X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Chyba nasze organizmy przygotowuja sie , ze niedlugo przejda na diete matek karmiacych :D
    nie ma czegoś takiego.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    No i co do butów, to ja chyba przeboleję i kupię po porodzie już. Ostatnio tak myślałam, moje pierwsze dziecko miało się narodzić 20.09.2009r a teraz ciąża donoszona ma być już od 19.09 i mam dotrwać do tej daty. Zaczęło mnie stresować, że mogłyby się daty pokryć, bo kilka lat się otrząsałam z tego i nadal jest mi przykro...takie głupie rozkminki mnie złapały czy to nie mój aniołek czekał na swoją datę

Fatim, w pierwszej ciąży miałam tp na 30.09. Teraz ustalono mi datę cc też na 30.09. Dla mnie to tak, jakby mój Aniołek do mnie wrócił <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:28

ZakręconaOna, Mikejla lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    nie ma czegoś takiego.

Moze zle to ujelam nazywajac - dieta , ale sa produky , ktore raczej nie sa wskazane.Ja po porodzie corki w szpitalu dostalam fasolke szparagowa z czosnkiem na obiad i sok pomaranczowy :/ Nie pytaj jak zareagowala moja mala .
    Ja wole dmuchac na zimne i na poczatku bede uwazala na to co je i powoli wpraowadzala inne produkty .

polkosia lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, bardzo mi przykro z powodu Babci:( tulę mocno :*

Amerie, pufa jest z ecopuf, ale nie było miętowych a też chciałam.

A mój mlody mnie dziś przeraża. W nocy zero ruchu, rano zaczkał moze 3 minuty delikatnie i teraz znowu nic, jestem po sniadaniu i kawie, a to jego pora na zabawy a on ani drgnie...

Amerie lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu daj się dzieciakowi wyspać :P

madu, Mikejla lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do diety, to my matki po raz pierwszy i hura otymizm w nas drzemie, ale ja tez mam zamiar zacząc od jedzenia wszystkiego i ewentualnie potem modyfikować dietę ;)

Fatim ja mam wizytę w piatek :)
    No ona tak czasem ma ze spi jak suseł, ale mógłby chociaż się przeciagnąc czy coś i matki nie stresować;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:27

Fatim lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki,
    zakręcona bardzo mi przykro, wracają teraz do mnie wspomnienia śmierci dziadka 3 miesiace temu :( wiem co czujesz, trzymaj się kochana - dla mnie najgorszy był pogrzeb ale dałam rade ( tym bardziej że trumna była otwarta )... Ty też dasz kochana... trzymam kciuki :* i ściskam :* jestem z Tobą

Lexie Paula1 trzymajcie się

Mi również lekarz mówił że hemoroidami lepiej zająć się po ciąży, a teraz również żadne maści mi nie pomagają

ja się dziś bardzo stresuje... przyjeżdża firma od mebli kuchennych i montują, już wczoraj do mnie dzownil właściciel i mamy problem z szufladami :/ zobaczymy co z tego będzie :/ najgorsze jest to że nie jestem asertywna :/ i na wszystko się pewnie zgodze :/ już mąż dał mi nauki :D

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • my dream Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do porodu jeszcze ponad miesiąc, a ja już mam stresa... jak poród, czy będę umiała wziąć prawidłowo dziecko itd... trochę mnie to przerasta.
    Nie wiem, czy Wy też tak macie?? czy ja może poprostu świruje już..

mhsvh371pdpt408y.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia, nie zgadzaj sie na wszytsko bo potem będziesz żałowac, a w kuchni poł zycia spędzisz. a mowię Ci to ja która przez ostatni rok praktycznie wszytsko na nowo w mieszkaniu urzadzała i jak byłam zbyt potulna np z szafą, to teraz bym ją wyrzuciła a gościowi co ją robił mocno nagadała. A i w kuchni tez mam kilka rzeczy, które wolałabym żeby inaczej wyglądały ale wiesz...kompromisy ;p Lepiej poczekać troche dłużej na coś niż się potem wkurzac :)

nat_alia lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    co do diety, to my matki po raz pierwszy i hura otymizm w nas drzemie, ale ja tez mam zamiar zacząc od jedzenia wszystkiego i ewentualnie potem modyfikować dietę ;)
    Zgadzam sie Madu i dlatego tez jadlam w szpitalu wszystko . Tylko w moim przypadku na eliminacje produktow bylo juz za pozno i mala miala taka kolke , ze przez pierwsze trzy miesiace jezdzilismy po szpitalach . Nie zycze tego nikomu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:32

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka i własnie myslę, że jak juz sie maluchy pojawią to najlepiej zweryfikują nasze plany:) i pewnie beda takie maluchy, które od pocżatku bedą wszytsko tolerowac, a zdaza się takie co nic więcej oprócz merchewki ryżu i kurczaka :) już niedługo będziemy miały okazje sie przekonac ;p

lojkalojka lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    do porodu jeszcze ponad miesiąc, a ja już mam stresa... jak poród, czy będę umiała wziąć prawidłowo dziecko itd... trochę mnie to przerasta.
    Nie wiem, czy Wy też tak macie?? czy ja może poprostu świruje już..

Każdy inaczej przezywa :) ja akurat jestem podekscytowana, a nie przerażona. Przynajmniej narazie :)

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak mowi jaroszka, kazda inaczej, ja miewam doły jeśli o te kwestie chodzi ;)

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to co dzień inaczej ;) Na razie mam przed sobą poród kotki i o tym bardziej niż o swoim myślę :P

madu, agaton, lojkalojka, jaroszka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!
    Jaroszka, ja też jestem podekscytowana i już sie nie mogę doczekac, nawet porodu się tak nie boję;)
    Green, mam nadzieje, ze się wyjaśni wszystko z tymi cukrami. Może faktycznie stabilizują się pod koniec, ale jak masz z kim to skonsultowac, to zapytaj.
    Zakręcona, ściskam Cię mocno. Pogrzeb na penwo będzie trudny, ale po pogrzebie często zaczyna się wszystko uspokajać. Wiadomo, trwa to długo, ale zmierza ku lepszemu. Dobrze, ze myślisz w ten sposób, że Babci jest teraz lepiej i że czuwa nad wami. Ja wierzę, że po śmierci czeka na nas raj i jest to ogromne pocieszenie w takich chwilach!
    Szczęsliwa, to po wizycie w szpitalu poopowiadaj nam jak to w DE wygląda:)
    Mika, Ty też będziesz miała taka wizytę?
    Arielka, u Ciebie się uspokoiło wszystko po wczoraj?

ZakręconaOna, green, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    ja od 5 nie spałam, bo miałam dzisiaj iść na te badania krwi i moczu, a tak mi się kuźwa siku chciało strasznie, a tu trzymać musiałam chociaż do 7... więc tak leżałam z zaciśniętymi nogami :D bo przez sen bym się posikała chyba :P
    agaton - dziękuję, już czuję się dobrze zarówno dolegliwości żołądkowo-jelitowe przeszły jak i gardzioło nie boli :)

agaton lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki madu za rade będę się do niej dzisiaj stosować :D ale jestem podekscytowana :D

madu lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mój mąż mówił, że im bliżej porodu to ma większy stres i że zastanawia się jak to będzie, czy Mała będzie dużo płakać, czy będzie grzeczna i czy będziemy umieli się nią zajmować. Nie wiedziałam, że on taki przejęty <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:45

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • my dream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś mój M. ma urodziny. Chce zrobić coś pysznego na kolacja. Macie jakieś pomysły??

mhsvh371pdpt408y.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Arielka!!! Co u Ciebie!

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2098 2099 2100 2101 2102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ