Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikejla wrote:A dziecko masz z kim zostawić?
Asia trzymam kciuki aby poszlo gladko !
Zetaa czy sie zapowiada na porod ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 12:25
-
ZakręconaOna wrote:Angela a u Was w Norwegii tez jest cos takiego , ze jak zalatwisz sobie opiekunkę z papierami itp to oddają wam 80% co miesiąc za nią ??
te grosze to mi na czynsz nie starcza min dwa razy wiecej zarobie. Jedynie dofinansowuja przedszkole, mniej sie placi.
-
hej
a u mnie mały pojadł i śpi, odciągnęłam zaledwie 20 ml ale lepsze niż nic plus mm oczywiście. Dziś jest 8 doba ale nie poddaję się i pracuję laktatorem dalej.
Chyba mleko już zmienia kolor z żółtego ta bielszy w jednej piersi to może będzie go więcej.
U mnie się wszystko przesunęło o kilka dni przez ten stres w szpitalu pewnie.
Fatim - ja wiele razy płakałam nad laktatorem z wyrzutami sumienia ale trzeba wierzyć i myśleć pozytywnie i pokarm się pojawi- ja liczę ze do 10 doby będę go miała;).
Asieńka - a Ty miałaś rodzić ze mną a Ty jeszcze się męczysz, trzymam kciuki!
Jaroszka i Ty jesteś w szpitalu... kciuki!!
Dziś M pojechał zarejestrować Leosia.
Aaaa i jeszcze jedno - majtki po porodzie najlepsze wielorazowe, te jednorazowe z canpolu są szorstkie i mało rozciągliwe.
Łaaał właśnie odstawiłam laktotor, po łącznie 40 min mam 30ml - najwięcej do tej pory
. Jedna brodawka już trochę zraniona, ale dam radę.
Miłego dnia :*
Lexie, annggela, agaton, Little Frog, estrella, Katarzyna87, WiedźmaMaKota, nat_alia, Nynusia, maluda, soraya, stokrotka25, IviQ, Bąbelek, lojkalojka, miska2503, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny za wypowiedzi o tych podkladach. Podjade do rossmanna i zobacze jak tamte sie beda sprawowaly
Moja pani gin mowila, ze donoszona ciaza to 37t0d, ale wiadomo - lepiej urodzic w 38, czy 39 tygodniu. Z kolei polozna mowila, ze jak dziecko wazy 2,5 kg, to mozna rodzic.
dodinka lubi tę wiadomość
-
Tak oplaca sie, bo bede szukac lepszej pracy teraz dla mnie priorytetem jest zdobyc umowe 100%.
Zobaczymy jak to bedzie pierw niech maz do pracy pojdzie to bedzie lepiej a jak ja pojde to bedziemy zyc jak paczki w masle
Ola a pijesz herbatke wpomagajaca laktacje ?Mikejla lubi tę wiadomość
-
annggela wrote:Zazdroszcze wam tych wizyt u lekarzy, ja nic nie wiem co sie u mnie dzieje, bo mije kontrole polegaja na sprawdzeniu tetna malego, rozmiaru macicy, , mocz, krew i moje cisnienie. A co tam sie dzieje to nie wazne
ehhh nawet kasy nie mam aby prywatnie pojsc bo moje oszczednosci wydalam na zycie
bo mezulek kase roztrwonil ...
Robimy drugiego Dziedzica
-
annggela wrote:Kochana jestes
dzieki wam jeszcze mam wlosy na glowie wszystkie :****
Liczy sie dobry plan i realizacja krok po kroczkuJak mi koleżanka powiedziała, że straciła pokarm przez stres przy rozwodzie, to postanowiłam wziąć się w garść, bo to by mi generowało więcej kosztów hehehe
Little Frog lubi tę wiadomość
-
Asieńka_86 wrote:Brzuvh mnie boli niemilosiernie, ale to nie skurcze tylko taki okresowy... Po prostu swietnie... Skurcze to chociaz sa w jakis odstepach a to boli ciagle. Jeszcze duzo przede mma.
Asienka, ale jutro już będzie Twoje maleństwo na świecie? -
anngela - tak mam dwie różne, od 2 dni też więcej piję, bo w szpitalu mało jadłam i piłam bo nie miałam do tego głowy a to był błąd
.
Moja położna środowiskowa która była wczoraj powiedziała że mogę też pić piwo karmi zaraz po odciągnięciu bo po 2h go nie będzie w organizmie bo przecież tam alkoholu prawie nie ma, a słód jęczmienny dobrze działa. Ona jest też doradcą laktacyjnym i w piątek jak będzie będziemy dostawiać się do piersi. Sama mówiła że pokarm może pojawić się dużo później a nie koniecznie w 3 dobie jak wszędzie się słyszy.
W szpitalu 3x dziennie przychodziła do mnie doradca bo wiedziała że mam problem, mały ssał czasem po 5 min, może 3 razy dłużej mi się go udało dostawić na więcej niż 15 ale denerwował się bo nic nie leciało.
Teraz jest lepiej tylko muszę się relaksować,
Bąbelek, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość