X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika wypoczywaj i wracaj do zdrowia.

Jaroszka, leżymy razem. Bo ja po tych nocnych atrakcjach mam to samo - co wstane to brzuch jak kamień.

jaroszka lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z kolkami nerkowymi opiszcie objawy jakie was nękały?
    Ja mam tą lekką biegunkę, ból w okolicy prawej strony pleców, ale ani nie sikam częściej ani nic nie piecze. Mocz robiłam 1,5 tyg temu i w normie. Nie wiem czy iść do rodzinnego czy dzwonić do gina. Dzidzia rusza się normalnie, brzuch nie twardnieje :?

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, spij i wypoczywaj. Wy tez dziewczynki, wszystkie.
    Moim zdaniem próby wywołaywania porodu, bo już minęła bezpieczna granica są bez sensu. Natura wie,co robi i nie ma chyba co przyspieszac, bo usg nigdy nie jest wiarygodne w 100%. a co jesli maluszek jest mniejszy i młodszy? wtedy nawet 2-3 dni mogą robić dużą różnicę.
    Ja się "oszczędzam", nie leżę plackiem, ale jak mam zrobic cos wiekszego to teraz rozkladam na raty. chcialabym wytrzymac conajmniej do konca wrzesnia w dwupaku.

Tez walczę z bezsennościa, choć to walka przegrana. o 3:30 oczy jak 5zł i umieram z nudów

Dzisiaj jak bylam w sklepie myslalam, ze mnie brzuch zaczął bolec tak okresowo, wystraszylam się i szybko przyjechalam do domu...No,ale okazało się, że majty już mam przyciasne i stąd dziwny ból, hehe :)

Moja Madzia tak się wypina osttanio i rusza non stop, że momentami aż boli. Mam nadzieję, że nadal jest we właściwej pozycji :)

agaton, Little Frog, aanaa lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Bąbelek, jak ja zazdroszczę tych snów erotycznych, ja to w życiu nie miałam:(
    Onka, no u mnie ostatnio z tą energią w kratkę, wczoraj cały dzień przeleżałam i przesiedziałam. Dzisiaj działam, pewnie orobię się jak głupia, więc jutro będę leżeć:P
    Mika, bidulko Ty! Odpoczywaj, regeneruj się i wracaj do nas:*
    Nynusia, będę wdzięczna i obiecuję, nie będe się śmiać :)
    Agania, super, że ruszyły kiszki!
    Green, życzę Ci energii, żebyś zrobiła takie ciasteczka i sie podzieliła, bo mi się robić nie chce, a zjadłabym ;)
    Szczęsliwa, łączę się z Tobą w bólu. ja mam takie głupie zęby, ze rzadko bolą, ale psują się niestety bardzo często:( To jest coś okropnego... A ja tak lubie swoje zęby, sa takie białe, proste i fajne, a boję się, ze długo sie nimi nie nacieszę:/ Ściskam Cię mocno i oby było lepiej:***

Nynusia, green lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja mam ten pianka gryka kokos danpol z allegro kupowałam z ochraniacze m i płaciłam 100zl z przesyłka sprzedający _viness_ w 2 dni dostałam zamówienie

l22nhdgeccid541p.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam pianka gryka kokos, fajny twardy :)

mhsvh371pdpt408y.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kolkę nerkową. Ból w prawym boku pod żebrem. Ból był taki, że nie mogłam ani chodzić, ani siedzieć, ani leżeć. Nie pomagało podkurczanie nóg gdy leżałam. Czułam się tak jakby ktoś mi coś wsadził w ten bok. Chwilami czułam jak mi się coś w boku przelewa.

soraya lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ten materacyk to obojętnie, na którą stronę położyć?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejka Kochana odpoczywaj :) Zdrowiej nam szybciutko :) Mam nadzieje , ze Twoj maz zobaczy ile nerwow Cie to kosztuje i wezmie sie w garsc .
    Agania super , ze tylek pusty ;)
    Polkosia tak jak pisala greeno prusakach : nie warto wydaac kasy na ogolnodostepne preparaty . O ile oczywiscie okaze sie , ze masz ich wiecej w domu dzwon po specjalistow .W restauracji gdzie pracuje mielismy plage i tylko fachowcy uporrali sie z tymdziadostwem .
    A z ta energia u mnie jest tak , ze w weekendy jestem zmeczona i mam lenia , a od poniedzialku jak dom pusty bez domownikow to odrzywam :)
    Jutro wybieram sie na maraton po sklepach z bratowa . Bede doradca w sprawie wyprawki , ktora ona robi dla syna ;) I juz jej zapowiedzialam , ze jemy w Macu :) A co ostatni moj niezdrowy posilek przed porodem pewnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 13:20

agaton, polkosia, Nynusia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, to nie wiem nie wiem.. przez ten skurcz to się bałam. Ja tylko w ciąży mam takie sny, wcześniej nie miałam.

agania ja słyszałam, że najpierw kokos. Później jak zacznie raczkować to na grykę.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla kochana dużo wypoczywaj teraz!! Wracaj do zdrowia jak najszybciej. Dobrze, że z malutką ok.

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Mika biedactwo, trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

Agania, swietnie, ze kawa zadzialala :)

Jak juz bede mogla wstawac, to patrzcie co upieke:
    http://www.malacukierenka.pl/ciasteczka-owsiane-z-czekolada-i-orzeszkami-ziemnymi.html mniam ;)

Green o moj boziu jak to pysznie wyglada, obślinilam sie :)
    Juz sobie ten link w zakładkach zachowałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 13:10

green lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny, a ten materacyk to obojętnie, na którą stronę położyć?

Podobno najpierw sie kładzie piankę

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona jak Twoja kupa?

Mika dobrze, ze sie odezwalas, a teraz wypoczywaj....stracha napedzilas tym omdleniem :( trzymaj sie tam!

Szczęśliwa, a jak ząb?

Ewwiel to leżymy :) co robisz oprócz forum? Ja mam obok książkę zamierzam czytać....ale to jeszcze chwila ....

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Podobno najpierw sie kładzie piankę

Ale pianka jest w środku :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dziekuje za mile slowa ! :* tez mi sie wydaje ze jeszcze troche i zostane z samymi dziaslami...

Jaroszka troszke lepiej pije ciepla herbatke i o dziwo jak zimne na zeba wywolywalo bol tak cieple mi lagodzi mam nadzieje ze jeszcze chwila i przejdzie :(
    Wzielam magnez i wmawiam sobie ze to silna tabletka na bol zeba i zaraz minie ( takie placebo sobie robie ale czy to pomoze ? no nic czlowiek w desperacji jest gotowy na wszystko) . Dziekuje niunia :*

ps. wlasnie tez sie zastanawialam jak klasc materac , ale nawet nie wiem ktora str to pianka a ktora gryka itd :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ale pianka jest w środku :P

Oj tam, oj tam :) ale generalnie gryka do dołu :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, jak mnie bolał ząb w ciąży, to ratowałam sie domowymi sposobami, bo jak na złość rozbolał w piatek wieczorem, wiec wiedziałam ze weekend przede mną i nie nóg łykać tyle apapow. Ssalam goździki, nawet wkladalma sobie czosnek do ucha. I ten sposób o dziwo pomogl. Tak mnie pieklo w uchu ze o zębie zapomniałam :)
    Dziękuję ciocie za kciukasy. Właśnie czekamy z Natalką na transport do domciu :) jestem taka szczęśliwa :)

szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, jaroszka, Lexie, Little Frog, ss, agaton, onka, annggela, mała.mi, miska2503, polkosia, Bąbelek, PauLLa, Nynusia, Magnosia, paula1, stokrotka25, ~Rewianka~, green, Lucy7, Blondik, ewwiel, soraya, Muffinka1019, madu, estrella, dodinka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Agaton dziekuje za mile slowa ! :* tez mi sie wydaje ze jeszcze troche i zostane z samymi dziaslami...

Jaroszka troszke lepiej pije ciepla herbatke i o dziwo jak zimne na zeba wywolywalo bol tak cieple mi lagodzi mam nadzieje ze jeszcze chwila i przejdzie :(
    Wzielam magnez i wmawiam sobie ze to silna tabletka na bol zeba i zaraz minie ( takie placebo sobie robie ale czy to pomoze ? no nic czlowiek w desperacji jest gotowy na wszystko) . Dziekuje niunia :*

ps. wlasnie tez sie zastanawialam jak klasc materac , ale nawet nie wiem ktora str to pianka a ktora gryka itd :D

A pewnie! Jak to mówi Chodakowska Twoje ciało moze wiecej niż podpowiada Ci głowa, a do Ciebie odwrotny przekaz twoja głowa moze wiecej niż podpowiada ci ciało hehe :)

Gryka jest taka karbowana nieprzyjemna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 13:33

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa cos w tym jest :D Zobaczymy co u mnie wyjdzie ... oby to jednorazowa akcja i do porodu juz nie bedzie bolec !

Nasze kciuki sa niezastapione ! Superr ze wracacie do domku ! <3

aanaa, agaton lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ