X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam sobie, mąż mnie pocieszył i trochę mi lepiej... chociaż i tak dalej smutno. Nie wierzę, że to przez słodycze mała tak przybiera bo ja nie jem ich w hurtowych ilościach, ok zgodzę się, że codziennie coś skubnę ale były miesiące, że mnie od słodyczy odrzucało, a ja i tak tyłam podobnie jak mała. Zresztą koleżanka całą ciążę nie jadła słodyczy i jej synek miał powyżej 4 kg... więc gdzie tu logika. Mąż jak się urodził miał 4,5 kg, ja ważyłam 3,6 kg więc też nie byliśmy drobinkami... Ja sądzę, że ona specjalnie dziś tak zmierzyła, żeby na jej wyszło... szkoda tylko, że przez jej gadanie czuję się tak beznadziejnie... Zresztą z usg tylko główka jest 2 tyg do przodu, a reszta wymiarów tydzień do przodu... więc chyba, aż tak wielka nie jest. Ja jem sporo warzyw, staram się odżywiać zdrowo... mam warzywa od mamy z działki, mięso od rodziny ze wsi... staram się jeść produkty naturalne... ehhh idę się przytulić do męża :(

Dziękuję Wam za wsparcie :*

• rah Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Wróciłam z wizyty tak więc napiszę Wam tylko czego się dowiedziałam, a nadrobię już jutro bo dziś to mnie głowa boli. Generalnie jestem bardzo niezadowolona z wizyty bo moja lekarka humoru nie miała co się na mnie odbiło... Na KTG posłuchałam jedynie serduszka małej, bo skurczy nie sprawdzali... Zapis z KTG lekarka skomentowała "może być"... i tyle. Na wizycie sprawdziła szyjkę, jej zdaniem lekko skrócona (tak jak 3 tyg temu) i zamknięta więc nie zanosi się na poród. Wg usg mała waży już 3578 g więc jeśli wierzyć w te pomiary to w ciągu 3 tygodni mała przybrała 900 g... ale z mężem mamy wątpliwości do do rzetelności tych pomiarów. Ogólnie przyczepiła się do mojej wagi, zakazała jeść słodyczy czy winogron, żeby mniej cukru dostarczać dziecku bo to przez to tak niby rośnie... i że nie będzie mi łatwo rodzić takie duże dziecko... Przyczepiła się też do zbyt małej ilości wód, kazała pić więcej... Na poprzedniej wizycie mówiła, że zdjęcia buźki nie zrobi bo mała jest za nisko i nic nie widać, a dziś pokazała mi buźkę... ogólnie to dziś tak gadała, że z mężem wychwyciliśmy całą masę niekonsekwencji między tym co mówiła wcześniej, a tym co dziś... Bardzo mnie dziś do siebie zraziła :/ Teraz mam wyrzuty sumienia, że ostatnio tyle słodkiego jadłam i przez to małą tuczę :( a innych owoców niż banany czy winogrona jeść nie mogę bo na wiele mam alergię... a też czasem chciałabym zjeść jakiś owoc. Jestem mega przybita po tej wizycie bo tak mi nagadała jakbym specjalnie nie piła i jadła słodkie żeby zaszkodzić własnemu dziecku ;(
    Nie przejmuj sie waga. Moze to jakis błąd, a moze tak miało byc. Ja np. potrafię jesc tabliczkę czekolady dziennie, ciasto albo lody (szczególnie jak było gorąco). Strasznie przytyłam, ok 20kg. A dziecko w normie ale ledwo w dolnej granicy wagi, mały brzuszek. Dziecko nie "żre" całego cukru, ktory zjesz ;) i nie myśl tak, wcale go nie tuczysz winogronami :)

estrella lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idz kochana przytul sie koniecznie :*

Dziewczeta AMARO na polsacie ! :)

rah, ZakręconaOna, estrella lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella ja też dziś miałam lekarkę co przyszła do pracy za karę więc doskonale Cię rozumiem,ale ja się nie przejełam tym co tam mówiła i mierzyła. Co do winogron to ja wcinam killogramami, a synek nie rośnie więc niech Ci bzdór nie opowiada że to od tego. Idziesz do lekarza i chces zmieć rzetelna informację a dostajesz na odczepnego coś. Masakra. współczuję :( nie przejmuj się takimi ludzmi i słowami. NAjważniejsze że dzidzia zdrowa. Ile ja bym dała by była taka duża.

Mgnosia to jak przepływy i ktg ok to wszystko super. Ja powiem że jestem starsznie ciekawa co za tydzień powie w szpitalu inny lekarz jak zobaczy że mnie nie zatrzmała w 37 tyg ciązy a już miałam na 100% zostać.

Magnosia, estrella lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia a na czym polega test oksy ???
    Estrella wiesz Ja bym tak jak dziewczyny pisza wgle nie przejmowala się lekarzem takim , miała zły humor i chyba przez to taka nie mila dla Ciebie była i denerwowala niepotrzebnie. W życiu nie uwierze , ze przez cukier Twoje dziecko juz wazy 3,5 :) moja przyjaciółką cala ale to cala ciążę pila Cole ( gdzie jest pleno cukru wiadomo) jadła czekolady , batony no wszystko co istnialo ! A dziecko zdrowe urodziła 2900 . Tak dzieciątko przybrało , takie miało być i tyle ... Szczesliwej ludzik miszelinek tez maleńki nie jest a jakos nikt nie czepia się jej żywienia:) przecież nie zrecie kilogramami dziennie nie wiadomo ile słodkiego :)
    Amaro melduje się u mnie w TV ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 20:07

IviQ, stokrotka25, szczesliwa_mamusia21, estrella, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,poczytałam Was i mało co zapamiętałam.. Głowa mnie dziś boli baaaardzo,nos zatkany..
    Z tego co pamiętam to Szcześliwa mamusiu ci Ty masz z tymi zębami,współczuję bardzo! Najlepiej sztuczną szufladę wprawić i po kłopocie ;-) a póki co na pocieszenie dziś nasz Amaro! :-)

Magnosiu,główka do góry to musi być błąd w pomiarach!Wczoraj czytałam sprawozdanie z poprzedniego badania usg i patrze a tam kość udowa dłuższa niz na wczorajszej wizycie.. Że niby co? Skróciła sie sama?

IviQ ja ostatnio wirusa skądś załapałam,potem okazało sie,ze było ich wiecej a pomógł program Anti-Malware czy jakoś tak..

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach!

Magnosia, IviQ, szczesliwa_mamusia21, Blondik lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella kochana mój Mały Pudzianek 1kilogram przybrał w 3tygodnie :D spokojnie :*

Magnosia nie zazdroszczę:(

U mnie był tata z mamą i zrobili nam te wode :) tata śmiał się,że mojemu R chęci może pogratulować tylkp,bo te rury niewiele osob pptrafi skrecic :D ja wlasnie prasuje posciel bo mama pożyczyła żelazko ale jutro musze oddac bo siostry uzywaja do szkoły:) no i tak by było że skończę o pójdę spać:D

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq, obyś nie musiała wcześniej się kłaść. Mi do męża tęskno okropnie. Płakać mi się chce... Ale dla dobra synka - wszystko <3
    Dobrze, że u Ciebie waga ruszyła. Dajesz nadzieję i tego się trzymaj.

Ta kobieta już urodziła. Dzidziuś już płakał.

IviQ, ZakręconaOna, annggela, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Mangosia z jednej strony super być w domu z drugiej lepiej pod kontrolą i tak wewnętrzny dylemat.. ale wiem co czujesz ja po tyg leżenia błagałam o wypis ale teraz już końcówka...... wiec dałabym radę. Ty też dasz. jeszcze chwilka:))))

Magnosia lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq pomogłabym Ci, ale trzeba się przez komputer połączyć.
    Jest mnóstwo wirusów, o których nawet się nie wie na kompie. Zgraj wszystko w jedno miejsce co najważniejsze. Trojan nie taki zły tylko w.jący jakby coś to pisz do mnie pomogę.

Kochane me ja jestem excited hahahaha jutro albo w czwartek nad ranem będę mieć te cudownosci dla mojej kruszynki i zabieram się za przygotowania ahhhh poczuje się jak Wy w końcu :)

Little Frog, agaton, miska2503, lojkalojka lubią tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, podają oksytocynę w kroplówce i wywołują skurcze a potem obserwują tętno dzidziusia. Jak ok, to czekamy, a jak nie to wywołują poród lub robią cc.
    Dobranoc i do jutra. Bateria mi siada w telefonie ;)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zazdrosny o Amaro i kolacje robi ha ha ha. Przerobie go i będzie jak w zegarku :D jestem happy bo pojawiło się światełko :)

ZakręconaOna, Little Frog, agaton, IviQ, szczesliwa_mamusia21, annggela, soraya, miska2503, lojkalojka, BATTINKA, agania, Nynusia, Magnosia, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika fajnie , ze w końcu bedziesz działać z wyprawka ? :) czas i pora hehe

Magnosia a to po prostu podanie oksytocyny , rozumiem:) w takim razie powodzonka kochana

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miklejka dzięki. Na szczęscie dysk zewnętrzny był odłączony bo go chciałam do szpitala zabrać:D ale żal mi reszty. zobaczymy jutro. nie pamiętam jak się nazywał ale poczytałam o nim że jest z tych trudnych i że blokuje dostęp do przeglądarek, wysyła dane tajne i takie tam....

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Ciekawe co u Agatki? Co z tętnem dzidziusia. Pisała coś?
    Za ścianą ktoś rodzi. Oj to będzie noc...
    Hej Magnosiu, no zmartwilas mnie tymi newsami, ale na pewno wszystko będzie ok.
    A kto Ci robił usg? Ja jutro idę na usg, oby maleństwo bylo na tyle duże, zeby mi zrobili ta cholerna cc. Tętno oczywiście ok

km5st5odymuuq2ts.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero się zorientowałam ze jestem Miklejka haha :D mi klejka, klejka mi haha. No pora z wyprawka działać i jestem cała w skowronkach ze.to juz pojutrze

Little Frog, BATTINKA, Nynusia lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ostatnie zamówienia też już napływają i przy dobrych wiatrach mama mi wyśle w piątek paczkę. Ojjjj, a ja bym jeszcze tyle nakupowała :):):) Chyba dobrze, że nie miałam zbytnio okazji buszować i szaleć po sklepach :)

Estrella, poprzytulaj się do męża, odpocznij...niech emocje opadną i mam nadzieję, że nowy dzień zaczniesz z uśmiechem od ucha do ucha :)

Mikejla, masz rację! Ustawiaj go :) Ja ostatnio mężowi narzekam, że mnie boli kręgosłup itp, to trochę mi współczuje i z litości nie wymaga ode mnie praktycznie nic. No ale mi by było trochę głupio tak zupełnie nic nie robić, więc docenia, że robię cokolwiek :D

Magnosia, trzymaj się tam. Trzymam kciuki za jutro i czekam na wieści :)

estrella lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona ja czytałam kiedys ze sie podaje oksytocyne by zrobic stresowy test jak reaguje dziecko i macica w przecwienstwie do bezstresowego zapisu NST-ktg i tak: Test stresowy (oksytocynowy) to zapis KTG stosowany w przedporodowym nadzorze płodu. Wykonuje się go zwykle po podaniu niewielkich dawek oksytocyny, hormonu wyzwalającego czynność skurczową macicy, co ma na celu stworzenie sytuacji podobnej do tej, w której serce płodu znajdzie się w czasie porodu. Za prawidłowy uznaje się test negatywny.

• agaton Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella,niemożliwe,ze dziecko winogronami utuczylas,ja jem srednio 1-2 kg owoców dziennie i na każdym usg lekarz mówi,ze dziecina drobna i ze Malo tluszczyku. Te ich pomiary to o kant dupy,ciągle ktoras z nas sie srresuje,a później wychodzi na to,ze wszystko jest dobrze. IviQ,mam nadzieje,ze u Ciebie tez dobrze wyjdzie i Kornelek sie urodzi zdrowiutki:**
    Masz dzisiaj zly dzien,jutro będzie lepiej,pójdziesz do przychodni i będzie milo i same dobre wieści:)
    Ja mam jutro tez wizytę,pewnie ostatnia;) oby

Battinka,ja chyba pierwsza robiłam pierogi,ale nie wrzuciłam takich apetycznych zdjęć,jak Szczesliwa,wiec nie zarazalam tak hehe:)

Magnosia,trzymamy kciukasy,żeby wszystko było dobrze:)

Zabko,super masz babcie:)

IviQ, szczesliwa_mamusia21, soraya, Little Frog, estrella, BATTINKA, Magnosia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,Twój mąż to niezła zlota raczka:)
    I strasznie zarobiony jest,co chwile po pracy cos robi:) fajnie miec męża,który sie na wszystkim zna:) mój tez wiele potrafi i w domu wszystko sam zrobi i bardzo cenie sobie w nim to:)

PauLLa lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2356 2357 2358 2359 2360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ