X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam o ciąży donoszonej jak dziecko wynosi ponad 2,5 kg

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Obie moje lekarki uznają, że ciąża donoszona jest od 37t0d, choć to de facto 3 tyg przed tp.

Green, ja kupiłam podkład z Ikei który polecała zakocona bo te podkłady higieniczne powodowały ze się strasznie pocilam.

Jaroszka, kciuki żeby zdiagnozowali i szybko wypuścili :)

Asienka, balonik nic miłego ale działa wiec kciuki za skuteczność i szybki poród.

U mnie dziś noc pod znakiem sikania i skurczów, oczywiście od rana cisza. O 15 mam wizytę, ciekawe czy coś się ruszyło. swoją drogą nie wiem jak to jest - jedna z Was napisała ze jak jest rozwarcie to odchodzi czop. a ja mam rozwarcie i jakoś nie odchodzi.

green lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Obie moje lekarki uznają, że ciąża donoszona jest od 37t0d, choć to de facto 3 tyg przed tp.

Green, ja kupiłam podkład z Ikei który polecała zakocona bo te podkłady higieniczne powodowały ze się strasznie pocilam.

Asienka, balonik nic miłego ale działa wiec kciuki za skuteczność i szybki poród.

U mnie dziś noc pod znakiem sikania i skurczów, oczywiście od rana cisza. O 15 mam wizytę, ciekawe czy coś się ruszyło. swoją drogą nie wiem jak to jest - jedna z Was napisała ze jak jest rozwarcie to odchodzi czop. a ja mam rozwarcie i jakoś nie odchodzi.
    Albo niezauwazylas:) zdarza się podobno .

onka, EwelKa wielka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki agania, uzupełnione :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to obserwuj sie co tam sie dzieje z Tobą :). Moj mały sie trochę rozkręcił, ważył wczoraj 2800 czyli "donoszony"?. Chyba jednak wole niech sobie jeszcze siedzi, przynajmniej 2 tyg do następnej wizyty :) i do wypłaty :) . Tez mam nadzieje ze to cellulit wodny i zejdzie po ciazy. Szczególnie ze teraz puchną mi stopy i dłonie, wiec tendencja do gromadzenia wody jest.
    Melena - oby sie rozkręciło, czekanie jest chyba najgorsze.
    Zakręcona ciekawe co tam u Ciebie sie zadziało :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin za donoszoną uważa 37+0

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:

Mi czop odchodzi po kawałku a mojej koleżance przed samym porodem odszedł i tez małe rozwarcie miała

onka lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po chwili zastanowienia myślę , ze to jednak nie był czop ani nic ale obserwować się będę dla pewnosci:)

dodinka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu mam bóle miesiączkowe i za przeproszeniem srać mi się chce :/ nie mogę doczekać się wizyty, chcę wiedzieć co tam w środku się dzieje

soraya, EwelKa wielka, Mikejla, agaton lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie brzuch co chwile pobolewa raz jak na miesiaczke raz mam ukucia ale boję się jechać na porodowke bo nie chce żeby mnie odeslali znowu na ginekologie..

l22nqps6zs1m82ws.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    mnie brzuch co chwile pobolewa raz jak na miesiaczke raz mam ukucia ale boję się jechać na porodowke bo nie chce żeby mnie odeslali znowu na ginekologie..

Melanox zaczekaj na regularną czynność skurczową lub jedź jeśli pojawi się jakieś krwawienie.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety pessara nie zdjął :( Za tydzień ma zdjąć. Trochę zła jestem, ale trudno...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dodinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:

Może końcówka ciąży taka ma być, ale to czekanie jest najgorsze i myślenie czy to się rozkręca czy jeszcze nie

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona może jednak to czop :D
    u mnie tez dzis było mega dużo sluzu aż ciekło po nogach

zakocona wiem ze sprema najlepsza ale moj mąż chyba ma jakas infekcje niestety i z prezerwatywa nie sprawia mu bolu :/

melanox tak jak soraya pisze czekaj na regularne skurcze lub krwawienie

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dla mnie ciąża donoszona to 38+0 i tego sie trzymam. Każdy dzien w brzuchu mamy jest na plus dla dziecka

I mi dziś lekarz to samo powiedział, dlatego nie chciał zdjąć pessara.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jak będę chodzić cały dzień to się skurcze pojawiają, bo seksu się boję przy rozwarciu, nie wiem czy słusznie :P

l22nqps6zs1m82ws.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia no ze mnie ten śluz ciągnął się aż z cipki do wody w WC taki ciężko ale chciał się oderwać wiec nie wiem , no wygladalo jak zwykły śluz wiec czopy nie podejrzewam za mocno: p

nat_alia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) wreszcie udało mi się Was doczytać :)
    u mnie dzisiaj kolejna ciężka noc, jak nie ciągle sikanie to drętwienie rąk albo bóle spojenia, kręgosłupa i bezsenność, na dodatek zaczęłam się martwić, bo zawsze nasz maluszek roznosił mi brzuch a od wczoraj jest strasznie spokojny. Mąż mówi, żebym się nie denerwowała, bo przecież maluszek też ma czasami gorszy dzień i musi odpocząć. Chyba muszę zjeść coś niezdrowego lub słodkiego, żeby go rozruszać :)

relganli4wkmj4ii.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Dzisiaj beda mi zakladac balonik foleya na rozwarcie i jeśli dotrwam to jutro ostateczne rozwiazanie ciazy.
    Dodam tylko ze boje sie jak diabli, troche sie naczytalam i przeraza mnie ta opcja, takze prosze trzymajcie mocno za mnie kciuki.

Trzymamy kciuki !! Pociesz się tym kochana, że jutro najpóźniej będziesz miała malucha obok siebie <3

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jak się obudziłam o 6 tak już nie śpię. A mała wariuje w brzuchu, nie poznaję jej :D siedzę, szukam informacji na temat pomocy jakiejś tutaj, wzięłam się do działania po raz kolejny, emocje trochę opadły i postanowiłam, że muszę działać! Będę mieć tą pralke!! Choćby nie wiem co :P No i siedzę i mała świruje pawiana, raz czkawka raz tsunami, później jakieś wibracje jakby trzęsienie ścian przy przejeździe tira ulicą. Przynajniej czuje, że nie jestem sama :)

annggela, soraya, lojkalojka, dodinka, Nynusia, agaton, Little Frog, stokrotka25, IviQ, Bąbelek, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

‹‹ 2347 2348 2349 2350 2351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ