X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Hej :-)

Czytam Was czytam ale nie pisze bo nie mam zbyt wiele czasu kiedy maz ma wolne :-)

Wpadam na chwilke poprosic o kciuki bo dzis moje pierwsze ktg i wizyta :-) wieczorem dam znac czy u mnie cos sie dzieje :-)

Milego dnia!

noo czekamy na wieści:)))

estrella lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na wizytę u diabetologa. Ktg ok, choć lezalam ze 40 min, bo Ignas uciekał ;) skurcze na poziomie 20, jeden na poziomie 60. Kurcze...niech sie juz zacznie...

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Ja zjadłam to trochę sie poruszał, niestety siła nie taka jak wcześniej ale póki co nie panikuje :) ktoś wie czy te. 10 ruchów w ciągów godziny to norma czy moze jakoś inaczej sie liczy? No i Wy tez macie taki cellulit? Bo mi w ciazy to sie kratery porobiły :D

niestety tak

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj beda mi zakladac balonik foleya na rozwarcie i jeśli dotrwam to jutro ostateczne rozwiazanie ciazy.
    Dodam tylko ze boje sie jak diabli, troche sie naczytalam i przeraza mnie ta opcja, takze prosze trzymajcie mocno za mnie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 09:55

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Dzisiaj beda mi zakladac balonik foleya na rozwarcie i jeśli dotrwam to jutro ostateczne rozwiazanie ciazy.
    Dodam tylko ze boje sie jak diabli, troche sie naczytalam i przeraza mnie ta opcja, takze prosze trzymajcie mocno za mnie kciuki.

To trzymamy kciuki, zeby wszystko bez problemu sie udało i niech maluch wyskakuje :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 39 tygodniu ;) U mnie pierwszy raz od kilkunastu dni cała noc przespana, ból miednicy nie budził, samopoczucie też bardzo dobre, co się nie zdarzało ostatnio zbyt często. Wczoraj wieczorem zaczęłam wszystko już tak konkretnie ogarniać, jak poczytałam sobie relacje Fatim i zobaczyłam ile maluszków przyszło na świat. No i zdałam sobie sprawę, że 39 tydzień to praktycznie JUŻ, więc na przykładzie Fatim naszła mnie taka myśl ,,Strzeżcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny" ;)

EwelKa wielka, soraya, Little Frog, agaton, Lexie, maluda, Nynusia, IviQ lubią tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka ja przeczytałam właśnie ze to wygodny i bezpieczny sposób indukcji porodu :) reszty pewnie nie warto czytać bo to brednie z internetu :)

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Moja nocka to jakiś koszmar, co chwilę się budziłam i sprawdzałam czy B. leży obok :( do tego spojenie mnie budziło przy każdej próbie zmiany pozycji :(

A i jeszcze zgaga mnie obudziła przeogromna, a zanim mnie obudziła to śniło mi się, ze jadłam coś słodkiego ze Szczęśliwą i to przez nią pewnie ta zgaga :D

Ale wiecie co? moja teściowa to jakaś dziwna jest, jej syn zrobił jej niespodziankę a ona zareagowała "tak jakby musiało tak być" rozumiecie co mam na myśli? Niby się zdziwiła ale kurde zero wzruszenia czy takiej euforii, ja jak 100 km od domu mieszkałam i przyjechałam bez zapowiedzi po kilku tygodniach to mama płakała ze szczęścia... a ta? dziwna baba... syna ostatnio w maju widziała.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka trzymam kciuki żeby ten balonik podziałał. wyobrażam sobie ze takie czekanie i jescze do tego w szpitalu jest strasznie frustrujące.

Celulitu więcej ni emam niż miałam przed, za duzo szczęści ana raz bym miała, rozstępiory i celulit- co za duzo to nie zdrowo ;p

Dziołszki co sa juz blisko terminu a brak objawów, pewnie zaskoczy was z nienacka ;)

agaton, Nynusia lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obchodzie:
    Zlecono usg nerek, badanie moczu, morfologia, konsultacje z rehabilitantem i sprawdzenie szyjki, czy po tych nocnych rewolucjach coś sie wudarzylo, wiec pewnie dzisiaj jeszcze nie wyjdę.
    Cieszę sie, bo ten kręgosłup mnie martwi zwłaszcza ze bol promieniuje do brzucha ....

relgh371crdcdbv2.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    i był seks :D miałam orgazm :D mąż założył prezerwatywe ale było super :D
    może coś zadziała :D
    zobaczymy co dzisiaj na wizycie, niestety dopiero o 19:45 ;/ caly dzień czekania

zajmę się obiadem i zrobie lazanie :)

Asienka trzymam kciukasy :D

annggela, soraya, Little Frog, agaton, EwelKa wielka, Katarzyna87, zakocona, maluda, Nynusia, IviQ, Bąbelek lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Zelma Znajoma

Wysłany: 22 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła sobie sesję zdjęciową z brzuszkiem? Ile płaciłyście i za co (ilość zdjęć/obróbka/czas sesji).

Chcę się zorientować jaki to jest poziom cen. Koleżanka, która ma oko do zdjęć, ale nie zajmuje się tym zawodowo zrobiła mi grzecznościowo taką sesję. Ale zdjęcia tak mi się podobają, że chciałabym się z nią normalnie rozliczyć (i może ją w ten sposób zachęcić, żeby swoją pasję połączyła z pracą).

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszłam wlasnie z ktg, mam powtórzyć po 14ej, bo dziecko miało wysokie tętno i bardzo się ruszalo, miala któraś z Was tak?

km5st5odymuuq2ts.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka trzymam kciuki , zeby balonik zadzialal :)
    aagatkaa ja nie pomoge .
    Ja to wogole nie mam KTG :( Raz mnie tylko podpieli jak pojechalam na IP .

Ja dzisiaj mam problem z oddychaniem i mega zadyszki :/

A i pytanie czy takiklucia w pipce to skracanie sie szyjki? Tylko , ze tak mnie zakluje ze dwa razy i potem cisza .

Jaroszka czekamy na relacje po badaniach .
    I powidzenia na wizytach dziewuszki ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    mam od 3 dni taki ból nad lewym półdupkiem, że ledwo chodzę... mąż już masował mnie dwa razy, ale twierdzi, że mam już za bardzo przeciążone mięśnie i nie będę mogła już tyle chodzić co wcześniej i muszę leżeć. Kurcze mi nawet już po domu się ciężko poruszać :( ale mam jednak nadzieję, że to Mała mi uciska na nerw i że to przejdzie...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny wyszłam wlasnie z ktg, mam powtórzyć po 14ej, bo dziecko miało wysokie tętno i bardzo się ruszalo, miala któraś z Was tak?
    Jak wysokie mialo tetno? Moja miala ppnad 170 ostatnio i ktg cale piszczalo caly czas.. po 1h powtorzyli badanie mala miala normalny puls za to ja mialam silne skurcze wiec moze i u Ciebie tak bedzie jesli to jednorazowe to chyba noc zlego nie martw sie :)
    U nas znowu cisza ze skurczami a juz ledwo chodze cala spuchlam buuu :(

relgrl68722yz04m.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:

Trzymamy kciuki:)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja też ze zgagą na Ty. Czasami mnie tak męczy, że aż wymiotuję :/ Pierwszy raz jednka była taka po jednym małym herbatniczku :(

Jaroszka, biedna się męczysz. Normalnie jestem nocnym markiem, ale dzisiaj wyjątkowo. Jak zasnęłam lekko po dwunastej, wstałam na siku dopiero o 6 rano! Potem sen do 8:25 - obudził mnie budzik, bo do 9 wlabie musiałam oddać GBS - ostatnio była rozmowa o cenach - zapłaciłam 25 zł.

Green ja też będę dawała podkład, podobno najlepszy. Jeszcze nie wiem jak z poceniem, bo pewnie poczekam z tym do "donoszonej ciąży". Czyli od października będę kombinować.

Soraya to u Ciebie może na dniach się sytuacja rozwinie :)

EwelKa wielka - Ty też masz taki cellulit? Mam nadzieję, że to wodny i po ciąży zejdzie. Teraz niewiele można zdziałać ;/

Cieszy mnie, że nie mam rozstępów (póki co przynajmniej).

Mój mąż obudził się w nocy i w panice mówi "Koniec świata, jest koniec! Piętro się wali". Haha nie wiem co mu odwaliło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 10:51

soraya, EwelKa wielka, nat_alia, agaton, lojkalojka, green, Bąbelek lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka mnie kluje w szyjce i pipce ciągle a nie skróciła mi się szyjka nic a nic .

lojkalojka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się liczy tą donoszoną ciążę. Od skończonego 37tc (38+0) czy od 38tc na belly (37+0). Gubię się.

Jakoś w głowie liczyłam termin porodu (u mnie 16.10) minus 2 tygodnie, czyli wychodziło mi 2.10. Za to kalendarz belly podpowiada, że to już w ten piątek będzie...

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 2345 2346 2347 2348 2349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ