X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, pewnie, że będziesz wiedziała. Najlepiej. Intuicja matki Ci podpowie. Jeśli Cię to pocieszy, to powiem Ci, ze pewnie niejedna z nas ma przeróżne obawy, czy sobie poradzi. Ja na pewno :/ Podobnie jak Fatim pisała, do tej pory dbałam głównie o siebie i męża. Teraz trzeba będzie zmienić priorytety. Boję się, czy będę dobrą matką po prostu... Choć bardzo bym chciała.
    Baby blus? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:31

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super ! No i mam przyklad zdjecia na scianie tez pstrykne jutro :D
    ale jak siedzisz to brzusio taki mniejszy ale jak stoisz to juz pokazny ! :)

Mika tak jak dziewczyny mowia ! Jestes mloda silna i ze wszystkim dasz rade zobaczysz ! Nie mozesz zle o sobie mowic , teraz musisz myslec o Madzi !
    Zobaczysz wszystko sie ulozy , musisz byc silna :*

nat_alia, Magnosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę będę, tylko musze się na nowo nastawić.
    Baby blues karuzela? Bo nie wiem czy to i to chodziło, patrzyłam teraz, jakieś piraty mi wyskoczyly ;)
    A i któraś pisała ze nie czuje ruchów dziecka - ja byłam podłączona do osobnego ctg całe 24h i wtedy kiedy się nie ruszala Ti wydawało mi się, że śpi to robiła rewolucję i tak w brzuchu. Ostatnio jakąś nadpobudliwa jest...chyba ma długie kopytniki bo teraz to prawie w plecach czuje kopniaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:39

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika! co Ty piszesz... popieram zdania agani i innych dziewczyn! nie jesteś porażką życiową! NIKT NIE JEST KOCHANA ! Każdy z nas ma jakiś cel w życiu, czasami są lepsze dni a czasami gorsze, mogą to być nawet miesiące ale nie martw się odejdą od Ciebie te złe chmurki :*

Mikejla lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    jaroszka :D haha :D
    ok, czyli powinno się kłaść tym karbowanym i szeleszczącym do dołu, a na wierzch to coś proste i twardsze?

Sorrki przysnelam :)

Tak potwierdzam !!!

szczesliwa_mamusia21, agania lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, baby blues - chodziło mi o nasze leki i obawy.

Ja karuzeli też dłuuugo fajnej nie mogłam znaleźć. Kupiłam w końcu używaną Fisher Prise. Ale jak chcesz nową i niedrogą, to nie mam pomysłu. Sama takiej długo szukałam i się nie udało...

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, okropnie współczuję tych stresów. I to wcale nie jest Twoją winą, że tak się denerwujesz i pojawił się problem z sercem.
    Każdy sobie wyobraża okres ciąży jako błogi i spokojny. Układanie ciuszków po 5 razy, przystrajanie pokoików itp. Każdy ma mniejsze lub większe problemy... Nie dość, że martwimy się, o to, żeby dziecko było zdrowe, boimy się co będzie po porodzie, a Tobie dodatkowo jeszcze doszła ta niepewna sytuacja. Mieszkanie i teraz ten problem z Twoim sercem. Zwaliła się na Ciebie cała lawina problemów. Jednak pomyśl o tej małej istotce, która będzie wpatrzona w Ciebie i którą będziesz kochać bez granic. Wierzę, że odnajdziesz w sobie na tyle siły, żeby przetrwać ten zły czas i wkrótce wszystko zacznie nabierać koloru i wracać na właściwe tory.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    A moja w ogóle nie mierzy małej, może wreszcie w środę zmierzy jej wagę i wzrost. Na fundusz nic nie chciała powiedzieć (0 wpisów dla 32-35 tygodnia ciąży) wpisów nie ma rozmiarów, ani wagi.

Polecam na płukanie zębów dentosept, najlepiej umoczyć patyczek i nałożyć na bolące miejsce. Może rumianek, albo szałwia do płukania pomoże. Kurde jestem wkurzona tymi wynikami, biorę to żelazo 2 razy dziennie i nie ma poprawy. Ledwo się załatwiam, a jeśli tak to z bólem. Jem dodatkowo jarmuż, sałatę i 0 poprawy. Jeszcze ta zgaga głupia

Malgo, ale czym Ty sie martwisz !! Masz dobra hemoglobinę....powyżej 11 to juz jest norma dla kobiet w ciazy...

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Wpadłam życzyć jutro powodzenia Oli i Asieńce :)

Wybaczcie, teraz moją nieobecność, ale ogarnąć to wszystko co się teraz dzieje to nie lada wyczyn :)

paula1, Little Frog, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Magnosia, nat_alia, agania, onka, PauLLa, Lucy7, agaton, lojkalojka, madu, Nynusia, polkosia, estrella, miska2503, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Małgo a patrzyłas juz na karuzele? mnie brat z dziewczyną chcą kupić w prezencie i kazali coś wybrać. Wiadomo, że nie chce jakiejś drogiej, oryginalnej...jego dziewczyna moja imienniczka i w moim wieku, bardzo się wczuwa w rolę szwagierki ;)
    Ja kupiłam tanią za 28 zł jakoś tak latające motylki, czekam aż przyjdzie.
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=17307&us_id=10379823

Mikejla lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo białymi krwinkami się nie przejmuj mam tyle samo co Ty , dziś byłam u lekarza i piękne wyniki . :) a białe krwinki w ciąży najczęściej są ponad normę .Leukocyty tez mam ponad normę ciutke i powiedział ze to tez dość normalne wiec na spokojnie:)

Battinka , Liwia przepiękne imię . :*

Szczęśliwa wspolczuje bólu zęba , dla mnie nie ma nic gorszego: ( !

Jaroszka moja kupa dziś z rana poszła po mocnej kawie sypanej takiej , wypilam pol polecialam na tron ale za to cisnienie u lekarza miałam 140/75 a Ja w ciąży zawsze mam ok 110/60-70 lub 120/70 max ! :p ale tam ...
    Codziennie będę z pol kawy takiej pila i może pomoże cos , lekarz dal mi propozycje bym jadła namoczone ziarna slonecznika ( feeeee) , codziennie rano owsianke i do tego łyżka oleju slonecznikowego codziennie i ciągle to w ciąży i po ciąży nawet jeść a kupka będzie luzna :D
    Za bardzo tego zestawu nie widzę ale cóż . Kazał kupić syrop lactulosum czy jakoś tak:)

Generalnie na moje bezdechy nie dal mi nic , najpierw zapytał czy mam astmę później ze sprawdzić trzeba a na koniec kurde ze TP normalne w ciąży ... Owszem gdybym tego przed ciąża nie miała to spoko ale Ja od 13 roku życia się zmagam z tym gownem , będę szła prywatnie na to badania spirometrie ...
    Dostałam na to swędzenie skierowanie na cholestaze wiec w środę z rana lece w czwartek wyniki po 16 ... Położna na dniach ma do mnie dzwonić i tyle w sumie o ile wszystko pamietam .

Dzwonilam dziś do szpitala swojego w którym będę rodzic , jest pakiet za 3 tys do wykupienia Pakiet dodatkowych, płatnych przed i poporodowych usług medycznych obejmuje:

Wizytę kwalifikacyjną u lekarza ginekologa-położnika w 36 tygodniu ciąży, kompleksowe badania diagnostyczne, w tym badanie GBS (badanie przesiewowe na obecność bakterii paciorkowca grupy B)
    Wizyta kwalifikacyjna u lekarzy anestezjologa i neonatologa
    Zwiedzanie Oddziału Ginekologiczno-Położniczego, prezentacja warunków, w których odbywa się poród, sal pacjentek
    Spotkanie z położną, między innymi w celu opracowania planu porodu, który uwzględni życzenia Pacjentki związane z przebiegiem porodu, osób asystujących przy porodzie, ewentualnego znieczulenia
    Konsultacje położnej oraz cztery badania KTG (badanie częstości bicia serca dziecka i częstotliwość skurczów macicy) w okresie od 36 tygodnia ciąży
    Opieka lekarza prowadzącego.
    Stała, indywidualna opieka dedykowanej położnej w trakcie porodu
    Znieczulenie zewnątrzoponowe na życzenie Pacjentki oraz inne niefarmakologiczne metody łagodzenia bólu (gaz rozweselający).
    Kompleksowa opieka medyczna dla mamy i dziecka – 2 doby po porodzie naturalnym i 3 doby po cesarskim cięciu
    Pobyt Pacjentki wraz z dzieckiem w pokoju jednoosobowym – 2 doby po porodzie naturalnym i 3 doby po cesarski cięciu
    Rehabilitacja w połogu – 2 razy po porodzie naturalnym i 3 razy po cesarskim cięciu
    Wszystkie niezbędne szczepienia oraz badania dziecka, w tym badanie słuchu oraz przesiewowe testy metaboliczne.
    Codzienne wizyty lekarza prowadzącego i lekarza neonatologa, a w przypadku stosowanego znieczulenia zewnątrzoponowego, także anestezjologa
    Pomoc położnej w codziennej higienie, zmianie opatrunków i pielęgnacji dziecka
    Porady laktacyjne w trakcie pobytu w szpitalu
    Wizyta kontrolna u położnej oraz neonatologa w szpitalu w ciągu 5-7 dni po porodzie (zakres i termin wizyty kontrolnej zgodny z zaleceniami lekarza)
    USG
    Pobyt osoby towarzyszącej, także w nocy
    Udział w zajęciach w szkole rodzenia
    Kompletna wyprawka dla mamy i dziecka
    Sesja zdjęciowa dla mamy i noworodka
    CENY PAKIETU:

3000 zł (w przypadku, gdy poród odbył się naturalnie*)
    3500 zł (w przypadku cesarskiego cięcia*)

Ale mnie nie stać na ta chwile na to wszystko wiec pytalam bezpłatnie o wszystko
    Nie podają znieczulenia zo , jedynie elektrody jakieś na plecy ( pisalysmy o tym ostatnio) i gaz rozweselajacy . Prysznice do użytku w pierwszej fazie porodu i nawet drugiej ... Pokoje 2 osobowe plus mój D może przez cale 2 doby pobytu w szpitalu może być ze mną 24 h na dobę:) spać itp wiec zajebiscie . itp itp
    Ale się rozpisalam pewnie części nawet nie przeczytacie

jaroszka, szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia kochanie Ja pisalam , ze mały się malo rusza ale dziś przeczyscilo mnie delikatnie z rana to odrazu poprawa była lekka . A no właśnie może wala gdzieś po kręgosłupie: p
    A co do Twojego dolowania się samemu ze jesteś beznadziejna to zaraz kopniaka w bokach tyłek dostaniesz . jesteś fantastyczna osoba !!! twój maz trafił na cud a nie kobietę tylko jest malo odpowoedzialny i rozumny żeby to zauważyć , to totalny dzieciuch !!! Tak wkurwiac kobietę swoja jeszcze która nosi mu szczęście pod sercem ! :/ dupek
    A Ty pyszczku martw się teraz o siebie i malutka ! Będzie dobrze , donosisz ładnie ciążę i maleńka się urodzi kruszynka ale nie każdy Babel rodzi się po 4 kg spokojnie hehe:) jesteś wspaniala i mama bedziesz wspaniałą , ogarniesz wszystko . Zobaczysz mała i automatycznie bedziesz wiedziała co robić :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ten pakiet jest genialny.....kurde a ja za sama opiekę położnej płace 2 000....

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie było mnie kilka h i tyle nastukane o.O
    Wróciłam od kosmetyczki, ach jak dobrze było spędzić tam te 4,5h :D :D!!

Zakręcona, jakbym miała wybór, to bym dała taką kasę, żeby mieć taki pakiet. Ja cholera jak jaroszka 2tys za sam poród będę płacić + 100zł za spotkanie przed porodem :/ absurd jak dla mnie.
    Przy porodzie domowym, gdzie jest wizyta przed i 2 po porodzie + poród kosztuje 2,5tys. Gdzie tu sprawiedliwość to nie rozumiem :/

L chce szczeniaka w listopadzie kupić. Trochę mnie to przeraziło..

szczesliwa_mamusia21, nat_alia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jeszcze mój dzisiaj mnie zdenerwował, bo stwierdził że dziecko przewieziemy ubrane w rożku na kolanach. Pffff zaczęłam się na niego wydzierać o bezpieczeństwie dziecka, a on "przecież mamy niedaleko". Myślałam, że go walnę przed tymi badaniami pięścią. Najgorsze jest jego myślenie: "No przecież dziecko się przewozi w gondoli (chce ją używać do przewożenia). Ja zawsze byłam przekonana, że dziecko się przewozi w nosidełku. Zdaniem mojego męża to niemożliwe, ponieważ dziecko będzie siedzieć w takim nosidełku, a nie leżeć. Przecież nosidełko robi jako nosidło i fotelik samochodowy. Albo ja się nie znam, powiedzcie dziewczyny jak to jest :)

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczeniak po narodzinach dziecka to fatalny pomysł. Lepiej poczekajcie do następnego roku, jak Tadek będzie siadał chociaż. A najlepiej chodził. Już nie wspomnę o nauce załatwiania potrzeb na dworzu. Ale zrobicie, jak uważacie. Tylko z doświadczenia (brat kupił szczeniaka kilka tygodni przed narodzinami dziecka) wiem, że to kiepski pomysł i jest mega ciężko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo no jasne ze dziecko w nosidelku się przewozi ! :o
    Zakocona , Jaroszka no właśnie bym zapłaciła jak bym miała te pieniądze , jak bym wiedziała wczesniej ze takie cos jest dostępne to kaske bym odłożyła ale chwile przed porodem nie będę miała takiej kasy: ( no cóż muszę dac rade bez takiego pakietu ale tez uważam ze jest genialny. :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka dziekuje :* Narazie bol sie zminimalizowal :) ufff

Ja wytrwalam do konca ! Fajny pakiecik ale serce mnie boli ze wy za to wszystko musicie placic :(

Zakocona ale Ci zazdroszcze ! Tyle godzin relaksu fiu fiu <3

Małgo oczywiscie ze w foteliku ! Nie sluchaj meza , moze mu sie inaczej wydawalo ale to chodzi o bezpieczenstwo , tylko w foteliku !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 16:21

zakocona lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze , ze zmniejszył się . :)
    No niestety przykre ale prawdziwe

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, ja uważam, że to głupi pomysł. Ja będę miała kociaki, przylatuje kotka młoda z Niemiec kolejna, dziecko maleńkie, mój powrót do roboty i do tego niby miałby być szczeniak jeszcze.

Powiedziałam mu to, ale jest lekka obrażka, że kotka to tak, ale piesek to nie.. No dość spora różnica między tymi dwoma zwierzakami :/

onka, mnie bolą niezależnie w jakiej pozycji śpię :( No i ja co prawda czasem się budzę śpiąca na w pół plecach, ale wtedy taka jestem zmęczona i bezdechowa..

malgo, oczywiście, że w foteliku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 16:26

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2207 2208 2209 2210 2211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ