X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Maluda,fajnie,ze się udalo!
    Jaroszka Tobie tez się uda.
    Onka,ale niefajne wieści,współczuję i życzę wam dużo sily na walkę z tymi przeciwnościami. W końcu musi być dobrze!
    A ja jestem załamana,bo mija Balbinka nie je mleka. Ssie cyca,ale nie przelyka,wiec po prostu bawi sie nim. Mleko mam bo leci do laktatora,ale conz tego jak moje dziecko nie umie jeść;( jakbym mleka nie miała,to bym mogla powalczyć o pokarm, ale co zrobić w takiej sytuacji??? Nie mam pojecia, zalamka. Dlatego jestesmy jeszcze w szpitalu, bo mała nie przybiera mimo przystawiania jej do cyca:(:(

Agaton, spróbuj nakarmić ją w osłonce na brodawkę. U mnie jak czasem nie może się zassać, to zakładam i od razu idzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 08:05

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Nooo taaaak...tylko to ponoć bardziej boli :-(

Tak czy siak boli, nie będziesz miała porównania :) Ja nie wspominam tego bólu jakoś tragicznie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    O matko, to ją się chyba wykończe...mnie to dosłownie skręca za każdym razem...

Zakocona, super zdjęcie :) fajne masz te swoje maluchy ;)

Może coś się zaczyna? :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, dużo zdrówka, cierpliwości i gratulacje!!!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze pytanie o pępek, czy on w środku tam pod skórą, jak się trochę naciągnie do suszenia, u Was też jest żółty? Bo co nie przetrę, to na gaziku taki żółty kolor.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nadroilam zaleglosci zprawie tygodnia :)
    Przepraszam , ze nie ^pisalam , ale w szpitalu to czasami cos skrobnelam ,a w domu byla jeszcze tesciowa i musialam przyzwyczaic sie do nowej sytuacji -rodzinka +4 :)

Nie jesem w stanie odpisac kazdej z osobna .
    Gratuluje nowym mamusiom i trzymam kciuki za przyszle :)
    Bedie dobrze !!!
    Co do skurczy to jak mialam bardzo nieregularne i polozna kazala mi duzo chodzic po oddziale i to nasililo cala akcje i skurcze staly sie silniejsze .Wiec jaroszka i zabko w droge ;)
    Ja musze Wam powiedziec , ze wczoraj to sie nawetwynudzilam ,bo moj syn (w przeciwienstwie do corki ) tylko spi . Budzi sie najedzenie do 4-5h w dzien , a w nocy to 4h , otem2 i znowu4 . Aniol nie dzieko . Problem tylko w tym ze on cyca ciagnie 5 minut i potem spi . Nie jestem w stanie go dobudzic . A cyce mam jak donice . Nawet corka przyszla z pomoca i zaproponowala , ze troche pociaga , ale nie dala rady . No i moj syn robi kopy prze i po kazdym jedzeniu . Juz nie wyrabiam z tym przewijaniem .

Pytanie do Was : Moje nogi sa jak banie . Spuchniete sa o wiele bardziej niz w ciazy . Czy to ormalne ?
    I jeszcze jedna sprawa do dziewczyn z nacieciem krocza . Jestem juz 6 dni po porodzie , a ledwo siedze na tylku :/ Bardzo boli mnie jeden szew i rana jest bardzo twarda ispuchnieta . Co radzicie ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia moj maly tez tak w srodku ma pepek zolty i nie wiem czy to ropa czy tak ma byc . W czwartek przychodzi pielegniarka pedtatryczna to mi sprawdzi czy sie dobrze goi .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska2503 wrote:
    Hej dziewczyny czy miałyście bóle z krzyża czy z brzucha bardziej okresowe??

Całą noc spinał mi się brzuch i bóle mam coś w stylu okresowych tylko mocniejszych.
    Podobno różnie kobieta odczuwa . Jedna na okres , jedna bóle z krzyża bardziej . Moja Mama miała np. Bóle tylko z krzyża przy porodzie , moja znajoma w czerwcu tylko na okres ...
    Wczoraj wychodząc ze szpitala dopytalam dokładnie lekarza i powiedział , ze ani z krzyża ani na miesiaczke na dobra sprawę bolec nie musi a brzuch mocno spina się od gory do dołu lub sam dol i boli to jakby skurcz mięśni był , może stopniowo się zwiększać bol .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Byłam u gina...w piątek jadę do szpitala na wywoływanie...jesli nic do tego czasu się nie wydarzy...
    Trochę się boję tego wywoływania :-/

Dddodiii to jesteśmy dwie z wywołanym porodem i musimy sie wspierać :*
    Ja idę jutro do szpitale, ale nie wiem czy juz jutro bedą wywoływać...dam znać.

dddodiii lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy miałam mocne skurcze. Tak intensywne, że jak się brzuch spiął to nie mogłam się ruszyć, tak bolało...no i przeszło. Już się nie nastawiam, że urodzę w 100% naturalnie. Bez oksytocyny się nie obejdzie. Ciekawe czy te bóle podziały przynajmniej na szyjkę - jutro się dowiem. A potem do szpitala.

Jaroszka i Dodii chyba dołączę do Waszej "bandy" wywoływanych porodów :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 09:28

jaroszka, dddodiii lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka toś mnie pocieszyła z tymi stopami. Ja mam szczególnie lewą bardzo spuchniętą.. Wczoraj się pytałam dziewczyn jak to jest po ciąży z tym..
    To Leon Ci ładnie śpi, nic tylko korzystać ;)

Miska 2503 a regularne masz te skurcze?

atdc6iyehd9qphks.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximum wielkie gratulacje no i kciuki, żeby maly został z wami i żeby wszystko było dobrze!
    Polkosia, dzieki za info, moze faktycznie spróbuje tej nakladki, bo jednego cyca to łapie od razu i bez bólu, a drugi to jakiś koszmar:/ sama nie daje często rady wsadzić go jej do buzi i caly jest pogryziony...
    Zabko, trzymam kciuki za rozwój akcji:)
    Zakocona, Arielka pięknych macie synalkow, a Nynusia core:)
    Zakocona, bo nie napisałam Ci wczesniej, ale dzieki za namiary i info o " naturalnie po cc". Tez właśnie czytałam na stronie historie dziewczyn:) choc z perspektywy czasu to cc nie wydaje mi się takie złe:)

Wychodze dzis do domu!!! Ale się cieszę:)
    Tylko pidpowiedzcie mi, w co się ubieralyscie na wyjście? Jakos nie mogę sobie wyobrazić ubierania spodni... Najlepsze by byla sukienka ale trochę za zimno ;)

jaroszka, paula1, zakocona lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znając moje szczęście w tej kwestii, to też dołączę do tych, którym będą wywoływać. W pierwszej ciąży położyli mnie do szpitala w dniu terminu i wywoływali trzy dni później. Wydaje mi się, że i tym razem tak się to skończy. Termin z om już jutro. Jeśli ktg wyjdzie dobre, to na szpital będę czekać jeszcze jakiś tydzień, a dopiero później wywoływanie.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja bym się może pokusiła o sukienkę, ale tak bez rajstop to zimno, a samo zakładanie rajstop jest gorsze niż wciąganie spodni. Chyba trzeba się jakoś zmobilizować i spróbować ze spodniami, choć wiem, że to łatwo mówić, bo nie wiem jak się czujesz. Po pierwszym porodzie wyszłam w dżinsach, ale wtedy mało mnie bolało i mogłam spokojnie się "gimnastykować" podczas ubierania.
    agaton wrote:
    Maximum wielkie gratulacje no i kciuki, żeby maly został z wami i żeby wszystko było dobrze!
    Polkosia, dzieki za info, moze faktycznie spróbuje tej nakladki, bo jednego cyca to łapie od razu i bez bólu, a drugi to jakiś koszmar:/ sama nie daje często rady wsadzić go jej do buzi i caly jest pogryziony...
    Zabko, trzymam kciuki za rozwój akcji:)
    Zakocona, Arielka pięknych macie synalkow, a Nynusia core:)
    Zakocona, bo nie napisałam Ci wczesniej, ale dzieki za namiary i info o " naturalnie po cc". Tez właśnie czytałam na stronie historie dziewczyn:) choc z perspektywy czasu to cc nie wydaje mi się takie złe:)

Wychodze dzis do domu!!! Ale się cieszę:)
    Tylko pidpowiedzcie mi, w co się ubieralyscie na wyjście? Jakos nie mogę sobie wyobrazić ubierania spodni... Najlepsze by byla sukienka ale trochę za zimno ;)

agaton lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    W nocy miałam mocne skurcze. Tak intensywne, że jak się brzuch spiął to nie mogłam się ruszyć, tak bolało...no i przeszło. Już się nie nastawiam, że urodzę w 100% naturalnie. Bez oksytocyny się nie obejdzie. Ciekawe czy te bóle podziały przynajmniej na szyjkę - jutro się dowiem. A potem do szpitala.

Jaroszka i Dodii chyba dołączę do Waszej "bandy" wywoływanych porodów :p

Zapraszamy ;)

Kasiu ja ma codziennie skurcze i zupełnie nic nie dają na szyjkę....zamknięta i chu*

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, a maz ci nie moze spodni założyć?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi gratulacje i trzymam kciuki za Martina - wszystko sie ułoży :)
    Agania z Oliwka tez bedzie dobrze, bo nie ma innej opcji - w naszej grupie wszystkie dzieci sa szczęśliwe = zdrowe :)

aanaa, agania lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi gratulacje, na pewno wszystko będzie dobrze:-*
    Ja też chyba dołącze do grona wywoływanych. Dziś byłam na ktg i badaniu, rozwarcie tylko na 1 palec, skurczy brak na piątek mam skierowanie do szpitala i po piątku w tydzien juz na pewno urodze <choć jescze mam cichą nadzieję, że wczesniej ;p>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 09:55

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka,to nie kwestia założenia,bo poradzilbym sobie,tylko tego,ze nie chce szwa podrażniac. Caly czas chodzę w koszulki nocnej,śpię bez gaci i wietrze ranę. Ale jakos moze dam rade ze szpitala do auta i z auta do domu:)
    Dziewczyny,nie bójcie sie oxy. Ja gadalam z kilkoma dziewczynami na porodówce,a troche sie ich przewinelo podczas mojego pobytu,to nie bylo tak zle:) nieraz lepiej niż bez oxy:)
    Ja to marzyłam,żeby u mnie oxy zadzialalo,a tu nawet wywolanego porodu sie nie udalo;)
    Będzie dobrze,trzymam za was kciuki!!! Czekam na kolejne relacje z porodów i zdjęcia dzidziusiow:)

dddodiii lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A ja mam jeszcze pytanie o pępek, czy on w środku tam pod skórą, jak się trochę naciągnie do suszenia, u Was też jest żółty? Bo co nie przetrę, to na gaziku taki żółty kolor.
    Polkosia u mnie też był żółty, tak jakby ropa była, ale jak położna przyszła to powiedziała, że ok wszystko, że tak musi być i teraz ma już ładnie zagojone.

Lojkalojka ja też miałam takie nogi spuchnięte, to położna w szpitalu powiedziała, że to normalne po porodzie i żeby nogi w górze trzymać, żeby nie zwisały z łóżka ( bo ja tak siedziałam). Co do szwów mnie tez bolał przez pierwsze 4 dni, później już go nie czułam, chyba, że się za dużo nachodziłam. Mi w szpitalu na ten szew, jak miałam obrzęk położyli lód, więc może to Ci pomoże.

Miska ja miałam bóle okresowe.

Dodii nie bój się, ja też miałam podawaną oxy i wg mnie aż tak mocno nie bolało, a skurcze się nasiliły w ciągu godziny. Ja sobie tłumaczyłam, że im szybciej się ruszy, tym szybciej urodzę Zuzię i ból przejdzie od razu. Tez się bałam cholernie tego, że mi dadzą kroplówkę. W razie co mieli jeszcze dla mnie jakiś zastrzyk przygotowany, ale nie było potrzeby, żeby podawali, bo akcja się rozkręciła.

Agaton spróbuj tak jak pisze Polkosia z tą nakładką, ja mam jednego sutka wklęsłego po pierwszym porodzie i młoda ładnie z niego je, nawet lepiej niż z tego bez nakładki. Fajnie,że już do domciu idziecie, zupełnie inne życie niż w szpitalu. Ja ze szpitala wyszłam w tych ubraniach co przyjechałam, spodnie ciążowe, tylko gumkę zmniejszyłam i bluzkę, która była na styk przed porodem. :)

Trzymam kciuki, żeby się u pozostałych mamusiek ruszyło :)

Moja Zuzia ma dzisiaj 5 tyg. :)
    Parę zdjęć mojej księżniczki:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea577367f381.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a06d798b8ac6.jpg
    I z sesji od koleżanki:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1f8a2aba0e0.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/63202f2bcb3d.jpg
    I moje dwa skarby :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/219e73916ae1.jpg

dodinka, szczesliwa_mamusia21, polkosia, madu, jaroszka, dddodiii, aanaa, lojkalojka, agaton, miska2503, zakocona, maluda, onka, Lexie lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 2718 2719 2720 2721 2722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ