikejla lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona w sobote bylam i do soboty wyniki mialam takie calkiem ok. Od soboty wszystko sie posypalo:/ mam dzis wizyte u poloznej o 17, zapytam jej co robic, mam nadzieje, ze to nic strasznego :/

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green najlepiej skonsultuj poziom glukozy z lekarzem jeśli Cię niepokoi. Trzymam kciuki

Kurde ząb mnie pobolewa :/ jak na złość ale chwile po jedzeniu juz nie boli w ciągu dnia. Na początku ciąży jednego miałam zepsutego bardzo ze wytrzymać nie szło i zaraz poszłam prywatnie. Teraz ten Acard biorę do 36tyg i juz nie wiem co robić.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wstaw, bo u mnie to jakaś kpina była a nie SR ;)
    No niestety zakręcona takie dziwne uczucie się z tym wiąże, ale nie ma co rozstrząsać tematu.
    Mnie dzisiaj czeka ciężki dzień a spałam tyle co może wróblom wystarcza :/ wczoraj w nocy przed snem objadałam się milką, bo zamiast przytyć to schudłam i się zezłościłam. Jem cały czas nie ruszam się i jakoś nie przybieram na wadze, stresuje się tym, oby mała przybierała na wadze. W dodatku ostatnio co nie zjem to mi stoi w gardle.

zakocona lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ooo to wklej nam :) Z góry pięknie dziękujemy :)

zakocona lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 2096 2097 2098 2099 2100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ