Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chciałam oglądać ten program 600 gram ale boje się swojej reakcji, ja jestem taki wrażliwiec że myślę że byłabym zalana łzami od pierwszej do ostatniej minuty a później ból głowy itd.
.
Ja właśnie spakowałam torby do szpitala, wcześniej miałam wszystko w szufladach. Zostało mi jeszcze kilka rzeczy dopakować ale to już dla siebie.
Madu - ja tam będę rodzić
madu lubi tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie wszystko ok 30.09 mam sie stawic po termin na wywolanie
zakocona, polkosia, green, ZakręconaOna, Mikejla, madu, Natka88, Magnosia, agania, ola.321, jaroszka, Wredotka, lojkalojka, Bąbelek, agaton, Fatim, soraya, nat_alia, BATTINKA, estrella, Nynusia, paula1, annggela, aanaa lubią tę wiadomość
[/url]
-
Jacusianka mnie wczoraj prawy jajnik bolal.
Zakocona super literki: D
Babelek Ja tez jeleń make-up no ale cóż , obejrzeć muszę !
Jeeejku Ja mam wszystko na szczęście , wszysciutenko popakowane , porobione !
Papcie i koszule muszę kupić tylko ... -
Oglądnęłam cały odcinek. Chyba nie dam rady oglądać kolejnych odcinków. To jest nie na moje nerwy. Chyba tak samo jak niektóre z Was myślałam, że dzieciaczki urodzone w 35tygodniu są bezpieczne, teraz jednak zobaczyłam, że wcale nie. Niech moja Oliwka siedzi w brzuszku jeszcze minimum 4 tygodnie.
Fatim lubi tę wiadomość
-
zakocona wrote:Ja nawet nie zamierzam włączać tego programu.
jaroszka, przyszły przed chwilą koszule nocne i piżamka do karmienia. Fajne sąNie wiem czy nie będą trochę na mnie za duże potem, ale olać, wolę luźniejsze niż obcisłe.
No więc nastawiłam pranie, jeszcze potem jedno i jedno tylko parowe na literki + poduszkę, i KONIEC prań dziecięco-wyprawkowych!
W sumie wszystko już prawie mamy, jeszcze tylko małą paczkę pampersów do szpitala trzeba dokupić i dopakować torbę do szpitala.
Zakocona cieszę sie, ze sie podobają, ja tez wychodzę z założenia, ze nocne ubranko powinno byc nieco luźniejsze, w końcu mamy odpoczywać w nocy
Ile należy kupić tych pampersiakow 1 ? Ja kupiłam narazie tylko 33 sztuki - powinnam dokupić drugie tyle, nie?
Aaaa i jeszcze pytanie do Was - mam używana matę edukacyjna....jak wyprać/odświeżyć te zawieszki na pałąka ?
Niektóre maja jakieś grające coś a środku albo dzwoneczek....ehhh -
Mikejla wrote:nie piszcie już, że macie wszystko bo zaczynam robić w gacie...
Ja nie mam. Nie mam łóżeczka, materacyka, części rzeczy dla siebie też. Wczoraj wszystkie ubranka prasowałam, ilościowo mam ich dużo, ale jak poukładałam rozmiarami to się okazało, że wcale nie ma ich dużo, a raczej za mało. -
Mikejla wrote:Wredotka! Pisząc o tym, że jesteś w polu zestresiłaś mnie a wmawiam sobie codziennie, że zdążę i będzie ok. Ja mam tylko dwie szafki...żadnych kosmetyków dla siebie i dziecka, żadnych ziółek, leków, nawet nospy nie mam. Mam tylko łóżeczko i ubranka i to nie wiem czy wystarczająco dużo. W dodatku jak na złość nie ma żadnych ofert mieszkaniowych, więc wątpie, że znajdziemy mieszkanie do porodu, tzn żeby wszystko ogarnąć do porodu. Teraz to jestem w panice i to wielkiej.
Battinka to superjejku znam to, czekać i odliczać a tu już tuż tuż. Świetnie
Wybacz Mikejla, nie chciałam Cię stresowaćPo prostu jak dzisiaj obejrzałam ten odcinek i tam kobieta urodziła w 34 tygodniu, to sobie pomyślałam, że kurde, to już niedługo...a ja przez tego idiotę dalej szafy nie mam
Ale nasze dzieciaczki na pewno się nie pośpieszą więc do 38 tygodnia jeszcze trochę czasu jestJa w ogóle coś czuję, że przenoszę...
-
Laski właśnie , powiedzcie mi jeżeli w szpitalu będę ok 2 ddoby max 3 po porodzie jak będzie poród naturalny oczywiście bo po cesarce ok 5 dób u mnie trzymają. . .
Ile myślicie żeby na te dwa dni zabrać pampersow ? Bo Ja mam 156 szt w jednym pudle ze tak powiem wiec wyjelam 12 szt i spakowalam do torby , myślicie ze wystarczy ? Wiadomo jak zabraknie to dowioza ale mniej więcej chciałam wiedzieć -
Po wizycie
no cóż Młody wagą nie grzeszy,mamy równo 34tc wg om a ten waży 2950g....noszz ręce opadają:o
Waga jak na 36tc,czyli już nie tydzień a dwa więcej
Gin pytała czy podjęłam decyzję co do cc czy czekamy na sn. Jeśli cc to między 38 a 39 będzie termin. Będziem rozmawiać z R...nie potrafię się zdecydowaćza tydzień wizyta i pierwsze ktg
dziś pobrane miałam gbs. A bóle podbrzusza mam stąd że Synek nisko główką jest i mocno napiera ale szyjka 34mm więc jest ok
madu, Aleksandra90, jaroszka, Magnosia, Blondik, ola.321, zakocona, Bąbelek, ZakręconaOna, agaton, nat_alia, estrella, Muffinka1019, lili_madlen, paula1, annggela lubią tę wiadomość
-
Jaroszka mam ten sam problem z tymi zabawkami, te z grzechotkami wyprałam w pralce ale mam zagwozdke co z tymi z dzwoneczkami. Myśle o tym troche żeby po prostu kupić kilka nowych a te co sie nie da wyprać wyrzucić...i jescze mam problem jak wyprać te pałaki na których się zawiesza zabawki, bo u mnie sa nieściagane..;/
Mika nie martw sie, powoli wszytsko zgromadzisz, tylko konsekwentnie co jakis czas coś, najlpeij zrób sobie liste
Ja tez myslałam ze w 35 to juz luzik, a teraz myslę, zeby przynajmniej do 38 tygodnia posiedział.21.10.2015 Leon -
Mika my jeszcze mamy czas :p najmłodsze jesteśmy z ekipy
i napewno ze wszystkim zdarzymy jeszcze półtora miesiąca !!!! To świat i ludzie
Wlasnie Zakocona zmień mi proszę TP na 28 jednak.
Taka ciekawostka: zwróćcie na to uwagę. Jest taka widoczna zależność, ze chłopcy sie rodzą przed terminem, a dziewczynki sa przenoszone.
Moja mama 2 tygodnie przenosiła mnie i rowniez moja siostrę, koleżanka miała termin na 2 września i nadal cisza....
A moja sis dwóch chłopaków ma i jeden sie urodzil w 39, a drugi w 38
Jak myślicie naszych chłopaków jajka swędzą ?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:41
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Ja pampersow przygotowalam 6 na dobe , ale pewnie to za malo i Daniel bedzie dowozil .
Jesli chodzi o mate to ja zawieszki i cala mate wsadzilam do pralki i nic sie jej nie stalo.Co prawda nie mialajakis mechanizmow w zabawkach , tylko lustereczko , grzechotki i jakis cuda szeleszczace
Czy Wy tez macie takie problemy z oddychaniem? Jeszcze do niedawna to tylko w nocy mialam problem , ale dzisiaj to caly dzien brakuje mi powietrza
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Mikejla - ja w Twoim tygodniu też jeszcze prawie nic nie miałam, zaczęłam zamawiać powoli ubranka i miałam dosłownie kilka sztuk
. W aptece pierwsze zamówienie zrobiłam na początku sierpnia, a 2 tyg temu ostatnie zamówienie. Teraz jak gdzieś jestem to jeszcze coś dokupuję czasem
.
Masz jeszcze chwilkę za to ja 5 dni więc gdybym nie miała prawie wszystkiego to byłabym w czterech literach.
Ja do szpitala zabieram paczkę 33 szt pampersów a później M dowiezie.
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzień dobry
Jaroszka, ja wyprałam te zabawki do maty - ale akurat żadnych nie miałam z dzwoneczkami etc.
A ja dziś po kontroli, same schody dzisiaj. Byłam zapisana na 10.40, ale pani w recepcji mnie nie odznaczyła w systemie i lekarz nie widział, że jestem. Po 40 min poszłam do położnej się upewnić, czy jestem odhaczona - i nie byłam, więc mnie odhaczyła. Po czym wychodzi pacjentka od pani dr i prosi znów inną kobietę - no to podeszłam do pani dr i mówię, że coś jest nie tak, że czekam od godziny... Przyjęła mnie, po czym okazało się, że głowica od usg nie działa... Poprosiłam ją, żebyśmy przeszły do gabinetu, gdzie był inny lekarz, bo znów jutro jechać przez całe miasto to dla mnie kłopot. Zrobiła usg i znów AFI 25No ale do szpitala nie wysłała, tylko tyle, że jeśli za tydzień znów wyjdzie więcej (tydzień temu było 19, ale wcześniej znów od 25 do 18), to już się do porodu powinnam położyć.
Co do GBS to nie ma opcji, czeka mnie wenflon i podwójna dawka antybiotyku przy porodzie i miejmy nadzieję, że zdąży zadziałać...