X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka niech przytyje z 300 gram w tydzień to i tak ma 2800/2900 pewnie:) kochana piękna waga ! :) super wiesci
    Jakie twój szkrab ma FL o ile dobrze pamietam ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:17

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe:)
    Arielka, to pisz jak tam u Ciebie się rozwija sytuacja:)
    Co do wizyt to ja byłam 3 wrzesnia, a następna 23 września, ale u mnie jest ciąża bez ryzyka i dlatego, ale 4 tygodnie to już mi sie bardzo długo wydaje...
    Ja też ide w kimę, ale z telefonem, to was jeszcze podczytam :)
    Nynusia, szczęściara z Ciebie, ze tylko jeden dzień towarzysza miałaś;)
    soraya, to strasznie dziwne faktycznie, ześ Ty przy cc miała...

Nynusia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ale psiocha ! :D haha
    A jaki nosiorek duży: D

BATTINKA lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    To znaczy, ze na wakacje, urlopy, dluzsze weekendy, zakupy etc... nie bedziesz wyjezdzac?
    nie zakladam od razu smiertelnego wypadku, napisalam tak poprostu, ze przypadki chodza po ludziach i tyle.
    Polkosia, ale z tego co ja wiem to Ty masz chyba nowy fotelik i dosc drogi, wiec nie wiem skad ten sarkazm...

Ja mam nowy, ale nie krytykuję nikogo za to, że ma używany. BTW, ja na żadne wakacje i długie weekendy nie jeżdzę, a zakupy zrobi mąż. Zamierzam macierzyński wykorzystać na maksa i siedzieć cały czas w domu, a do rodziców będę chodzić na spacery.

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    A mi nie podają wzrostu :( cały czas słyszę, że na tym etapie liczy się waga, nie wzrost

No mi tez kochana nie podają wzrostu bo sie dziecka nie zmierzy juz na tym etapie ale po kości udowej i po pomiarach wychodzi ze jest długa.
    Z młodą miałam ta samą śpiewkę,dwa tyg przed terminem i miała 59cm. Dluuuga :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka super wiadomości :) a malutka śliczna :)

Ja mam kolejną wizytę za dwa tyg. - 18.09. i do tego czasu mam zrobić 3 zapisy KTG i przeciwciała zbadać

Fatim mi też nie podają wzrostu, ale podobno można obliczyć mnożąc długość kości udowej chyba razy 7, o ile dobrze pamiętam

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Szczesliwa, ale do Ciebie pasuje ten nick :P
    hehe kochana oczywiscie, ze luzik, niech kazdy robi jak chce...tylko ja chcialam wyrazic swoja opinie w kwestii, gdy ktos nie ma kasy i probuje po taniosci kupic...to zawsze mozna przyoszczedic na czyms innym, a nie na foteliku. Tylko o to mi chodziło...

Poza tym Polkoska troche mnie wkurzylas z tym tekstem: "litosci" i jeszcze 3 kropki na koncu, dla mnie to był sarkastyczny komentarz tak zwana podsmiechujka z czlowieka - nie lubie tego, a że ja już taka jestem to musialam cos napisac :P
    a tak generalnie to bardxo lubię nasza Polkosie zeby nie bylo :D :P

Rozumiem o co Ci chodziło, ale już któryś raz spotykam się z takimi argumentami, że praktycznie na każdym rogu czyha na nas smierć. Albo na nasze dziecko. Nie można tak od razu zakładać takich scenariuszy. Pisałam nie do Ciebie, a ogólnie, bo Zakocona też trochę naskoczyła na Sorayę. Uważam, że niepotrzebnie. Takie komentarze są zbędne. Gdybym ja miała pisać, co myślę na niektóre tematy, to zaraz by była awantura. Nie ma co - tylko tyle :)

soraya, BATTINKA, agania, Blondik, ss lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Battinka ale psiocha ! :D haha
    A jaki nosiorek duży: D

No psita jak ta lala wątpliwości nie ma ze dziewczynka
    A z nosem daj spokój jak bokser ma :( dr mówi że po porodzie zejdzie bo jest ściśnięta mocno....a ja mu wierzeeee bo jakie mam wyjście;) hehe
    Ale pamiętam moją Nikole jaką miała kichawe OMG!!! Po nosku ja poznawałam jak pielęgniarka niosła dwa bobasy do sali...ale serio nosek szybko się,,wchłonął" hehe.

paula1, Bąbelek, Blondik lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie , lepiej czasami pewne kwestie przemilczec niż żeby się rozpętała awantura i kogoś się obrazi i zdani czymś a na pewno większość z nas czasem przemilczy pewne kwestie i dobrze ! Malo awantur tu mamy , jako chyba jedno z nie wielu forum i niech tak zostanie :)

Battinka to ile ma FL ??? Nie podali czy nie zauwazylas mojego pytania kochana ? :)

BATTINKA, Fatim lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    No psita jak ta lala wątpliwości nie ma ze dziewczynka
    A z nosem daj spokój jak bokser ma :( dr mówi że po porodzie zejdzie bo jest ściśnięta mocno....a ja mu wierzeeee bo jakie mam wyjście;) hehe
    Ale pamiętam moją Nikole jaką miała kichawe OMG!!! Po nosku ja poznawałam jak pielęgniarka niosła dwa bobasy do sali...ale serio nosek szybko się,,wchłonął" hehe.
    Kochana no wiec właśnie , a może tez na USG tak na duży wygląda . Zobaczymy niedługo czy USG nie kłamie haha: D
    A ze dziewczynka faktycznie ukryć się nie da hihi

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oglądamy mecz i wcinamy zapiekanki własnej roboty :D Ale głupi ten mecz... :P Nie lubię takich, wolę jak jest wyrównana walka.

Była u mnie też ta sąsiadka. Dżizas, jaka ta jej córka jest niegrzeczna!!! Ma 2 lata, niby już sporo, żeby pewne rzeczy rozumieć, a przyszła i zaczęła najpierw bić psy, potem kota za ogon ciągała, a na koniec pobiła mnie. Mama oczywsicie nie zareagowała? A jak zwróciłam uwagę, że zaraz ją pies ugryzie albo kot podrapie, żeby nie było, to powiedziała: "To się w końcu nauczy!" - no nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. 2-latkowi da się pewne rzeczy już normalnie wytłumaczyć...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Polkosia masz rację...nie raz człowiek gryzie się w język...bo jak by tak pisał co ma na języku to byśmy tu chyba sie non stop kłóciły i przemądrzały ktora ma rację:/
    A przeciez kazda z nas chce dla swojego skarbka jak najlepiej.

A ja tam osobiście kupiłam fotelik za 150zl z allegro jakiś 4baby delux i nie uważam wcale ze jestem gorsza od tej co kupiła za 1000. Po prostu tak uważałam tak mnie stać i tyle i nikt nie może mnie za to krytykować :P
    I nie ważne ile będę jeździć i czy w ogóle będę jeździć.

polkosia, Mikejla, soraya, agaton, mała.mi, Bąbelek, agania, Blondik, ss lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to nieźle !
    To są właśnie rodzice którzy jak dla mnie nieodpowiedzialnie wychowują dziecko , tzn każdy ma swoje zasady ale jak juz się idzie z dzieckiem w gości to ma się tak jak na codzien oczy dookoła głowy tym bardziej jak są zwierzęta a Ty w ciąży , co to znaczy żeby 2 letnie dziecko machalo łapami do Ciebie , ciezarnej jeszcze szok ... A Mama na to nic ! :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ty kochana a co to jest FL??
    :/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie 4letnia córka koleżanki kopala jak bylysmy na kawie, zwracałem małej uwagę non stop a kumpela nic. dopiero jak sięwkurzylam i kazalam jej zwrócić uwagę to usłyszałam "Vikusiu tak nie wolno".

• Lexie Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Lexie fajnie jak i Ja bym się jutro tak Milo rozczarowała hahaha: D
    Fajnie ze udało się wychaczyc

Lexie Ja mam takie plamenki ledwo widoczne raz żółte , raz białe , raz mega delikatnie pomarańczowe ale to po luteinie bo juz lekarzy dwa razy pytakam a tak samo miałam kolo 20 tygodnia po lutce dopochwowej

Tylko ze ja luteiny nie biore i sie zastanawiam wlasnie od czego to..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia akurat wiek 2lata to się zaczyna....tyle powiem.
    Tzw bunt dwulatka dzieci w tym wieku rozumieją i to dobrze a rodziców juz zaczynają wystawiać nieźle na próbę:(
    Tylko jak widać nie każdy rodzic potrafi ogarnąć sytuację znam osobiście na chwilę obecną dwóch chłopców dwulatków różnią sie między sobą o 360 stopni! Szok po prostu przepaść....takze niestety/stety ale Rodzice! Kwestia podejścia do sprawy :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nic nie chciałam komentować, bo to jedna z tych osób, co wg niej jak nie masz dzieci, to nie masz prawa rad udzielać ;) Więc zatrzymałam uwagi dla siebie, ale nieziemsko mnie wkurzyły.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, zdaję sobie sprawę i nawet podpytywałam o bunt 2-latka - czy to zachowanie to już to, a ona, że absolutnie nie i trzyma ją krótko, więc jest grzeczna :D

agania lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ale dobre wiesci z wizyty! A waga sie nie przejmuj,w ostatnim miesiącu dzieciom najwiecej przybywa.Mój za tydzien na wizycie pewnie tez juz bedzie miec 3 z przodu :-)

3i493e5e1qmnt4m5.png
‹‹ 2092 2093 2094 2095 2096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ