X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki ile wasze maluchy śpią w dzień i w nocy ? Tzn co ile się budzą ? Mój mały góra 1,5-2,5h śpi dzień a w nocy potrafi budzić się co godz :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Hejka dziewczynki ile wasze maluchy śpią w dzień i w nocy ? Tzn co ile się budzą ? Mój mały góra 1,5-2,5h śpi dzień a w nocy potrafi budzić się co godz :/
    Moja w nocy z reguły budzi się co 2-3 h, na początku tez się budziła co 1-1,5. W dzień to różnie, wczoraj spała ok 5h razem, przedwczoraj może ze 2h, dzisiaj od rana spała 3 h już i się pomału budzi na jedzonko.

dodinka lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, u mnie różnie, od 1h do 3h. W nocy bywa, że śpi 3h, a i że budzi się co godzinę na cyca.

Lojka, u nas tydzień po i miewam dyskomfort na szwie, ale chyba dlatego, że jest w środku i mnie trochę obciera. Staram się wietrzyć i leżeć okrakiem.

dodinka, lojkalojka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:

Pytanie do Was : Moje nogi sa jak banie . Spuchniete sa o wiele bardziej niz w ciazy . Czy to ormalne ?
    I jeszcze jedna sprawa do dziewczyn z nacieciem krocza . Jestem juz 6 dni po porodzie , a ledwo siedze na tylku :/ Bardzo boli mnie jeden szew i rana jest bardzo twarda ispuchnieta . Co radzicie ?

Tez tak mialam, taka kulka jakby spuchnieta i twarda miedzy szwami. Gin twierdzil, ze wszystko jest ok, a ja usiasc nie moglam:/ Jak tylko polozna zajęła szwy przeszlo jak reka odjal:) Tobie tez tego zycze!

Dodinka, moja mala w nocy jedna drzemke ma 3-3,5h, druga 4-5, w dzien z 3 czasowo bardzo rozne, miedzy 1-4h, wszystko zalezy od tego o której wstanie rano i czy ja wybudzam w ciagu dnia.

dodinka, lojkalojka lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Zapraszamy ;)

Kasiu ja ma codziennie skurcze i zupełnie nic nie dają na szyjkę....zamknięta i chu*

Mam nadzieję, że jutro gin mnie opierdzieli, że mam już rozdarcie na 2 palce, zlagodzona szyjkę, a cały czas w domu siedzę ... ach złudne marzenia.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha moze nie złudne !! :) bede 3mac kciuki

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-*
    Kurde mam dzisiaj bole w krzyżu,przechodzą tak do przodu...Ale nie boli jakos bardzo,tylko tak kurde dziwnie...
    Sama juz nie wiem czy wole wywoływać czy żeby samo się zaczęło..jednego i drugiego boje sie tak samo :P
    Chcę byc już po-miec to za sobą...ehhh...byle do piątku...

A jak na ktg cos wyjdzie,to już zostaje w szpitalu...Ale wątpię,bo jak wczoraj gin nic nie mówił,ze się zanosi,to pewno sie nie zanosi :/

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Dziękuję dziewczyny :-*
    Kurde mam dzisiaj bole w krzyżu,przechodzą tak do przodu...Ale nie boli jakos bardzo,tylko tak kurde dziwnie...
    Sama juz nie wiem czy wole wywoływać czy żeby samo się zaczęło..jednego i drugiego boje sie tak samo :P
    Chcę byc już po-miec to za sobą...ehhh...byle do piątku...

A jak na ktg cos wyjdzie,to już zostaje w szpitalu...Ale wątpię,bo jak wczoraj gin nic nie mówił,ze się zanosi,to pewno sie nie zanosi :/
    Kochana a kiedy wywołują u Ciebie poród ? :) ogólnie mowie w szpitalu .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    u mnie w pon rano nawet jednego skurczu na ktg, a we wtorek o 22 urodziłam, także to nie wiadomo :)

Kasia82, dddodiii, polkosia, aanaa, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dzisiaj przy wyjściu do domu kupie te nakladki. To w aptece czy w sklepie z dziecięcymi rzeczami? Są jakies rozmiary?
    Paula,słodkie skarby!
    Ja tez wezmę jakies ciążowe ciuchy,ale ja do szpitala przyszłam w rybaczkach,japonkach i bluzce bez rękawów,wiec musze cos innego wymyślić;)
    Moja sie budzi bardzo różnie,zalezy ile zje. Jak dwa cyce to z 3-4 h a jak jeden i zaśnie to 1-1,5 h:)
    Dodi,witaj tak w ogóle i powodzenia! :)

paula1 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy zlapaly mnie skurcze co pól godziny. Trzymali mnie 2 godziny, jeszcze Maly mnie na szyjkę cisnal i to najbardziej bolało. Później przeszlo. Jutro nst. Jestem juz zmęczona tym czekaniem.

mhsvh371pdpt408y.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całą noc miałam skurcze, na początku co 10 minut a potem co 5 minut. Rano jak się wyszykowałam to ucichło. Teraz mam ale nie są regularne. A i co mogę polecić wczoraj chodziłam po schodach popołudniu i coś się zaczęło dziać. Bo tak to nic się u mnie nie działo. Dzisiaj też zaraz pochodzę po schodach na klatce schodowej.

Kasia82, paula1, my dream lubią tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, mnie w pierwszej ciąży zostawili w szpitalu, bo ktg nie wychwyciło ruchów dziecka. To im wystarczyło, abym została na obserwacji. Teraz nie wiem jak będzie, ale w razie czego zabieram jutro ze sobą koszulę i kapcie. Resztę dowiezie mąż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:25

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    I jeszcze jedna sprawa do dziewczyn z nacieciem krocza . Jestem juz 6 dni po porodzie , a ledwo siedze na tylku :/ Bardzo boli mnie jeden szew i rana jest bardzo twarda ispuchnieta . Co radzicie ?

Lojka, ja miałam takie specjalne koło do siedzenia. Bez niego nie dalłąbym rady.
    http://allegro.pl/ceba-poduszka-poporodowa-kolo-do-siedzenia-i5359115275.html

My bylismy wczoraj u lekarza. Mały waży już 4420 :) okazało się, że Ignasiowi zaczęły ropieć oczka, więc dostaliśmy kropelk i skierowanie do przychodni okulistycznej, żeby nauczyli nass masazu kanalików, żeby się nie zapychały. Okazało się, że ma nietolerancję laktozy-kolejny lek. Skierowanie do kardiologa
    - ale to bardziej kontrolnie. i okłady na gruczoły sutkowe, bo ma powiększone przez moje hormony. w dodatku może miec interwencje chirurgiczna, bo kikut odpadł, ale pępek tak jakby sie nie zrósł właściwie.
    W ogóle to dziwna ta lekarka... sama nie była w stanie ocenić pępka tylko powiedziałą, żeby w tej sprawie gadać z położną...więc jutro po raz kolejny nas odwiedzi... Ech, a myslałam, że Ignaś to okaz zdrowia :(

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też mały sam z siebie te z sie nie ruszałó, ze dwa ruchy zrobił jak polożna poruszała brzuchem i tyle, ale nie zostawili w szpitalu z tego powodu...

21.10.2015 Leon <3
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, u mnie mała prawie w ogóle się nie chciała ruszać w okolicy porodu, na ktg też nic nie wyszło. Powiedzieli, że może się szykuje, może śpi, ale woleli mnie zostawić na obserwacji. Z jednej strony jutro wolałabym zostać już na miejscu, bo pewnie wtedy wcześniej będą wywoływać.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Zaglądam a tu 54 dziewczyny już "rozpakowane" WOW idziemy jak burza SZOK

A dopiero pisałyśmy która poznała płeć, czas tak leci!!!!!!

A mój Bartuś ma dziś 2 tygodnie i jak na razie aniołek, je i śpi :D Ja odpoczywam :D W nocy 3 razy cycuszka i śpi jak suseł :) Ja byłam rozdarta, mama mówi, że nie wiadomo było dlaczego ale prawie cały czas ryczałam, więc byłam nastawiona na ryksola małego, a tu niespodzianka, jak na razie (tfu tfu)

Buziaki dla wszystkich urodzonych bejbiczków i powodzenia przy porodzie dla przyszłych mam :D

paula1, Lexie, aanaa, agaton lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka mojej małej tej ropieja oczka, jutro bądź pojutrze bede mieć wyniki bo robilam wymaz i sama jestem ciekawa? Niewiem skąd to cholerstwo się bierze? :(
    Mojej pepuszek odpadł po tyg. Przemywalam spirytusem 70%. Ale smierdzial jej i krew leciała leciutko tzn pod spodem była. Trzeba to odchaczac zdecydowanym ruchem bo to dziecka nie boli.

Paula córeczka jest przesliczna! Istny aniołek ;)

Moja mała kończy dziś 2tyg. Się pytam kiedy to zlecialo? Hehe.

Jak wczoraj guzik wielki zjadlam to i miałam spokojną noc bo i mała się nie prezyla i spała z przerwami na karmienie co 3-4h. Także dieta okrojona już z tej okrojonej ;)

Areilka widok Antosia to słodki widok super. Można patrzeć i patrzeć. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 12:04

paula1 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska2503 wrote:
    Ja całą noc miałam skurcze, na początku co 10 minut a potem co 5 minut. Rano jak się wyszykowałam to ucichło. Teraz mam ale nie są regularne. A i co mogę polecić wczoraj chodziłam po schodach popołudniu i coś się zaczęło dziać. Bo tak to nic się u mnie nie działo. Dzisiaj też zaraz pochodzę po schodach na klatce schodowej.
    Miska moze cos sie rozkreca :)
    Ja cala noc mialam niereguralne skurcze i rano jak zdecydowalismy sie jechac do szpitala to nagle wszystko ucichlo . I se mysle , ze pewnie znowu straszaki . Ale okazalo sie , ze akcja sie rozkrecala czego i Tobie zycze :)

Pytnie do mam : czym sprac zolty slad po kupce ? Mozna vanishem ?

miska2503 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja zyskałam jakiś spokój jak już wiem że będzie szpital, a nie takie czekanie na nie wiadomo co w domu i zastanawianie się czemu mały taki spokojny. tylko u mnie własnie tydzien po terminie dopiero do szpitala kładą.

Kasia82 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2719 2720 2721 2722 2723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ