X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola !!!!!!!!!!!!!!! <3 cudnie jest :*

ola.321, Bree lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo86 po 48h powinnas zrobic kolejna bete na tym etapie powinna dosc sporo rosnac..

relgrl68722yz04m.png
  • Małgorzatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Ola! Jakie wspaniałe wieści! Ile bym dała by zobaczy to samo na moim USG w czwartek.
    zobaczysz :) nic się nie martw :P

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • ola.321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Ola! Jakie wspaniałe wieści! Ile bym dała by zobaczy to samo na moim USG w czwartek.

zobaczysz :) jesteśmy na podobnym etapie bo dziś gin wyznaczyła mi 8t5d czy dokładnie jak w suwaczku :)

Bree lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    To musi być cudowny widok :)

tak :) widok cudowny :)
    jeszcze chwila i sama zobaczysz ;)

Bree lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, 2 cm to już wielki bąbel!!! :) Zazdroszczę. Mój ma pewnie teraz ze 2-3 mm :P

ola.321, Bree lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka :D Dzięki, to głupie jak bardzo potrzebuję by mi ktoś to powtarzał :D Mąż ma już chyba dośc :P A u mnie jak na złośc zmienne nastroje objawiają sie tym, że raz jestem przeszczęśliwa w ciąży a za chwilę mam niczym nieuzasadnony lęk o to, że coś jest nie tak. No całkiem już mi sie we łbie pomieszało :P A jak na złośc przejrzałam już wszystkie wózeczki, łóżeczka i karuzele w necie :D

ola.321 wrote:
    zobaczysz :) jesteśmy na podobnym etapie bo dziś gin wyznaczyła mi 8t5d czy dokładnie jak w suwaczku :)

Tak jesteśmy na podobnym etapie :) Ja mam suwaczek ustawiony zgodnie z owulacją i ostatnim USG :) Według OM jestem równo tydzień dalej 9t4d :)

ola.321, Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się cieszę i dziękuję za trzymanie kciuków :)

polkosia - Twój maluch za chwilkę też tyle będzie miał więc nie ma co zazdrościć hehh :D, później te różnice nie będą się wydawały takie duże, to pewnie tak jest na początku tylko :).

Dziś też umówiłam się na USG genetyczne które trzeba wykonać między 11-14 tygodniem, a na wizytę do mojej gin idę za 2 tygodnie.
    Gin chce mnie jednak widywać często żeby podglądać maluszka, pewnie ze względu na moją historię.
    Jestem jednak dobrej myśli, jeszcze nigdy nie byłam na tym etapie żeby widzieć machającego rączkami bobasa :).

Ursa, aanaa, Bree, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, Ola, wiem :) Ale moja ciąża młodsza aż o 10 dni wg USG, więc w sumie znów przechodzę wszystko od początku :P

Bree, ola.321 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Wiem, Ola, wiem :) Ale moja ciąża młodsza aż o 10 dni wg USG, więc w sumie znów przechodzę wszystko od początku :P

Mi na usg wyszlo ze jestem w 5-6 tyd a wg OF to byl 7 tydzien :P
    Widzialam taki migajacy punkcik i lekarz powiedzial ze to prawdopodobnie serce ale wszystko bylo tak maciupenkie ze kazal wrocic na wizyte za 2 tyg zeby sie upewnic..... czy moglo tam pikac cos innego jesli nie serce???

jestem taka niespokojna :P
    przepraszam ;)

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 6t3d nie było widać nawet nic migającego, a lekarz oznajmił, że to równo 5 tydzień... A ja już się tak cieszyłam, że jestem w prawie 7 :P

Bree lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia - no ja wiem że tak się czeka i czeka :), pewnie za niedługo maluch nadgoni ;).

Ja dziś byłam trochę wyłączona ze względu na swoje badanie i stres, ale teraz już mogę się zrelaksować i trzymać kciuki za dzisiejsze bety!! :)

No i oczywiści trzymam kciuki za Was wszystkie :)
    Bree - wiem że trochę plamisz, więc oszczędzaj się i musi być ok :)

paula1, Bree lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brie we wczesnej ciąży tak to właśnie wygląda. Taki maluteńki migający pikselik :D

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree to mogło być serduszko, bo raczej na tym etapie tylko ono mogło tak migać. Ale najważniejsze, że Cie przyjęli, sprawdzili, że wszystko jest ok i że za 2 tyg masz kolejną wizytę. Wtedy już na pewno będzie wszystko ładnie widać. A pytałaś o te plamienia co może być przyczyną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 14:46

Bree lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tydzień do wizyty i USG, na którym coś wreszcie zobaczę. Niestety, wizytę mam w godzinach pracy i mój małż raczej nie da rady być ze mną. Czy lekarz zawsze daje zdjęcie? Bo po ostatnim USG, na którym widać było pęcherzyk i żółtko lekarz zapytał czy chcę zdjęcie, bo w zasadzie on go w karcie nie potrzebuje. Tzn że co? Jak będzie potrzebował to mi nie da? Czy trzeba w karcie ciąży zbierać zdjęcia?

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Bree to mogło być serduszko, bo raczej na tym etapie tylko ono mogło tak migać. Ale najważniejsze, że Cie przyjęli, sprawdzili, że wszystko jest ok i że za 2 tyg masz kolejną wizytę. Wtedy już na pewno będzie wszystko ładnie widać. A pytałaś o te plamienia co może być przyczyną?

Ten migajacy punkcik to widzialam 13 lutego na prywatnym usg. Plamic zaczelam 2 dni temu. mialam isc na kolejne prywatne w najblizsza niedziele ale rodzinny skierowal mnie na usg do szpitala w najblizsza srode, dlatego sie niepokoje, tyle naczytalam sie na forum ze ktos widzial bijace serduszko a na kolejnym usg sie popsulo :/

Nie chce nikogo wprowadzac w zly nastroj ale jestem klebkiem nerwow :P
    Musze sie wziasc za siebie i dotrwac w jednym kawalku do srody!

Ursa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja jeszcze tydzień do wizyty i USG, na którym coś wreszcie zobaczę. Niestety, wizytę mam w godzinach pracy i mój małż raczej nie da rady być ze mną. Czy lekarz zawsze daje zdjęcie? Bo po ostatnim USG, na którym widać było pęcherzyk i żółtko lekarz zapytał czy chcę zdjęcie, bo w zasadzie on go w karcie nie potrzebuje. Tzn że co? Jak będzie potrzebował to mi nie da? Czy trzeba w karcie ciąży zbierać zdjęcia?

Lekarz zazwyczaj robi kilka wydrukow wiec jak jeden Ci da to mu nie ubedzie, ale moze lepiej go uprzdz wczesniej ze chcesz jeden do domowej kroniki, na wypadek gdyby o tym nie pomyslal, przeciez Ci nie odmowi, kobiecie w ciazy? ;)

aanaa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree mnie lekarz też chce widzieć co 2 tygodnie narazie na tym etapie, pomimo, że na ostatnim usg było wszystko ok,także myślę że nie masz się co stersować tym. U mnie dopiero po usg genetycznym bedą rzadsze wizyty :).

Ola super, że fasolka już taka duża i wszystko ok. Ja już się nie mogę doczekać tego piątku, kiedy zobaczę co tam u mojej :)

Bree, ola.321 lubią tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Ten migajacy punkcik to widzialam 13 lutego na prywatnym usg. Plamic zaczelam 2 dni temu. mialam isc na kolejne prywatne w najblizsza niedziele ale rodzinny skierowal mnie na usg do szpitala w najblizsza srode, dlatego sie niepokoje, tyle naczytalam sie na forum ze ktos widzial bijace serduszko a na kolejnym usg sie popsulo :/

Nie chce nikogo wprowadzac w zly nastroj ale jestem klebkiem nerwow :P
    Musze sie wziasc za siebie i dotrwac w jednym kawalku do srody!
    to cos źle przeczytalam :)
    Musisz być dobrej myśli, każda się zastanawia pewnie czy na kolejnej wizycie będzie ok wszystko. Ale musimy myśleć pozytywnie, bo inaczej zwariujemy. W tej sytuacji to nam zostało, bo jakby coś się działo to pewnie za wiele nie da się zrobić w tak wczesnej ciąży...tak ja sobie to tłumaczę i staram się nie stresować. chociaż czasami też mnie najdzie i różne myśli przychodzą do głowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 15:00

Bree lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero za 10 dni. Nie wiem jak tyle wytrzymam :P

Bree lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ