Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mika, pewnie, że będziesz wiedziała. Najlepiej. Intuicja matki Ci podpowie. Jeśli Cię to pocieszy, to powiem Ci, ze pewnie niejedna z nas ma przeróżne obawy, czy sobie poradzi. Ja na pewno
Podobnie jak Fatim pisała, do tej pory dbałam głównie o siebie i męża. Teraz trzeba będzie zmienić priorytety. Boję się, czy będę dobrą matką po prostu... Choć bardzo bym chciała.
Baby blus?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:31
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Natalia super ! No i mam przyklad zdjecia na scianie tez pstrykne jutro
ale jak siedzisz to brzusio taki mniejszy ale jak stoisz to juz pokazny !
Mika tak jak dziewczyny mowia ! Jestes mloda silna i ze wszystkim dasz rade zobaczysz ! Nie mozesz zle o sobie mowic , teraz musisz myslec o Madzi !
Zobaczysz wszystko sie ulozy , musisz byc silna :*nat_alia, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Będę będę, tylko musze się na nowo nastawić.
Baby blues karuzela? Bo nie wiem czy to i to chodziło, patrzyłam teraz, jakieś piraty mi wyskoczyly
A i któraś pisała ze nie czuje ruchów dziecka - ja byłam podłączona do osobnego ctg całe 24h i wtedy kiedy się nie ruszala Ti wydawało mi się, że śpi to robiła rewolucję i tak w brzuchu. Ostatnio jakąś nadpobudliwa jest...chyba ma długie kopytniki bo teraz to prawie w plecach czuje kopniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:39
-
Mika! co Ty piszesz... popieram zdania agani i innych dziewczyn! nie jesteś porażką życiową! NIKT NIE JEST KOCHANA ! Każdy z nas ma jakiś cel w życiu, czasami są lepsze dni a czasami gorsze, mogą to być nawet miesiące ale nie martw się odejdą od Ciebie te złe chmurki :*
Mikejla lubi tę wiadomość
-
Mika, baby blues - chodziło mi o nasze leki i obawy.
Ja karuzeli też dłuuugo fajnej nie mogłam znaleźć. Kupiłam w końcu używaną Fisher Prise. Ale jak chcesz nową i niedrogą, to nie mam pomysłu. Sama takiej długo szukałam i się nie udało...Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Mikejla, okropnie współczuję tych stresów. I to wcale nie jest Twoją winą, że tak się denerwujesz i pojawił się problem z sercem.
Każdy sobie wyobraża okres ciąży jako błogi i spokojny. Układanie ciuszków po 5 razy, przystrajanie pokoików itp. Każdy ma mniejsze lub większe problemy... Nie dość, że martwimy się, o to, żeby dziecko było zdrowe, boimy się co będzie po porodzie, a Tobie dodatkowo jeszcze doszła ta niepewna sytuacja. Mieszkanie i teraz ten problem z Twoim sercem. Zwaliła się na Ciebie cała lawina problemów. Jednak pomyśl o tej małej istotce, która będzie wpatrzona w Ciebie i którą będziesz kochać bez granic. Wierzę, że odnajdziesz w sobie na tyle siły, żeby przetrwać ten zły czas i wkrótce wszystko zacznie nabierać koloru i wracać na właściwe tory.
-
malgo86 wrote:A moja w ogóle nie mierzy małej, może wreszcie w środę zmierzy jej wagę i wzrost. Na fundusz nic nie chciała powiedzieć (0 wpisów dla 32-35 tygodnia ciąży) wpisów nie ma rozmiarów, ani wagi.
Polecam na płukanie zębów dentosept, najlepiej umoczyć patyczek i nałożyć na bolące miejsce. Może rumianek, albo szałwia do płukania pomoże. Kurde jestem wkurzona tymi wynikami, biorę to żelazo 2 razy dziennie i nie ma poprawy. Ledwo się załatwiam, a jeśli tak to z bólem. Jem dodatkowo jarmuż, sałatę i 0 poprawy. Jeszcze ta zgaga głupia
Malgo, ale czym Ty sie martwisz !! Masz dobra hemoglobinę....powyżej 11 to juz jest norma dla kobiet w ciazy...polkosia lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Wpadłam życzyć jutro powodzenia Oli i Asieńce
Wybaczcie, teraz moją nieobecność, ale ogarnąć to wszystko co się teraz dzieje to nie lada wyczyn
paula1, Little Frog, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Magnosia, nat_alia, agania, onka, PauLLa, Lucy7, agaton, lojkalojka, madu, Nynusia, polkosia, estrella, miska2503, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
Mikejla wrote:Małgo a patrzyłas juz na karuzele? mnie brat z dziewczyną chcą kupić w prezencie i kazali coś wybrać. Wiadomo, że nie chce jakiejś drogiej, oryginalnej...jego dziewczyna moja imienniczka i w moim wieku, bardzo się wczuwa w rolę szwagierki
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=17307&us_id=10379823Mikejla lubi tę wiadomość
-
Malgo białymi krwinkami się nie przejmuj mam tyle samo co Ty , dziś byłam u lekarza i piękne wyniki .
a białe krwinki w ciąży najczęściej są ponad normę .Leukocyty tez mam ponad normę ciutke i powiedział ze to tez dość normalne wiec na spokojnie:)
Battinka , Liwia przepiękne imię . :*
Szczęśliwa wspolczuje bólu zęba , dla mnie nie ma nic gorszego: ( !
Jaroszka moja kupa dziś z rana poszła po mocnej kawie sypanej takiej , wypilam pol polecialam na tron ale za to cisnienie u lekarza miałam 140/75 a Ja w ciąży zawsze mam ok 110/60-70 lub 120/70 max ! :p ale tam ...
Codziennie będę z pol kawy takiej pila i może pomoże cos , lekarz dal mi propozycje bym jadła namoczone ziarna slonecznika ( feeeee) , codziennie rano owsianke i do tego łyżka oleju slonecznikowego codziennie i ciągle to w ciąży i po ciąży nawet jeść a kupka będzie luzna
Za bardzo tego zestawu nie widzę ale cóż . Kazał kupić syrop lactulosum czy jakoś tak:)
Generalnie na moje bezdechy nie dal mi nic , najpierw zapytał czy mam astmę później ze sprawdzić trzeba a na koniec kurde ze TP normalne w ciąży ... Owszem gdybym tego przed ciąża nie miała to spoko ale Ja od 13 roku życia się zmagam z tym gownem , będę szła prywatnie na to badania spirometrie ...
Dostałam na to swędzenie skierowanie na cholestaze wiec w środę z rana lece w czwartek wyniki po 16 ... Położna na dniach ma do mnie dzwonić i tyle w sumie o ile wszystko pamietam .
Dzwonilam dziś do szpitala swojego w którym będę rodzic , jest pakiet za 3 tys do wykupienia Pakiet dodatkowych, płatnych przed i poporodowych usług medycznych obejmuje:
Wizytę kwalifikacyjną u lekarza ginekologa-położnika w 36 tygodniu ciąży, kompleksowe badania diagnostyczne, w tym badanie GBS (badanie przesiewowe na obecność bakterii paciorkowca grupy
Wizyta kwalifikacyjna u lekarzy anestezjologa i neonatologa
Zwiedzanie Oddziału Ginekologiczno-Położniczego, prezentacja warunków, w których odbywa się poród, sal pacjentek
Spotkanie z położną, między innymi w celu opracowania planu porodu, który uwzględni życzenia Pacjentki związane z przebiegiem porodu, osób asystujących przy porodzie, ewentualnego znieczulenia
Konsultacje położnej oraz cztery badania KTG (badanie częstości bicia serca dziecka i częstotliwość skurczów macicy) w okresie od 36 tygodnia ciąży
Opieka lekarza prowadzącego.
Stała, indywidualna opieka dedykowanej położnej w trakcie porodu
Znieczulenie zewnątrzoponowe na życzenie Pacjentki oraz inne niefarmakologiczne metody łagodzenia bólu (gaz rozweselający).
Kompleksowa opieka medyczna dla mamy i dziecka – 2 doby po porodzie naturalnym i 3 doby po cesarskim cięciu
Pobyt Pacjentki wraz z dzieckiem w pokoju jednoosobowym – 2 doby po porodzie naturalnym i 3 doby po cesarski cięciu
Rehabilitacja w połogu – 2 razy po porodzie naturalnym i 3 razy po cesarskim cięciu
Wszystkie niezbędne szczepienia oraz badania dziecka, w tym badanie słuchu oraz przesiewowe testy metaboliczne.
Codzienne wizyty lekarza prowadzącego i lekarza neonatologa, a w przypadku stosowanego znieczulenia zewnątrzoponowego, także anestezjologa
Pomoc położnej w codziennej higienie, zmianie opatrunków i pielęgnacji dziecka
Porady laktacyjne w trakcie pobytu w szpitalu
Wizyta kontrolna u położnej oraz neonatologa w szpitalu w ciągu 5-7 dni po porodzie (zakres i termin wizyty kontrolnej zgodny z zaleceniami lekarza)
USG
Pobyt osoby towarzyszącej, także w nocy
Udział w zajęciach w szkole rodzenia
Kompletna wyprawka dla mamy i dziecka
Sesja zdjęciowa dla mamy i noworodka
CENY PAKIETU:
3000 zł (w przypadku, gdy poród odbył się naturalnie*)
3500 zł (w przypadku cesarskiego cięcia*)
Ale mnie nie stać na ta chwile na to wszystko wiec pytalam bezpłatnie o wszystko
Nie podają znieczulenia zo , jedynie elektrody jakieś na plecy ( pisalysmy o tym ostatnio) i gaz rozweselajacy . Prysznice do użytku w pierwszej fazie porodu i nawet drugiej ... Pokoje 2 osobowe plus mój D może przez cale 2 doby pobytu w szpitalu może być ze mną 24 h na dobęspać itp wiec zajebiscie . itp itp
Ale się rozpisalam pewnie części nawet nie przeczytaciejaroszka, szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
Mikusia kochanie Ja pisalam , ze mały się malo rusza ale dziś przeczyscilo mnie delikatnie z rana to odrazu poprawa była lekka . A no właśnie może wala gdzieś po kręgosłupie: p
A co do Twojego dolowania się samemu ze jesteś beznadziejna to zaraz kopniaka w bokach tyłek dostaniesz . jesteś fantastyczna osoba !!! twój maz trafił na cud a nie kobietę tylko jest malo odpowoedzialny i rozumny żeby to zauważyć , to totalny dzieciuch !!! Tak wkurwiac kobietę swoja jeszcze która nosi mu szczęście pod sercem !dupek
A Ty pyszczku martw się teraz o siebie i malutka ! Będzie dobrze , donosisz ładnie ciążę i maleńka się urodzi kruszynka ale nie każdy Babel rodzi się po 4 kg spokojnie hehe:) jesteś wspaniala i mama bedziesz wspaniałą , ogarniesz wszystko . Zobaczysz mała i automatycznie bedziesz wiedziała co robić :* -
Kurde nie było mnie kilka h i tyle nastukane
Wróciłam od kosmetyczki, ach jak dobrze było spędzić tam te 4,5h!!
Zakręcona, jakbym miała wybór, to bym dała taką kasę, żeby mieć taki pakiet. Ja cholera jak jaroszka 2tys za sam poród będę płacić + 100zł za spotkanie przed porodemabsurd jak dla mnie.
Przy porodzie domowym, gdzie jest wizyta przed i 2 po porodzie + poród kosztuje 2,5tys. Gdzie tu sprawiedliwość to nie rozumiem
L chce szczeniaka w listopadzie kupić. Trochę mnie to przeraziło..szczesliwa_mamusia21, nat_alia lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Jeszcze mój dzisiaj mnie zdenerwował, bo stwierdził że dziecko przewieziemy ubrane w rożku na kolanach. Pffff zaczęłam się na niego wydzierać o bezpieczeństwie dziecka, a on "przecież mamy niedaleko". Myślałam, że go walnę przed tymi badaniami pięścią. Najgorsze jest jego myślenie: "No przecież dziecko się przewozi w gondoli (chce ją używać do przewożenia). Ja zawsze byłam przekonana, że dziecko się przewozi w nosidełku. Zdaniem mojego męża to niemożliwe, ponieważ dziecko będzie siedzieć w takim nosidełku, a nie leżeć. Przecież nosidełko robi jako nosidło i fotelik samochodowy. Albo ja się nie znam, powiedzcie dziewczyny jak to jest
-
Szczeniak po narodzinach dziecka to fatalny pomysł. Lepiej poczekajcie do następnego roku, jak Tadek będzie siadał chociaż. A najlepiej chodził. Już nie wspomnę o nauce załatwiania potrzeb na dworzu. Ale zrobicie, jak uważacie. Tylko z doświadczenia (brat kupił szczeniaka kilka tygodni przed narodzinami dziecka) wiem, że to kiepski pomysł i jest mega ciężko.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Malgo no jasne ze dziecko w nosidelku się przewozi ! :o
Zakocona , Jaroszka no właśnie bym zapłaciła jak bym miała te pieniądze , jak bym wiedziała wczesniej ze takie cos jest dostępne to kaske bym odłożyła ale chwile przed porodem nie będę miała takiej kasy: ( no cóż muszę dac rade bez takiego pakietu ale tez uważam ze jest genialny. -
Zakretka dziekuje :* Narazie bol sie zminimalizowal
ufff
Ja wytrwalam do konca ! Fajny pakiecik ale serce mnie boli ze wy za to wszystko musicie placic
Zakocona ale Ci zazdroszcze ! Tyle godzin relaksu fiu fiu
Małgo oczywiscie ze w foteliku ! Nie sluchaj meza , moze mu sie inaczej wydawalo ale to chodzi o bezpieczenstwo , tylko w foteliku !Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 16:21
zakocona lubi tę wiadomość
-
polkosia, ja uważam, że to głupi pomysł. Ja będę miała kociaki, przylatuje kotka młoda z Niemiec kolejna, dziecko maleńkie, mój powrót do roboty i do tego niby miałby być szczeniak jeszcze.
Powiedziałam mu to, ale jest lekka obrażka, że kotka to tak, ale piesek to nie.. No dość spora różnica między tymi dwoma zwierzakami
onka, mnie bolą niezależnie w jakiej pozycji śpięNo i ja co prawda czasem się budzę śpiąca na w pół plecach, ale wtedy taka jestem zmęczona i bezdechowa..
malgo, oczywiście, że w foteliku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 16:26