X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba biegunka wraca ;(
    Obudzily mnie skurcze i polecialam na dwojke od razu ;( i znow bedzie noc nieprzespana :(

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green chyba faktycznie jakiś wirus panuje, tyle tu tych problemów żołądkowych ... Chyba ze to objaw ciazpwy i po prostu każda musi go przejść, mam nadzieje ze uda Ci się jakoś zasnąć !

Dobranoc laski :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam Was nadrabiać, ale miałam takie zaległości, ze nie dam rady odpisać na wszystko.
    Zapamiętałam, ze Polkosia miała kiepski dzien, medicover i dywan no lipa....
    ja jeszcze na medicoverze sie nie przejechałam aż tak....ja mam wszystkie badania dostępne w szczegółach wizyty w zakładce odbyte wizyty.
    Było tez o pasach i bezpieczeństwie, ja razem z Magnosiom sie zgadzam - tez jestem bezpieczna swiruska :)
    Melana wyszła ze szpitala, Aśka nadal siedzi...ehhhh trzymam za obie kciuki!
    Było tez trochę wizyt, wszystkie udane- cieszę sie:)
    Kilka szczęściar nawet zaliczyło orgazmy!!! Jejku zazdroszczę !!!!

No i co tam dalej ... wiedźma biedna bez chłopa! Bedzie dobrze pierwszę dwa dni sa najgorsze, a potem zobaczysz :D

Dobra to moze teraz o mnie....zasypiałam w zajebistym humorze.....niestety obudził mnie bol kręgosłupa w odcinku lędźwiowym z boku biodro....no i trzeba było usiąść trochę przeszło, ale doszły skurcze....no niestety mam co mniej wiecej co 10 minut, ale jak usiadłam jakoś rzadziej, nie wiem jakie te skurcze, bo KTG dopiero o 5 rano, ale chyba mnie juz nie wypuszcza ....
    Oj dziewynki bedzie ńiedlugo kolejny chłopak mowię Wam.....nie wytrzymam 2 tygodni....pewnie nawet tygodnia nie wytrzymam....dzisiaj rano na obchodzie mówili, ze jak skurcze wrócą to juz nie bedą ich hamować, ze moge rodzic, bo jestem w bezpiecznym tygodniu. Od 34 do 37 tygodnia to nie sa juz wcześniaki tylko dzieci urodzone przedwcześnie i 99% funkcjonuje tak samo jak te urodzone w terminie. No a ja jutro zaczynam przeciez 36 tydzień...no i przynajmniej nie bede rodzic dużego dziecka, bo on kurczę klocuszek jest 34+6 i juz 2550 gram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 04:05

polkosia, IviQ, Blondik, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam narazie czopek rozkurczowy na bóle....za chwile ktg...ale z emocji sie popłakałam....nie z bólu...prędzej ze strachu....potwornie sie boje

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy kolejna noc śpicie jak susły, chyba te najbardziej aktywne w nocy juz urodziły poprostu....człowiek potrzebuje wsparcia,ma tu nikogo nie ma noooo

relgh371crdcdbv2.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie sie obudziłam bo mężuś do pracy wstawał,więc jestem Jaroszka do usług,póki mnie nie zmuli.. ;-)
    Kochana wiem,ze się boisz.. Powiem Ci,ze ja tez jestem przerazona chociaz narazie u mnie sie nic nie dzieje..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka podzielam Twoj bol, nie spie ladnych kilka godzin. Ach te szpitale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 05:37

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dostałam narazie czopek rozkurczowy na bóle....za chwile ktg...ale z emocji sie popłakałam....nie z bólu...prędzej ze strachu....potwornie sie boje
    A mocne masz te skurcze? Mi na ktg czasem wychodza ponad 100 a w srodku nic sie nie dzieje...

• Lexie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj to mojemu po seksie ryczałam..ze stresu ani przyjemnosci z tego nie mialam.. Mam dziecko donoszone a i tak sie bojw ze cos nie tak bedzie.. Ehhh.. głupia.. Tak nakręcam sobie niepotrzebnie..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Asieńka,też jeszcze się męczysz biedna.. Uparty Twój maluszek..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Ooo Asieńka,też jeszcze się męczysz biedna.. Uparty Twój maluszek..
    No uparty jak cholera. Wczoraj lekarz sie smial ze mi to chyba tylko granat pomoze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspolczuje Wam lezenia w tych szpitalach :/
    Jaroszka mam nadzieje, ze jednak Twoje malenstwo pomieszka jeszcze w brzuszku, no i ze sie te skurcze wycisza. Trzymam mocno kciuki.
    Asienka z kolei u Ciebie mam nadzieje, ze cos sie ruszy... oby.
    Lexie w sumie Twoje dziecie tez sie nie spieszy. Nie boj sie. Dzidzia donoszona, robi mase teraz ;)

A mnie boli krzyz tak, ze zaraz oszaleje!!

Lexie lubi tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green wspolczuje bolu krzyza, moze masz kogos kto ci to rozmasuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie meza obudzilam i biedak sie produkuje, a ja stekam z bolu :/

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki masaz to zbawienie, pamietam jak przy drugim porodzie mialam bole z krzyza to maz caly czas masowal i bylo duzo lzej.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Jaroszka kochanie Ja wczoraj czytalam na takim ala lekarskim forum ... Pisał lekarz , ze kobieta jak jest w ciąży i dostaje sterydy na płucka dla dziecka to dzieciątko jakby o 2 tyg do przodu wskakuje w ich liczeniu do donoszenia ciąży , ze tak powiem . Także myślę , ze gdyby Michaś się urodził na dniach to wszystko było by w jak najlepszym porządku:) ale wiadomo , lepiej niech siedzi ze dwa tygodnie jeszcze .
    Jakie masz te skurcze ?? I co lekarze dalej mówią ?
    Green i Ty biedulko meczysz się z krzyżem ?! :( rany , wiem co to za bol , dobrze ze maz Cie masuje chociaż
    Boże mnie tak od rana znów do WC pociągnęło , mega mdłości złapały . Dodatkowo noc beznadziejna ciągle jakieś bóle lekkie mnie budziły , wstalam o 5:55 i w ciągu pol h miałam dwa mocne bóle ... Wzielam poranna dawkę luteiny , muszę zjeść śniadanie i lyknac leki plus magnez i nospe ale po śniadaniu bo rzygne :-//
    Nie , powiem Wam , ze Ja czuje w kościach , ze moje dziecko na w dupie siedzenie ze mną w dwupaku , woli juz być ze mną na świecie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 06:25

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona, boli mnie od lezenia juz chyba :/ nie wiem :/ pociesza mnie jedynie fakt, ze dzis ostatni dzien z lekami, z lezeniem, z luteina...

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Jaroszka trzymaj się dzielnie Michas juz spory :)
    Dziewczęta mnie kręgosłup boli mniej odkąd Przespalam dwie noce na podłodze, ciężko było zasnąć ale położyłam się padnięta i naprawdę podzialalo spróbujcie może.
    Szczęśliwa pytałam o to co i czy podpisywalas jakieś rzeczy w szpitalu w de jak byłaś jak możesz to odpowiedz :)
    Idę spać dalej, będę nadrabiać później :)

Aaa wiem co chciałam!!! Kończymy 35 i zaczynamy 36 tydzień!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 07:05

Little Frog, green, Bąbelek, Lexie, agaton, IviQ, estrella lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mika wejścia w 36 tydzień.
    Ja nie poloze się na ziemi bo jest coraz zimniej a u mnie jeszcze nie puścili w bloku kaloryferow ... Mnie jajnik od wczoraj naparza tak ze posrac się idzie nie ładnie mówiąc , Ja za sekundę bym mogła do szpitala jechać z zapaleniem jajników . Znam swój organizm: ( ale wiem , ze Mika chciała dobrze i może innym pomoze

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wiem, ze spanie na podlodze pomaga, ale wtedy umre z bolu bioder :P mnie najgorzej boli przy skurczach. Jak rozchodze, pokrece sie na pilce to jest lepiej. No najgorzej po calej nocy lezenia w jednej pozycji.
    Ale juz mi lepiej-maz wymasowal :)

Mika gratki 36 tc to juz juz juz prawie :) :)

‹‹ 2342 2343 2344 2345 2346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ