WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku jaroszka to to sie nie sprawdza , ale moze jestem wyjatkiem ,bo corke urodzilam 12 dni przed termiem :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Magnosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, 5 dni? Pisałaś coś, ale teraz tak to zabrzmiało... Łał! :)

ola.321 lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Agania ja chyba dzisiaj popatrze, choć chciałam dopiero jak kupię komodę na ubranka małej, ale jestem już tak spanikowana dzisiaj, że chyba się tym zajmę.

i ile masz ubranek?

rozmiar 56:
    body długi rękaw - 4szt
    body krótki rękaw - 5szt
    półśpiochy - 3szt
    kaftaniki - 4szt
    bluza - 1szt
    sukienki - 2szt
    pajace - 4szt
    śpiochy - 2szt

rozmiar 62
    body długi rękaw - 4szt
    body krótki rękaw - 3szt
    półśpiochy - 6szt
    kaftaniki - 7szt
    bluza - 4szt
    sukienki - 3szt
    pajace - 10szt
    śpiochy - 2szt
    kurteczki - 3szt
    bluzeczki - 4szt
    spodenki - 2szt

I reszta ubranek to od 3 miesięcy w górę.
    Koleżanka wysłała mi wczoraj pudło ubranek to jeszcze zobaczę co tam będzie i to czego mi będzie brakować dokupię.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, czyli jest szansa, że dociągnę do terminu :)
    ja mam najmniej ubranek na 56, anjwyzej bede zakladac te 62 i beda nieco luzniejsze. pewnie mase ubranek jeszcze dostaniemy od znajomych i odwiedzajacych, poza tym taki noworodek chyba niebzyt się brudzi, no chyba, ze okolice pepuszka. 1 zestaw na dzien powinien wystarczyc, najwyzej nastawi sie pranie :)

ja mam wizytę za tydzien, bardzo jestem ciekawa czy bedzie już magiczna "3" z przodu :)
    no i czy ten ból spojenia nie zwiastuje tego, ze sie ono rozchodzi.mam nadzieje, ze nie.

przyszła ta moja sukienka z zalando an wesele. jest całkiem fajna, no i mam w niej jeszcze zapas, jakby brzuch mocno urósł. gorzej z butami. te które planowałam do niej założyc mnie cisną ;/

ciups, sukienek nie mam żadnych. co ze mnie za matka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:49

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Ola, 5 dni? Pisałaś coś, ale teraz tak to zabrzmiało... Łał! :)

5 bo dzisiejszego dnia już nie liczę :P <3

edit - liczyć nie umiem :P, 6 dni a nie 5 - musiałam na palcach się doliczać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:52

Magnosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    W moim przypadku jaroszka to to sie nie sprawdza , ale moze jestem wyjatkiem ,bo corke urodzilam 12 dni przed termiem :)

To żadna reguła w sumie, to co napisałam, to takie gadanie jak z kształtem brzucha :) natomiast u mnie dookoła sa sami chłopcy i rodzą sie przed terminem, pewnie czysty przypadek :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prawie wszystkie ubranka już wyprane, wyprasowane i ułożone w szufladzie. Jest ich dużo, ale nie liczyłam dokładnie. Póki co mam wyłożone do rozm 62 i uwaga - mam 37 par skarpetek!

Matę akurat prałam wczoraj i z tym też trzeba nieźle uważać. Wszystko ok, z pałąków też ściągnęliśmy - niestety trzeba było rozpruć, ale trudno - zaszyje się. Wszystkie zabawki i do tego takie pluszaki z karuzelki wrzuciłam do pralki. Za to jedna z tych zabawek to było takie lusterko i też się mocno zastanawiałam co z nim, ale pomyślałam sobie, że trudno, spróbuję.... Wyciągnęłam pranie i całe było w takich brązowych drobinkach. No nagłówkowałam się nieźle z czego to może być. Obstawiałam, że któryś miś zrobił mi numer... Okazało się, że lusterko było podklejone na tekturce.... matko, na zawał prawie zeszłam, bo z koca nie szło tego wytrzepać za nic. Zapakowałam wszystko do suszarki i pięknie zeszło. Nie lubię używać elektrycznej suszarki, bo się szybciej niszczą ubrania, ale już mi dwa razy tyłek uratowała.

Blondik, madu, jaroszka, estrella, Lexie lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    no cóż Młody wagą nie grzeszy,mamy równo 34tc wg om a ten waży 2950g....noszz ręce opadają:o
    To dużo czy mało wg ciebie? Mój w 35+4 ważył 2792 i jest idealnie wagowo..

jaroszka, to się nie sprawdza ;). Siostra L urodziła jednego syna 2 tyg przed, drugiego 3 dni po. Koleżanka córkę urodziła 2 tyg przed, syna miała wywoływanego tydz po.
    Do Zośki masz zabrać paczkę pampersów. Ja kupiłam wielkie, więc zamiast wyciągać, po prostu dokupimy tę 33szt.

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik sukienki to chyba tak od pół roku :) ja bym takiemu noworodkowi sukienki nie założyła :p
    Niewygodne to takie przeciez

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog - haha, ładnie, ja mam jak na razie 5 par skarpetek i 3 pary rajstopek ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, to już prawie, prawie tulisz swój Skarb ;) Ja mam jeszcze 21 dni, równe 3 tygodnie
    ;) <3

Edit: 6 dni to też niewiele ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:57

ola.321, estrella lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam spakowana jedną paczkę w romziarze 0 i jedną 1 - po 33 szt. jak te 0 będą za małe zostawię je w szpitalu, ktoś wykorzysta.

ubranka na wyjscei do domu mam w rozmiarach 56 i 62 plus kocyk plus gruby misiowaty kombinezon, taki juz w sumie zimowy

sukienek nie mam,ale mam granatowa elegancką tuniczke+ leginsy a'la dżins + futerko :) siostra, szwagier i teściu mają pod koniec października urodziny i w to zamierzam mała wystroić :)

sukieneczkę może jakąs na chrzciny zakupię, choć zobaczymy kiedy one w końcu będą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:57

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie! My na wizycie byliśmy wczoraj i jakos od tego momentu czuje cisnienie ze to juz tuz tuż a jakoś nie moge do końca tego przyswoić. Młody waży sobie 2800g, szyjka szczelnie pozamykana, na swoim miejscu więc nic nie powinno sie dziać póki co. Zaczynam ogarniać torbę do szpitala i to co jeszcze zostało do ogarnięcia (wczoraj dostalam pudło ubranek trzeba to przebrać, posortować, poprać itd, a ja już nie mam gdzie tego upychać)

Co do tego nowego programu 600gram... nie będe ryzykowała i nie będe jeszcze teraz oglądać nie chce się nakręcać, poczekam ze 2-3 tygodnie i wtedy myśle ze nie będe tego tak do siebie dobierała i stres będzie mniejszy.

zakocona, Magnosia, ola.321, Aleksandra90, estrella, Muffinka1019, lili_madlen, annggela, Lexie lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wiem wiem...tyle, że ja wszystko zamawiam w Pl, bo tutaj sie nikogo nie moge doprosić o wyprawkę :( myślałam, że położna mi pomoże, ale ona na 6 października się ze mną umówiła. Paka w Pl trochę idzie i wogóle. Meble, pralka. Szukanie mieszkania, bo tutaj to będzie porażka mieszkać z dzieckiem, a to już komplikuje sprawe i wcale nie jest tak, że się zdąży. No nic, tak myślę, że może dać spokój szukaniem nowego m. do wiosny...bo więcej mam nerwów przez to.

Agania - to mało ciuszków? ja mam mniej więcej po tyle samo z tego co pamiętam

• agania Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla - mam wrażenie, że to mało... muszę na pewno dokupić bodziaki, bo tyle co mam to mało. A byłam pewna, że mam więcej :D no, ale zobaczę jeszcze co będzie w tej paczce.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, 0 w ogóle nie kupowałam, bo one są dla wcześniaków. Ale pewnie na oddziale, jak zostawisz, się przydadzą :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ja mam spakowana jedną paczkę w romziarze 0 i jedną 1 - po 33 szt. jak te 0 będą za małe zostawię je w szpitalu, ktoś wykorzysta.

ubranka na wyjscei do domu mam w rozmiarach 56 i 62 plus kocyk plus gruby misiowaty kombinezon, taki juz w sumie zimowy

Misiowaty kombinezon gdzie kupiłaś i w jakim rozmiarze?

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, sprawdź torbę :) Ja niestety nie miałam od kogo dostać i sama kupowałam od A do Z, dostałam tylko kombinezonik od koleżanki i jakieś pare sukienek, ale to na 9-12 miesięcy. Ja też przejrzę co mam, bo nie dokładne pamiętam :)

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje rodzeństwo i ja urodziliśmy się przed terminem, 2 baby i chłop ale Brata to jaja swędziały od 20 tygodnia już bo chciał wyłazić piernik mały, no ale na szczęście mam go do 36 donosiła, ze szwem ale jakoś się udało ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo i moja teoria została obalona :)

Blondik, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2119 2120 2121 2122 2123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ