Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPopłakałam sobie, mąż mnie pocieszył i trochę mi lepiej... chociaż i tak dalej smutno. Nie wierzę, że to przez słodycze mała tak przybiera bo ja nie jem ich w hurtowych ilościach, ok zgodzę się, że codziennie coś skubnę ale były miesiące, że mnie od słodyczy odrzucało, a ja i tak tyłam podobnie jak mała. Zresztą koleżanka całą ciążę nie jadła słodyczy i jej synek miał powyżej 4 kg... więc gdzie tu logika. Mąż jak się urodził miał 4,5 kg, ja ważyłam 3,6 kg więc też nie byliśmy drobinkami... Ja sądzę, że ona specjalnie dziś tak zmierzyła, żeby na jej wyszło... szkoda tylko, że przez jej gadanie czuję się tak beznadziejnie... Zresztą z usg tylko główka jest 2 tyg do przodu, a reszta wymiarów tydzień do przodu... więc chyba, aż tak wielka nie jest. Ja jem sporo warzyw, staram się odżywiać zdrowo... mam warzywa od mamy z działki, mięso od rodziny ze wsi... staram się jeść produkty naturalne... ehhh idę się przytulić do męża
Dziękuję Wam za wsparcie :* -
estrella wrote:Wróciłam z wizyty tak więc napiszę Wam tylko czego się dowiedziałam, a nadrobię już jutro bo dziś to mnie głowa boli. Generalnie jestem bardzo niezadowolona z wizyty bo moja lekarka humoru nie miała co się na mnie odbiło... Na KTG posłuchałam jedynie serduszka małej, bo skurczy nie sprawdzali... Zapis z KTG lekarka skomentowała "może być"... i tyle. Na wizycie sprawdziła szyjkę, jej zdaniem lekko skrócona (tak jak 3 tyg temu) i zamknięta więc nie zanosi się na poród. Wg usg mała waży już 3578 g więc jeśli wierzyć w te pomiary to w ciągu 3 tygodni mała przybrała 900 g... ale z mężem mamy wątpliwości do do rzetelności tych pomiarów. Ogólnie przyczepiła się do mojej wagi, zakazała jeść słodyczy czy winogron, żeby mniej cukru dostarczać dziecku bo to przez to tak niby rośnie... i że nie będzie mi łatwo rodzić takie duże dziecko... Przyczepiła się też do zbyt małej ilości wód, kazała pić więcej... Na poprzedniej wizycie mówiła, że zdjęcia buźki nie zrobi bo mała jest za nisko i nic nie widać, a dziś pokazała mi buźkę... ogólnie to dziś tak gadała, że z mężem wychwyciliśmy całą masę niekonsekwencji między tym co mówiła wcześniej, a tym co dziś... Bardzo mnie dziś do siebie zraziła
Teraz mam wyrzuty sumienia, że ostatnio tyle słodkiego jadłam i przez to małą tuczę
a innych owoców niż banany czy winogrona jeść nie mogę bo na wiele mam alergię... a też czasem chciałabym zjeść jakiś owoc. Jestem mega przybita po tej wizycie bo tak mi nagadała jakbym specjalnie nie piła i jadła słodkie żeby zaszkodzić własnemu dziecku ;(
i nie myśl tak, wcale go nie tuczysz winogronami
estrella lubi tę wiadomość
-
estrella ja też dziś miałam lekarkę co przyszła do pracy za karę więc doskonale Cię rozumiem,ale ja się nie przejełam tym co tam mówiła i mierzyła. Co do winogron to ja wcinam killogramami, a synek nie rośnie więc niech Ci bzdór nie opowiada że to od tego. Idziesz do lekarza i chces zmieć rzetelna informację a dostajesz na odczepnego coś. Masakra. współczuję
nie przejmuj się takimi ludzmi i słowami. NAjważniejsze że dzidzia zdrowa. Ile ja bym dała by była taka duża.
Mgnosia to jak przepływy i ktg ok to wszystko super. Ja powiem że jestem starsznie ciekawa co za tydzień powie w szpitalu inny lekarz jak zobaczy że mnie nie zatrzmała w 37 tyg ciązy a już miałam na 100% zostać.Magnosia, estrella lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Magnosia a na czym polega test oksy ???
Estrella wiesz Ja bym tak jak dziewczyny pisza wgle nie przejmowala się lekarzem takim , miała zły humor i chyba przez to taka nie mila dla Ciebie była i denerwowala niepotrzebnie. W życiu nie uwierze , ze przez cukier Twoje dziecko juz wazy 3,5moja przyjaciółką cala ale to cala ciążę pila Cole ( gdzie jest pleno cukru wiadomo) jadła czekolady , batony no wszystko co istnialo ! A dziecko zdrowe urodziła 2900 . Tak dzieciątko przybrało , takie miało być i tyle ... Szczesliwej ludzik miszelinek tez maleńki nie jest a jakos nikt nie czepia się jej żywienia:) przecież nie zrecie kilogramami dziennie nie wiadomo ile słodkiego
Amaro melduje się u mnie w TV !Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 20:07
IviQ, stokrotka25, szczesliwa_mamusia21, estrella, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
Kurcze,poczytałam Was i mało co zapamiętałam.. Głowa mnie dziś boli baaaardzo,nos zatkany..
Z tego co pamiętam to Szcześliwa mamusiu ci Ty masz z tymi zębami,współczuję bardzo! Najlepiej sztuczną szufladę wprawić i po kłopociea póki co na pocieszenie dziś nasz Amaro!
Magnosiu,główka do góry to musi być błąd w pomiarach!Wczoraj czytałam sprawozdanie z poprzedniego badania usg i patrze a tam kość udowa dłuższa niz na wczorajszej wizycie.. Że niby co? Skróciła sie sama?
IviQ ja ostatnio wirusa skądś załapałam,potem okazało sie,ze było ich wiecej a pomógł program Anti-Malware czy jakoś tak..
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach!Magnosia, IviQ, szczesliwa_mamusia21, Blondik lubią tę wiadomość
-
Estrella kochana mój Mały Pudzianek 1kilogram przybrał w 3tygodnie
spokojnie :*
Magnosia nie zazdroszczę
U mnie był tata z mamą i zrobili nam te wodetata śmiał się,że mojemu R chęci może pogratulować tylkp,bo te rury niewiele osob pptrafi skrecic
ja wlasnie prasuje posciel bo mama pożyczyła żelazko ale jutro musze oddac bo siostry uzywaja do szkoły:) no i tak by było że skończę o pójdę spać
-
Iviq, obyś nie musiała wcześniej się kłaść. Mi do męża tęskno okropnie. Płakać mi się chce... Ale dla dobra synka - wszystko
Dobrze, że u Ciebie waga ruszyła. Dajesz nadzieję i tego się trzymaj.
Ta kobieta już urodziła. Dzidziuś już płakał.IviQ, ZakręconaOna, annggela, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
No Mangosia z jednej strony super być w domu z drugiej lepiej pod kontrolą i tak wewnętrzny dylemat.. ale wiem co czujesz ja po tyg leżenia błagałam o wypis ale teraz już końcówka...... wiec dałabym radę. Ty też dasz. jeszcze chwilka:))))
Magnosia lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Iviq pomogłabym Ci, ale trzeba się przez komputer połączyć.
Jest mnóstwo wirusów, o których nawet się nie wie na kompie. Zgraj wszystko w jedno miejsce co najważniejsze. Trojan nie taki zły tylko w.jący jakby coś to pisz do mnie pomogę.
Kochane me ja jestem excited hahahaha jutro albo w czwartek nad ranem będę mieć te cudownosci dla mojej kruszynki i zabieram się za przygotowania ahhhh poczuje się jak Wy w końcu
Little Frog, agaton, miska2503, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
Zakręcona, podają oksytocynę w kroplówce i wywołują skurcze a potem obserwują tętno dzidziusia. Jak ok, to czekamy, a jak nie to wywołują poród lub robią cc.
Dobranoc i do jutra. Bateria mi siada w telefonieSzymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Mąż zazdrosny o Amaro i kolacje robi ha ha ha. Przerobie go i będzie jak w zegarku
jestem happy bo pojawiło się światełko
ZakręconaOna, Little Frog, agaton, IviQ, szczesliwa_mamusia21, annggela, soraya, miska2503, lojkalojka, BATTINKA, agania, Nynusia, Magnosia, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
Miklejka dzięki. Na szczęscie dysk zewnętrzny był odłączony bo go chciałam do szpitala zabrać
ale żal mi reszty. zobaczymy jutro. nie pamiętam jak się nazywał ale poczytałam o nim że jest z tych trudnych i że blokuje dostęp do przeglądarek, wysyła dane tajne i takie tam....
[/link]
-
Magnosia wrote:Ciekawe co u Agatki? Co z tętnem dzidziusia. Pisała coś?
Za ścianą ktoś rodzi. Oj to będzie noc...
A kto Ci robił usg? Ja jutro idę na usg, oby maleństwo bylo na tyle duże, zeby mi zrobili ta cholerna cc. Tętno oczywiście okMagnosia lubi tę wiadomość
-
Moje ostatnie zamówienia też już napływają i przy dobrych wiatrach mama mi wyśle w piątek paczkę. Ojjjj, a ja bym jeszcze tyle nakupowała
Chyba dobrze, że nie miałam zbytnio okazji buszować i szaleć po sklepach
Estrella, poprzytulaj się do męża, odpocznij...niech emocje opadną i mam nadzieję, że nowy dzień zaczniesz z uśmiechem od ucha do ucha
Mikejla, masz rację! Ustawiaj goJa ostatnio mężowi narzekam, że mnie boli kręgosłup itp, to trochę mi współczuje i z litości nie wymaga ode mnie praktycznie nic. No ale mi by było trochę głupio tak zupełnie nic nie robić, więc docenia, że robię cokolwiek
Magnosia, trzymaj się tam. Trzymam kciuki za jutro i czekam na wieściestrella lubi tę wiadomość
-
Zakrecona ja czytałam kiedys ze sie podaje oksytocyne by zrobic stresowy test jak reaguje dziecko i macica w przecwienstwie do bezstresowego zapisu NST-ktg i tak: Test stresowy (oksytocynowy) to zapis KTG stosowany w przedporodowym nadzorze płodu. Wykonuje się go zwykle po podaniu niewielkich dawek oksytocyny, hormonu wyzwalającego czynność skurczową macicy, co ma na celu stworzenie sytuacji podobnej do tej, w której serce płodu znajdzie się w czasie porodu. Za prawidłowy uznaje się test negatywny.
[/link]
-
Estrella,niemożliwe,ze dziecko winogronami utuczylas,ja jem srednio 1-2 kg owoców dziennie i na każdym usg lekarz mówi,ze dziecina drobna i ze Malo tluszczyku. Te ich pomiary to o kant dupy,ciągle ktoras z nas sie srresuje,a później wychodzi na to,ze wszystko jest dobrze. IviQ,mam nadzieje,ze u Ciebie tez dobrze wyjdzie i Kornelek sie urodzi zdrowiutki:**
Masz dzisiaj zly dzien,jutro będzie lepiej,pójdziesz do przychodni i będzie milo i same dobre wieści:)
Ja mam jutro tez wizytę,pewnie ostatnia;) oby
Battinka,ja chyba pierwsza robiłam pierogi,ale nie wrzuciłam takich apetycznych zdjęć,jak Szczesliwa,wiec nie zarazalam tak hehe:)
Magnosia,trzymamy kciukasy,żeby wszystko było dobrze:)
Zabko,super masz babcie:)IviQ, szczesliwa_mamusia21, soraya, Little Frog, estrella, BATTINKA, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Paula,Twój mąż to niezła zlota raczka:)
I strasznie zarobiony jest,co chwile po pracy cos robi:) fajnie miec męża,który sie na wszystkim zna:) mój tez wiele potrafi i w domu wszystko sam zrobi i bardzo cenie sobie w nim to:)PauLLa lubi tę wiadomość