X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    A dziecko masz z kim zostawić?
    Bede potrzebowala niani bo do przedszkola nie dam , dopiero od 2 lat pojdzie

Asia trzymam kciuki aby poszlo gladko !

Zetaa czy sie zapowiada na porod ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 12:25

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a u Was w Norwegii tez jest cos takiego , ze jak zalatwisz sobie opiekunkę z papierami itp to oddają wam 80% co miesiąc za nią ??

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w pracy..:)
    To sobie bede liczyc i zapisywac co ile cis zaboli.a bol tak jak by mulilo na okres uderzenie goraca kilka oddechow lekko niedobrze i mija.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Mam skurcze 3 co 15 min hehe
    No kochana to ciekawe czy się rozkreci hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Angela a u Was w Norwegii tez jest cos takiego , ze jak zalatwisz sobie opiekunkę z papierami itp to oddają wam 80% co miesiąc za nią ??
    Niestety nie, tutaj placa 6 tys koron , ale nie moge pracowac :/ te grosze to mi na czynsz nie starcza min dwa razy wiecej zarobie. Jedynie dofinansowuja przedszkole, mniej sie placi.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

a u mnie mały pojadł i śpi, odciągnęłam zaledwie 20 ml ale lepsze niż nic plus mm oczywiście. Dziś jest 8 doba ale nie poddaję się i pracuję laktatorem dalej.
    Chyba mleko już zmienia kolor z żółtego ta bielszy w jednej piersi to może będzie go więcej.
    U mnie się wszystko przesunęło o kilka dni przez ten stres w szpitalu pewnie.

Fatim - ja wiele razy płakałam nad laktatorem z wyrzutami sumienia ale trzeba wierzyć i myśleć pozytywnie i pokarm się pojawi :) - ja liczę ze do 10 doby będę go miała;).

Asieńka - a Ty miałaś rodzić ze mną a Ty jeszcze się męczysz, trzymam kciuki!

Jaroszka i Ty jesteś w szpitalu... kciuki!!

Dziś M pojechał zarejestrować Leosia :).

Aaaa i jeszcze jedno - majtki po porodzie najlepsze wielorazowe, te jednorazowe z canpolu są szorstkie i mało rozciągliwe.

Łaaał właśnie odstawiłam laktotor :), po łącznie 40 min mam 30ml - najwięcej do tej pory :P. Jedna brodawka już trochę zraniona, ale dam radę.

Miłego dnia :*

Lexie, annggela, agaton, Little Frog, estrella, Katarzyna87, WiedźmaMaKota, nat_alia, Nynusia, maluda, soraya, stokrotka25, IviQ, Bąbelek, lojkalojka, miska2503, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wypowiedzi o tych podkladach. Podjade do rossmanna i zobacze jak tamte sie beda sprawowaly :)

Moja pani gin mowila, ze donoszona ciaza to 37t0d, ale wiadomo - lepiej urodzic w 38, czy 39 tygodniu. Z kolei polozna mowila, ze jak dziecko wazy 2,5 kg, to mozna rodzic.

dodinka lubi tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie Ci się opłacać wynajmować nianię i pracować?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie właśnie dofinansowuja mega opiekunki ale tylko te z papierami , wiem tylko , ze przedszkole kosztuje kolo mnie 400 f miesiecznie ale czy dofinansowuja muszę się dowiedzieć aż .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak oplaca sie, bo bede szukac lepszej pracy teraz dla mnie priorytetem jest zdobyc umowe 100%.
    Zobaczymy jak to bedzie pierw niech maz do pracy pojdzie to bedzie lepiej a jak ja pojde to bedziemy zyc jak paczki w masle ;)

Ola a pijesz herbatke wpomagajaca laktacje ?

Mikejla lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry plan Anggela i życzę Ci, żeby się spełnił :)

annggela lubi tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Zazdroszcze wam tych wizyt u lekarzy, ja nic nie wiem co sie u mnie dzieje, bo mije kontrole polegaja na sprawdzeniu tetna malego, rozmiaru macicy, , mocz, krew i moje cisnienie. A co tam sie dzieje to nie wazne :/ ehhh nawet kasy nie mam aby prywatnie pojsc bo moje oszczednosci wydalam na zycie :( bo mezulek kase roztrwonil ... :(
    Miałam cytować a polubiłam... mam to samo kochana, też nie mamy teraz za dużo kasy bo remont łazienki nam ą zjadł... a wizyty wyglądają identycznie jak u Ciebie...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Dobry plan Anggela i życzę Ci, żeby się spełnił :)
    Kochana jestes :) dzieki wam jeszcze mam wlosy na glowie wszystkie :****

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuvh mnie boli niemilosiernie, ale to nie skurcze tylko taki okresowy... Po prostu swietnie... Skurcze to chociaz sa w jakis odstepach a to boli ciagle. Jeszcze duzo przede mma.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Kochana jestes :) dzieki wam jeszcze mam wlosy na glowie wszystkie :****

Liczy sie dobry plan i realizacja krok po kroczku :) Jak mi koleżanka powiedziała, że straciła pokarm przez stres przy rozwodzie, to postanowiłam wziąć się w garść, bo to by mi generowało więcej kosztów hehehe

Little Frog lubi tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Brzuvh mnie boli niemilosiernie, ale to nie skurcze tylko taki okresowy... Po prostu swietnie... Skurcze to chociaz sa w jakis odstepach a to boli ciagle. Jeszcze duzo przede mma.

Asienka, ale jutro już będzie Twoje maleństwo na świecie?

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngela - tak mam dwie różne, od 2 dni też więcej piję, bo w szpitalu mało jadłam i piłam bo nie miałam do tego głowy a to był błąd :/.

Moja położna środowiskowa która była wczoraj powiedziała że mogę też pić piwo karmi zaraz po odciągnięciu bo po 2h go nie będzie w organizmie bo przecież tam alkoholu prawie nie ma, a słód jęczmienny dobrze działa. Ona jest też doradcą laktacyjnym i w piątek jak będzie będziemy dostawiać się do piersi. Sama mówiła że pokarm może pojawić się dużo później a nie koniecznie w 3 dobie jak wszędzie się słyszy.

W szpitalu 3x dziennie przychodziła do mnie doradca bo wiedziała że mam problem, mały ssał czasem po 5 min, może 3 razy dłużej mi się go udało dostawić na więcej niż 15 ale denerwował się bo nic nie leciało :/.

Teraz jest lepiej tylko muszę się relaksować ;),

Bąbelek, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka zaraz zapomnisz o bolu tulac synusia <3
    Mam nadzieje ze poradze sobie z karmieniem choc najbardziej sie boje porodu, jak on wyjdzie z tej nalej dziurki !! Nie chcialabym na to patrzec ale chce miec za soba i zapomniec !

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,kwas chlebowy tez jest dobry podobno,tez ma ten słód,trzymam kciuki żeby się rozbujało mleczko na dobre u Ciebie i u Fatim i u wszystkich nasnw swoim czasie:)

nat_alia, ola.321 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zareconaona
    Od 10 mam skurcze co 15-25 min moze cos sie rozkreci fajnue by bylo.tymczasem trzeba popracowac cos dzisiaj :)

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
‹‹ 2349 2350 2351 2352 2353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ