X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam, kiedy robić lewatywę :P chodzi mi o przypadek kiedy dziecko ma się pojawić przedterminowo no i czy w takim wypadku w ogóle ją robić albo może raz w tygodniu,żeby być przygotowaną :) ? Wiem, że głupie pytanie, ale życiowe.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:

my przez weekend skończyliśmy pokoik młodego, czekam jeszcze tylko na zestawy minky i ochraniacz do łożeczka, musze kupic nawilżacz powietrza i jesteśmy gotowi :) I w ogóle to chyba się tez skusze na te lampki, bo mi jedna ściana została taka pusta i cos by sie na nią przydało przywiesić ;)
    A to ciasny ale wsłasny pokoik Leona :)
    3211401_IMAG4352.jpg

Madu gdzie kupiliście worek sako?I czy faktycznie jest wygodny?Ja sobie wymyśliłam miętowy i jedyny jaki znalazłam kosztuje 250 zl:/na allegro widziałam te fotele po 100 zl ale nie ma takiego koloru:/

Jaroszka wyrazy współczucia:/

Ja dzisiaj byłam po 10 w biedrze ale już niestety nic nie było...tzn byly niebieskie i z rozem a zależało mi na tych jasnych do salonu, bo do małej chcę zamówić miętowo, biało rożowe oryginalne:)

Co do poduszki klina to mam zamiar kupić, ale wiem , że wystarczy coś pod nogi łóżeczka włożyć i bedzie ten sam efekt.

IviQ mam nadzieję, że maluszek w tydzień przybierze na wadze zadowalająco. A wikadomo dlaczego tak mało przybiera? podejrzewają hipotrofię?

relgh371rrya3inl.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Tak się zastanawiam, kiedy robić lewatywę :P chodzi mi o przypadek kiedy dziecko ma się pojawić przedterminowo no i czy w takim wypadku w ogóle ją robić albo może raz w tygodniu,żeby być przygotowaną :) ? Wiem, że głupie pytanie, ale życiowe.

Nie ma sensu robić raz na tydzień :) Bo już po kilku godzinach zapełnia się znowu jelito i zawsze coś tam się znajdzie do wysrania :P Najlepiej zdać się na los.

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wolałabym nie zdawać się na los, bo rzadko chodzę na 2 i mogliby mieć kupe śmiechu :D

Mikejla, ZakręconaOna, polkosia, Bąbelek, soraya, Little Frog, Lexie, ~Rewianka~, agania, Nynusia, paula1, Blondik lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupe szczególnie hahaha :D

polkosia, Lexie, ~Rewianka~, agania lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana , zalana łzami i nie mogę sobie poradzić z tym wszystkim . Moja ukochana Babcia co Wam o niej pisalam zmarła półtorej h temu ,najcudowniejsza osoba na świecie odeszła ode mnie . Na prawdę niewyobrazam sobie życia bez niej: o: ( jestem przerażona ze więcej nie utule tej dobrej istotki: (
    Ja pierdoleeeeeeeeeee ! :(
    Najgorsze jest to ze pragnęła bardzo poznać mojego D , być na ślubie i poznać przede wszystkim Oskarka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 22:32

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko Zakręcona. Tak mi przykro......kondolecje.... co za dzień :(((((((((((((((((((((((

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka no piękne ma fotki Twoja córcia :D Mój Antoś wg.pomiarów jest 2 tyg do przodu.. Ciekawa jestem kiedy wyskoczy ;)

Co do łożyska. U mnie położne mówiły ze zawsze przy porodzie widać która paliła ciąży. Ciekawe czy jak ktoś palił przed ciąża i kilka miesięcy przed zajściem rzucił to też będzie coś widać? Wydaje mi się ze nie.

Fatim dobre pytanie z tą lewatywą.. Ogólnie to lewatywa może przyspieszyć poród.

Kurka.. Dziś się przestraszyłam bo miałam leżeć i średnio mi to wyszło a czułam kłucia w szyjce. Albo jak kaszlnęłam to też zakłuło. Teraz od kilku godz leżę. Jutro jeszcze ubranka poukładam do regałów i byczę się..

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi...trzymaj się.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorszy dzień mojego życia !!!!
    Laski zegnam się na dziś , dobrej nocy i przepraszam .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona :/ no nie wierzę... Co się dzieje :( Przykro mi.. Trzymaj się i chociaż może być trudno to postaraj się nie stresować. Jesteśmy z Tobą! Będziemy wspierać ile się da.

atdc6iyehd9qphks.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona :(

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kłócić się! Trzeba mieć dystans bo każda ma inne zdanie i coś co ja uważam za słuszne któraś z Was może uznać za głupotę i na odwrót. Kiedyś czytałam mądry artykuł, że każde zachowanie jest krytykowane przez inne matki np. kobieta karmiąca piersią za długo zle, nie karmi wcale piersia- źle, siedzi w domu z dzieckiem- źle, wysyła do żłobka źle i zawsze źle:) dlatego dawajmy sobie dobre rady ale szanujmy zdanie innych i nie krytykujmy :)

ps: mój mąż się całkowicie integruje z moim stanem ciążowym również w kwestii braku mózgu. pojechaliśmy do biedronki bez portfeli :D

Fatim, PauLLa, Magnosia, annggela, Blondik, nat_alia, soraya, stokrotka25 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona moje kondolencje :( Bardzo mi przykro :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przykro :( nawet nie wiem jak pocieszyć bo to pewnie i tak na niewiele ... Kochana musisz być dzielna :(

A ost rozmawiałam z mama i mi mówila ze ktos jej powiedział czy taki "prezesad" ze jak dziecko się rodzi to ktoś odchodzi... Oczywiście w to nie wierzylam to tylko jakieś przesady, ale to juz drugi raz u nas na forum w takim czasie...

Babcia na pewno teraz na was patrzy z gory i bedzie się wami opiekować , trzymajcie się kochani buziaki i sciskam was mocno !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, bardzo mi przykro. przytulam, trzymaj się.

Ja odebrałam wyniki gbs i mam dodatni :/ nie wiem skąd to cholerstwo, dwa lata temu nie miałam. no nic, oby podali antybiotyk na czas.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to samo kiedyś uslyszalam i ostatnio sobie to przypomnialam właśnie , życie za śmierć ! :(
    Eh ciężko dziewczyny , bardzo ciężko ale muszę być silna dla Oskara i żeby z duma na mnie z nieba patrzyła , dokończe to wszystko co jej zawsze obiecywalam ! Tak ja kocham

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona,bardzo mi przykro.. :-( wspóczuję.. Babcia jest teraz Waszym Aniołem Stróżem i bedzie czuwać na pewno przy porodzie wiec zobaczy Oskarka..

Szczesliwa a co do tych przesądów.. Moja mama umarła 2 tygodnie po narodzinach swojego pierwszego wnuka.. A pamietam jak jeszcze mowiła mojej siorze,jakos z parenascie dni przed terminem,ze juz by mogla urodzic.. czula,ze potem bedzie mogla w spokoju odejsc.. :-(

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona tak bardzo mi przykro :(
    Tule Cie bardzo mocno i wierze, ze babcia bedzie Twoim i Oskarka aniolem strozem .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 2094 2095 2096 2097 2098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ