Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewalika wrote:Jak wysokie mialo tetno? Moja miala ppnad 170 ostatnio i ktg cale piszczalo caly czas.. po 1h powtorzyli badanie mala miala normalny puls za to ja mialam silne skurcze wiec moze i u Ciebie tak bedzie jesli to jednorazowe to chyba noc zlego nie martw sie
U nas znowu cisza ze skurczami a juz ledwo chodze cala spuchlam buuu
Tez wlasnie piszczałam. Mam problemy z corka starsza zdrowotne i jeszcze bolala mnie cala noc Glowa, moze miało to wpływ. Mam pojechać o 14ej powtórzy zapis -
Dziewczyny jeśli chodzi o ochronę łóżka przed wodami, to ja zaczęłam sobie ostatnio podkładać pod prześcieradło podkłady Babydream z Rossmanna, nie są drogie, bo cała paczka kosztuje jak się nie mylę nie całe 10 zł. a nie są mocno sztuczne i w ogóle nie czuć ich pod spodem tzn. czuć, że się śpi tylko na prześcieradle i jestem mega zadowolona
green lubi tę wiadomość
-
Ewelka ja tez mam kratery
mam nadzieje ze pozbede sie ich po porodzie.... rozstepy tez, ale to wiem ze jedynie wyblakna nic wiecej... w ogole gruba i ciezka sie czuje strasznie..
Jaroszka pisz jak bd po badaniach!
Asieńka oby balonik pomogł dzis
Polkosia Ty tez pisz jak sytuacja ze sciaganiem krazka,ciekawa jestem jak sie akcja rozwinie po tym:) -
Ja dzisiaj noc średnia wstawałam często na siku przy wstawaniu ból pachwin i dołu brzucha
dzisiaj wizytuję więc będę wiedziała czy coś się rozkręca
Rano dowiedziałam się że mój chrzestny wczoraj zmarł a w sobotę zapraszaliśmy go na ślub dzień mam do bani -
Katarzyna87 wrote:Dziewczyny jak się liczy tą donoszoną ciążę. Od skończonego 37tc (38+0) czy od 38tc na belly (37+0). Gubię się.
Jakoś w głowie liczyłam termin porodu (u mnie 16.10) minus 2 tygodnie, czyli wychodziło mi 2.10. Za to kalendarz belly podpowiada, że to już w ten piątek będzie...Robimy drugiego Dziedzica
-
Witam ponownie
Trzymam kciuki Jaroszka za twoje badania i za wizytujące dziś dziewczyny!Asieńka za Ciebie oczywiście też,oby wreszcie się cos ruszyło!
Co do badania gbs to ja płaciłam ok 50 zł
Lojka czytałam ostatnio,ze takie kłucia w dole brzucha pod koniec ciąży oznacza,ze szyjka macicy oraz pochwa muszą przygotować się na poród, rozciągają się i obkurczają.. Tez tak mam.dodinka, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
WiedźmaMaKota wrote:Mi laski wytłumaczyły, że 37+0 u mnie 02.10 to będzie.
Czyli u mnie od piątku terazŁaaaał
aagatkaa1984 wrote:Dla mnie ciąża donoszona to 38+0 i tego sie trzymam. Każdy dzien w brzuchu mamy jest na plus dla dziecka
Haha ile ludzi tyle opinii... wczytam się w neta i sprawdzęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 11:00
-
Katarzyna Belly przyspiesza o tydzień, donoszona powinna być po kończonym 38 tyg.
Ja też mam paskudny cellulit wodny na udach, rozstępy delikatnie zaznaczają się na brzuchu. Pop poprzedniej ciąży mam dużo białych rozstępów które pojawiły się notabene po ciąży jak skóra zwiotczała
polkosia, IviQ lubią tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Dziewczyny wyszłam wlasnie z ktg, mam powtórzyć po 14ej, bo dziecko miało wysokie tętno i bardzo się ruszalo, miala któraś z Was tak?
Ja juz leze z balonikiem, samo zalozenie nie bolalo nic, teraz leze pod ktg. Planowo mam go miec do jutra. Trzymajcie kciuki zeby rozwarcie ruszylo i szyjka sie zaczela skracac bo poki co jest bardzo dluga.soraya, Mikejla, Nynusia lubią tę wiadomość
-
A moje dwie lekarki mówią np.ze ciąża donoszona jest w 36t6d/37t0d o w ten sposób:)
Laski sluchajcie , poszlam do WC i siusiam siusiam nagle cos mi ciężko i patrzę sobie miedzy nogi a tam śluz rozciagliwy taki długi ciągnący się próbujący jakby wypaść ze mnie , w końcu się urwał . Ja spojrzalam papierem i palcem a on był taki zwykły rozciagliwy przezroczystości menty biały taki .
Miałam go 100x więcej niż przy seksie: oKatarzyna87, nat_alia lubią tę wiadomość
-
melenaxoxox wrote:jak mnie to denerwuje ze mam te rozwarcie, skrócona szyjkę i otwarta a skurczy brak..
melenaxoxox lubi tę wiadomość
-
Asieńka_86 wrote:U mnie na ktg czesto fzidzia ma skoki do 180, tylko czy u ciebie to skoki byly czy caly czas tak, bo te skoki to nawet pozadane sa.
Ja juz leze z balonikiem, samo zalozenie nie bolalo nic, teraz leze pod ktg. Planowo mam go miec do jutra. Trzymajcie kciuki zeby rozwarcie ruszylo i szyjka sie zaczela skracac bo poki co jest bardzo dluga. -
Poczytałam trochę Internety i ogólnie zdania są podzielone.
Bezsprzecznym jest fakt, że im dłużej dziecko siedzi w brzuchu tym lepiej.
Znalazłam coś intrygującego. Jeden ginekolog się wypowiadał, że dni są nieważne, ponieważ każde dziecko rozwija się inaczej. Nie sposób wyliczyć. Uznaje on, że ciąża jest donoszona jeśli dziecko osiągnie wagę min. 2800g. -
zakocona wrote:nat_alia, pomóc może sperma, sam sex to nie bardzo
Chyba, że do ćwiczenia mięśni pochwy po prostu
Mój gin też mówi 37+0.
Nie mogę znaleźć info o danych Fresh. Ktoś może powtórzyć?
18.09 godzina 10:06, synek Arturek, waga 2590g, długość 51cm sn+oxy, urodziła w 37w6dWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 11:15