X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam tych wizyt u lekarzy, ja nic nie wiem co sie u mnie dzieje, bo mije kontrole polegaja na sprawdzeniu tetna malego, rozmiaru macicy, , mocz, krew i moje cisnienie. A co tam sie dzieje to nie wazne :/ ehhh nawet kasy nie mam aby prywatnie pojsc bo moje oszczednosci wydalam na zycie :( bo mezulek kase roztrwonil ... :(

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Ja zjadłam to trochę sie poruszał, niestety siła nie taka jak wcześniej ale póki co nie panikuje :) ktoś wie czy te. 10 ruchów w ciągów godziny to norma czy moze jakoś inaczej sie liczy? No i Wy tez macie taki cellulit? Bo mi w ciazy to sie kratery porobiły :D

Moja była wczoraj taka mało aktywna za to wieczorem w nocy i dziś nadrabia. Zauważyłam ze przez pare dni śmiga jak szalona a potem ma jeden taki leniwy dzień

maluda lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny wyszłam wlasnie z ktg, mam powtórzyć po 14ej, bo dziecko miało wysokie tętno i bardzo się ruszalo, miala któraś z Was tak?

Na ostatnim KTG miała ponad 156 dwa razy ale to w momencie gdy sie mocno ruszyła a potem sie stabilizowało

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Zazdroszcze wam tych wizyt u lekarzy, ja nic nie wiem co sie u mnie dzieje, bo mije kontrole polegaja na sprawdzeniu tetna malego, rozmiaru macicy, , mocz, krew i moje cisnienie. A co tam sie dzieje to nie wazne :/ ehhh nawet kasy nie mam aby prywatnie pojsc bo moje oszczednosci wydalam na zycie :( bo mezulek kase roztrwonil ... :(

Anggela ja postanowiłam po prostu - zapieprzyć mu przy następnym dopływie gotówki jakąś kwotę - niewielką na czarną godzine! Niech on się martwi i pożycza później od siostry lub kogoś innego. 100 przy dupie chociażby muszę mieć, skoro nie ma innego wyjścia muszę to rozegrać w ten sposób

EwelKa wielka, dodinka, Little Frog lubią tę wiadomość

• EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Łącze sie w bólu jeśli chodzi o brak kasy i roztrwaniane przez męża.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapowiedziałam ze musi mi kartę oddać i będę mu wydzielać. Skończyło sie babce sranie jak on to mówi :)

Lexie, soraya, IviQ, Zelma lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Anggela ja postanowiłam po prostu - zapieprzyć mu przy następnym dopływie gotówki jakąś kwotę - niewielką na czarną godzine! Niech on się martwi i pożycza później od siostry lub kogoś innego. 100 przy dupie chociażby muszę mieć, skoro nie ma innego wyjścia muszę to rozegrać w ten sposób

Mój mąż jest super po wypłacie mówi abym przelała kasę z jego konta na swoje :) bo on nie potrzebuje pieniążków chce tylko na autobus :)

Mikejla, polkosia, Nynusia, agaton, agania, soraya, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika i dobrze !
    Nynusia mój trzeci dzień jest jakiś spokojny aż za bardzo .
    Polata w brzuchu , powyciąga się itp i potem pol dnia nic potem znów troszkę i znów nic i o . Po każdym jedzeniu licze czy jest 10 ruchów , zawsze jest wiec spokojna jestem jako tako .

Wgle dziś dzwoniła do mnie położna i umowilam się z nią w sprawie porodu , planu porodu itp na czwartek o 13 :) mamy słuchać serduksza sobie:) a w piątek jade na ktg w południe

maluda, Nynusia, agaton lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Ja zapowiedziałam ze musi mi kartę oddać i będę mu wydzielać. Skończyło sie babce sranie jak on to mówi :)

Mój nie roztrwania, tylko nie walczy o swoje. Zrezygnował z jednej pracy, bo wypłacali mu niekompletną pensję - tak czekam aż oddadzą należną kasę - mówię weź wolny jeden dzień i załatw to, bo poród tuż tuż, a my jeszcze dużo rzeczy nie mamy (podstawowych). I tak klepiemy biede od kilku miesiecy przez jego cudowną firmę

Ja jestem taka - wierzę w coś co jest faktem - jest kasa w łapie, można planować. Póki jej nie mam, tylko gadanie typu: niedługo przyjdzie zwrot podatku, bo po ślubie grupa się zmieniła, niedługo na pewno oddadzą pieniądze - to do mnie nie przemawia. Taka głupia realistka. A on ptak latający w obłokach i szuka tapet żeby pokoik zrobić, po co? Trzeba ustalić priorytety i to chcę mu wpoić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 12:04

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka mój mąż nie mówi żebym przelała sobie kasę ja sama to robie.
    Ja trzymam całą kasę on mówi ze jak ma żarcie i paliwo to jest gitara. A jak ma jakąś zzachcianke najpierw parę dni się przymila do mnie hah

Zak to może u Ciebie się coś rusza już ? Tu śluz tu mała aktywność w sumie u Ciebie 36tc juz to 2 tyg i możesz rodzic :)

Moja tak szalała tak szalała ze znów ma czkawke hah

Mąż przywiózł borówki i taki mam plan ze zrobię jutro pierogi z borowkami a na to śmietanka przysmazona z cukrem mniammm juz się nie mogę doczekać

dodinka, soraya lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie roztwania, pilnuje jego konta ale trzeba bylo jeszcze oplacic extra rachunki, nikt mi nie odda pieniazkow ktore mialam odlozone a do tego dobija mnie ten macierzynski. Co jak co ale macierzynskie powinni szybko kobiety dostawac i decyzje, ogolnie pieniadze na dzieci. A w tych urzedach robia co chca, czy to Polska czy Norwegia :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja wczoraj byłam na ktg i moja mala tez miała czasem tętno 160 170 ale jak się ruszała a ruszała sie często. Położna powiedziała ze wiercioch z nie straszny. Czasami tętno bylo 90-100.
    Ale ogólnie powiedziała ze jest ok i na poród sie nie zanosi bo skurczy brak:((

Szyjka mnie kłuje to powiedziała ze macica sie obkurcza powoli. .czyli coś tam się dzieje.

Zakręcona kochana ja taki śluz mam b.często (kurze białko) juz się przyzwyczaiłam w sumie i nie zwracam uwagi skoro dr mówi ze jest ok to jest ok.

Green ja kupiłam sobie takie jednorazowe podkłady i dwa włożyłam pod prześcieradło i tak sobie śpię:)
    Musze jeszcze do auta jeden zaścielić i na to ręcznik...czytałam wczoraj ze to jak wyschnie to śmierdzi Rybą...fuj piscesy mi nie trzeba :/

Polkosia może to i dobrze ze dr zdecydował tak a nie inaczej. Niech Klementysia siedzi i rośnie:)

Aaa ja dzis robię ruskie pierogi,tak mi szczęśliwa ostatnio ochoty narobiła:) a na podwieczorek z Młodą będę robić babeczki :)

Mikejla, green, maluda, soraya lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Teraz nie roztwania, pilnuje jego konta ale trzeba bylo jeszcze oplacic extra rachunki, nikt mi nie odda pieniazkow ktore mialam odlozone a do tego dobija mnie ten macierzynski. Co jak co ale macierzynskie powinni szybko kobiety dostawac i decyzje, ogolnie pieniadze na dzieci. A w tych urzedach robia co chca, czy to Polska czy Norwegia :/

Tu też od szwagierki wiem, że do 4 miesięcy się czeka - ona czekała właśnie tyle. I co z tego, że zwrot dostaniesz, jak te 4 miesiące to można się załamać. Anggela damy radę, ja nigdy nie myślałam, że będę musiała tu pomocy szukać w urzędach, ale skoro trzeba to trzeba. Mam tylko nadzieję, że sie uda :)

annggela lubi tę wiadomość

• dodinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Dodinka mój mąż nie mówi żebym przelała sobie kasę ja sama to robie.
    Ja trzymam całą kasę on mówi ze jak ma żarcie i paliwo to jest gitara. A jak ma jakąś zzachcianke najpierw parę dni się przymila do mnie hah

Zak to może u Ciebie się coś rusza już ? Tu śluz tu mała aktywność w sumie u Ciebie 36tc juz to 2 tyg i możesz rodzic :)

Moja tak szalała tak szalała ze znów ma czkawke hah

Mąż przywiózł borówki i taki mam plan ze zrobię jutro pierogi z borowkami a na to śmietanka przysmazona z cukrem mniammm juz się nie mogę doczekać

Mój nawet piwa nie pije, nie ma dużych wymagań co do jedzenia, co zrobię to je bez problemu a jak pytam co chce żebym kupiła to mówi że nic nie chce :)

Mikejla, ZakręconaOna, Nynusia, maluda lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka robicie mi ochotę na pierogi! Taką mam chcicę, że ojej... nie zrobię ich jednak, bo kiedyś próbowałam z tych ziemniaków i wyszła taka paciaja, że nie szło ich skleić :) jak znajdę tu bryndzę to zrobię z kaszą gryczaną :)

Nynusia lubi tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego balonika saczy sie krew, ale to ponoc normalne. Choc nie powiem ze sie przestraszylam. Poki co pojawia sie dyskomfort.

soraya lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Tu też od szwagierki wiem, że do 4 miesięcy się czeka - ona czekała właśnie tyle. I co z tego, że zwrot dostaniesz, jak te 4 miesiące to można się załamać. Anggela damy radę, ja nigdy nie myślałam, że będę musiała tu pomocy szukać w urzędach, ale skoro trzeba to trzeba. Mam tylko nadzieję, że sie uda :)
    Kochana oczywiscie ze damy rade, jakos to wyjdzie ale przez ciaze jestem bardziej nerwowa, ani nie zapale z nerwow ani nic :/ bynajmniej wiem ze po macierzynskim ide od razu do pracy, nie bede czekac na ich pieprzone pieniadze z łaska !

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziecko masz z kim zostawić?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nie ma co się dziwić ale jak to normalne to normalne , spokojnie czekaj a my z Toba kochana. ! : D
    Battinka no dlatego bez stresu czekam na wizytę za nie cały tydzień i tyle:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skurcze 3 co 15 min hehe

dodinka, Lexie, Katarzyna87, nat_alia, soraya, Bąbelek, lojkalojka lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
‹‹ 2348 2349 2350 2351 2352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ