WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko ciężko dlatego kladlam się chyba koło 2 w nocy jak.juz oczy same mi się kleily. Mnie tylek dokucza, tzn kość na lewym pośladku, no za cholerę nie idzie tego rozmasowac, czy ma tak któraś?

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla ja tak mam , ze boli mnie tylko jedna czesc kosci pod posladkiem tylko po prawej stronie i to promieniuje na noge i mysle , ze to rwa kulszowa . Boli tylko jak siedze i wstaje . Przechodzi jak sie rozchodzi .

Przykro mi dziewczyny , ze musicie cierpiec z powodow boli krekoslupa :( Ja narazie chodze , ale mi dokuca bol podbrzusza i dusznosci . Tej nocy dwie godziny lapalam powietrze jak ryba na ladzie .

Ale jak t lekarz powiedzial - to normalne w ciazy :/

Jaroszka czekamy na wiesci po KTG .
    Asienka Ty tez nas informuj na biezaco .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj,

Fresh gratuluję dzidziolka!!

Ehh Wy bidulki męczycie się z bólami kręgosłupa..współczuć tylko. Niech mężowie masują..
    Zakręcona mnie kość w pośladku bolała ale to w I trymestrze. Samo przeszło choć przy chodzeniu stękałam z bólu.

A Antek wiercipupka się rozpycha z rana po śniadaniu :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka no coś takiego właśnie jak siedzę i wstaje, mam to od dawna ale myślałam że tak ma być jak i kręgosłup. Poza tym wszystko gra, duszności troszkę tez są, ale niewielkie, bo brzuszek nie jest jakiś pokaźny i nie uciska. Czekam na kiełbasę z polski!! Mam nadzieje ze będzie Pojutrze :)

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, od rana mi tyle sluzu leci ze aż nogi mam mokre :/ wiem ze to nie wody ale to dziwne

soraya lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kręgosłup na wielkie szczęście nie boli od tamtego tygodnia i sytuacji co ledwo szlam a z rwa kulszowa zmagam się cala ciaze...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Nie spałam od 5 ale miałam tel rozladowany także nie miałam jak do Was zajrzeć..
    A zgadnijcie kto mnie obudził Lenka :) dalej nie śpi lobuziara mała :)

Jaroszka MMichas juz jest duzym dzieckiem na pewno będzie wszystko w porządku jak teraz urodzisz także kochana my wszystkie trzymamy kciuki i zobaczysz będzie dobrze :*

A u mnie kolejny objaw albo sobie wkręcam mleczny śluz co prawda nie jakoś bardzo dużo ale jest

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    hej dziewczynki, od rana mi tyle sluzu leci ze aż nogi mam mokre :/ wiem ze to nie wody ale to dziwne
    A może kochana wody jednak ??

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, jak tam spotkałaś się z Pauliną? Tzn.Fatim? :D
    Zauważyłam że odkąd Fatim urodziła słownik w komórce nie wyszukuje mi automatycznie Fatum. przypadek?! :D

Nynusia, polkosia, ZakręconaOna, Little Frog, Blondik, aanaa, estrella, maluda lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kregosłup nic a nic, jedynie lewe biodro raz na kilka dni pobolewa. Za to spojenie tak mi daje czadu, że ani wstać ani chodzić.

Szpital jest okropny, ale idzie się przyzwyczaić... Lepiej tam i być bezpiecznym niż w domu panikować.

Ja idę na badania, a o 11:20 wizyta. Trzymajcie kciuki, żeby zdjął mi już to ustrojstwo.

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja o dziwo przestałam cierpieć na częste chodzenie do.wc w nocy, śpię jak juz zasne, budzę się tylko raz czy dwa na siku, później dopiero o 6. Kręgosłup boli, ale już nie dużo, z racji małego brzuszka nie jest mi jakoś.ciężko. Infekcji się pozbylam, także oby końcówka juz taka została :)

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A może kochana wody jednak ??

wody mogą być gęste? :P

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona yyy całą ciążę boli Cie ta kość w pośladku? Tzn ta rwa kulszowa? O matko jedyna :/
    Polkosia oczywiście trzymam kciuki za wizytę :)

polkosia lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek tak , od poczatku ciąży tzn mniej więcej tak od 12/13 tyg łapią mnie bóle takie , ze noga dretwieje i stopuje chodzenie , ile razy plakalam bo ruszyć z miejsca się nie mogłam albo nogi się uginaly pode mną ... Ile razy spać ani leżeć nawet nie mogłam nie wspominajac o przekrecaniu się , niesamowity bol . Byłam u lekarza i stwierdzili sami ze to dwa kulszowa jeszcze dziecko naciska na nerw to trzydzieści razy bardziej czuć , powiedział ze przy dobrych wiatrach przejdzie po ciąży .
    Polkosia trzymam kciuki zeby zdjeli :)
    A melena może połączone ze śluzem ??? Haha nie no śmieje sie, nie mam pojęcia: P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 07:59

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po czopku i kojącym głosie położnej przeszło, po czym podłączyli mnie pod ktg i cisza!!!! Plecy nie bolały i tylko dwa skurcze na poziomie 40, 50.... I tylko mnie odpięli, a bol wrócił i skurcze tez....juz nie wiem co to...bo to wyglada tak: zaczynaja mnie bolec lędźwie prawa strona i zaczyna promieniować przez biodro i talie do prawej części brzucha i ja mam wtedy spłycony oddech i kołatanie serca po czym spina sie brzuch, ale tylko wlasnie prawa strona i wychodzi taka gula twarda która boli....
    I ja nie wiem czy to skurcz????

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zabezpieczalyscie materace w lozkach przed ewentualnym zalaniem przez wody? :P
    Bo ja polozylam te podklady chlonne, na to recznik,ale strasznie sie na tym poce :/ i nie wiem, moze macie jakies swoje patenty na zabezpieczenie? ;P

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona juz mam dość tych wątpliwości że się zaczyna, chce juz rodzic :P

jaroszka tez tak miałam i wiem ze to jest wkurzające.

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od kilku nocy napieprza kręgosłup na wysokości żeber. Tak że sie budzę, musze połazić pomachać rękami powyginac się i wtedy przechodzi dopiero. Na szczescie juz nieduzo do godziny zero więc jakos przezyje. ale wspołczuję Wam tych bóli które wy macie, plecy daja w kosć jednak;/

Polskosia kciuki!

Jaroszka, mi sie tez takie gule robia ale w róznych miejscach. może Tobie źle Ktg podłączaja? Słyszałam czasem historie że Ktg źle podłączone i nie łapało skurczy a te sie pojawiały i to silne. Chociaz nie wiem nie znam sie. A bolą Cię te skurcze?

Green my kupilismy prześcieradło ochronne, które kiedyś zakocona polecała i linkowała :) a podkłady mam na sofie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 08:10

green lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Po czopku i kojącym głosie położnej przeszło, po czym podłączyli mnie pod ktg i cisza!!!! Plecy nie bolały i tylko dwa skurcze na poziomie 40, 50.... I tylko mnie odpięli, a bol wrócił i skurcze tez....juz nie wiem co to...bo to wyglada tak: zaczynaja mnie bolec lędźwie prawa strona i zaczyna promieniować przez biodro i talie do prawej części brzucha i ja mam wtedy spłycony oddech i kołatanie serca po czym spina sie brzuch, ale tylko wlasnie prawa strona i wychodzi taka gula twarda która boli....
    I ja nie wiem czy to skurcz????
    Z tego co opisujesz ja mam tak parę razy dziennie ale to moja aparatka robi taka gule
    Masz ja pod piersią? Ja.mam pod piersią wtedy ucisk i nie.moge oddychać może to u Ciebie też Michas? ?

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Blondik, zgadzam się z tobą. Ja w ogóle na fb nie jestem i na razie dalej nie wiem przez to jak np poród Fatim wyglądał :(

Nas na SR uczyli, że nie dziecko do piersi a pierś do dziecka, bo wiemy wtedy, że dobrze łapie.

Fatim, dziewczyny dobrze mówią. Waga spada naturalnie i nie ma się czym przejmować :)
    Powodzenia!

Jaroszka, ależ ty masz z tymi skurczami.. współczuję!

Polkosia, trzymam kciuki, żeby ściągnął!

Ja się też od tyg męczę z rwa kulszowa. Ból jest masakryczny jak przychodzi, i czuję, kiedy przyjdzie, bo to zależy od ułożenia dziecka. Kilka-kilkanaście x dziennie mnie łapie :/

A od sob ciągle mnie w krzyżu boli..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2343 2344 2345 2346 2347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ