X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra - raz kozie śmierć - wstaję z łóżka ;p

Mam "zadanie na dzisiaj" torba do szpitala i ogarnąć pokój młodej by wrzucić Wam focię :)

Blondik, Bąbelek, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBSy robiłam tydzień temu, wynik miałam po 3 dniach. Zła jestem bo chyba źle pobrali próbki, bo jak 3 miesiące temu robiłam posiew z pochwy to mi wyszły a teraz ich nie ma.

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, super wieści :)

Green, wow! Tak bezproblemowo? A to super rzadko spotykane! Gratulacje :)

madu, zwątpiłam :P

No nic, idę sobie zrobić obiad, choć nie mam na nic ochoty kompletnie. Potem może zrobię ziemniaczaną z boczkiem.

green, jaroszka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna mam takie samo 'zadanie na dzis' od 2 tygodni z ta torba do szpitala;p

Katarzyna87, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • maluda Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    GBSy robiłam tydzień temu, wynik miałam po 3 dniach. Zła jestem bo chyba źle pobrali próbki, bo jak 3 miesiące temu robiłam posiew z pochwy to mi wyszły a teraz ich nie ma.

Madu dzięki za informację, ja mam mieć robione dopiero 6.10 (będę wtedy w 37 tydz. + 2 dni) i tak się zastanawiałam czy to nie późno...

relganli4wkmj4ii.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona - oni nas pamietaja, bo deweloper nazywa sie tak samo, jak moj maz, to znaczy to samo pierwsze imie, to samo drugie imie, a nazwisko my - Maj, a on Majchrowicz i powiedzial, ze ma do nas sentyment :p no i trzymal dla nas to mieszkanie, pozniej jak dowiedzial sie, ze adoptowalismy jednego kota ze schroniska, drugiego wzielismy, bo ktos mu oko wylupal i zeby wybil, to stwierdzil, ze jakby cos to dzwonic do niego w kazdej sprawie, on pomoze ze wszystkim, bo "dobrzy ludzie z nas" :P takze jakby jego zarzad sie nie zgodzil, to bysmy bezposrednio z nim rozmawiali ;)
    Dobry facet z niego, zawsze sie cieszy jak nas widzi :P

zakocona, agaton, WiedźmaMaKota, soraya lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluda, wydaje mi sie że nie , grunt żeby zdazyc do porodu. A nawet jesli byś nie miała badań zrobionych to pewnie profilaktycznie dali by Ci antybiotyk. Takze spokojnie :)

maluda lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green, super :D Dobrze, że tacy ludzie istnieją jeszcze :)

Ja się niedawno dowiedziałam za to, że córka po mojej kotce, którą sprzedałam do Bułgarii do hodowli, wypadła z 5. piętra. Podwójne złamanie kręgosłupa. Musieli uśpić :( Pewnie badziewną moskitierą zabezpieczone było i przedarła/przegryzła i wypadła :( Bardzo mi smutno :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela Natalis żel polozniczy podobno ułatwiający poród.

Jaroszka to super wiadomość w domu zawsze lepiej :)

jaroszka, annggela lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, nam na SR mówili, że to pic na wodę. I równie dobrze można parafiny płynnej używać, która kosztuje grosze, bo tego właśnie używają na porodówkach.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby w domu lepiej, ale powiem Wam, ze jak tylko bym miała jakakolwiek wątpliwość to bym wolała zostać. Lekarz sie mnie wprost zapytał, czy chce wychodzić.

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej zakocona... przykro mi...my rok temu przechodzilismy przez cos podobnego - kocisko znajomych - Lucek, wypadl z 3 pietra.. oni wcale nie mieli zabezpieczonych okien i balkonu. A ja im tlumaczylam, ze kot, to kot. A oni, ze on madry, ze nawet skakac nie umie. Skoczyl. Zlamal kregoslup. Dalismy im kase na operacje, przezyl, chodzili na rehabilitacje z nim, ale ostatecznie uspili, bo niestety, ale od pasa w dol byl sparalizowany... nawet nie wiesz, jak bylam na nich wsciekla :( mowilam im codziennie zeby nie otwierali okien na osciez, zeby pilnowali... niestety.

Ja na parterze w wynajmowanym mieszkaniu kazalam mezowi zamontowac siatke - zeby nie uciekla kocica, zeby nie wpadla pod samochod itp. Wysmiewali, ze jestem przewrazliwiona. A pozniej zrozumieli... szkoda, ze kot ucierpial:/ ale dzieki temu, to Frania bez oka zyskala dom - bo lezala u wetow w klatce obok,mieli.wypuszczac, bo nikt nie chcial takiego kota.

• madu Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, kot mojej siostry wypadł z 10 :( serce nam pękło serio...wiec wiem co czujesz.

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje foty z sesji juz sa od weekendu, ale nie odebrane z wiadomych przyczyn.

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedne kocurki....

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green, madu, dlatego ja truję ludziom, gdzie tylko mogę, żeby zabezpieczać okna. Ja mam w bloku na przeciwko kota łażącego po niezabezpieczonym balkonie (barierce) na 8. piętrze :( nie mogę na to za każdym razem patrzeć :(
    i serio żyje się o wiele łatwiej nie patrząc czy kot nie wyjdzie na okno, one mogą sobie siedzieć bezpiecznie w dzień i w nocy, a ja mogę wietrzyć mieszkanie do woli nie ma obsranych parapetów/balkonu przez obleśne gołębie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:48

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam mała tolerancje na koty. Szczególnie ze pies mojej mamy ostatnio stracił oko przez jednego kociego mordercę :(. Męczyła sie miesiąc bo chcieli uratować gałkę ale i tak skończyło sie usunięciem a ma dopiero rok. No ale to kot wariat. Rzuca sie na psy i nawet owczarka ostatnio tak zmasakrował ze właściciele musieli uśpić. Niesty to na osiedlu i nikt nie wie czyj to kot.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzątałam szafę w sypialni, nastawiłam pranie, za chwilę nastawię drugie i przemyślałam sprawę. Olewam tę lekarkę. Nie będę się przejmować jej głupim gadaniem bo ja wiem, że robię wszystko żeby moja córka była zdrowa. Dbam o siebie, odżywiam się zdrowo, a że ostatnio miałam ochotę na słodycze to codziennie coś zjadłam... każdy może czasem zgrzeszyć. I tym samym humor mi się poprawił :)

Pokażę Wam pokoik mojej córeczki, na razie nie ma ozdób bo nie mogę się zdecydować czy naklejki czy obrazki na ścianę, nie mogę zdecydować jaki dywan, ani czy firanka czy zasłony ;) no ale na to jest jeszcze czas... malutka i tak początkowo będzie u nas w sypialni więc do czasu jej przeniesienia do jej królestwa wszystko będzie urządzone :)

A oto i królestwo mojej małej księżniczki <3

Zdjęcie trochę rozmazane ale zrobiłam panoramiczne aby lepiej uchwycić cały pokój bo inaczej bym zaspamowała zdjęciami :)

d5555b15c029faf7med.jpg

Łóżeczko

17db7659f8b8cfebmed.jpg

No i moja ulubiona lampa tzw. bzyk :)

f7917fdd4df1abc6med.jpg

Mikejla, Nynusia, zakocona, polkosia, Blondik, maluda, dodinka, agaton, agania, nat_alia, annggela, Bąbelek, ZakręconaOna, miska2503, Katarzyna87, Lexie, Little Frog, IviQ, stokrotka25, ~Rewianka~, WiedźmaMaKota, soraya, lojkalojka, mała.mi, Magnosia, paula1 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Mąż jeszcze zazyczyl sobie z lanymi kluseczkami:) mniam:)
    A u Ciebie jaka?

Z ryżem - na życzenie męża :P

Agatka, masz rację, dlatego ja się cieszę, że jeszcze mam pessar. Po prostu już bym chciała małą zobaczyć, ale wiadomo - każdy dzień ma wagę złota.

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona biedna kicia... my z mama przynioslysm y z piwnicy kotkę malutka ok 4mcy miała koci katar moja mama ja wyleczyla była taka ospala a pewnego dnia przez to ze dzika wypadła z 6 piętra za ptakiem przez balkon to był moment...

A co do żelu moich parę koleżanek z nim rodziło nie ppękły i nacinali ich zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomóc. Dostałam kasę na niego to skorzystalam

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 2373 2374 2375 2376 2377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ