X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    A dziecko masz z kim zostawić?
    Bede potrzebowala niani bo do przedszkola nie dam , dopiero od 2 lat pojdzie

Asia trzymam kciuki aby poszlo gladko !

Zetaa czy sie zapowiada na porod ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 12:25

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a u Was w Norwegii tez jest cos takiego , ze jak zalatwisz sobie opiekunkę z papierami itp to oddają wam 80% co miesiąc za nią ??

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w pracy..:)
    To sobie bede liczyc i zapisywac co ile cis zaboli.a bol tak jak by mulilo na okres uderzenie goraca kilka oddechow lekko niedobrze i mija.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Mam skurcze 3 co 15 min hehe
    No kochana to ciekawe czy się rozkreci hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Angela a u Was w Norwegii tez jest cos takiego , ze jak zalatwisz sobie opiekunkę z papierami itp to oddają wam 80% co miesiąc za nią ??
    Niestety nie, tutaj placa 6 tys koron , ale nie moge pracowac :/ te grosze to mi na czynsz nie starcza min dwa razy wiecej zarobie. Jedynie dofinansowuja przedszkole, mniej sie placi.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

a u mnie mały pojadł i śpi, odciągnęłam zaledwie 20 ml ale lepsze niż nic plus mm oczywiście. Dziś jest 8 doba ale nie poddaję się i pracuję laktatorem dalej.
    Chyba mleko już zmienia kolor z żółtego ta bielszy w jednej piersi to może będzie go więcej.
    U mnie się wszystko przesunęło o kilka dni przez ten stres w szpitalu pewnie.

Fatim - ja wiele razy płakałam nad laktatorem z wyrzutami sumienia ale trzeba wierzyć i myśleć pozytywnie i pokarm się pojawi :) - ja liczę ze do 10 doby będę go miała;).

Asieńka - a Ty miałaś rodzić ze mną a Ty jeszcze się męczysz, trzymam kciuki!

Jaroszka i Ty jesteś w szpitalu... kciuki!!

Dziś M pojechał zarejestrować Leosia :).

Aaaa i jeszcze jedno - majtki po porodzie najlepsze wielorazowe, te jednorazowe z canpolu są szorstkie i mało rozciągliwe.

Łaaał właśnie odstawiłam laktotor :), po łącznie 40 min mam 30ml - najwięcej do tej pory :P. Jedna brodawka już trochę zraniona, ale dam radę.

Miłego dnia :*

Lexie, annggela, agaton, Little Frog, estrella, Katarzyna87, WiedźmaMaKota, nat_alia, Nynusia, maluda, soraya, stokrotka25, IviQ, Bąbelek, lojkalojka, miska2503, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wypowiedzi o tych podkladach. Podjade do rossmanna i zobacze jak tamte sie beda sprawowaly :)

Moja pani gin mowila, ze donoszona ciaza to 37t0d, ale wiadomo - lepiej urodzic w 38, czy 39 tygodniu. Z kolei polozna mowila, ze jak dziecko wazy 2,5 kg, to mozna rodzic.

dodinka lubi tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie Ci się opłacać wynajmować nianię i pracować?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie właśnie dofinansowuja mega opiekunki ale tylko te z papierami , wiem tylko , ze przedszkole kosztuje kolo mnie 400 f miesiecznie ale czy dofinansowuja muszę się dowiedzieć aż .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak oplaca sie, bo bede szukac lepszej pracy teraz dla mnie priorytetem jest zdobyc umowe 100%.
    Zobaczymy jak to bedzie pierw niech maz do pracy pojdzie to bedzie lepiej a jak ja pojde to bedziemy zyc jak paczki w masle ;)

Ola a pijesz herbatke wpomagajaca laktacje ?

Mikejla lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry plan Anggela i życzę Ci, żeby się spełnił :)

annggela lubi tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Zazdroszcze wam tych wizyt u lekarzy, ja nic nie wiem co sie u mnie dzieje, bo mije kontrole polegaja na sprawdzeniu tetna malego, rozmiaru macicy, , mocz, krew i moje cisnienie. A co tam sie dzieje to nie wazne :/ ehhh nawet kasy nie mam aby prywatnie pojsc bo moje oszczednosci wydalam na zycie :( bo mezulek kase roztrwonil ... :(
    Miałam cytować a polubiłam... mam to samo kochana, też nie mamy teraz za dużo kasy bo remont łazienki nam ą zjadł... a wizyty wyglądają identycznie jak u Ciebie...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Dobry plan Anggela i życzę Ci, żeby się spełnił :)
    Kochana jestes :) dzieki wam jeszcze mam wlosy na glowie wszystkie :****

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuvh mnie boli niemilosiernie, ale to nie skurcze tylko taki okresowy... Po prostu swietnie... Skurcze to chociaz sa w jakis odstepach a to boli ciagle. Jeszcze duzo przede mma.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Kochana jestes :) dzieki wam jeszcze mam wlosy na glowie wszystkie :****

Liczy sie dobry plan i realizacja krok po kroczku :) Jak mi koleżanka powiedziała, że straciła pokarm przez stres przy rozwodzie, to postanowiłam wziąć się w garść, bo to by mi generowało więcej kosztów hehehe

Little Frog lubi tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Brzuvh mnie boli niemilosiernie, ale to nie skurcze tylko taki okresowy... Po prostu swietnie... Skurcze to chociaz sa w jakis odstepach a to boli ciagle. Jeszcze duzo przede mma.

Asienka, ale jutro już będzie Twoje maleństwo na świecie?

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngela - tak mam dwie różne, od 2 dni też więcej piję, bo w szpitalu mało jadłam i piłam bo nie miałam do tego głowy a to był błąd :/.

Moja położna środowiskowa która była wczoraj powiedziała że mogę też pić piwo karmi zaraz po odciągnięciu bo po 2h go nie będzie w organizmie bo przecież tam alkoholu prawie nie ma, a słód jęczmienny dobrze działa. Ona jest też doradcą laktacyjnym i w piątek jak będzie będziemy dostawiać się do piersi. Sama mówiła że pokarm może pojawić się dużo później a nie koniecznie w 3 dobie jak wszędzie się słyszy.

W szpitalu 3x dziennie przychodziła do mnie doradca bo wiedziała że mam problem, mały ssał czasem po 5 min, może 3 razy dłużej mi się go udało dostawić na więcej niż 15 ale denerwował się bo nic nie leciało :/.

Teraz jest lepiej tylko muszę się relaksować ;),

Bąbelek, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka zaraz zapomnisz o bolu tulac synusia <3
    Mam nadzieje ze poradze sobie z karmieniem choc najbardziej sie boje porodu, jak on wyjdzie z tej nalej dziurki !! Nie chcialabym na to patrzec ale chce miec za soba i zapomniec !

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,kwas chlebowy tez jest dobry podobno,tez ma ten słód,trzymam kciuki żeby się rozbujało mleczko na dobre u Ciebie i u Fatim i u wszystkich nasnw swoim czasie:)

nat_alia, ola.321 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zareconaona
    Od 10 mam skurcze co 15-25 min moze cos sie rozkreci fajnue by bylo.tymczasem trzeba popracowac cos dzisiaj :)

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
‹‹ 2349 2350 2351 2352 2353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ