X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka niezłą masz Teściową ... Przypomina mi lekko moja Babcię z która się nie odzywam:)
    Moja Mama kiedyś poprosiła Ja jak moja siostra była mała żeby zajęła się z godzinke bo musi wrócić do pracy na chwile jeszcze a Ja miałam ok 6/7 lat to powiedziała , ze jej nikt nie pomagał i niech radzi sobie sama ... Świetną babcia i mamusia nie ??? :/

Welmanka i Propkop to mistrzowie ! Z nimi Ddtvn kozackie jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 10:53

lojkalojka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy jak mnie gania do kibla i zjem kanapkę z serkiem do smarowania i pomidorem to pomidor mi zaszkodzi ? nie wiem co jeść przy tych sensacjach :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co i mnie dopadły jakieś sensacje jelitowe. A przez jakiś czas również miałam zatwardzenia. Brzuch pobolewa mnie od rana trudno mi nawet zlokalizować w którym miejscu. Od kilku dni jem surową marchewkę gdzieś wyczytałam że surowa wpływa korzystnie na jelito grube regeneruje i takie tam i od tamtej pory ruszyło więc Jaroszka i Zakręcona może spróbujcie. Ja zjadam około 3 sztuki dziennie.

jaroszka lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,Linka gratulacje 38 tyg.idziemy łeb w łeb! :)

Agaton,rodzimy,rodzimy.. ale moze za tydzień? Albo dwa? heheheh
    Lecisz dziś do ikei.. byłam w piatek i to był mój ostatni wypad do marketu przed rozwiązaniem..tak sie nachodziłam.. kręgosłup to myslałam,że mi pęknie!nic nie miałam przyjemności z tych zakupów a tak uwielbiam ikeę

Green,przerąbane z wyjazdem męża.. może jeszcze się uda jakos to przełozyć?

Dodinka,śmiało zapraszaj gości na ślub,dopóki masz czas i jestes na chodzie!W naszych stronach akuratz 3 miesiące wcześniej rozdaja zaproszenia.
    Nie przejmuj się na zapas tym ze jesteś szczuplutka a dziecko ponoć duże.. Moja kuzynka też wąziutka w biodrach a dziecko urodziła 4800 siłami natury!!!Podobno szybko i sprawnie,więc chyba nie ma na to reguły :)

Aanna,wielkie KCIUKI!!! :)

Jaroszka,biedaku,naprawdę współczuję.. a może faktycznie zadzwoń do gina,przecież nie możesz się tak męczyc!

agaton, aanaa, annggela, dodinka lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya dzięki , dziś kupie i spróbuje:)
    Fatim może nie tyle co zaszkodzi ale może pobudzić sranko :p

Mika się do mnie na FB odezwala , będzie miała sile to się odezwie . Nie miała sił i internetu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuśki ;)
    przetrwałam weekend imprezowy :D w sobote impreza skonczyła się tańcami o 1 w nocy :) ale fajnie było, wczoraj już spokojnie bo goscie o 21 pojechali do domu wiec na spokojnie posprztalismy z mężem , zobaczyli serial i do łóżeczka :)

ZACZYNAM DZIŚ 38 TYDZIEN i nie mogę się doczekać na dzisiejszy sex - ostatni raz kochaliśmy się na początku lipca :/
    a teraz możemy już szaleć :D :D

nie będę nadrabiać weekendu bo stron jak zwykle ogromna ilość, ale mam nadzieję że wszystko u was ok :) i czekamy spokojnie na kolejne maluszki :*

Bąbelek, Little Frog, Lexie, agaton, madu, Nynusia, green, Fatim, paula1, aanaa, annggela, zakocona, estrella, dodinka lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba potrzeba nam tu dziś kogoś, kto tchnie pozytywnej energii ;) Jakiś masowy spadek formy.

Ja w sumie nie wróciłam do łóżka, ale leżę na kanapie i oglądam TV. Brzuch mnie lekko pobolewa, więc odpoczywam chociaż wewnętrznie czuję dość sporo energii.

• madu Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka wiem z autopsji że ciezko odpuscić jak robota dookoła ciagnie a bałagan rośnie, no ale trzeba...pogadaj z meżem, może on cos swojej mamusi powie a jak nie to na pewno poradzicie sobie we dwójkę. tak jak green pisze, zrob mezowi liste rzeczy które trzeba zrobic, kupić i niech w swoim tempie ogrania. Mój stwierdził, że to nawet dobrze, że musi sie za robote wziac, bo przynajmniej jak sie dziecko urodzi to juz będzie w transie robienia różnych rzeczy a nie że mu nagle duzo obowiazków na głowe spadnie. Także, ten...nie ma co:)
    a jak pojedziesz do szpitala to pewnie na ten twardy brzuch nic innego nie wymyśla i tak będziesz leżec i tak. a lepiej w domu:)

Współczuję Wam tych sensacji żołądkowych, wiecie co na te biegunki moze nifuroksazyd hmmm??? z tego co patrze mozna w ciązy. A na zatwardzenia to nie wiem. na kazdego działa coś innego...

jaroszka lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez leżę, choć własnie wróciłam od połoznej, byłam oddać wymaz na gbs. No i czekam na rodziców, tata ma konsultacje w szpitalu ale uprosiłam mamę żeby tez przyjechała bo powiem Wam, że juz mi sie przejdało siedzenie samej w mieszkaniu całymi dniami. A do rodziców jak miałam jechac w ten weekend to znów nie dostałam pozwolenia, bo to prawie 3 h jazdy samochodem wiec tak smutno bo przed porodem już nie pojade do nich, wiec za wszelką cene trochę staram się ich choć na chwile sciagac do mnie :)No i dzis posiedze trochę z mama o i będe miała z kim zjesć obiad... także zapowiada się miłe popołudnie:)

agaton, Little Frog, stokrotka25, Magnosia, estrella lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku doslownie chwile mnie nie było a tu aż tyle stron :)

Dodinka a spróbuj na pol leżąco spać jeśli masz taką możliwość odkąd tak.spie nie bolą mnie biodra a jeszcze podkładam dużą poduszkę pod nogi i juz nawet często siusiu nie chodzę w takiej pozycji.

Mika w takim razie dużo siły dla Ciebie żebyś wróciła do Nas szybciutko !

A może gorzka czekolada na rrewolucje ?
    Mnie dziś wwymeczylo ale byłam w kibelku także niezła ulga na szczęście...

dodinka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to ja wam przesyłam pozytywna energię!!
    Byłam na zakupach, zjadłam drogie śniadanie, farsz na pierogi z kapusta sie robi, zaraz nastawiam ziemniaki na ruskie i jeszcze mam w planach odkurzanie i zmywanie podłóg:) Wczoraj miałam kiepski dzień, a dzisiaj już mam energie do działania:) przygotowałam też ciuszki na wyjscie ze szpitala, kupiłam ostatnie rzeczy do torby i mogę rodzić;)

Jaroszka, dziwczyny dobrze radzą, bo ja też doswiadczyłam tego, ze leżenie bardzo pomaga na twardy brzuch:) I tak jak Madu pisze, niech się mąż przyzwyczaja do obowiązków:)

Nynusia, Little Frog, jaroszka, Lexie, lojkalojka, estrella lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka lez i odpoczywaj mnie nawet jeden dzień wczoraj takiego leżenia baaardzo pomógł !

Aanaa oczywiście kciukasy za Wasze wyjście do domku !!

aanaa lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ale jak leżysz? jakby pół leżysz pół siedziesz? Mnie to brzuch uwiera wtedy, jakby uciska na kręgosłup...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 11:35

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszke pospalam ale zab dalej boli .. nie mam weny na pisanie :( nie mam juz sil do tych zebow !

Bede trzymac kciuki za wizytujace :* I za problemy brzuszkowe :* !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa, właśnie mi po parapecie łaził prusak!!! Jestem załamana, pewnie jest ich dużo więcej... :( Na dodatek to było w salonie, a tu przecież ani grama jedzenia... :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    dziewczyny czy jak mnie gania do kibla i zjem kanapkę z serkiem do smarowania i pomidorem to pomidor mi zaszkodzi ? nie wiem co jeść przy tych sensacjach :/
    Ja sobie wlasnie zafundowalam dwie kanapeczki z serkiem, salata, wedlinka i pomidorem - skoro goni mnie po wszystkim, to co sobie bede odmawiac.

Nynusia, soraya, lojkalojka lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie sobie górkę z kołdry i poduszek tak żebym. Miała je prawie przy pupie a do tego pod nogi poducha żeby były troszkę zgiete i wtedy mnie kręgosłup nie uwiera jakbym nie dała poduszki pod ostatni odcinek to bym umarła z bólu

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    u mnie dzisiaj w nocy tylko jedna pobudka o 4 na siku :) ale później usnąć nie mogłam ponad godzinę :( za to dospałam do 9:30 :) jeszcze korzystam, póki mogę :)
    Na razie katuję się kawą bez cukru i mleka i liczę, że coś to mogą dupę ruszy... jak nie ruszy to już kuźwa nie wiem!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Kuźwa, właśnie mi po parapecie łaził prusak!!! Jestem załamana, pewnie jest ich dużo więcej... :( Na dodatek to było w salonie, a tu przecież ani grama jedzenia... :(
    Pamietam nasza wojne z karaluchami i prusakami.. i przy okazji wlascicielka mieszkania :/ poprzednicy zostawili syf po sobie i nie powiedzieli, ze wyprowadzaja sie przez robactwo... srodki dostepne w sklepach nie pomagaly oczywiscie. Wlascicielka stwierdzila, ze ja jestem 'za czysta' i ze 'przesadzam', zebysmy radzili sobie sami z tym... po pol roku wojny zamowila jakichs ludzi, co spryskali mieszkanie i robale juz sie nie pojawily wiecej. Takze radze nie tracic ani kasy, ani czasu na domowe sposoby, tylko po fachowcow od razu.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jak ja sie cieszę, ze Was mam :*
    Dziękuje !!!! Leżę i nie ruszam sie nic a nic :)

Do męża juz dzwoniłam i sprawę jasno przedstawiłam!

agaton, green, szczesliwa_mamusia21, madu, Little Frog, Nynusia, stokrotka25, ewwiel, soraya, Blondik, lojkalojka, Magnosia, aanaa, annggela lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2202 2203 2204 2205 2206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ