Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dodinka wrote:Hejka dziewczynki ile wasze maluchy śpią w dzień i w nocy ? Tzn co ile się budzą ? Mój mały góra 1,5-2,5h śpi dzień a w nocy potrafi budzić się co godz
dodinka lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Dodinka, u mnie różnie, od 1h do 3h. W nocy bywa, że śpi 3h, a i że budzi się co godzinę na cyca.
Lojka, u nas tydzień po i miewam dyskomfort na szwie, ale chyba dlatego, że jest w środku i mnie trochę obciera. Staram się wietrzyć i leżeć okrakiem.dodinka, lojkalojka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
lojkalojka wrote:
Pytanie do Was : Moje nogi sa jak banie . Spuchniete sa o wiele bardziej niz w ciazy . Czy to ormalne ?
I jeszcze jedna sprawa do dziewczyn z nacieciem krocza . Jestem juz 6 dni po porodzie , a ledwo siedze na tylkuBardzo boli mnie jeden szew i rana jest bardzo twarda ispuchnieta . Co radzicie ?
Tez tak mialam, taka kulka jakby spuchnieta i twarda miedzy szwami. Gin twierdzil, ze wszystko jest ok, a ja usiasc nie moglam:/ Jak tylko polozna zajęła szwy przeszlo jak reka odjal:) Tobie tez tego zycze!
Dodinka, moja mala w nocy jedna drzemke ma 3-3,5h, druga 4-5, w dzien z 3 czasowo bardzo rozne, miedzy 1-4h, wszystko zalezy od tego o której wstanie rano i czy ja wybudzam w ciagu dnia.
dodinka, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Zapraszamy
Kasiu ja ma codziennie skurcze i zupełnie nic nie dają na szyjkę....zamknięta i chu*
Mam nadzieję, że jutro gin mnie opierdzieli, że mam już rozdarcie na 2 palce, zlagodzona szyjkę, a cały czas w domu siedzę ... ach złudne marzenia. -
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny :-*
Kurde mam dzisiaj bole w krzyżu,przechodzą tak do przodu...Ale nie boli jakos bardzo,tylko tak kurde dziwnie...
Sama juz nie wiem czy wole wywoływać czy żeby samo się zaczęło..jednego i drugiego boje sie tak samo
Chcę byc już po-miec to za sobą...ehhh...byle do piątku...
A jak na ktg cos wyjdzie,to już zostaje w szpitalu...Ale wątpię,bo jak wczoraj gin nic nie mówił,ze się zanosi,to pewno sie nie zanosi
-
dddodiii wrote:Dziękuję dziewczyny :-*
Kurde mam dzisiaj bole w krzyżu,przechodzą tak do przodu...Ale nie boli jakos bardzo,tylko tak kurde dziwnie...
Sama juz nie wiem czy wole wywoływać czy żeby samo się zaczęło..jednego i drugiego boje sie tak samo
Chcę byc już po-miec to za sobą...ehhh...byle do piątku...
A jak na ktg cos wyjdzie,to już zostaje w szpitalu...Ale wątpię,bo jak wczoraj gin nic nie mówił,ze się zanosi,to pewno sie nie zanosiogólnie mowie w szpitalu .
-
dddodiii wrote:A jak na ktg cos wyjdzie,to już zostaje w szpitalu...Ale wątpię,bo jak wczoraj gin nic nie mówił,ze się zanosi,to pewno sie nie zanosi
Kasia82, dddodiii, polkosia, aanaa, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Moze dzisiaj przy wyjściu do domu kupie te nakladki. To w aptece czy w sklepie z dziecięcymi rzeczami? Są jakies rozmiary?
Paula,słodkie skarby!
Ja tez wezmę jakies ciążowe ciuchy,ale ja do szpitala przyszłam w rybaczkach,japonkach i bluzce bez rękawów,wiec musze cos innego wymyślić
Moja sie budzi bardzo różnie,zalezy ile zje. Jak dwa cyce to z 3-4 h a jak jeden i zaśnie to 1-1,5 h:)
Dodi,witaj tak w ogóle i powodzenia!paula1 lubi tę wiadomość
-
Ja całą noc miałam skurcze, na początku co 10 minut a potem co 5 minut. Rano jak się wyszykowałam to ucichło. Teraz mam ale nie są regularne. A i co mogę polecić wczoraj chodziłam po schodach popołudniu i coś się zaczęło dziać. Bo tak to nic się u mnie nie działo. Dzisiaj też zaraz pochodzę po schodach na klatce schodowej.
Kasia82, paula1, my dream lubią tę wiadomość
Zosia
-
Dodi, mnie w pierwszej ciąży zostawili w szpitalu, bo ktg nie wychwyciło ruchów dziecka. To im wystarczyło, abym została na obserwacji. Teraz nie wiem jak będzie, ale w razie czego zabieram jutro ze sobą koszulę i kapcie. Resztę dowiezie mąż.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:25
-
lojkalojka wrote:I jeszcze jedna sprawa do dziewczyn z nacieciem krocza . Jestem juz 6 dni po porodzie , a ledwo siedze na tylku
Bardzo boli mnie jeden szew i rana jest bardzo twarda ispuchnieta . Co radzicie ?
Lojka, ja miałam takie specjalne koło do siedzenia. Bez niego nie dalłąbym rady.
http://allegro.pl/ceba-poduszka-poporodowa-kolo-do-siedzenia-i5359115275.html
My bylismy wczoraj u lekarza. Mały waży już 4420okazało się, że Ignasiowi zaczęły ropieć oczka, więc dostaliśmy kropelk i skierowanie do przychodni okulistycznej, żeby nauczyli nass masazu kanalików, żeby się nie zapychały. Okazało się, że ma nietolerancję laktozy-kolejny lek. Skierowanie do kardiologa
- ale to bardziej kontrolnie. i okłady na gruczoły sutkowe, bo ma powiększone przez moje hormony. w dodatku może miec interwencje chirurgiczna, bo kikut odpadł, ale pępek tak jakby sie nie zrósł właściwie.
W ogóle to dziwna ta lekarka... sama nie była w stanie ocenić pępka tylko powiedziałą, żeby w tej sprawie gadać z położną...więc jutro po raz kolejny nas odwiedzi... Ech, a myslałam, że Ignaś to okaz zdrowia
[/url]
[/url]
-
Madu, u mnie mała prawie w ogóle się nie chciała ruszać w okolicy porodu, na ktg też nic nie wyszło. Powiedzieli, że może się szykuje, może śpi, ale woleli mnie zostawić na obserwacji. Z jednej strony jutro wolałabym zostać już na miejscu, bo pewnie wtedy wcześniej będą wywoływać.
-
Hej dziewczyny
Zaglądam a tu 54 dziewczyny już "rozpakowane" WOW idziemy jak burza SZOK
A dopiero pisałyśmy która poznała płeć, czas tak leci!!!!!!
A mój Bartuś ma dziś 2 tygodnie i jak na razie aniołek, je i śpiJa odpoczywam
W nocy 3 razy cycuszka i śpi jak suseł
Ja byłam rozdarta, mama mówi, że nie wiadomo było dlaczego ale prawie cały czas ryczałam, więc byłam nastawiona na ryksola małego, a tu niespodzianka, jak na razie (tfu tfu)
Buziaki dla wszystkich urodzonych bejbiczków i powodzenia przy porodzie dla przyszłych mam
paula1, Lexie, aanaa, agaton lubią tę wiadomość
-
Jacusianka mojej małej tej ropieja oczka, jutro bądź pojutrze bede mieć wyniki bo robilam wymaz i sama jestem ciekawa? Niewiem skąd to cholerstwo się bierze?
Mojej pepuszek odpadł po tyg. Przemywalam spirytusem 70%. Ale smierdzial jej i krew leciała leciutko tzn pod spodem była. Trzeba to odchaczac zdecydowanym ruchem bo to dziecka nie boli.
Paula córeczka jest przesliczna! Istny aniołek
Moja mała kończy dziś 2tyg. Się pytam kiedy to zlecialo? Hehe.
Jak wczoraj guzik wielki zjadlam to i miałam spokojną noc bo i mała się nie prezyla i spała z przerwami na karmienie co 3-4h. Także dieta okrojona już z tej okrojonej
Areilka widok Antosia to słodki widok super. Można patrzeć i patrzeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 12:04
paula1 lubi tę wiadomość
-
miska2503 wrote:Ja całą noc miałam skurcze, na początku co 10 minut a potem co 5 minut. Rano jak się wyszykowałam to ucichło. Teraz mam ale nie są regularne. A i co mogę polecić wczoraj chodziłam po schodach popołudniu i coś się zaczęło dziać. Bo tak to nic się u mnie nie działo. Dzisiaj też zaraz pochodzę po schodach na klatce schodowej.
Ja cala noc mialam niereguralne skurcze i rano jak zdecydowalismy sie jechac do szpitala to nagle wszystko ucichlo . I se mysle , ze pewnie znowu straszaki . Ale okazalo sie , ze akcja sie rozkrecala czego i Tobie zycze
Pytnie do mam : czym sprac zolty slad po kupce ? Mozna vanishem ?miska2503 lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Kasiu ja zyskałam jakiś spokój jak już wiem że będzie szpital, a nie takie czekanie na nie wiadomo co w domu i zastanawianie się czemu mały taki spokojny. tylko u mnie własnie tydzien po terminie dopiero do szpitala kładą.
Kasia82 lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon