X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    I mi dziś lekarz to samo powiedział, dlatego nie chciał zdjąć pessara.

No mówiłam ;) wiec naprawde nie ma co sie tak spieszyć. Co do tego tętna mojego dzidizola, to raczej bylo ono przez dlzszy czas na granicy 180, bo mi lekarz pokazywał, ze powinno być tu, a caly czas bylo znacznie powzej.
    Dla jestem na siebie, bo to pewnie ze stresu i jeszcze mnie Glowa dzisiaj w nocy bolala. Ale jak się tu nie martwic, jak starsza chora, niknie w oczach i nikt nie wie co jej jest. Musze troche wyluzować

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    anngela - tak mam dwie różne, od 2 dni też więcej piję, bo w szpitalu mało jadłam i piłam bo nie miałam do tego głowy a to był błąd :/.

Moja położna środowiskowa która była wczoraj powiedziała że mogę też pić piwo karmi zaraz po odciągnięciu bo po 2h go nie będzie w organizmie bo przecież tam alkoholu prawie nie ma, a słód jęczmienny dobrze działa. Ona jest też doradcą laktacyjnym i w piątek jak będzie będziemy dostawiać się do piersi. Sama mówiła że pokarm może pojawić się dużo później a nie koniecznie w 3 dobie jak wszędzie się słyszy.

W szpitalu 3x dziennie przychodziła do mnie doradca bo wiedziała że mam problem, mały ssał czasem po 5 min, może 3 razy dłużej mi się go udało dostawić na więcej niż 15 ale denerwował się bo nic nie leciało :/.

Teraz jest lepiej tylko muszę się relaksować ;),

To będzie lepsze od tego karmi
    http://www.aptekagemini.pl/femaltiker-x-12-sasz.html

ola.321 lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz Was nadrobie ale muszę się wyżalić

nie zatrzymali mnie w szpitalu a dlaczego?? lekarka była dziwna:/ od wejścia miala minę jakby pracowała za karę. Jak zobaczyłam jak wklepuje dane do komputera to juz jej chciałam okulary pożyczyć by nie przykleiła nosa do monitora. a jak tylko zaczęła badanie to puściła tekst : ja Pani nie znam nie będę się wgłębiać w problem. Not o jej mówię ze dzidzia za mało rośnie( ma to kurna na wypisie ze szpitala napisane przecież, a nawet nie otworzyła..) pomierzyła i mówi że młody wazy 2550 no to ja mówie czy to mozliwe żeby 0,5 kg przybrał w tydzień przy hipotrofii??? a ona że dzieci rosna swoim temem, ale jak patrzyłam jak robi pomiary........ to strach pomyslec ile wazy naprawde. jak mierzyla kosc udowa to ewidentnie wyjechala poza kosc wiec te 2450 sa przekłamne. No ale przepływy wyszły ok węc się nie zesteresowałam i jutro mam wizyte w przychodni to zobaczymy bo kurcze jakoś zaufania do tej nie mam. Jeszcze mi marudzi ze nie wie czy moze cokolwiek wypisywac i podpisywac bo ona nie jest tu zatrudniona itd otd.(a co to mnie obchodzi?????? przychodze do szpitala to malo mnie interesuje kto jak tam pracuje ale skoro mnie bada to chyba ktos jej kazał i się zgodziła prawda?) Jednym słowem masakra, a badania nie uznaję za prawidłowe i zobacze jutro w przychodni. Jak jutro wyjdzie ok to super a jak nie to wracam do szpitala i prosze o innego lekarza

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lviQ, masakra :| Babka to chyba kompletnie wypalona zawodowo. No zero jakiejkolwiek empatii i jeszcze takie teksty :/

Angela, Mikejla Twarde z Was babki :) Podziwiam :) I kibicuję, żeby ułożyło się po Waszej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 13:31

Mikejla, annggela lubią tę wiadomość

• annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq biedulko, mam nadzieje ze jej pomiary byly dobre i mlody wazy juz te 2,5 kg, trzymam kciuki !!

IviQ lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Asienka, ale jutro już będzie Twoje maleństwo na świecie?
    No mam taka nadzieje. Jak balonik poskutkuje to jutro oxy, tylko musi sie szyjka skrocic i rozwarcie zrobic. Moze i bez oxy sie obejdzie jak sama skurczy dostane.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ,nie dziwie sie,ze się wkurzyłaś... Masakra to babsko.
    Dobrze,ze masz jutro ta wizytę w przychodni!

Agatka,a z Twoja córa dalej nie wiadomo co... Nie dziwie sie,ze się stresujesz,sama bym się bala bardzo. Gdyby tylko człowiek sam mogl cos zrobić,a tu trzeba polegac na lekarzach,niektóry strach nawet cos zaproponować,podsunąć trop,bo się wkurzają...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, ja się jedynie boję, że finalnie przenoszę i poród będzie ciężki. Czasem po pessarze tak bywa... Albo będą wywoływać. No, ale może nie będzie tak źle :) Jutro mam iść jeszcze na USG, sprawdzić ilość wód przez te moje dziwne wycieki.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    No mam taka nadzieje. Jak balonik poskutkuje to jutro oxy, tylko musi sie szyjka skrocic i rozwarcie zrobic. Moze i bez oxy sie obejdzie jak sama skurczy dostane.
    Trzymam mocno kciuki, żeby to były już tylko godziny do pierwszego Twojego spotkania z synkiem :) Biedna się już wymęczyłaś i naczekałaś w niepewności.

• agaton Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka,trzymamy kciuki,żeby te zabiegi poskutkowaly:)
    Polkosia,nie ma się co martwic na zapas,ja mysle,ze porod nie będzie taki zly,bardziej boje się połogu..

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka dobry znak szyjka krwawi bo się rozwiera od balonika, jeszcze dziś może go zgubisz :)
    A ból pewnie stały odczuwasz ze względu na rozpieranie tego bąbelka od balonika.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ a babsztyl rzeczywiście koszmarny nie cierpię takich. Człowiek nie chce w takiej sytuacji pyskować żeby nie pogorszyć sytuacji, ale normalnie przekleństwa same się na usta cisną.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika,cieszę się,ze wstapily w Ciebie nowe sily:) musi sie udać,wszystkie tu Ci kibicujemy!
    Green,ja mam podkład zwykly Seni,nie pocę sie jakos specjalnie,jest pod przescieradlem. Ale mam tez taki ochraniacz na materac,ale nie taki jak Zakocona,tylko inny,raczej mniej bezpieczny,nie ufam mu do koca,wiec podlozylam jeszcze podkład.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas na szkole rodzenia mówili żeby nie wierzyć w takie głupoty że karmi pomaga na laktacje....każdy co innego mówi i komu wierzyć?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym donoszeniem co lekarz to opinia..... ja uznaje że po skonczonym 37 tyg czyli do nd u mnie:))

polkosia a dlaczego nie zdjął pessara?

miklejka dobry pomysl z ta kasa. Skoro nie potrafi jej zagospodarować to Ty musisz przejąć trochę kasy bo na niego nie masz co liczyc

asienka ojoj współczuję bólu:(((

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia faktycznie dlugo chce Ci trzymac ten pessar. Ja bede miala sciagany w 37+3 tyg. Ale mowiłaś,ze w sumie chcialas zeby Mała posiedziala jeszcze w brzuszku :)
    Ja tam sie ciesze,ze mi chce zdjac tak szybko, synus mial tydzien temu 2,5 kg to za 2 tyg. spokojnie 3 przekroczy mysle:)

IviQ ale przeginka...:( jutro na spokojnie sie dowiesz wszystkiego.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiem Wam zę mialam ochotę wyjść i pójść do ordynatora i poprosić o jakiegoś lekarza co nie jest tu za karę..... ale ze ja za uległa jestem to machnęłam ręką zwłaszcza że mam ta wizytę jutro. Dobrze ze jej nie zdążyłam odwołać ufff także dam znać jak to jutro wyszło w przychodni z ta waga choć bardzo bym chciała by dzidzius ważył chociaż 2400.. ale jak widziałam jak mierzy ta kość udową...to mam wątpliwości... NIe życzę nikomu takich lekarzy zwłaszcza w szpitalu na odddziale patologi gdzie pacjentki nie przychodza bo chcą zerknąć co i jak tylko mają zdiadnozowany problem!!!

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ to jest tragedia tacy lekarze. Najlepsze cholera jasna jest to, idąc prywatnie no uśmiech od ucha do ucha, pójdziesz do tej samej nfz - przegada całą wizytę z koleżanką przez telefon, wypełni Ci papiery i wyśle w PiSdu. Ja tak miałam. I nie dziwię Ci się wcale, ja to mam taki charakter, jeszcze teraz w ciaży, że cholera wie czy bym obory nie narobiła. Tutaj mnie zawsze z uśmiechem przyjmują.

Btw dziękuje za kciukasy i miłe słowa :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedział, że będzie spokojniejszy, jak mała posiedzi jeszcze te kilka dni w brzuchu. Tydzień temu na USG ważyła 2900 niby, ale że jutro mam kolejne, to zobaczymy jak to realnie wygląda ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy.

Podły nastrój...wstaliśmy z R o 11...ahhh jak miło...ale musiał iść rure od wody skręcić. Niestety cały czas na złączce ciekło. Na szybko robiłam obiad i kanapki do pracy i do niego latałam,bo to u wuja za płotem w piwnicy te rury. Dwie godziny męczył się a i tak dupa. I zły bo zostałam bez wody. Zadzwoniłam po tate bo hydraulik,mimo że napięty grafik to wieczorem postara się przyjechać. Mam nerwy straszne,niedobrze mi...jeszcze jutro wizyta i wgl mdli jak nie wiem co :(

Angela,Mika u nas przez zakup auta taka lipa z kasą...gdybyśmy wiedzieli to nigdy nie kupowali byśmy go. Oc żeby zapłacić R musiał pożyczyć kasę od szwagra. Moja następna wypłata idzie na wózek. A tu centralne robić trzeba. Jak sie wali to wszystko....

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
‹‹ 2350 2351 2352 2353 2354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ