X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, dzięki Tobie sama zwróciłam teraz na to uwagę. Gdziekolwiek idę, to panie z uśmiechem od ucha do ucha, wyciągają rękę na powitanie i zaraz pytają jak się czuję. Całe badanie w spokoju. Na każde pytanie stara się dać wyczerpującą odpowiedź. Normalnie zero stresu :) A do tego maksymalne spóźnienie w czasie wizyty, to chyba było 10 min i to taki jednorazowy przypadek.

Ja ostatnio w Polsce zaliczałam tylko wizyty prywatne i tylko jedna była taka w spokojnej i miłej atmosferze. Reszta to tak na szybkości, wymijające odpowiedzi i tylko czekanie na kasę i kolejną pacjentkę :/ Takie odniosłam wrażenie.

Polkosia, skoro lekarz tak stwierdził, to niech Klementynka sobie jeszcze siedzi spokojnie i rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 14:11

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka no tak - nie chcę wychwalać, tylko mówię jak jest :) Przychodzę na 9, podchodzę do biurka witam się pięknie, wysyła do łazienki na siusiu, później do pokoju pobrań, ciśnienie, waga, a później siedzę na korytarzy (max 10 minut) i mnie wzywa do gabinetu. Bardzo dobrze się dzięki temu czuję.
    Co do Polskiej mojej Pani gin, do której chodziłam na początku - czekałam czasem ponad godzinę, a wzywała jak chciała w sumie. Było na godzinę, ale na tą samą było 3 kobietki, wizyta 15 minut, ale to i tak lepiej niż wtedy jak raz musiałam pójść do szpitala. Przegadała cała wizytę przez telefon, a jak chciałam zapytać o coś to kazała prywatnie bo następna pacjentka. (no ale co się dziwić, skoro tak to teraz wygląda, że kolejki do lekarzy po kilka miesięcy).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 14:18

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogóle, to robię różne podliczenia, listy czego brakuje, co w pierwszej kolejności itd. Niedługo dojdzie opłata za ogrzewanie - czy któraś wie ile to w de kosztuje? wiadomo, zależy od paru rzeczy, nie wiem czy prócz mnie i Szczęśliwej ktoś jeszcze mieszka w dojczlandzie?

• my dream Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze już nas 12 rozpakowanych :) ale ten czas szybko leci. Jeszcze trochę ponad tydzień i ja też już będę "donoszona" i wszystko się może wydarzyć.

od wczoraj mam taki pikanie, pulsowanie szyjki macicy.
    chyba coś się powoli zaczyna.

soraya, annggela, IviQ lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Maluszek w czwartek miał 2,600 kg

soraya, annggela, Nynusia, agaton, nat_alia, Lexie, miska2503, IviQ, maluda, estrella, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej u mnie koszmarna noc , nie mam sily ...

chcialam tylko zyczyc Assi i Jaroszce powodzenia! jaroszka daj znac po badaniach, Asienka mam nadzieje ze sie rozkreci !

Wiedzma o prosze nawet w snach cie przesladuje :) !

Mika a o co chodzi z tym szpitalem bo nie bardzo zrozumialam?
    a jesli chodzi o doplate to zalezy jakie masz grzejniki i w jaki sposob ogrzewa sie mieszkanie , jest troche opcji wiec zalezy co tam u ciebie jest :)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a co się w nocy działo?

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png

Wysłany: 22 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Szczęśliwa a co się w nocy działo?

Mój odwieczny problem czyli ząb... juz nie mam sily najchetniej bym wziela kombinerki i sama go wyrwala i zakopala 5 metrow pod ziemia ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa napiszę na fb :)

• soraya Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu bidulka, ja 3 ósemki usunęłam (2 chirurgicznie, 1 normalnie) a jedna została ale leczona na razie ok. Ale one bolą bo się wyrzynają jeszcze czy coś tam się dzieje. Mi te chirurgicznie usuwane rosły pod dziąsłem :/
    Najlepiej usuń to w diabły po ciąży.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ ja bym jutro wróciła. Ale miejmy nadzieję że jutro na wizycie usłyszysz same dobre wieści i nie będzie potrzeby wracać do szpitala :)

Asienka trzymamy kciuki !!

IviQ lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 22 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Boziu bidulka, ja 3 ósemki usunęłam (2 chirurgicznie, 1 normalnie) a jedna została ale leczona na razie ok. Ale one bolą bo się wyrzynają jeszcze czy coś tam się dzieje. Mi te chirurgicznie usuwane rosły pod dziąsłem :/
    Najlepiej usuń to w diabły po ciąży.

One juz wyszly , sa popsute z dziurami w ktorych sa lekarstwa , jeda udalo mi sie wyrwac przed ciaza 3 zostaly ... bol jest promieniujacy , koszmar, jak tylko urodze wyrywam wszystkie ! Juz nie smece , dziekujeeee :* :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia od zdjęcia pessara dzieli się kilka dni, wytrzymasz :)

IviQ niestety coraz to więcej czy to pielęgniarek, położnych czy pań na IP pracuje tam za karę. Ja rozumiem, że one "przeżyły" tysiące porodów i nastrojów ciężarnych ale to nie powód do tego by zbywać pacjentki. Jedna położna jak leżałam to jakaś choleryczka, widać było od razu, taka panikara i zołza w jednym. Do tego kilka dziewczyn wyczuło od niej %. Obym tylko na nią nie trafiła.

polkosia, IviQ lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubię pan w rejestracjach. Władczynie świata :) męża ciotka jest lekarzem i jej rejestratorki ostatnio zażądały podwyżki. Zarabiają teraz mega kasę a siedzą od 8 do 13 od pon do piątku albo od 13-18. I jeszcze w trakcie sobie na zakupy wyjdą :) można sie ustawić? A jakie są "przemiłe" ojej :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane za wsparcie :-) bede informowac na biezaco.

Nynusia, PauLLa, agaton, soraya, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa nie smecisz kochana , Ja wspokczuje Wam problemów z zębami . Moje 8 cztery które wszystkie na raz wyszły :-/// ( boże jaki bol) są zdrowe zdrowiutenkie , kontroluje co jakiś czas zeby i jest ok.

Kuzwa zdrzemnelam się i obudził mnie mega bol brzucha , nagle pisalam siku do WC a tam znów ta sraczka ! Czy Ona się odczepi ode mnie w końcu ?? Dwa dni spokoju miałam , jeszcze zebym cos kur**jadła złego ! :-/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wraca z IP, tylko niepotrzebnie stresują te ciężarne. Oczywiście zapis prawidłowy.
    Dziewczyny powiedzcie mi gdzie jest ta tabelka z wagą plodu w danym tygodniu. Kiedys wrzucalyscie link

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh wrzuciła fotki Arturka, jest przeuroczy :) Szkoda, że tutaj dziewczyny nie chwalą się.

stokrotka25 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa z tymi zębami to naprawdę masz ciężko:( mi zrobił te czwórke to okazało się,że po porodzie dwójkę i szóstkę będzie leczył...druga ciąża i jak zęby dostały po dupie...

IviQ ja też bym chyba coś jej powiedziała,za karę nie siedzi bo jej płacą. Ja do dziś nie potrafie sb wybaczyć,że nie zmusiłam babki z rejestracji o szybsze wpuszczenie na oddział skoro od godziny nie czuje ruchów. Ale nawet mój strach pewnie nie przekonałby jej.

Asienka kochana dasz rade :*

Zakręcona a Ty przypadkiem nie miałaś zaparc???

Polkosia to kwestia paru dni :)

A czy pisałam jaki nowoczesny był ten pan sprzedawca prowadzący szkołę rodzenia??wg niego teraz butelki wyparza się raz a potem do sterylizatora bo robią się mleczne ścianki od wyparzania kolejnego... po kąpieli aplikuje sie do noska sól fizjologiczna i kładzie na brzuszku na przewijak i jak gluty zaczną lecieć to frida wyciągać je dopiero. Mój R mówił że zawsze można jechać do ziomka coś niby kupić a przy okazji spytać o jakieś sprawy odnośnie opieki nad dzidzia. Gdyby te szkołę facet miał bliżej....

soraya, polkosia lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
‹‹ 2351 2352 2353 2354 2355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ