X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wagą urodzeniową nie ma co się za bardzo przejmować. Ona nie świadczy praktycznie o niczym. Oczywiście nie powinna być poniżej 2500g., ale nie możemy się nakręcać. Moja siostra urodziła córeczkę 2900 w terminie. Nie była też za długa. A dziś to śliczna, wysoka i zdolna 12-latka. Jedna z najwyższych w klasie, mnie też już przerosła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 14:43

agania, polkosia, Blondik, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, agaton lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę podobnie jak Magnosia. A do tego im większe dziecko tym będzie trudniej je urodzić.

Magnosia, agaton lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaa super wiesci, dzis Twoj aniolek spedzi noc przy Tobie we wlasnym domku . Zazdroszcze Ci <3
    Mika biedaku, mam nadzie, ze cos doszlo do meza :( problem w tym ze oni nigdy nie czuja sie winni :/ my sobie problemy wymyslamy

aanaa lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja w ogóle nie mierzy małej, może wreszcie w środę zmierzy jej wagę i wzrost. Na fundusz nic nie chciała powiedzieć (0 wpisów dla 32-35 tygodnia ciąży) wpisów nie ma rozmiarów, ani wagi.

Polecam na płukanie zębów dentosept, najlepiej umoczyć patyczek i nałożyć na bolące miejsce. Może rumianek, albo szałwia do płukania pomoże. Kurde jestem wkurzona tymi wynikami, biorę to żelazo 2 razy dziennie i nie ma poprawy. Ledwo się załatwiam, a jeśli tak to z bólem. Jem dodatkowo jarmuż, sałatę i 0 poprawy. Jeszcze ta zgaga głupia

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i najważniejsze:

Aanaa, doczekaliście się ;) Bardzo się cieszę, przed Wami magiczne pierwsze chwile w domu ;)

Mika, bądź silna i dbaj o siebie. Myśl przede wszystkim o sobie o dziecku. Trzymam kciuki, aby to już był koniec Waszych kłopotów!

aanaa lubi tę wiadomość

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chwalę się brzuszkiem :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b5fc5200918.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ff0c1c5aa62.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a888ca7b091.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd591b089425.jpg

aanaa, Lexie, Magnosia, Mikejla, malgo86, agania, Bąbelek, paula1, ewwiel, green, BATTINKA, Little Frog, Wredotka, Nynusia, soraya, jaroszka, polkosia, Muffinka1019, onka, PauLLa, Lucy7, lojkalojka, agaton, ~Rewianka~, miska2503, annggela, estrella, dodinka lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane. Ja juz podjęłam decyzję o powrocie do Polski po porodzie i kto wie, czy nie całkowite rozstanie. Człowiek jest głupi czasem i szczęście i "miłość" mu oczy przysłania i resztki rozumu.

Co do zębów...ja to 8 nawet nie mam, z reszta zęby mądrości tak? No to chyba logiczne, że ich nie mam. Z resztą jedynki tez mam sztuczne, ogólnie jestem porażką życiową więc wcale nie dziwne.

Paula, rozumiem że Twój w 34 ważył 2900? Ja jutro zaczynam 35.i Madzia waży 1800.

Dziewczyny nie narobilam was...czytałam pobieżnie, widziałam temat srania że tak to ujme, ja też już trzeci dzień, ale w szpitalu chyba po prostu stres wziął górę i zatrzymał to wszystko.

Jeśli chodzi o syf to ja pierdole to całe mieszkanie - nie sprzątam i nie gotuje, nigdy nie czułam się tu jak u siebie a teraz już tymbardziej, wiec zażądałam tylko materaca do drugiego pokoju bo chce tam spać przy małej, a od stycznia wyprowadzka.

Battinka korzystaj korzystaj z męża tak długo go wyczekiwalas

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia,jak pieknie! :-)

Aanaa oczywiście,ze bedziemy trzymac kciuki! Mamusie do usług! ;-)

Ide pod prysznic i lece na wizyte! Strasznie jestem ciekawa jak to teraz wyglada z szyjka i ile Tymek wazy.. Kciuki!? ;-)

Wredotka, Mikejla, Bąbelek, Magnosia, ewwiel, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, Little Frog, ZakręconaOna, Nynusia, PauLLa, Lucy7, lojkalojka, aanaa, agaton, paula1, estrella, dodinka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

Gratuluję narodzin i donoszonych ciąż - za chwilę, to dopiero się posypie!

jaroszka - leż i odpoczywaj! Dobrze dziewczyny piszą, że nawet dzień odpoczynku, może dużo pomóc.

Anaa - świetne wieści :)

Mika - trzymaj się, musi się w końcu ułożyć :*

malgo - wg mnie wyniki w porządku. Leukocyty mogą być podwyższone przy jakiejś infekcji czy przeziębieniu. Jeżeli chodzi o hematokryt i hemoglobinę, to spada w ciąży, a u Ciebie nie są znacznie obniżone. Hematokryt wyszedł mi dziś jeszcze niższy.

Nadrobiłam, ile mogłam, ale jak zawsze intensywny weekend :)

Proszę o kciuki, bo dziś wizytuję o 20! :) A małego też czuję wysoko, pod żebrami i cały czas się przeciąga i wypina różne części ciała.

malgo86, Mikejla, Bąbelek, Magnosia, Little Frog, Nynusia, jaroszka, aanaa, agaton, paula1, estrella, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika czy Ciebie pop*******? Zabraniam Ci mówić o sobie, że jesteś jedną wielką porażką życiową! Dziewczyno!!!! Jesteś naprawdę wspaniałą osobą, super dziewczyną, roześmianą, wesołą, piękną kobietą! Która pod sercem nosi mały CUD :) niedługo będziesz miała kogoś, kto będzie dla Ciebie najważniejszą osobą w życiu i Ty też będziesz dla tego kogoś najważniejszą osobą :) nie możesz wygadywać takich rzeczy!

Bąbelek, Magnosia, nat_alia, ZakręconaOna, Nynusia, Lucy7, lojkalojka, agaton, annggela, estrella, ~Rewianka~, stokrotka25 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika - ja wierzę, że u Ciebie się wszystko poukłada na dobre. Po prostu musisz na to trochę dłużej poczekać, ale wiedz, że u każdej z nas nie jest jakoś super kolorowo i każda z nas ma problemy. Więc już widzę piękną uśmiechniętą buzię :) :) :)

Magnosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, nie pisz tak o sobie. Jesteś wspaniałą, kochającą kobietą. W niczym nie ma Twojej winy. A ojciec dziecka może w końcu dojrzeje do odpowiedzialności. To już jednak jego problem i zadanie. Jeśli nie, na pewno świetnie sobie poradzisz. Takie doświadczenia, choć wiem, że bolą, bardzo dużo nas uczą i mimo wszystko wzmacniają nas.
    Wiem, że łatwo jest pisać. Wiedz jednak, ze Cię wspieramy i trzymamy kciuki za Ciebie i Dzidziusia :)

agania, lojkalojka, annggela, estrella lubią tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa gratuluje:-) teraz możecie odetchnąć z ulgą.
    Szczęśliwa wspolczuje bólu zęba. Nienawidzę tego... Brrt
    Jaroszka ja oprócz forum spędzam czas z córką. Odrobila lekcje i teraz mi nadaje nad głową. Kolo południa byla tez mama mnie odwiedzić. Poza tym jeszcze pies umila czas. A planuje poczytać jak to jest z macierzyńskim. Nie sklada się wniosek w pracy itp. Wiecie może jak to przebiega?

jaroszka lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, jest dwa tygodnie na złożenie wniosku i dokumentów w pracy. Nie wiem na razie jakich, bo my mamy w pracy świetną kadrową, która nas prowadzi za rękę. Powiedziała, że jak tylko Szymuś się urodzi, to wyśle mi wszystko na maila. Więc jak już dostanę, to się z Wami podzielę wiedzą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:22

ewwiel lubi tę wiadomość

• malgo86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Ci Wredotka, że odpisałaś na mój post.Poprawiłaś mi humor, bo wcześniej się martwiłam jak to będzie. W środę mam nadzieję się dowiedzieć o położeniu niuni, czy się przekręciła jak trzeba.
    Na razie czuję stukania po prawej i stronie brzucha (wysoko). I mam uczucie kopania kończynami przy pęcherzu. Wydaję mi się, że teraz jest w pozycji leżącej, bo jak pogłaszczę lewą stronę brzucha, to odzywa się prawa strona kopniakami i wypychaniami. Trudno stwierdzić jak to jest z tym sprawdzeniem pozycji, jedynie ginekolog może to potwierdzić. Wcześniej była ułożona główką na górze.

A ja robię sobie ręczne ozdoby dla niuni z papieru. Jak uda mi się skończyć to wkleję fotkę. Na razie wycinam różne wzory, motylki, chmurki itd. Miało to być zamiast karuzeli, ale stwierdziłam że jednak kupię jakąś tanią, a wykonane ozdoby przyczepię na ścianę. Tak jest smutno w pokoju, a ja wolę jednak mieć kolorowo i wesoło.
    I oczywiście moja niunia wariuje całymi dniami z przerwami na drzemkę.

agaton lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny wiem, ale płaczem i nerwami doprowadzić do zaburzeń pracy serca to już trzeba być pier.nietym i to na wysokim poziomie. A jeśli skurcze się pojawia i dziś w nocy i jutro i za tydzień, to zabije tego buraka. Mam czarny humor, ale przejdzie mi.
    Od soboty mam jedne śpioszki ze sobą cały czas, z nimi śpię, przytulam choć jeszcze ani razu mała przecież nie miała ich na sobie. Teraz też się w nie wtulam. Aj żebym tylko umiała się zajmować dzieckiem, karmić, ubierac, przewijać...robić sobie obiad w trakcie opieki nad nią, czy będę wiedziała co robić na obiad...sprzątać...przerażona jestem. tak mi się przez weekend na takie myślenie zebrało i z każdą myślą że będę sama wybuchalam płaczem od nowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:27

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika wspolczuje tego co przechodzisz. Ale mysi w końcu dla passa się skoczyć i wszystko się zmieni o 180st.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super fotki :-)

nat_alia, polkosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo a patrzyłas juz na karuzele? mnie brat z dziewczyną chcą kupić w prezencie i kazali coś wybrać. Wiadomo, że nie chce jakiejś drogiej, oryginalnej...jego dziewczyna moja imienniczka i w moim wieku, bardzo się wczuwa w rolę szwagierki ;)

Magnosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia cudowny brzuszek <3

Mikejla!! Nie mozesz tak mowic! Jestes fantastyczna i silna babka i koniec! I tak, jak mowi Agania - nosisz w brzuszku malenki cud, ktory ma tylko Ciebie, dzieki Tobie zyje, dzieki Tobie przyjdzie na swiat i tylko Ciebie bedzie kochac nad zycie, nikogo nigdy tak nie pokocha, jak Ciebie :) pamietaj o tym :)

nat_alia lubi tę wiadomość

‹‹ 2206 2207 2208 2209 2210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ