X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam, kiedy robić lewatywę :P chodzi mi o przypadek kiedy dziecko ma się pojawić przedterminowo no i czy w takim wypadku w ogóle ją robić albo może raz w tygodniu,żeby być przygotowaną :) ? Wiem, że głupie pytanie, ale życiowe.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:

my przez weekend skończyliśmy pokoik młodego, czekam jeszcze tylko na zestawy minky i ochraniacz do łożeczka, musze kupic nawilżacz powietrza i jesteśmy gotowi :) I w ogóle to chyba się tez skusze na te lampki, bo mi jedna ściana została taka pusta i cos by sie na nią przydało przywiesić ;)
    A to ciasny ale wsłasny pokoik Leona :)
    3211401_IMAG4352.jpg

Madu gdzie kupiliście worek sako?I czy faktycznie jest wygodny?Ja sobie wymyśliłam miętowy i jedyny jaki znalazłam kosztuje 250 zl:/na allegro widziałam te fotele po 100 zl ale nie ma takiego koloru:/

Jaroszka wyrazy współczucia:/

Ja dzisiaj byłam po 10 w biedrze ale już niestety nic nie było...tzn byly niebieskie i z rozem a zależało mi na tych jasnych do salonu, bo do małej chcę zamówić miętowo, biało rożowe oryginalne:)

Co do poduszki klina to mam zamiar kupić, ale wiem , że wystarczy coś pod nogi łóżeczka włożyć i bedzie ten sam efekt.

IviQ mam nadzieję, że maluszek w tydzień przybierze na wadze zadowalająco. A wikadomo dlaczego tak mało przybiera? podejrzewają hipotrofię?

relgh371rrya3inl.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Tak się zastanawiam, kiedy robić lewatywę :P chodzi mi o przypadek kiedy dziecko ma się pojawić przedterminowo no i czy w takim wypadku w ogóle ją robić albo może raz w tygodniu,żeby być przygotowaną :) ? Wiem, że głupie pytanie, ale życiowe.

Nie ma sensu robić raz na tydzień :) Bo już po kilku godzinach zapełnia się znowu jelito i zawsze coś tam się znajdzie do wysrania :P Najlepiej zdać się na los.

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wolałabym nie zdawać się na los, bo rzadko chodzę na 2 i mogliby mieć kupe śmiechu :D

Mikejla, ZakręconaOna, polkosia, Bąbelek, soraya, Little Frog, Lexie, ~Rewianka~, agania, Nynusia, paula1, Blondik lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupe szczególnie hahaha :D

polkosia, Lexie, ~Rewianka~, agania lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana , zalana łzami i nie mogę sobie poradzić z tym wszystkim . Moja ukochana Babcia co Wam o niej pisalam zmarła półtorej h temu ,najcudowniejsza osoba na świecie odeszła ode mnie . Na prawdę niewyobrazam sobie życia bez niej: o: ( jestem przerażona ze więcej nie utule tej dobrej istotki: (
    Ja pierdoleeeeeeeeeee ! :(
    Najgorsze jest to ze pragnęła bardzo poznać mojego D , być na ślubie i poznać przede wszystkim Oskarka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 22:32

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko Zakręcona. Tak mi przykro......kondolecje.... co za dzień :(((((((((((((((((((((((

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka no piękne ma fotki Twoja córcia :D Mój Antoś wg.pomiarów jest 2 tyg do przodu.. Ciekawa jestem kiedy wyskoczy ;)

Co do łożyska. U mnie położne mówiły ze zawsze przy porodzie widać która paliła ciąży. Ciekawe czy jak ktoś palił przed ciąża i kilka miesięcy przed zajściem rzucił to też będzie coś widać? Wydaje mi się ze nie.

Fatim dobre pytanie z tą lewatywą.. Ogólnie to lewatywa może przyspieszyć poród.

Kurka.. Dziś się przestraszyłam bo miałam leżeć i średnio mi to wyszło a czułam kłucia w szyjce. Albo jak kaszlnęłam to też zakłuło. Teraz od kilku godz leżę. Jutro jeszcze ubranka poukładam do regałów i byczę się..

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi...trzymaj się.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorszy dzień mojego życia !!!!
    Laski zegnam się na dziś , dobrej nocy i przepraszam .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona :/ no nie wierzę... Co się dzieje :( Przykro mi.. Trzymaj się i chociaż może być trudno to postaraj się nie stresować. Jesteśmy z Tobą! Będziemy wspierać ile się da.

atdc6iyehd9qphks.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona :(

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kłócić się! Trzeba mieć dystans bo każda ma inne zdanie i coś co ja uważam za słuszne któraś z Was może uznać za głupotę i na odwrót. Kiedyś czytałam mądry artykuł, że każde zachowanie jest krytykowane przez inne matki np. kobieta karmiąca piersią za długo zle, nie karmi wcale piersia- źle, siedzi w domu z dzieckiem- źle, wysyła do żłobka źle i zawsze źle:) dlatego dawajmy sobie dobre rady ale szanujmy zdanie innych i nie krytykujmy :)

ps: mój mąż się całkowicie integruje z moim stanem ciążowym również w kwestii braku mózgu. pojechaliśmy do biedronki bez portfeli :D

Fatim, PauLLa, Magnosia, annggela, Blondik, nat_alia, soraya, stokrotka25 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona moje kondolencje :( Bardzo mi przykro :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przykro :( nawet nie wiem jak pocieszyć bo to pewnie i tak na niewiele ... Kochana musisz być dzielna :(

A ost rozmawiałam z mama i mi mówila ze ktos jej powiedział czy taki "prezesad" ze jak dziecko się rodzi to ktoś odchodzi... Oczywiście w to nie wierzylam to tylko jakieś przesady, ale to juz drugi raz u nas na forum w takim czasie...

Babcia na pewno teraz na was patrzy z gory i bedzie się wami opiekować , trzymajcie się kochani buziaki i sciskam was mocno !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, bardzo mi przykro. przytulam, trzymaj się.

Ja odebrałam wyniki gbs i mam dodatni :/ nie wiem skąd to cholerstwo, dwa lata temu nie miałam. no nic, oby podali antybiotyk na czas.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to samo kiedyś uslyszalam i ostatnio sobie to przypomnialam właśnie , życie za śmierć ! :(
    Eh ciężko dziewczyny , bardzo ciężko ale muszę być silna dla Oskara i żeby z duma na mnie z nieba patrzyła , dokończe to wszystko co jej zawsze obiecywalam ! Tak ja kocham

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona,bardzo mi przykro.. :-( wspóczuję.. Babcia jest teraz Waszym Aniołem Stróżem i bedzie czuwać na pewno przy porodzie wiec zobaczy Oskarka..

Szczesliwa a co do tych przesądów.. Moja mama umarła 2 tygodnie po narodzinach swojego pierwszego wnuka.. A pamietam jak jeszcze mowiła mojej siorze,jakos z parenascie dni przed terminem,ze juz by mogla urodzic.. czula,ze potem bedzie mogla w spokoju odejsc.. :-(

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona tak bardzo mi przykro :(
    Tule Cie bardzo mocno i wierze, ze babcia bedzie Twoim i Oskarka aniolem strozem .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 2094 2095 2096 2097 2098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ