Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko ciężko dlatego kladlam się chyba koło 2 w nocy jak.juz oczy same mi się kleily. Mnie tylek dokucza, tzn kość na lewym pośladku, no za cholerę nie idzie tego rozmasowac, czy ma tak któraś?

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla ja tak mam , ze boli mnie tylko jedna czesc kosci pod posladkiem tylko po prawej stronie i to promieniuje na noge i mysle , ze to rwa kulszowa . Boli tylko jak siedze i wstaje . Przechodzi jak sie rozchodzi .

Przykro mi dziewczyny , ze musicie cierpiec z powodow boli krekoslupa :( Ja narazie chodze , ale mi dokuca bol podbrzusza i dusznosci . Tej nocy dwie godziny lapalam powietrze jak ryba na ladzie .

Ale jak t lekarz powiedzial - to normalne w ciazy :/

Jaroszka czekamy na wiesci po KTG .
    Asienka Ty tez nas informuj na biezaco .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj,

Fresh gratuluję dzidziolka!!

Ehh Wy bidulki męczycie się z bólami kręgosłupa..współczuć tylko. Niech mężowie masują..
    Zakręcona mnie kość w pośladku bolała ale to w I trymestrze. Samo przeszło choć przy chodzeniu stękałam z bólu.

A Antek wiercipupka się rozpycha z rana po śniadaniu :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka no coś takiego właśnie jak siedzę i wstaje, mam to od dawna ale myślałam że tak ma być jak i kręgosłup. Poza tym wszystko gra, duszności troszkę tez są, ale niewielkie, bo brzuszek nie jest jakiś pokaźny i nie uciska. Czekam na kiełbasę z polski!! Mam nadzieje ze będzie Pojutrze :)

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, od rana mi tyle sluzu leci ze aż nogi mam mokre :/ wiem ze to nie wody ale to dziwne

soraya lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kręgosłup na wielkie szczęście nie boli od tamtego tygodnia i sytuacji co ledwo szlam a z rwa kulszowa zmagam się cala ciaze...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Nie spałam od 5 ale miałam tel rozladowany także nie miałam jak do Was zajrzeć..
    A zgadnijcie kto mnie obudził Lenka :) dalej nie śpi lobuziara mała :)

Jaroszka MMichas juz jest duzym dzieckiem na pewno będzie wszystko w porządku jak teraz urodzisz także kochana my wszystkie trzymamy kciuki i zobaczysz będzie dobrze :*

A u mnie kolejny objaw albo sobie wkręcam mleczny śluz co prawda nie jakoś bardzo dużo ale jest

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    hej dziewczynki, od rana mi tyle sluzu leci ze aż nogi mam mokre :/ wiem ze to nie wody ale to dziwne
    A może kochana wody jednak ??

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, jak tam spotkałaś się z Pauliną? Tzn.Fatim? :D
    Zauważyłam że odkąd Fatim urodziła słownik w komórce nie wyszukuje mi automatycznie Fatum. przypadek?! :D

Nynusia, polkosia, ZakręconaOna, Little Frog, Blondik, aanaa, nick nieaktualny, maluda lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kregosłup nic a nic, jedynie lewe biodro raz na kilka dni pobolewa. Za to spojenie tak mi daje czadu, że ani wstać ani chodzić.

Szpital jest okropny, ale idzie się przyzwyczaić... Lepiej tam i być bezpiecznym niż w domu panikować.

Ja idę na badania, a o 11:20 wizyta. Trzymajcie kciuki, żeby zdjął mi już to ustrojstwo.

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja o dziwo przestałam cierpieć na częste chodzenie do.wc w nocy, śpię jak juz zasne, budzę się tylko raz czy dwa na siku, później dopiero o 6. Kręgosłup boli, ale już nie dużo, z racji małego brzuszka nie jest mi jakoś.ciężko. Infekcji się pozbylam, także oby końcówka juz taka została :)

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A może kochana wody jednak ??

wody mogą być gęste? :P

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona yyy całą ciążę boli Cie ta kość w pośladku? Tzn ta rwa kulszowa? O matko jedyna :/
    Polkosia oczywiście trzymam kciuki za wizytę :)

polkosia lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek tak , od poczatku ciąży tzn mniej więcej tak od 12/13 tyg łapią mnie bóle takie , ze noga dretwieje i stopuje chodzenie , ile razy plakalam bo ruszyć z miejsca się nie mogłam albo nogi się uginaly pode mną ... Ile razy spać ani leżeć nawet nie mogłam nie wspominajac o przekrecaniu się , niesamowity bol . Byłam u lekarza i stwierdzili sami ze to dwa kulszowa jeszcze dziecko naciska na nerw to trzydzieści razy bardziej czuć , powiedział ze przy dobrych wiatrach przejdzie po ciąży .
    Polkosia trzymam kciuki zeby zdjeli :)
    A melena może połączone ze śluzem ??? Haha nie no śmieje sie, nie mam pojęcia: P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 07:59

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po czopku i kojącym głosie położnej przeszło, po czym podłączyli mnie pod ktg i cisza!!!! Plecy nie bolały i tylko dwa skurcze na poziomie 40, 50.... I tylko mnie odpięli, a bol wrócił i skurcze tez....juz nie wiem co to...bo to wyglada tak: zaczynaja mnie bolec lędźwie prawa strona i zaczyna promieniować przez biodro i talie do prawej części brzucha i ja mam wtedy spłycony oddech i kołatanie serca po czym spina sie brzuch, ale tylko wlasnie prawa strona i wychodzi taka gula twarda która boli....
    I ja nie wiem czy to skurcz????

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zabezpieczalyscie materace w lozkach przed ewentualnym zalaniem przez wody? :P
    Bo ja polozylam te podklady chlonne, na to recznik,ale strasznie sie na tym poce :/ i nie wiem, moze macie jakies swoje patenty na zabezpieczenie? ;P

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona juz mam dość tych wątpliwości że się zaczyna, chce juz rodzic :P

jaroszka tez tak miałam i wiem ze to jest wkurzające.

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od kilku nocy napieprza kręgosłup na wysokości żeber. Tak że sie budzę, musze połazić pomachać rękami powyginac się i wtedy przechodzi dopiero. Na szczescie juz nieduzo do godziny zero więc jakos przezyje. ale wspołczuję Wam tych bóli które wy macie, plecy daja w kosć jednak;/

Polskosia kciuki!

Jaroszka, mi sie tez takie gule robia ale w róznych miejscach. może Tobie źle Ktg podłączaja? Słyszałam czasem historie że Ktg źle podłączone i nie łapało skurczy a te sie pojawiały i to silne. Chociaz nie wiem nie znam sie. A bolą Cię te skurcze?

Green my kupilismy prześcieradło ochronne, które kiedyś zakocona polecała i linkowała :) a podkłady mam na sofie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 08:10

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Po czopku i kojącym głosie położnej przeszło, po czym podłączyli mnie pod ktg i cisza!!!! Plecy nie bolały i tylko dwa skurcze na poziomie 40, 50.... I tylko mnie odpięli, a bol wrócił i skurcze tez....juz nie wiem co to...bo to wyglada tak: zaczynaja mnie bolec lędźwie prawa strona i zaczyna promieniować przez biodro i talie do prawej części brzucha i ja mam wtedy spłycony oddech i kołatanie serca po czym spina sie brzuch, ale tylko wlasnie prawa strona i wychodzi taka gula twarda która boli....
    I ja nie wiem czy to skurcz????
    Z tego co opisujesz ja mam tak parę razy dziennie ale to moja aparatka robi taka gule
    Masz ja pod piersią? Ja.mam pod piersią wtedy ucisk i nie.moge oddychać może to u Ciebie też Michas? ?

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Blondik, zgadzam się z tobą. Ja w ogóle na fb nie jestem i na razie dalej nie wiem przez to jak np poród Fatim wyglądał :(

Nas na SR uczyli, że nie dziecko do piersi a pierś do dziecka, bo wiemy wtedy, że dobrze łapie.

Fatim, dziewczyny dobrze mówią. Waga spada naturalnie i nie ma się czym przejmować :)
    Powodzenia!

Jaroszka, ależ ty masz z tymi skurczami.. współczuję!

Polkosia, trzymam kciuki, żeby ściągnął!

Ja się też od tyg męczę z rwa kulszowa. Ból jest masakryczny jak przychodzi, i czuję, kiedy przyjdzie, bo to zależy od ułożenia dziecka. Kilka-kilkanaście x dziennie mnie łapie :/

A od sob ciągle mnie w krzyżu boli..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2343 2344 2345 2346 2347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ