X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia bedzie dobrze :*

ja też w domu mam strój ala zamarzniety bezdomny :) a pózniej panika jak ktoś zapuka do drzwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:49

Little Frog, stokrotka25, aanaa, maluda, soraya lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia to napewno boad w pomiarach i wszystko jest ok z Twoim malym, nie przejmuj sie :*** glowa do gory jutro cie czeka dobra wiadomosc !

Magnosia lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia grunt to pozytywne myślenie, pamiętaj same mnie tego uczyłyście :) !! Będzie dobrze i trzymamy kciukasy, a Madzia to i stópki chyba zaciska.

Żabka Twój post pełen " :D " no ideał hahaha. Babcie internety uczą sie obsługiwać..rozwalasz mnie. Albo ja po prostu już wszędzie wypatruję "śmieszności" bo mi ich brakuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:53

Little Frog lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia kochana na pewno był jakiś błąd w pomiarach informuj Nas na bieżąco trzymam kciuki za Was :*

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, na pewno się wszystko wyjaśni i będzie dobrze z synkiem. Naprawdę dużo zależy od lekarza jak pomierzy.. wystarczą milimetry i już dni/tygodnie lecą na +/- . Postaraj się nie martwić na zapas, bo to też się udziela dziecku. Trzymam mocno kciuki!

atdc6iyehd9qphks.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Katarzynka czy tobie ta obsługa i IP sie czasem nie przyśniła?
    Cholercia pytam bo normalnie takie rzeczy to tylko we śnie:(
    Niestety....ale fajnie ze są jeszcze takie miejsca na tym ziemskim padole :)

Sama byłam w szoku! Wcześniej jeździłam zawsze do innego szpitala, bo bliżej. Tam co prawda nie mogę powiedzieć, żeby ktoś mnie tam olał, jednak sprzęt do bani. Na jednej z wizyt powiedzieli mi "no wszystko jest ok, wszystkie cztery odnóża są" :| Dodatkowo raz jak poszłam przed 13:00 (krwawiłam na czerwono w pracy i od razu zamknęłam biuro i w te pędy do szpitala). Powiedzieli mi, że przyjmują od 13:00. Nie chcieli mnie wpuścić! Twierdzili, że teraz jest obchód i nie ma lekarza dyżurującego. Szkoda, że leżałam w tej placówce 2 tyg wcześniej i wiem, że obchód trwa od 8:00 do 10:00.

WiedźmaMaKota wrote:
    Przeczytałam "co palcówka to opinia" :D hahahaha i myślę sobie "co ona pitoli" :D

Ale masz rację wszędzie się jakaś pipa trafi.

W sumie co racja, to racja...co palcówka do opinia ;D

soraya, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia na pewno będzie ok, trzymaj się!

Ja po wizycie, rozwarcie się nie powiekszylo, skurczów na ktg praktycznie nie ma, a Młody juz 3800 waży (tym razem pomiar miarodajny). Przez półtora tyg przybrał 400 g, ale cc jest od 4300 wiec pewnie przyjdzie mi rodzic po indukcji niezłego kloca. Afi 28 wiec w końcu wygląda ze wód nie przybywa. W każdym razie Mały trzymał kciuk przy nosie pokazując nam "tere fere, mam gdzieś Wasze prośby, nigdzie się nie ruszam!" ;)

Bąbelek, Magnosia, EwelKa wielka, Blondik, PauLLa, agania, miska2503, polkosia, maluda, agaton, Lexie, soraya, Nynusia, estrella, nat_alia lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:

Żabka Twój post pełen " :D " no ideał hahaha. Babcie internety uczą sie obsługiwać..rozwalasz mnie. Albo ja po prostu już wszędzie wypatruję "śmieszności" bo mi ich brakuje :)

Hehe, no tak jakoś się naszpikował tymi emotkami ;) Ale zapewniam Was, że nie mam 13 lat! :D Matko!!!!! Mam dwa razy więcej!!

A u Ciebie już znaczna poprawa humoru. Jeszcze zarażasz nim innych!

Blondik, mam to samo jak zadzwoni dzwonek do drzwi ;)

Onka, uparciuch z tego Twojego klocuszka :) Ciekawe po kim to ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 17:02

onka lubi tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little to młoda dupa jesteś :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frogi bardzo mnie po cieszył Twój post ! Masz racje D jest kochany przytula mówi ze jestem piękna śliczna a ja płacze ze koszmarna , ale to moje hormony ... A jak wychodzi my tez słyszę mnóstwo komplementow wiec mam nadzieję ze jest tak jak mówisz :*
    Dolegliwość ciazowych Nie ma, za to zębowe są... No cóż cos musi być ..

Co do babci, moja tez jest skomputeryzowana , wysyła mi maile, dzwoni na skypa wysyła SMS dzwoni , laptopa ma , czyta plotki o gwiazdach i wydarzeniach :D

Magnosiu dziewczyny juz nie raz po pokazywały dowody ze usg się mylilo i tak na pewno jest w waszym przypadku! Wielkie kciuki :*

Little Frog, Magnosia, soraya lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja mam 2 mniej tylko, a to, że jest pełno buziek nie oznacza, że ma się 13 lat!! Fajnie się patrzy na wiadomości, które zarażają uśmiechem :)
    Tak humor mam lepszy, muszę wrócić do żywych :)

• agania Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosiu trzymamy za Was kciuki :) pamiętaj, że usg nie zawsze mówią prawdę i naprawdę wystarczy mm w tą czy w tą i taka różnica w wadze wychodzi. Będzie dobrze na pewno :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za każde dobre słowo. Jeśli się okaże, że Maluszkowi jest źle już u mnie i coś mu przeszkadza w rośnięciu, to ciąża będzie rozwiązana szybciej. Czekam co będzie. Staram się myśleć pozytywnie mimo wszystko.

Chciałam Was doczytać, ale nie udało się. Może teraz...

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia nie bierz sobie tej wagi, którą podają do serducha. Na USG waga może się wahać nawet 600g!!!

U mnie było tak:
    32tc - 1710g
    34tc - 1900g (niecałe 100g na tydzień)
    37tc - 2810g (ponad 300g na tydzień!)

Może wcześniej waga była lekko zawyżona, a teraz jest zaniżona. Wystarczy mierząc dzieciaczka "dodać" centymetr w brzuszku, w głowie i nodze, a dziecko jest cięższe o ponad 0,5kg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 17:57

Blondik, ZakręconaOna, Magnosia lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam rozwarcie na 1 palec. Leki jeszcze musze pobrac troche ale w dawkach zmniejszonych. Bezwzgledne lezenie do nastepnego wtorku, musimy dobic do 38 tc. Trzymajcie kciuki.

I nie upieke jutro ciasteczek :(

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnosia :( oby wszystko było ok...kurde, ale sie u nas zaczęły dramaty....

U mnie był rano fizjoterapeuta, mam plastry na plecach za wiele nie pomagają....pobrali mi mocz, ale usg nerek nie zrobili no i chu ! Nadal Nie wiem nic .....tyle tylko ze brzuch ciagle twardy przy chodzeniu, jak leżę tez....na drugim ktg wyszły juz większe skurcze, ale czy to normalne to sie dowiem dopiero na rannym obchodzie,mba wieczorem to oni nic nie mówią...:/

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green !!! Oczywiscie, ze kciuki poszły w ruch :)

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia nie martw sie na zapas bo ja mam usg co tydzien i zawsze mi wychodzi że no glowa sie zmniejszyla a udo poszlo i potem odwrotnie, kwestia pomiaru. Ale lepiej że dmuchają na zimne

i wlasnie ja dzis uwazam ze mi źle USG zrobiła i nawet zapytałam czy to możliwe żeby 500 g w tydzien przytyl, ale szczerze jak widziałam jak wyjezdza poza kosc udowa przy pomiarach i jak nos w komputer wsadza by cos zobaczyc cokolwiek to wiesz.... a jakbym poszła do lekarza za tydzien i wyszłoby mi 2200 to bym w panikę mogła wpaść przez tą babę
    na szczescie jutro ide do innego lekarza.

A co do standardów służby zdrowia to pielęgniarki mnie super obsłużyli tylko ta lekarka była ewidentnie wkurzona że tam dziś jest

Szczesliwa współczuję bólu zęba ja na szczęście mam to za sobą...

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka, ładny klocus :) zdrowo rośnie chłopaczek :)

onka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka daj znac co Oni w końcu planują z Wami robić ?!!
    Green to lez kochana lez i potem wypluwaj malucha hehe: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2353 2354 2355 2356 2357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ