X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka ja przecierałam mydełkiem na plamy ale od razu po zabrudzeniu potem do pralki z ciuszkami i się jakoś dopiera ;)

lojkalojka, anik86 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie zapralam mydlem i namoczylam . Zobacze czy zejdzie .Dzieki Battinka ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka dziękuje Ci za słowa pocieszenia i że zwróciłas uwagę na mój post. Wierzymy, że będzie dobrze.

jaroszka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana a kiedy wywołują u Ciebie poród ? :) ogólnie mowie w szpitalu .
    W piatek mam sie stawić i jak sie uda,to w piątek balon...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    u mnie w pon rano nawet jednego skurczu na ktg, a we wtorek o 22 urodziłam, także to nie wiadomo :)
    Wow :-)
    Jak bylam w szpitalu,to na ktg jakieś tam skurcze wychodziły,ale kompletnie ich nie czułam...No zobaczymy co to będzie ze mną...z nami...

paula1 lubi tę wiadomość

• my dream Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro na nst śmigam, ciekawe co wyjdzie. To będzie teoretyczny dzień porodu... he he

Kasia82 lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie do tych, które miałyście CC- czy powinnam "coś" dodatkowo zapakować do mojej torby, co przyda mi się po CC? Czy zakładanie cewnika jest bolesne? jeśli macie jakieś wskazówki, które ułatwią mi pobyt w szpitalu, to proszę o rady, bo jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o CC...

Mamusie jakie kosmetyki dla maluszka zabierałyście do szpitala? ja to zawsze obładowana wszędzie jadę jak na wojnę, nawet na wakacje zabieram swoje żelazko więc nie chciałabym za dużo tego wszystkiego zapakować :)

U mnie na wczorajszym KTG zapisało się sporo skurczy, nawet takich dosyć silnych, ale ja ich zupełnie nie czułam.

Wczoraj jak byłam na IP to przyjechała dziewczyna- 8 cm rozwarcia, nawet jej dokumentów nie zdążyli uzupełnić, tylko pędzili z nią na salę porodową i za chwilę urodziła, jej chłopak nawet do samochodu po rzeczy i dokumenty nie zdążył wrócić, a już ojcem został :)

Edit: Jaroszka śniłaś mi się dzisiaj, spotkałyśmy się w szpitalu i "walczyłyśmy" z ordynatorem, żeby już nam pozwolił urodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:40

jaroszka lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną cos nie tak...
    Może przez to czekanie...przerażenie ...
    Juz dwa razy się dziś poryczałam :-(
    To chyba lęk...przed nieznanym...

• Arielka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel - bo wszystkie Antki to fajne chłopaki :D

Zakocona- a uderza głową o cyca? Mój tak robi i mówię do niego synu spokojnie a on jak w jakimś amoku normalnie zamiast spokojnie chwycić tego cycka to się szamocze i rzuca jak wesz na grzebieniu :D

Paula - wiem co czujesz- moja mama zmarła 3,5 roku temu a rana w sercu jakby to było wczoraj. Zwłaszcza teraz gdy urodził się Antek i myślę jaka by była szczęśliwa gdyby go zobaczyła :(

Polkosia- mi mowily polozne ze trzeba wlasnie tam w srodku przeciscic nawet patyczkiem do ucha z octaniseptem to momementu az nie bedzie tej zoltej wydzieliny.

Co do kolki to poczytałam i jednak to, że od miesiąca to mit bo może występować dużo wcześniej.

Dziewczyny, które jeszcze nie urodziły- trzymam kciuki za wszystkie i współczuje nerwów bo sama przed porodem myślałam co noc ze rodze i to strasznie wykańcza psychicznie ale miejmy nadzieję, że już niebawem wszystkie będziemy rozpakowane :)

Kasia82, Bąbelek, miska2503, polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda u mnie w szpitalu tylko prosza o chusteczki do pupy i pampersy dla malucha, całą resztę daje szpital ;)

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:47

madu, maluda, onka, ss, annggela, Arielka, Bąbelek, my dream, Lexie, ola.321, miska2503, polkosia, Natka88, aanaa, szczesliwa_mamusia21, Katarzyna87, jaroszka, paula1, zakocona, agaton, Nynusia, ZakręconaOna, lula.91 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, super chłopak:) JA już też chce poznac mojego Leona.

my dream lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • maluda Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Maluda u mnie w szpitalu tylko prosza o chusteczki do pupy i pampersy dla malucha, całą resztę daje szpital ;)

Ja doczytała na stronie szpitala, że u mnie sugerują:
    - 3 – 5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników
    - 3 – 5 szt. śpiochów, body
    - Skarpetki, czapeczki najlepiej bez wiązania,
    - ewentualni rękawiczki „niedrapki”
    - Kocyk lub śpiworek, poduszka typu „rogal” do karmienia piersią
    - Kosmetyki do kąpieli, krem do pupy (nie puder), chusteczki do pielęgnacji,
    -ręcznik
    - Paczka pieluch jednorazowych dla noworodka „ New born ”
    Uważam, ze te listy powinny być ujednolicone, bo nigdy tak do końca nie wiadomo czy trafi się do wybranego przez siebie szpitala, w szpitalu który wybrałam jako pierwszy i spakowałam pod niego torbę nie chcieli np. żadnych kosmetyków... muszę się trochę przepakować...

relganli4wkmj4ii.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Cię rozumiem, w szpitalu codziennie robią jakieś badania, więc trudniej jest coś przeoczyć. U nas też kładą na patologię zazwyczaj tydzień po terminie, więc jeśli ktg wychodzi dobrze, trzeba jeszcze ten tydzień po terminie poczekać.

QUOTE=madu]Kasiu ja zyskałam jakiś spokój jak już wiem że będzie szpital, a nie takie czekanie na nie wiadomo co w domu i zastanawianie się czemu mały taki spokojny. tylko u mnie własnie tydzien po terminie dopiero do szpitala kładą.[/QUOTE]

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, gratulacje i trzyma kciuki za zdrowie Malenstwa!

Agaton ją wyszlam w siateczkowych majtach i spodniach ciazowych. Z ciekawości - ile bylas dób w szpitalu?

Polkosia, to żółte pod pępkiem to się nazywa ziarnina czy jakoś tak i brzydko pachnie. Trzeba to oczyszczać patyczkiem do uszu suchym, ew z octeniseptem. U nas niestety po zdjęciu pępka nadal się paprze :( ale po sprayu z antybiotykiem jest lepiej.

I oczka dalej fatalne. Zapuszczanie kropli to jakiś dramat :\

Dziś mieliśmy słabą noc - przerwa w spaniu od 2 do 4, potem po 7. A już tak ładnie spal - budził się równo co 3h. Nie wiem skad ta zmiana - nie płakał tylko był aktywny po prostu, mimo ze w dzień spał niewiele.

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream, u mnie też jutro termin i ktg o 11.20. Odezwij się po badaniu,,koniecznie! ;)

my dream lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na KTG, skurcze się zapisały ponad 40%. Od wczoraj drętwieją mi palce u rąk..kazałam położnej zmierzyć mi ciśnienie no i wyszło.. 150/100 gdzie nigdy w życiu takiego nie miałam (zawsze 110/70) Zaraz mój gin mnie zawołał i dał skierowanie na oddział dzisiaj. Poobserwują i jak się nic nie zmieni z ciśnieniem to Antoś wychodzi :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluda ja jeszcze dopakowałam ciuszki ale kosmetyków nie. ale masz rację fajnie byłoby gdyby wszystkie szpitale chciały to samo :)

Cieszę sie że dopiero w piątek mnie do szpitala kieruja bo jednak co dom to dom ale na koniec to już bym chyba nie wytrzymała.. Także chyba w sumię życze Wam Kasia i my dream żeby wszytsko było ok i żebyście jescze w domu mogły przeczekac. No chyba że spokojniej Wam bedzie czekac w szpitalu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:28

Kasia82, maluda lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • my dream Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    My dream, u mnie też jutro termin i ktg o 11.20. Odezwij się po badaniu,,koniecznie! ;)
    widzę, że idziemy równiutko :) pewnie, że dam znać, Ty też daj znać :)

wczoraj miałam w nocy takie mocno bóle miesiączkowe. czy to już powoli to??

Kasia82 lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany Bąbelku a czułas że masz takie ciśnienie?

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2720 2721 2722 2723 2724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ