X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla to musiałas się ruszyć, żeby ją włączyć ;p Ja wczoraj zamarynowałam mięcho i dzisiaj tylko wrzucam do piekarnika i niech się dzieje co chce.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam naleśniki z jabłkami!Mniammmmm...

Mikejla ja zawsze mam problem co kupić dzieciakom na prezent.. Dla tego rocznego to może album do zdjęć,fajne są teraz a tego nigdy za wiele,dzieciaki mają teraz robione full zdjęc,bynajmniej ja zamierzam naszemu robić ile się da :) :)
    A dla tego drugiego.. nie mam pojęcia...

Mikejla lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to już nie wiem co.mialam napisać.

Wsunelam 20 pierogów na jedno.posiedzenie tak mi się ich chciało a teraz trzeba by się kimnac po nieprzespanej nocy.

Ja tez bym chętnie seksiku zaliczyla ale mąż nie chce i za cholerę nie chce się przekonać. ...

Przyszło zamówienie z Gemini i mój żel polozniczy teraz mogę rodzic !

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna jeszcze nie wstałam, mam w planach źle to ujęłam :)

Myślałam o czymś edukacyjnym, ale dla roczniaka to nie za szybko?

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• annggela Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Kurde. Jechałam do lekarza i policja mnie zatrzymała za gadanie przez te.l i200 zł i 5 pkt karnych. Pizdzielcy
    Dlatego ja wlaczam glosnik i trzymam w reku tel przy kierownicy ;) a zima wkladam w kaptur haha

Nynusia co to za zel ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:56

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa dziewczyny nie ma co się spieszyć...dzidzie wyjdą kiedy będą na to gotowe.choć ja nie ukrywam że też bym chciała swoją mala kluseczkę tulić. Ale natury sie nie oszuka ;)
    Mi też nikt nie daje 9-mca ciąży co najwyżej 6 :)

Ja niedawno dupsko podniosłam byłam w sklepie i juz zjadłam pączka:)
    A i wstawiłam na sałatkę warzywną...chodzi za mną.
    I któraś tu o bigosie pisała...tylko jakos chęci niemam na zrobienie :/

Mika dla tego roczniaka to bym klocki kupiła (teraz taki fajny wybór tych klocków) a wiem ze klocki są na lata :)
    A dla starszego to kurde niewiem bo ja mam Core ale może jak lubi auta to jakieś duże auto np.koparka albo wóz strażacki? No niewiem. Przy dziewczynce bym więcej poradziła:)

Dziewczyny ja nie chce nic mówić ale jak mnie sąsiadka w zeszłym tyg.zobaczyła to stwierdzila że szybko nie urodzę bo brzuch mam wysoko...:( buuu mówi ze jeszcze ze 2 tyg.bede chodzić...no zobaczymy czy się sprawdzi? :P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga!!!

Jadę do domu! :D

annggela, BATTINKA, PauLLa, miska2503, nat_alia, green, madu, Katarzyna87, zakocona, maluda, jacusianka, Mikejla, agania, Nynusia, estrella, szczesliwa_mamusia21, Blondik, polkosia, agaton, dodinka, onka, Lucy7, Bąbelek, ZakręconaOna, Little Frog, Lexie, IviQ, stokrotka25, ~Rewianka~, soraya, lojkalojka, paula1 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Uwaga uwaga!!!

Jadę do domu! :D
    Jeeeeeeeeeeeee! Super

jaroszka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To badanie GBS to jest wymaz z kanału szyjki macicy?

relgh371crdcdbv2.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jak sie macie? U mnie odkad jest malutka duze zmiany... Macierzynstwo nie jest takie latwe jak sie wydaje. Na szczescie jest moja mama, wiec mam wsparcie.
    Y
    Bylam kolejny raz w szpitalu, z wysoka goraczka dreszczami I cala mokra - mialam jakas infekcje poporodowa. Teraz Na antybiotyku jestem. Do tego zrobil mi sie wielki guz pod pacha, przykladam cieple pieluchy I powoli schodzi.
    Maluszek w miare grzeczny, czasem da popalic w nocy.
    Nie mam niestety czasu Was nadrobic...
    Gratuluje kolejnym mamusiom!
    Czy ktoras jest Na porodowce? Bree sie odzywala?
    Acha, moze ktorejs ta info pomoze. U mnie czop sluzowy zaczal odchodzic tydzien przez porodem :)
    Pozdrawiam!

nat_alia, Nynusia, estrella, dodinka, ~Rewianka~, soraya, paula1 lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Zakocona, pamietasz,pytalam Ciebie o to osiatkowanie balkonu. Maz dzwonil do spoldzielni i powiedzieli, ze sie zgadzaja, tylko zeby oficjalne pisemko napisac :)

No i daj znac, jak tam wizyta ;) - edit: przegapilam posta, juz doczytalam, jak wizyta. No dluga masz ta szyjke. Mojej juz nie ma wcale..

Battinka, to dobrze, ze nie jestem z tym sama. Ale ogolnie przykro mi sie robi,jak ludzie nie wierza, ze 9 miesiac.. ale narobilas mi ochoty na paczusia no!

Mikejla moze dla rocznego dziecka jakies takie duze klocki, ze jest np otwor na szescian, klocek szescienny i musi jedno przez drugie przelozyc - takie rozwijajace. Choc nie wiem, czy to sie w sumie nadaje dla rocznego dziecka :P

Dla 4-latka to moze jakis samochodzik, np strazacki, czy radiowoz?

Dlugo czekalyscie na wynik GBS? Robilam w Luxmedzie jak cos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:10

zakocona, Mikejla lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jak chcesz żeby było edukacyjne to z seria czuczu jest fajna :) A dla 4 latka może dla odmiany jakaś gra? Albo sa takie ogromne kolorowanki wielkości britolu, może jakies z autami???:)

zakocnona moze jednak do wieczora cos się rozkręci :)

Moj brzuch też nie wygląda na 9 miesiąc ale jak dla mnie spoko:) i tak mi cięzko, a juz wieczór to w ogóle, żeby wstać z kanapy musze się rozbujać ;p

Ja dzis na obiad łacze przyjemne z pozytecznym: żeberka, warzywa i frytki ;) i nakupiłam dzis słodkich chwil i jeszcze ciągnie mnie do cukierni po ciacho. bije sie z soba ale chyba nie wygram;/

21.10.2015 Leon <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie naleśniki z jabłkami <3

Battinka za mną też chodził bigos, jednak wczoraj skończyło się na łazankach :) Znacznie szybsza robota.

jaroszka super, że wracacie! GBS tak to wymaz z szyjki i odbytu.

Miklejka klocki drewniane, kolorowe. Nie jest to najtańsza zabawka, ale edukacyjna i na pewno nie znudzi się za dwa dni.

Wiecie co...źle już ze mną! Popłakałam się na nowej reklamie Allegro - tej z psem ;p

jaroszka, Mikejla, agaton, Lexie, IviQ lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam

Jaroszka cieszę się:)

Polkosia współczuję.

Zakocona pamiętaj "nie znasz dnia ani godziny":*

Green ja na następną wizytę miałam wynik gbs,czyli tydzień. No i nawet nie pamiętam czy pisałam że dodatni heh

Muffinka ssuper że tak dobrze Ci w roli matki :)

Hmmm po wizycie. Laski Pudzian ma już 3750g. Waga pare razy sprawdzana i niewiele się różniła od tej. Mamy oczywiście 36tc dopiero. W poniedziałek do szpitala. Będzie decyzja czy cc w tym przyszłym tyg. Strasznie się boję. Gin za to boi się o mnie i o maluszka i nie chce zgodzić się na sn. I chyba tyle...aaaaa rozwarcie na palec i szyjki prawie nie ma. Ale i tak mi na nic to info. Idę pakować większą torbę bo pampersiaczki i chusteczki nawilżające muszę gdzieś zmieścić. No tak....i laktator trzeba kupić...

jaroszka, madu, maluda, estrella, dodinka, ZakręconaOna, Little Frog, paula1 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kasia, no to tutaj w szpitalu mi zrobili tylko z szyjki macicy. Nic nie mówili to chyba jest ok...zobaczymy na wypisie.

relgh371crdcdbv2.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, genialnie! W domu od razu będzie lepiej :D
    Green, jak cukier? u mnie lepiej nie mówić:) a trochę się poruszłam:) nie chcę myśleć co by było jakbym przeleżała :) 136!!

jaroszka lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma moze lepiej nie ryzykować. Do krążenia pewnie mało sie wchłonie Ibuprofenu ale pewnie badań na ciężarnych nie było i nie wiadomo jak zadziała. Sama rozgrzewająca posmaruj. A jeżeli to staw to moze jednak cos chłodzącego? Rozgrzewająca działa lepiej na bóle mięśniowe.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to dzisiaj na zupę ogórkową wzięło, do tego placuszki z jabłkami i cynamonem :)

W którym tygodniu miałyście robione badanie GBS?

relganli4wkmj4ii.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla - ponad 3700? :D Boziu :P moje malenstwo przy Twoim ;D 2700 :D
    Tez mam rozwarcie na jeden palec i nie mam juz szyjki. Lepiej niech Ci zrobia CC, bo po co masz sie meczyc.. a usg jeszcze czesto zaniza wage.
    Mam nadzieje, ze u mnie te wyniki beda szybko. Juz nawet niewazne czy bedzie pozytywny wynik, czy nie - jesli podaja antybiotyk, to sie nie martwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Jaroszka, genialnie! W domu od razu będzie lepiej :D
    Green, jak cukier? u mnie lepiej nie mówić:) a trochę się poruszłam:) nie chcę myśleć co by było jakbym przeleżała :) 136!!
    109 ;) i to lezalam caly czas :) Ty tez calkiem dobry- po cichu mi pani gin mowila, ze do 140 jest ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:25

‹‹ 2372 2373 2374 2375 2376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ