Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikejla wrote:Agania ja chyba dzisiaj popatrze, choć chciałam dopiero jak kupię komodę na ubranka małej, ale jestem już tak spanikowana dzisiaj, że chyba się tym zajmę.
i ile masz ubranek?
rozmiar 56:
body długi rękaw - 4szt
body krótki rękaw - 5szt
półśpiochy - 3szt
kaftaniki - 4szt
bluza - 1szt
sukienki - 2szt
pajace - 4szt
śpiochy - 2szt
rozmiar 62
body długi rękaw - 4szt
body krótki rękaw - 3szt
półśpiochy - 6szt
kaftaniki - 7szt
bluza - 4szt
sukienki - 3szt
pajace - 10szt
śpiochy - 2szt
kurteczki - 3szt
bluzeczki - 4szt
spodenki - 2szt
I reszta ubranek to od 3 miesięcy w górę.
Koleżanka wysłała mi wczoraj pudło ubranek to jeszcze zobaczę co tam będzie i to czego mi będzie brakować dokupię.
-
hehe, czyli jest szansa, że dociągnę do terminu
ja mam najmniej ubranek na 56, anjwyzej bede zakladac te 62 i beda nieco luzniejsze. pewnie mase ubranek jeszcze dostaniemy od znajomych i odwiedzajacych, poza tym taki noworodek chyba niebzyt się brudzi, no chyba, ze okolice pepuszka. 1 zestaw na dzien powinien wystarczyc, najwyzej nastawi sie pranie
ja mam wizytę za tydzien, bardzo jestem ciekawa czy bedzie już magiczna "3" z przodu
no i czy ten ból spojenia nie zwiastuje tego, ze sie ono rozchodzi.mam nadzieje, ze nie.
przyszła ta moja sukienka z zalando an wesele. jest całkiem fajna, no i mam w niej jeszcze zapas, jakby brzuch mocno urósł. gorzej z butami. te które planowałam do niej założyc mnie cisną ;/
ciups, sukienek nie mam żadnych. co ze mnie za matkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:49
-
Magnosia wrote:Ola, 5 dni? Pisałaś coś, ale teraz tak to zabrzmiało... Łał!
5 bo dzisiejszego dnia już nie liczę
edit - liczyć nie umiem, 6 dni a nie 5 - musiałam na palcach się doliczać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:52
Magnosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
lojkalojka wrote:W moim przypadku jaroszka to to sie nie sprawdza , ale moze jestem wyjatkiem ,bo corke urodzilam 12 dni przed termiem
To żadna reguła w sumie, to co napisałam, to takie gadanie jak z kształtem brzuchanatomiast u mnie dookoła sa sami chłopcy i rodzą sie przed terminem, pewnie czysty przypadek
-
Ja mam prawie wszystkie ubranka już wyprane, wyprasowane i ułożone w szufladzie. Jest ich dużo, ale nie liczyłam dokładnie. Póki co mam wyłożone do rozm 62 i uwaga - mam 37 par skarpetek!
Matę akurat prałam wczoraj i z tym też trzeba nieźle uważać. Wszystko ok, z pałąków też ściągnęliśmy - niestety trzeba było rozpruć, ale trudno - zaszyje się. Wszystkie zabawki i do tego takie pluszaki z karuzelki wrzuciłam do pralki. Za to jedna z tych zabawek to było takie lusterko i też się mocno zastanawiałam co z nim, ale pomyślałam sobie, że trudno, spróbuję.... Wyciągnęłam pranie i całe było w takich brązowych drobinkach. No nagłówkowałam się nieźle z czego to może być. Obstawiałam, że któryś miś zrobił mi numer... Okazało się, że lusterko było podklejone na tekturce.... matko, na zawał prawie zeszłam, bo z koca nie szło tego wytrzepać za nic. Zapakowałam wszystko do suszarki i pięknie zeszło. Nie lubię używać elektrycznej suszarki, bo się szybciej niszczą ubrania, ale już mi dwa razy tyłek uratowała.Blondik, madu, jaroszka, estrella, Lexie lubią tę wiadomość
-
PauLLa wrote:no cóż Młody wagą nie grzeszy,mamy równo 34tc wg om a ten waży 2950g....noszz ręce opadają:o
jaroszka, to się nie sprawdza. Siostra L urodziła jednego syna 2 tyg przed, drugiego 3 dni po. Koleżanka córkę urodziła 2 tyg przed, syna miała wywoływanego tydz po.
Do Zośki masz zabrać paczkę pampersów. Ja kupiłam wielkie, więc zamiast wyciągać, po prostu dokupimy tę 33szt.
jaroszka lubi tę wiadomość
-
Ola, to już prawie, prawie tulisz swój Skarb
Ja mam jeszcze 21 dni, równe 3 tygodnie
Edit: 6 dni to też niewieleWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:57
ola.321, estrella lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
ja mam spakowana jedną paczkę w romziarze 0 i jedną 1 - po 33 szt. jak te 0 będą za małe zostawię je w szpitalu, ktoś wykorzysta.
ubranka na wyjscei do domu mam w rozmiarach 56 i 62 plus kocyk plus gruby misiowaty kombinezon, taki juz w sumie zimowy
sukienek nie mam,ale mam granatowa elegancką tuniczke+ leginsy a'la dżins + futerkosiostra, szwagier i teściu mają pod koniec października urodziny i w to zamierzam mała wystroić
sukieneczkę może jakąs na chrzciny zakupię, choć zobaczymy kiedy one w końcu będąWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:57
-
Witam sie! My na wizycie byliśmy wczoraj i jakos od tego momentu czuje cisnienie ze to juz tuz tuż a jakoś nie moge do końca tego przyswoić. Młody waży sobie 2800g, szyjka szczelnie pozamykana, na swoim miejscu więc nic nie powinno sie dziać póki co. Zaczynam ogarniać torbę do szpitala i to co jeszcze zostało do ogarnięcia (wczoraj dostalam pudło ubranek trzeba to przebrać, posortować, poprać itd, a ja już nie mam gdzie tego upychać)
Co do tego nowego programu 600gram... nie będe ryzykowała i nie będe jeszcze teraz oglądać nie chce się nakręcać, poczekam ze 2-3 tygodnie i wtedy myśle ze nie będe tego tak do siebie dobierała i stres będzie mniejszy.zakocona, Magnosia, ola.321, Aleksandra90, estrella, Muffinka1019, lili_madlen, annggela, Lexie lubią tę wiadomość
-
Ola wiem wiem...tyle, że ja wszystko zamawiam w Pl, bo tutaj sie nikogo nie moge doprosić o wyprawkę
myślałam, że położna mi pomoże, ale ona na 6 października się ze mną umówiła. Paka w Pl trochę idzie i wogóle. Meble, pralka. Szukanie mieszkania, bo tutaj to będzie porażka mieszkać z dzieckiem, a to już komplikuje sprawe i wcale nie jest tak, że się zdąży. No nic, tak myślę, że może dać spokój szukaniem nowego m. do wiosny...bo więcej mam nerwów przez to.
Agania - to mało ciuszków? ja mam mniej więcej po tyle samo z tego co pamiętam -
Blondik wrote:ja mam spakowana jedną paczkę w romziarze 0 i jedną 1 - po 33 szt. jak te 0 będą za małe zostawię je w szpitalu, ktoś wykorzysta.
ubranka na wyjscei do domu mam w rozmiarach 56 i 62 plus kocyk plus gruby misiowaty kombinezon, taki juz w sumie zimowy
Misiowaty kombinezon gdzie kupiłaś i w jakim rozmiarze? -
Moje rodzeństwo i ja urodziliśmy się przed terminem, 2 baby i chłop ale Brata to jaja swędziały od 20 tygodnia już bo chciał wyłazić piernik mały, no ale na szczęście mam go do 36 donosiła, ze szwem ale jakoś się udało
jaroszka lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica