X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu Mika ile Ty musisz przejść.. :-( trzymaj sie kochanie! <3

U mnie kolka nerkowa to straszny ból tak od pecherza szedł az do plecow,do nerek,do tego goraczkowalam i wymiotowalam,bolało przy sikaniu :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 13:34

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaaa,hurra!! Nie ma to jak w domku! ;-)

aanaa, green lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa jakie super wiesci :)
    Szczesliwego powrotu do domu :)

aanaa lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, świetne wieści! :):):)

aanaa lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka :D haha :D
    ok, czyli powinno się kłaść tym karbowanym i szeleszczącym do dołu, a na wierzch to coś proste i twardsze?

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka dobre ! Musze to zapamietac ! :D

agania chyba dobrze to rozkminilas , ale tez poczekam na potwierdzenie , poki co moj tak polozylam jak piszesz tym szeleszcacym wlasnie na dol :)

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ Wasze kciuki juz zdzialaly kilka razy cuda w naszym przypadku to proponuje potrzymać teraz kciuki za pojęcie precz biegunek, pójście precz zaparć, pójście precz boli zębów, pójście precz boli porodowych i ogólnie zdrowia dla wszystkich październikowych mam i maluchów :)

FreshMm, agaton, onka, lojkalojka, mała.mi, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, Nynusia, Magnosia, annggela, agania, paula1, stokrotka25, ~Rewianka~, green, Lucy7, Blondik, Lexie, ZakręconaOna, jaroszka, madu, miska2503, estrella, dodinka, Amerie lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadrobić po weekendzie!
    Anaa...ale super, że już będziecie w domku!!! <3
    JAroszka, leż i odpoczywaj! JA teraz jakichś wielkich problemów nie mam, ale ljak miałam krwawienie w kwietniu dośc obfite, to leżenie baaardzo pomogło! i nie przejmuj się bałaganem-mąż ogarniue na tyle na ile potrafi:)mój sprzatał( choć nie tak jak ja-wiadomo :) ), wracał z pracy i mi jeszcze gotował obiad na następny dzień...no Anioł normalnie mi się trafił :)
    Mika, wtracaj do zdrowia... to Ci akcję mąż sprezentował...
    Szczęśliwa, znowu zęby?? :( jej...wiem co to znaczy, bo ja zawsze miałam problem z zębami... aż znalazłam genialną dentystkę! Zostawiłam u niej z kilkanaście tys
    (ale to z implantem i 2 koronami) i w końcu mam spokój i jeżdże tylko na kontrolę :)
    Dziewczyny, któraś z Was robiła fibrynogen? Wiecie ile to kosztuje w diagnostyce?
    I tak czekałam na wieści Zakoconej po spotkaniu z połozną, a tu się przesunęło ;/
    No i erotyki czasem miewam...mąż też i poiem Wam, że ostatnio jak się obdziłam miał:) śmiesznie to wygląda :D a od wczoraj możemy ( a nawet musimy! ) często uprawiać seks, więc będziemy korzystać :)

aanaa, agaton, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka, ja fibrynogenu nie robiłam, ale od razu Ci powiem, że diagnostyka ma czasem absurdalnie wysokie ceny - to, że toxo jest dwa razy droższa niż w szpitalu, można przeżyć. Ale ostatnio robiłam test na parowowirusa - w diagnostyce cena 650 zł, a w sanepidzie 150!

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, serio tak jest?? ja tam zawsze chodzę, bo mam pod nosem, ale może rzezczywiście się zorientuję jak to wygląda z ceną...
    a to się robi na czczo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Onka, serio tak jest?? ja tam zawsze chodzę, bo mam pod nosem, ale może rzezczywiście się zorientuję jak to wygląda z ceną...
    a to się robi na czczo?

oj, nie wiem, czy na czczo. ale ceny zdecydowanie sprawdz...

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrobię Was bo aż 8str. Masakra jak wy tutaj skrobiecie :))

W skrócie to teraz mam Malo czasu bo staram się spędzać czas z mężusiem a i tak mamy trochę spraw do załatwienia póki jeszcze nie ma malej :)

Dzis dzwonili z przychodni mojej ze wizyta z 21.09 przełożona na 17.09 czyli teraz w czwartek :)

Ogólnie jest wszystko dobrze. Jutro zaczynam 38tc,zleciało ale tak jeszcze z tydzień mala mogłaby posiedzieć :)

No właśnie mala,mąż mój wybrał imię takze Zakocona możesz wpisać Liwia.
    Podoba sie Wam dziewczyny ? Tak pytam z ciekawości...:P

Sorki ze o sobie ale jestem do tylu parę stron a właśnie lecę po młoda do szkoły i do lekarza z nią :/ ach....

szczesliwa_mamusia21, annggela, Mikejla, aanaa, Blondik, ZakręconaOna, soraya, lojkalojka, agaton, madu, estrella lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwia piękne imię <3
    Moja koleżanka która urodziła miesiąc temu dała swojej księżniczce Liwia na imię :)

Aanaa to bardzo dobra wiadomość. W domu to w domu jednak :)

szczesliwa_mamusia21, aanaa, BATTINKA, agaton lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materaca ja nam taką informację na kartce
    Do 6mca kokos twarda strona od 6-7 gryka

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 14 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka piekne imie ! Mam w rodzinie jedna Liwie :) Super mezus wybral ! :)

Jacusianka moj dentysta to tez studnia bez dna , niby najlepszy w miescie wiec ceny tez ma "dobre" ale niech mi okielzna to i bede szczesliwa ... :)

BATTINKA, agaton lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka takie imię dała moja znajoma niedawno jak urodziła :) pasuje do jej slicznotki jak nic <3

Aanaa wspaniała wiadomość:* cała trójka w domku :*

Szczęśliwa o rany znowu boli??? Wstrętny ząb...ja miałam wizytę na dziś przesuniętą i R jedzie ze mną bo i jego ząb boli,więc wejdziemy razem a co :P

My dzisiaj spokojniej z brzuszkiem...już tak nie boli. Stresuje się wizytą w środę. Mały dużo przybiera,jak znalazłam informacje,że Córcia w 36tc ważyła 3100-3300 to się załamałam. Synek w 34 ważył 2950g. A długość na 34 odpowiada...po mamusi malutki będzie??? :(

Obejrzałam te 600gram szczęścia, podobała mi się ta walka dzieciatek,pierwsze spotkanie z rodzicami ale płakałam na początku tylko,bo zastanowiło mnie dlaczego Córcia nie urodziła się wcześniej chociaż. Ci rodzice nie wiedzą jak wielkie mają szczęście...ale nie smece...wstaje bo za godzine wraca R a ja pod pierzynką jeszcze w mordke...

szczesliwa_mamusia21, aanaa, BATTINKA lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    Dzisiaj robiłam 3 badania na krew hcv, hiv i ogólną morfologię z obrazem.Pomożecie mi w rozczytaniu badań?
    WBC 11.25 norma 4.00-10.00 (bardzo mnie martwi duża ilość białych krwinek)
    RBC 4.13 norma 4.00-5.00
    HGB 11,2 norma 12-16.0 [-]
    HCT 34,1 norma 36,0-46,0 [-]
    MCV 82,6 norma 80,0-100,0
    MCH 27,1 norma 26,0-34,0
    MCHC 32,8 norma 31,0- 37,0
    RDW-CV 23,7 norma 11.0-16.0 [+]
    PLT 263 norma od 125-400
    MPV 13.2 norma 7,5-13.0 [+]
    PCT 0.35 norma 0.14-0.36
    P-LCR 51,5 norma 6.0-42,0 [+]
    PWD 18,7 norma 12,5-19,5

Ogólnie może któraś z Was zna się trochę na rozczytaniu wyników. Wiadomo wartości wartościami, ale może któraś miała podobne wyniki do moich? Czy ze słabymi wynikami krwi kierują do szpitala? Wcześniej miałam znaczną anemię.
    Jeszcze mam okropny ból w kroczu i miednicy, jakbym przejechała na rowerze wiele kilometrów. Wizytę mam w środę o 8.30 trzymajcie kciuki, bo to już ostatnia z usg

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wynikach się nie znam:(
    Jej...jestem dzis taka głodna...czekam jeszcze 10 min, zmierzę cukier i jak będzie ok to od razu coś zjem :)

Wysłany: 14 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauula oj zazdroszcze dentysty , przynajmniej wam ulzy w bolu :) ale tez juz nie smece z tymi zebami :)
    Waga sie nie martw kochana ! Moze jakis blad pomiarowy albo po prostu bedzie drobniutki , na pewno wszystko ok ! :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Szczęśliwa dobrze mówi! mi dr mówiła, że im większe dziecko tym większa granica błędu! Będzie dobrze!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

‹‹ 2205 2206 2207 2208 2209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ