X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zrozumiałam, w moim szpitalu po 7-8 dniach wywołują, ale jeszcze zapytam dla pewności. To może i u Was będzie podobnie?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja nadal noszę spodnie ciążowe i w nich też wychodziłam :)

Czy żółtaczka może powrócić? Bo mam dzisiaj wrażenie, że buzia bardziej żółta się znów zrobiła...

Moze, obserwuj. U nas po naświetlaniu, to dobę leżała na obserwacji i dopiero nas wypuscili

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Oczka ma dziś strasznie żółte. Chyba jutro czeka nas wizyta w szpitalu... :(

A czy Wasze maluchy mają zimne rączki i nóżki? Bo Klementysia ma często i nie wiem. Czytałam, że to niedojrzałość układu krążenia, ale tak ciągle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:54

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW, w szpitalu mówili, że nie tylko mąż może dostać to L4 na opiekę nad matką (to 80%), ale i teściowie i rodzice. Może komuś przyda się ta informacja :) Mój mąż nie korzysta, ale chyba teść weźmie.

dddodiii, Bąbelek lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia moj synus tez ma zimne raczki, ale to chyba zdrowy objaw. Nozki ma cieple, moze Klementysi zimno w nozki po prostu. A z zoltaczka to lepiej zrobic jeszvze raz sam poziom birilubiny.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Zaniepokoiło mnie puchnięcie stóp i od wczoraj drętwienie rąk..

Bąbelek jesteś w szpitalu? Ty tez jesteś z Wawy?

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj 1 dzień sami. W sensie ja i Tadek. Jest spoko :) Zdjęłam 2 prania, zrobiłam 3, odkurzone zmywaja się naczynia, byłam z nim też prawie 2h na spacerze. Teraz może oboje drzemke złapiemy. MOŻE.

Maximmum, wielkie gratulacje :)!!

dodi, dopisane :)

ss, poprawione :)

paula, nie zamierzam dokarmiać mm, nie widzę takiej potrzeby. Mleko mam, sztucznego bez powodu walić w niego nie będę. Okazało się, że kupy zrobić nie mógł. Jak zrobił, cyc i palulu było.
    Córa śliczna!

agaton, złe nie jest, ale zawsze moźna spróbować sn i wtedy będziesz miała porównanie :) Pewnie tam na grupie dziewczyny się fajnie wspierają w tej decyzji :)

jacusianka, niezbyt u was kolorowo :( trzymam kciuki za szybką stabilizację! U nas po kroplach, ropienie znikło.

lojka, ja namaczam w wodzie z mydłem i zapieram. Schodzi. Potem ofc pralka jeszcze raz pierze.
    Pierwsza fota :D!!!!

Arielka, tak! My mówimy, że kurkuje :P (no jak kura ziarna dziobie :P) A jak cyca nie dostanie na JUZ, to awantura ;)
    L też dziobie, jak mu na klacie leży, a głodny jest :)

Ja chodzę w ciążowych i bluzkach do karmienia. Z kilku sklepów kupiłam, to mogę polecić, jak któraś by chciała :)

Arielka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Dziewczyny jakim mleczkiem dokarmianiecie przy rozkrecaniu laktacji?
    U mnie było Bebilon 1 ale mała wymiotowala wczoraj i zmieniłam na bebilon 1 Ha

l22nhdgeccid541p.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona chodzisz juz na takie dlugie spacerki? kiedy zaczelas wychodzic? bo my wczoraj pierwszy raz 15 minut dziś ze 25 i zastanawiam sie co ile wydluzac.
    Czyli mamy małe kurki w domkach :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 18:04

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, wlasnie o Was pomyślałam, ze i u Was tez to ropienie było! Nie ma co, nasze chłopaki nie dość, ze z tego samego dnia, urodzeni w tym samym szpitalu, to i ropiemie tez maja. No i my dzis tez prawie 2h na spacerze;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja jeszcze nie chodzę na spacery...musze się zmobilizować ale jak patrzę przez okno to aż się nie chce :/

Byla dziś dziewczyny polozna i co? Zważyła mala i od tamtego pon.przytyla mala tylko 40gr.przeciez to tyle co nic :( jestem załamana:(
    Wcześniej bylo 3740 a po tyg. Jest 3780! Szok.
    Nie chcę ja dokarmiać ale tez niewiem co mam robić? Polozna za tydz.będzie to znów zważymy...
    Ja te cycki mam takie flaki ze Glowa mala i jak tu dziecko wykarmić?
    Każdy doradza karm cycem nie dawaj MM tylko jak dziecko nie rośnie to jak tu nie dokarmiać. No nic zobaczymy za tydz.
    Ja juz z tymi Cyckami rady nie daje przecież wcześniej pokarm byl...huk wie o co tu chodzi :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh - no to podobnie mamy tylko u mnie zamiast rąk musi być smoczek ;).
    No i u mnie tez jak kwili i marudzi to też najczęściej produkuje kupę lub ma gazy :/. Tyle, że albo mu się uda zrobić albo nie i prze strasznie przy tym, czasem to trwa ze 2 godziny.
    A powiedz mi jak sobie z tym radzisz??

Ja karmię teraz 3 dzień NAN HA 1 bo w aptece zamiast NAN Pro dali mojemu M właśnie to - zobaczymy.
    Wcześniej miałam Bebilon Pronutra - miałam wrażenie że mały średnio je lubi ale nie jestem pewna.
    Mały dostaje zazwyczaj 30 ml mojego (czasem więcej jak się uda), reszta to mm.

No i mam strasznie tkliwą pierś. Nie jest twarda, ani czerwona od zastoju ale boli przy najmniejszym dotyku :/.
    EDIT - już się częściowo zrobiła czerwona :(.

Battinka - no to faktycznie malutko przybrała, ale gdyby mała nie jadła to może by się denerwowała przy cycu jak jest u mnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 18:12

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Z tego co zrozumiałam, w moim szpitalu po 7-8 dniach wywołują, ale jeszcze zapytam dla pewności. To może i u Was będzie podobnie?
    No u mnie wlasnie po tygodniu po terminie wywołują -tak powinno wlasnie byc...
    Mysle,ze nie ma juz na co czekać,bo im później,tym gorzej...
    Do 40tygodnia to nie,ale po 40 powinno byc juz wywoływanie -tak uważam.
    No bo w sumie na co czekać,no nie? Dzidzia gotowa w pełni,trzeba jej pomoc wyjść z norki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona!
    Dziękuję bardzo:-) czuje sie zaszczycona:-) dziękuję :-*

zakocona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeej...:-) super sie patrzy na ta listę jak widzę tam siebie :-) To mnie motywuje :-)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerze 15 minut. Mała spała po nim bite 2h. Dobrze zrobiło jej świeże powietrze. Mi z resztą też, od razu lepiej się poczułam.

Bąbelek, Lexie lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Polkosia moj synus tez ma zimne raczki, ale to chyba zdrowy objaw. Nozki ma cieple, moze Klementysi zimno w nozki po prostu. A z zoltaczka to lepiej zrobic jeszvze raz sam poziom birilubiny.

Ale to i tak chyba muszę gdzieś prywatnie uderzyć czy każde lab zrobi pobranie noworodkowi?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, wychodzimy na dwugodzinne spacery od pierwszego dnia po powrocie ze szpitala. Żadne tam pierdu pierdu z balkonowaniem i spacerkami 5 minutowymi. Mały śpi jak zabity zawsze :)

My jutro mamy wizytę u pediatry na 12. Zobaczymy ile się małemu przybrało :)

Jacusianka, ja zapytam na wszelki wypadek o ten masaż kanalikow w takim razie.

Arielka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro drugie podejście - szpital Karowa - proszę o moc kciuków, aby tym razem mnie przyjęli lub ostatecznie coś postanowili!

Dziękuję i jutro dam znać!

Buziaczki mamusie brzuchate i te nie brzuchate :*

polkosia, Katarzyna87, aanaa, agania, Lexie, agaton lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A ja mam jeszcze pytanie o pępek, czy on w środku tam pod skórą, jak się trochę naciągnie do suszenia, u Was też jest żółty? Bo co nie przetrę, to na gaziku taki żółty kolor.
    Pani Doktor powiedziała ze to ropa. Kazała przemyć oceniseptem i starać się żeby podczas kąpieli się nie zamoczyl

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 2722 2723 2724 2725 2726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ