WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się zdziwiłam tym planem, bo rozdawali dzisiaj w Instytucie, a wcześniej nigdzie nie mogłam znaleźć informacji czy w ogóle coś takiego jest. I teraz najtrudniejsze zadanie przede mną - będę przekonywała męża, żeby towarzyszył mi chociaż w początkowej fazie porodu, bo nie wyobrażam sobie zostać zupełnie samej na kilka godzin, żeby nie miał mi nawet kto podać szklanki wody albo pomóc wyjść do toalety. Obydwoje nie chcemy, żeby był przy samym "porodzie właściwym", to nie jest na jego nerwy a ja też nie chce, żeby patrzył na tą krew i wszystko... Ale domyślam się, że jeśli nie wpiszę w planie, że chcę rodzić z osobą towarzyszącą, to nie zobaczymy się od przyjęcia na porodówce aż do momentu kiedy mała będzie już na świecie?

A i Pani doktor sprawdziła mi dzisiaj szyjkę i powiedziała, że jest sformowana :-o Czy któraś może wie co to znaczy?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie obejrze "moje 600 gramow szczescia" bo oczywiscie na telefonie ipla jest platna, a moj smart tv jest popieprzony i nie wyszukuje tego :/ jeszcze sie zawiesil w dodatku :/

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robię kurczaka z warzywami ;)
    Was też ostatnio bolą jajniki?

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubiłam bo to jest po prostu potwierdzenie tego, że im bardziej coś jest smart tym głupsze :D

Ide pakować kartony... znowu!

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, wpisz, że chcesz, ale to jest wasz wybór, kiedy on wyjdzie. Położne na siłę go nie zatrzymają. A prawda jest taka, że równie dobrze przy porodzie może wam się obojgu zmienić i wcale nie będziesz chciała, żeby cię na II fazę zostawił, ani on nie będzie chciał zostawić ciebie ;) Poród to zawsze jedna wielka niewiadoma :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika to sie Twoj ucieszy,ze kominiorz brzydki :-D

madu, Mikejla, Bąbelek, BATTINKA, Fatim lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu też można obejrzeć:

http://vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/moje-600-gramow-szczescia/wideo/odcinek-1/21545329

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:22

BATTINKA lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a już poszedł, jakiś taki rudy z brodą, glaca łysa - kombinezon i plecak miał tylko fajny :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Polubiłam bo to jest po prostu potwierdzenie tego, że im bardziej coś jest smart tym głupsze :D

Ide pakować kartony... znowu!

No wnerwia mnie ten tv straszliwie. I iple ma i vod ma i co? Gowno- i tak nie moge obejrzec tego co chce :p kuzwa taki zajebisty mial byc, polaczenie z netem, sterowanie przez telefon. A telefon tez jest smart wiec sobie wyobraz co daje polaczenie smart tv + smartfon + kalafior ciazowy. Bede zabijac zaraz :)

Link z vod juz patrze, czy na tel zadziala. Trzymajcie kciuki ;p

WiedźmaMaKota, agaton, Fatim lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moim smart tez nie ma na ipli i na vod tez nie znalazłam;/ ale kompa mam podłaczonego do tv więc tak obejrzałam

21.10.2015 Leon <3
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na vod nie mogę zobaczyć bo jestem za granicą :( ale chyba sobie odpuszczę bo i tak nie mam czasu. A teraz serio uciekam się pakować bo się nie wyprowadzimy w końcu...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bedzie dzialac :D
    Dziekuje :)

Madu, na moim jest i jedno i drugie, ale nie ma dostepnego tego programu do obejrzenia :/

Wiedzma, lec kochana :)

Magnosia, madu lubią tę wiadomość

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Nadrobiłam, to co naskrobałyście od rana.

Polkosia - świetne serduszko, uwielbiam hand-made :) Sama bawiłam się kiedyś w decoupage.
    Battinka - śliczna córcia!
    Zakocona - świetne literki, aż samej mi się takich zachciało :P Ale chyba jednak kupię drewniane.

Co do uchodźców to się nie wypowiadam, bo dla mnie to w większości to nie są uchodźcy tylko imigranci. Nie mamy dla Polaków, ale innych będziemy wspierać...Chory kraj.

Oglądałam "Moje 600 gramów szczęścia" - ryczałam cały czas! I tak sobie uświadomiłam, że jeszcze w polu jestem - czekam na szafę, nic nie poprane i poprasowane, pościeli nie ma...no nic, mam nadzieję, że młody będzie współpracował i najwcześniej wyjdzie w 38 tygodniu :)

BATTINKA, madu, polkosia, Fatim, estrella lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie sobie włączyłam na ipli.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zrobiłam make-up i na razie sobie daruje Iple :D

Jacusianka, mnie wczoraj prawy jajnik pobolewał i kompletnie nie wiem co to znaczy..

Ostatnio co w szpitalu byłam dostałam do wypełnienia plan porodu. Jeden oddałam położnej, drugi jest dla mnie.

Co do Syryjczyków w PL jestem na nie, nie i jeszcze raz nie! Dla mnie to jedna wielka kolonizacja, która spowoduje za kilka lat ze Europa przestanie istnieć . Nagle Polska ma kasę? dla obcych? szkoda że dla swoich nie jest tak ofiarna. Cytuje jeden post z FB: "Gdańscy włodarze mają gest - choć dla młodych Polaków nie ma mieszkań komunalnych władze PO rządzące Gdańskiem zdecydowały o przyznaniu lokali islamskim imigrantom." AAaa już mam dość pisania o tym, zdenerwowałam się.

U mnie dziś pieczarkowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:52

atdc6iyehd9qphks.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tez bym sobie takie literki zamówiła Zakocona są naprawdę śliczne...tylko żebym jeszcze wiedziałaś jakie imię?
    Oj moja Nikola trzyma sie najpewniej imienia Julka i może tak zostanie bo ja tam jakoś specjalnie weny na imię nie mam :(
    Ciekawe co na to mąż...:/ dziewczyny on juz pojutrze będzie. Tak się cieszę naprawdę będę miec trochę luzu. Tak to muszę młodą zawieźć do szkoły odebrać później zajęcia po poludniu i tez zawieź i odbierz i takie latanie...no i jeszcze na deser odrabianie lekcji...ach mężu wróć:)

madu, Mikejla, jaroszka, agaton, estrella, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka! Pisząc o tym, że jesteś w polu zestresiłaś mnie a wmawiam sobie codziennie, że zdążę i będzie ok. Ja mam tylko dwie szafki...żadnych kosmetyków dla siebie i dziecka, żadnych ziółek, leków, nawet nospy nie mam. Mam tylko łóżeczko i ubranka i to nie wiem czy wystarczająco dużo. W dodatku jak na złość nie ma żadnych ofert mieszkaniowych, więc wątpie, że znajdziemy mieszkanie do porodu, tzn żeby wszystko ogarnąć do porodu. Teraz to jestem w panice i to wielkiej.

Battinka to super :) jejku znam to, czekać i odliczać a tu już tuż tuż. Świetnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:56

BATTINKA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, nie bede ogladac tego jednak. Nie chce sie narazac na takie emocje. Obejrzalam polowe. Wystarczy.
    Nie sadzilam, ze w 35 tc jest jeszcze tak niebezpiecznie. Myslalam, ze juz na tym etapie, na ktorym jestem jest jakos lepiej, latwiej, bezpieczniej.

Niech Kornelcia siedzi w brzuchu do terminu.

polkosia, Fatim lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie zamierzam włączać tego programu.

jaroszka, przyszły przed chwilą koszule nocne i piżamka do karmienia. Fajne są :D Nie wiem czy nie będą trochę na mnie za duże potem, ale olać, wolę luźniejsze niż obcisłe.

No więc nastawiłam pranie, jeszcze potem jedno i jedno tylko parowe na literki + poduszkę, i KONIEC prań dziecięco-wyprawkowych :D!

W sumie wszystko już prawie mamy, jeszcze tylko małą paczkę pampersów do szpitala trzeba dokupić i dopakować torbę do szpitala.

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja skomentuje tylko to wszystko tak samo jak Jaroszka , tez bardzo się boje ze zawładną wszystkim ... Ale to temat rzeka nie ma co GP tu poruszać za dużo bo zdania są podzielone i spory jeszcze miedzy nami żeby nie wynikły .
    Wrocilam z zakupów słuchajcie , spozywka ... Poszlam buty oglądać , Pani daje mi zajebiste botki mowie o klasa , chce założyć a z nich mi szczypawa wylazla o jezuuuuuuuu ! Ja się tak brzydze i boje robaków jakich kolwiek , odlozylam , podziekowalam i wyszła feeee ... W piątek jade do innego miasta obok mnie to tam sobie skocze poogladac ,cos ciekawego na pewno znajdę.

I wgle ciepelko wróciło: o tak ciepło u mnie ze w samej bluzeczce wyszlam i za ciepło było . Teraz zupke jarzynowa z Mama robimy z mojego przepisu która bardzo lubię i sałatki dwie :)

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2117 2118 2119 2120 2121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ