X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka rozsmiesazylas mnie choć to wcale nie jest smieszne a tragiczne ! Niestety ... :(

Mały mi dziś nie daje chwili wytchnienia. Tez bym chciała tak jak Ty mieć go juz przy sobie ale muszę poczekać jeszcze 13 dni i mam nadzieje ze wcześniej nie wyjdzie ! Bo mama wygląda jak bezdomny musi się doprowadzić do używalności a to mi trochę zajmie akurat 13 dni!

Little Frog, stokrotka25, ZakręconaOna, BATTINKA, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka pięknie:))))moje literki już przyjechały ale czekają na stelaż do baldachimu by zobaczyć ile nam ściany wolnej zostało:D liczę że do końca tyg zawisną:)))))

Little Frog, BATTINKA, Nynusia lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brachol wysyła jutro wielką pakę łącznie z bryczką Madzi :)

Little Frog, stokrotka25, PauLLa, agania, BATTINKA, soraya, lojkalojka, Nynusia, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bole troche sie wyciszyly, zobaczymy jak w nocy. Byle do jutra i mam nadzieje juz ujrzec malucha.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty tak więc napiszę Wam tylko czego się dowiedziałam, a nadrobię już jutro bo dziś to mnie głowa boli. Generalnie jestem bardzo niezadowolona z wizyty bo moja lekarka humoru nie miała co się na mnie odbiło... Na KTG posłuchałam jedynie serduszka małej, bo skurczy nie sprawdzali... Zapis z KTG lekarka skomentowała "może być"... i tyle. Na wizycie sprawdziła szyjkę, jej zdaniem lekko skrócona (tak jak 3 tyg temu) i zamknięta więc nie zanosi się na poród. Wg usg mała waży już 3578 g więc jeśli wierzyć w te pomiary to w ciągu 3 tygodni mała przybrała 900 g... ale z mężem mamy wątpliwości do do rzetelności tych pomiarów. Ogólnie przyczepiła się do mojej wagi, zakazała jeść słodyczy czy winogron, żeby mniej cukru dostarczać dziecku bo to przez to tak niby rośnie... i że nie będzie mi łatwo rodzić takie duże dziecko... Przyczepiła się też do zbyt małej ilości wód, kazała pić więcej... Na poprzedniej wizycie mówiła, że zdjęcia buźki nie zrobi bo mała jest za nisko i nic nie widać, a dziś pokazała mi buźkę... ogólnie to dziś tak gadała, że z mężem wychwyciliśmy całą masę niekonsekwencji między tym co mówiła wcześniej, a tym co dziś... Bardzo mnie dziś do siebie zraziła :/ Teraz mam wyrzuty sumienia, że ostatnio tyle słodkiego jadłam i przez to małą tuczę :( a innych owoców niż banany czy winogrona jeść nie mogę bo na wiele mam alergię... a też czasem chciałabym zjeść jakiś owoc. Jestem mega przybita po tej wizycie bo tak mi nagadała jakbym specjalnie nie piła i jadła słodkie żeby zaszkodzić własnemu dziecku ;(

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Hej Dziewczyny,
    melduję się ze szpitala. Skierowanie dostałam, bo mój synek za mało przyrasta na wadze i trzeba nas obserwować. Dziś już pewnie żadnego badania mieć nie będę. Jutro może się coś więcej dowiem. Spłakałam się dziś okropnie. Na poprzednim usg (tydzień temu) wyszło 2700 prawie, ale ono było chyba niedokładne. Dziś wyszło tak samo jak dwa tygodnie temu 2300... Synek jest więc o 2 tygodnie za mały. Tak bym chciała, by usg się myliło na naszą korzyść. Na razie pozostaje mi leżeć i słuchać lekarzy.

Zaraz Was nadrobię, bo nie wiem co się wydarzyło. Buziaki

Magnosia, nie martw się na zapas - u nas było aż 600 gram rożnicy w ciągu 6 dni, co jest niemożliwe. Jutro mam USG, to zobaczysz, że okaże się, że mała "schudła" od ostatniego ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz Wam dziękuję za wsparcie :*
    Polkosiu, oby nie schudła. Daj znać jutro, co wyszło.
    Iviq, przepływy ok, ktg ok. Jutro rano mam mieć test oksytocynowy. Po nim się okaże, czy synek może zostać jeszcze w brzuszku, czy lepiej już do wyjąć. No okaże się. Dam znać, jak się dowiem i będę miała chwilkę na napisanie do Was.

<3

polkosia, IviQ, Little Frog, Nynusia lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, rozumiem Cię, ale każdy ma czasem gorszy dzień... Szkoda, że akurat na taki trafiłaś :( Też mnie wkurza jak lekarz jest niemiły. Myślisz, że to utuczenie to naprawdę wina słodyczy? Ja obstawiam błąd pomiaru.

estrella lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, już 37 tc, więc na spokojnie, co by się nie działo :)

Magnosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella nie martw sie , trafilas na jej zly humor i wszystko sie na Tobie odbilo :(
    Na pewno nie utuczylas malej a tym bardziej nie chcialas zrobic krzydy dziecku nie mysl o tym tak , a to na pewno jakis blad pomiarowy a nawet jak nie to po prostu dzidzia dobrze rosnie i widocznie tego potrzebuje ! Nie zamartwiaj sie kochana :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwowa ta końcówka, tu za dużo, tu za mało, tu za wcześnie, tu za późno... Heh...

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Agatki? Co z tętnem dzidziusia. Pisała coś?
    Za ścianą ktoś rodzi. Oj to będzie noc...

• Blondik Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odgłosy z porodówki bywają straszne :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia trzymaj sie, na pewno bedzie dobrze.

Magnosia lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella i teraz sobie wyrzucam ten sernik....:/ Chyba też muszę ograniczyć się z tym słodkim :( Chociaż u Ciebie to też pewnie błąd , bo to chyba niemożliwe zeby 900 g w 3 tyg... Nie martw się ;* Niech sobie takie teksty o trudnym porodzie wsadzi, jak dziecko jest za duże w stosunku do miednicy to zrobią cesarkę i tyle;* Będzie dobrze.

Agatka pisała że po drugim ktg jest wszystko ok i że niepotrzebnie straszyli.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem jabłecznik <3 ale problem jest taki, że jednak zjadłabym śledzie, a nie chce mi się iść do sklepu :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella nie wydaje mi się żeby słodycze i owoce miały taki wpływ na wagę dziecka... lekarka chyba naprawdę miała gorszy dzień :/ szkoda słów. Pewnie źle zmierzyła, bo wszystko "na szybko"

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciagle wcinam slodkie i mowia ze synek malutki jest, wiec juz tego nie rozumiem :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja winogrono i nutelle też wcinam (oprocz ostatniego tygodnia) i jakoś mała nie przyrasta niewiadomo jak, po 100, 200 g na 2 tyg

• IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    IviQ masz kogoś znajomego, kto ogarnia komputery itp? Jak próbowałaś oczyścić komputer?
    mam kuzyna ale zanim do niego zawioze próbuję sama w końcu świerzo od niego odebrałam. Zrobiłam przywracanie systemu i antywirus...ale coś czuję że nie pomogło. JAk znam trojany to sie kopiuja w tempie szybkim i cięzko go wyplenić

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
‹‹ 2355 2356 2357 2358 2359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ