X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, wracaj do PL :P

Bree lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Bree a w innym mieście nie przyjmie cię jakaś położna wcześniej ? Albo prywatnie gdzieś ?

Moze gdybym mieszkala w Londynie albo okolicach ale mieszkam na Polnocy, jedyny polski lekarz robi tu tylko USG na starym sprzecie i przyjmuje 3 razy w miesiacu... musze cos wykombinowac bo zwariuje z tym czekaniem :P

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Moze gdybym mieszkala w Londynie albo okolicach ale mieszkam na Polnocy, jedyny polski lekarz robi tu tylko USG na starym sprzecie i przyjmuje 3 razy w miesiacu... musze cos wykombinowac bo zwariuje z tym czekaniem :P
    Myślę że jak już trafisz pod opiękę early maternity unit to będzie dobrze ja też do nich należę ;) dlatego często mam badania .

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwazniejsze ze mnie poinformowano iz moge pic 1 - 2 unity alkoholu raz, dwa razy w tygodniu :D zaraz chyba sobie whisky otworze ;)

a moze wlasnie z powodu tego systemu w tutejszej sluzbie zdrowia mozna w ciazy pic alkohol (na uspokojenie)

...zarcik taki ;)

Magnosia, Ursa, Małgorzatka, Bunia86, nat_alia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Myślę że jak już trafisz pod opiękę early maternity unit to będzie dobrze ja też do nich należę ;) dlatego często mam badania .

Obys Malgorzatko miała racje! :D

BTW w zyciu tu nie bylam w szpitalu, mam sie bac? ;)

preg.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, wynika z tego, że Twój maluch w brzuchu musi się szkolić na lekarza ginekologa, to będzie tam hajs zbijał na prywatnych wizytach :P

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was jest z płcią? Macie tak, że chciałybyście bardzo synka albo córeczkę?

Przy pierwszym jest łatwiej chyba - więc dla mnie bez różnicy, najważniejsze żeby było zdrowe.
    Mąż z kolei bardzo chce córeczkę ;) w sumie dziwne jak na faceta, który zawsze chciałby mieć pierwszego pierworodnego syna :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna sprawa z tym alkoholem, ale mi się śni, że popijam w ciąży alkohol jakaś masakra, bo nie brakuje mi go :P

Bree lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Obys Malgorzatko miała racje! :D

BTW w zyciu tu nie bylam w szpitalu, mam sie bac? ;)
    zależy na kogo trafisz :D oni nawet welflon wbijają tak żeby Cię nie bolało i gadają jak do dziecka heh :P

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania mój mąż też zawsze chciał mieć córeczkę ja tak damo a teraz lata za mną i mówi, że czuje że to syn ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to samo możemy powiedzieć o każdej wierze, niestety. O homoseksualiźmie, o pedofilii. Nie chcę bronić księży, bo takim to jaja poucinać, tylko musisz też mieć na uwadze, że gdy Twoje własne dziecko zdecyduje się na tą religię czy inną, będziesz musiała się z tym pogodzić.

Odpowiedziałaś bezpośrednio po moim poście, dlatego wzięłam to do siebie.

Każdy ma inną, włąsną definicję osoby wierzącej, dla mnie wierzący to nie tylko osoba, która co niedziela jest w kościele, bo to nie jest wyznacznik wiary. Nie robię z siebie bogobojnej, bo taka nie jestem, ale w tym względzie też nie można wszystkich do jednego worka wrzucać.

Jak dla mnie bomba, gadajmy na wszystkie tematy, ale nie możesz się oburzać, że ktoś chce rozmawiać i czymś innym :)

Bree rzeczywiście pod górę masz :(

Płeć - marzy mi się synek, ale teraz już nie ma co gdybać, trza czekać ;)

Fatim, Ursa lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ale sie rozpisujecie staram sie byc z wami na bieżąco ale czasem ciezko :) bylam dzisiaj na badanich krwi tych ktore sie robi w 1 trymestrze czyli toxo badanie moczu rozyczka itp powiedzcie mi czy ktoras z wam miala skierowanie na te badania a mimo to placila? Ja mialam skierowanie i musialam zaplacic 160 zl co prawda robilam dodatkowo progesteron i beta hcg ale to okolo 50 zl kosztowalo ale to 110zl to za co?
    Dziwne a glupio mi było zapytac Pani w okienku ;) teraz czekam na wyniki..
    Ja dzisiaj na obiad krupnik robie jakos ciagle mam ochote na zupy ;)
    Bree oni chyba nie wiedza co to jest fas czyli alkoholowy zespol plodowy i jak to wplywa na rozwoj dziecka zwlaszcza na poczatku ciąży.. co kraj to obyczaj :)
    Trzymajcie sie dziewczyny :* powodzenia na wizytach i badaniach bedzie dobrze :*

Bree lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie tu pewna osoba zdrzaźniła. Aż sobie musiałam meliskę wypić co by się nie odezwać za mocno i zbyt dosadnie :P A potem Fatim wkleiła żart i mi przeszło ;) Dzięki, kochana :*
    Bree wrote:
    najwazniejsze ze mnie poinformowano iz moge pic 1 - 2 unity alkoholu raz, dwa razy w tygodniu :D zaraz chyba sobie whisky otworze ;)

a moze wlasnie z powodu tego systemu w tutejszej sluzbie zdrowia mozna w ciazy pic alkohol (na uspokojenie)

...zarcik taki ;)

Hahaha to w PL lecząc się na niektóre dolegliwości, na NFZ, trzeba by litra obalić :D Tak ze dwa razy dziennie :P

Bree, Magnosia, Bunia86 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Bree, wynika z tego, że Twój maluch w brzuchu musi się szkolić na lekarza ginekologa, to będzie tam hajs zbijał na prywatnych wizytach :P

No to faktycznie zarobilby fortune, ja pracuje w branzy funeralnej wiec "gralibysmy" w przeciwnych druzynach :D

polkosia lubi tę wiadomość

preg.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Hahaha to w PL lecząc się na niektóre dolegliwości, na NFZ, trzeba by litra obalić :D Tak ze dwa razy dziennie :P

Hahaha :) dokładnie :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny a jak u Was jest z płcią? Macie tak, że chciałybyście bardzo synka albo córeczkę?

Przy pierwszym jest łatwiej chyba - więc dla mnie bez różnicy, najważniejsze żeby było zdrowe.
    Mąż z kolei bardzo chce córeczkę ;) w sumie dziwne jak na faceta, który zawsze chciałby mieć pierwszego pierworodnego syna :)

Ja marzę o córce i wiem, że ciężko będzie mi się pogodzić, jeśli będzie chłopak... Może to głupie, ale tak sobie zakodowałam w głowie i kaplica. No, ale aż 50% szans na dziewczynę :P Niby pierwszego się nie wybiera, ale przez te 3 lata niepowodzeń czuję, że może być znów kłopot z drugim dzieckiem, dlatego ta córka tak mi w głowie siedzi.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka a nie miałaś skierowania od prywatnego lekarza ? Wtedy się płaci, za toxo nawet państwowo się płaci przynajmniej tak słyszałam.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja marzę o córce i wiem, że ciężko będzie mi się pogodzić, jeśli będzie chłopak... Może to głupie, ale tak sobie zakodowałam w głowie i kaplica. No, ale aż 50% szans na dziewczynę :P Niby pierwszego się nie wybiera, ale przez te 3 lata niepowodzeń czuję, że może być znów kłopot z drugim dzieckiem, dlatego ta córka tak mi w głowie siedzi.

Kuzynka nie mogła zajść przez 3 lata w ciążę, w końcu się udało i urodziła synka, a za rok znowu była w ciąży ;) tym razem w nieplanowanej ;) coś jej się odblokowało :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, żeby Nasze pociechy były zdrowe!!!

Bo że będą miały kochających rodziców, to już oczywiste :)

Bree, agania, Ursa lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam corke i syna, moj by chcial corke a ja cos czuje ze bedzie syn, w sumie to nowosci nie powiem ale najwazniejsze zeby ciaza przebiegala spokojnie a fasol byl zdrow! :)

A tak z innej beczki - jest tu ktos kto ma niepohamowana "chcice"?

Wstyd sie przyznac ale ja moglabym sie seksic 24 godziny na dobe ale sie troche boje....
    Nawet spie z koldra miedzy nogami :D

Katarzyna87, Magnosia, Bunia86, nat_alia lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ