Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje zakretka
PauLLa oj tak ... ja od zawsze mam z tymi zebami ... masakra ;/ no ale coz trzeba " zacisnac zeby" i jakos wytrzymac !
O tak zgadzam sie z babelkiem , Arturek jest cudny, sliczny maluszek i te stópkijak na niego patrze to chce juz tulic mojego synka !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 15:33
Bąbelek lubi tę wiadomość
-
Jak czytam co Wy przechodzicie na IP to aż nie mogę uwierzyć. Szok i niedowierzanie ;/ Ja byłam co prawda ponad dwa tygodnie temu, ale moje wspomnienia są skrajnie inne.
Wstępnie chcieliśmy jechać do Siemianowic bo bliżej (3km), ale jak już zdecydowaliśmy się rodzić w Chorzowie to uznaliśmy że sprawdzimy jak tam to wygląda (7km).
Po przyjeździe na miejsce od razu, bez gadania, komentowania pielęgniarka wzięła mnie do tzw pokoju przygotowawczego o podpiela ktg. Wstępnie miało być na 15 min, ale przyszła i powiedziała ze nie ma ruchu na porodówce, więc może lepiej jak jeszcze poleżę. W efekcie po 30 min przyszła położna. Sprawdziła ktg, potwierdziła ze jest ok i przy okazji uznała ze sprawdzi mi szyjkę i czy nie wypływają wody. Wszystko cacy. W drzwiach już czekala lekarka, która najpierw zbadala brzuch, miękkość macicy, a potem z 15 min robiła USG, sprawdzała czy wymiary się zgadzają z tygodniem ciąży, jak mała leży, robiła dokładny wywiad.
Poczułam się jakby mnie tam serio chcieli. Bałam się, że stwierdzą, że wariatka wpadła, że coś wymyślam, a same widzicie jak było.soraya, EwelKa wielka, Little Frog, Bąbelek, Nynusia, estrella lubią tę wiadomość
-
Mi dwa razy w ciąży ścianka w zębach pękła, jakoś na początku ciązy w piątce a po połowie w szóstce. Musiałam robić rekonstrukcje, poza tym wyleczyłam ze 4 zęby i powymieniałam plomby na nfz. Tylko rekonstrukcje płaciłam.
Mam jeszcze jedną wizytę u dentysty w ciąży zaplanowaną za tydzień na wymianę takiej plomby który z ściemniała, ale nic tam się nie dzieje. Po ciązy za każdego zęba min. 100 zł a teraz za free. A i jeszcze kamień ściągałam. W ciąży chyba 2 razy przysługuje. -
Szczęśliwa, narzekaj sobie ile chcesz, może Ci to ulży w bólu. Ja Ci strasznie współczuje, bo rozumiem Cię. Moje zęby to tragedia, co wylecze jeden, to trzy do leczenia, boję się bardzo, że zostane niedługo bez zębów. O dziwo jeszcze mam wszystkie oprócz dwóch ósemek, ale to kwestia czasu...
Ściskam Cię mocno:*
Zakręcona, a Ty tez bidula, jak nie zaparcie, to sraczka, choć z dwojga złego wole sraczkęAle nie kilkudniową. Ty to mam wrażenie od kilku dziewczyn przejęłas dolegliwości, ode mnie na pewno;)
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:To będzie lepsze od tego karmi
http://www.aptekagemini.pl/femaltiker-x-12-sasz.html
Tak w szpitalu piłam, a teraz wysłałam M żeby kupił, bo nie było ostatnio. Położna mi bardzo chwaliła i o tym kwasie chlebowym tez mówiła.
Właśnie odciągam i mam wrażenie że pół dnia na to poświęcammasakra.
-
Wiecie co, co placówka to opinia. Ja pracuję w prywatnej służbie zdrowia i standard obsługi jest z góry ustalony i wygląda to naprawdę dobrze. Kiedyś pracowałam w publicznej służbie zdrowia i tam też było ok ale to zależy od ludzi, wszędzie trafi się jakaś "krowa".
WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
-
soraya wrote:Wiecie co, co placówka to opinia. Ja pracuję w prywatnej służbie zdrowia i standard obsługi jest z góry ustalony i wygląda to naprawdę dobrze. Kiedyś pracowałam w publicznej służbie zdrowia i tam też było ok ale to zależy od ludzi, wszędzie trafi się jakaś "krowa".
hahahaha i myślę sobie "co ona pitoli"
Ale masz rację wszędzie się jakaś pipa trafi.szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, ZakręconaOna, Blondik, stokrotka25, Nynusia, Lexie, soraya lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Dziekuje Agaton
najgorsze jak bol zlapie w nocy , spac sie chce ale nie mozesz ...
Dzis mam jeszcze dola , snilo mi sie ze moj D mnie zostawil dla innej , niby pozniej wrocil ale tylko dla dziecka nie dla mnie , tak mi bylo przykrowiem wiem to tylko sen ale od dwoch dni wygladam jak upior , wczoraj glowa bolala zab nic nie mialam sily ze soba zrobic dzis to samo , bez makijazu wlosy kazdy w inna strona sweter za duzy cieple skarpety i leze pod kocem , czuje sie jak jakas babusia 50 letnia... i w dodatku ten sen ... a jak sie D tak na mnie napatrzy ... mialam dzis robic henne , wlosy i tyle z tego ... no dobra to sie wyzalilam i koniec !
Teraz czekam na same dobre wiesci z wizyt i za rozwoj akcji rodzacych
Wybaczcie smecenie :* -
Katarzynka czy tobie ta obsługa i IP sie czasem nie przyśniła?
Cholercia pytam bo normalnie takie rzeczy to tylko we śnie:(
Niestety....ale fajnie ze są jeszcze takie miejsca na tym ziemskim padoleEwelKa wielka, Katarzyna87, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa, ja to bym mężowi jeszcze awanturę zrobiła za takie sny
I to jeszcze w moich snach takie rzeczy wyprawiać
A tak serio, to chyba Ci nie grozi rozstanie z powodu naciągniętego swetra i braku makijażu. Z tego co pisałaś, to chyba mogę wywnioskować, że się kochacie i jesteście dla siebie dużym wsparciem
Co do zęba, to na serio współczuję. Ahhh....widzisz - omijają Cię te ciążowe dolegliwości, ale ten nieszczęsny ból zęba ciągle powraca
Ja zazwyczaj w domu wyglądam jak bezdomnaWszystko wynaciągane
O makijażu nie ma mowy, a włosy....hmmm...spinam, żeby mi nie przeszkadzały
Za to mąż zaraz zauważa i prawi komplementy jak gdzieś wychodzimy
hehehe, są jakieś pozytywne strony
Dziś mi babcia na skype napisała wiadomość, że nie znam dnia ani godzinyTa to mi potrafi poprawić humor
Tak to jest jak się babcie uczą internety obsługiwać
Moja dostała telefon komórkowy jakoś w zeszłym roku i to smartfona i ogarnia
W życiu bym nie powiedziała, ale podoba się jej, bo wszystko wie. Kiedy chce sprawdza wiadomości, ogląda sobie jakieś obrazki, zdjęcia itp. Dobrze, że jej brat fejsa nie założył
Dodam jeszcze tylko, że sama się dziś obudziłam i tak sobie myślę, że to już tak blisko i że może w każdej chwili...no i że nie ma odwrotuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:36
Blondik, szczesliwa_mamusia21, stokrotka25, maluda, agaton, agaton, Lexie, soraya, estrella lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
melduję się ze szpitala. Skierowanie dostałam, bo mój synek za mało przyrasta na wadze i trzeba nas obserwować. Dziś już pewnie żadnego badania mieć nie będę. Jutro może się coś więcej dowiem. Spłakałam się dziś okropnie. Na poprzednim usg (tydzień temu) wyszło 2700 prawie, ale ono było chyba niedokładne. Dziś wyszło tak samo jak dwa tygodnie temu 2300... Synek jest więc o 2 tygodnie za mały. Tak bym chciała, by usg się myliło na naszą korzyść. Na razie pozostaje mi leżeć i słuchać lekarzy.
Zaraz Was nadrobię, bo nie wiem co się wydarzyło. BuziakiSzymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.