WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zrozumiałam, w moim szpitalu po 7-8 dniach wywołują, ale jeszcze zapytam dla pewności. To może i u Was będzie podobnie?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja nadal noszę spodnie ciążowe i w nich też wychodziłam :)

Czy żółtaczka może powrócić? Bo mam dzisiaj wrażenie, że buzia bardziej żółta się znów zrobiła...

Moze, obserwuj. U nas po naświetlaniu, to dobę leżała na obserwacji i dopiero nas wypuscili

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Oczka ma dziś strasznie żółte. Chyba jutro czeka nas wizyta w szpitalu... :(

A czy Wasze maluchy mają zimne rączki i nóżki? Bo Klementysia ma często i nie wiem. Czytałam, że to niedojrzałość układu krążenia, ale tak ciągle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:54

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW, w szpitalu mówili, że nie tylko mąż może dostać to L4 na opiekę nad matką (to 80%), ale i teściowie i rodzice. Może komuś przyda się ta informacja :) Mój mąż nie korzysta, ale chyba teść weźmie.

dddodiii, Bąbelek lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia moj synus tez ma zimne raczki, ale to chyba zdrowy objaw. Nozki ma cieple, moze Klementysi zimno w nozki po prostu. A z zoltaczka to lepiej zrobic jeszvze raz sam poziom birilubiny.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Zaniepokoiło mnie puchnięcie stóp i od wczoraj drętwienie rąk..

Bąbelek jesteś w szpitalu? Ty tez jesteś z Wawy?

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj 1 dzień sami. W sensie ja i Tadek. Jest spoko :) Zdjęłam 2 prania, zrobiłam 3, odkurzone zmywaja się naczynia, byłam z nim też prawie 2h na spacerze. Teraz może oboje drzemke złapiemy. MOŻE.

Maximmum, wielkie gratulacje :)!!

dodi, dopisane :)

ss, poprawione :)

paula, nie zamierzam dokarmiać mm, nie widzę takiej potrzeby. Mleko mam, sztucznego bez powodu walić w niego nie będę. Okazało się, że kupy zrobić nie mógł. Jak zrobił, cyc i palulu było.
    Córa śliczna!

agaton, złe nie jest, ale zawsze moźna spróbować sn i wtedy będziesz miała porównanie :) Pewnie tam na grupie dziewczyny się fajnie wspierają w tej decyzji :)

jacusianka, niezbyt u was kolorowo :( trzymam kciuki za szybką stabilizację! U nas po kroplach, ropienie znikło.

lojka, ja namaczam w wodzie z mydłem i zapieram. Schodzi. Potem ofc pralka jeszcze raz pierze.
    Pierwsza fota :D!!!!

Arielka, tak! My mówimy, że kurkuje :P (no jak kura ziarna dziobie :P) A jak cyca nie dostanie na JUZ, to awantura ;)
    L też dziobie, jak mu na klacie leży, a głodny jest :)

Ja chodzę w ciążowych i bluzkach do karmienia. Z kilku sklepów kupiłam, to mogę polecić, jak któraś by chciała :)

Arielka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Dziewczyny jakim mleczkiem dokarmianiecie przy rozkrecaniu laktacji?
    U mnie było Bebilon 1 ale mała wymiotowala wczoraj i zmieniłam na bebilon 1 Ha

l22nhdgeccid541p.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona chodzisz juz na takie dlugie spacerki? kiedy zaczelas wychodzic? bo my wczoraj pierwszy raz 15 minut dziś ze 25 i zastanawiam sie co ile wydluzac.
    Czyli mamy małe kurki w domkach :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 18:04

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, wlasnie o Was pomyślałam, ze i u Was tez to ropienie było! Nie ma co, nasze chłopaki nie dość, ze z tego samego dnia, urodzeni w tym samym szpitalu, to i ropiemie tez maja. No i my dzis tez prawie 2h na spacerze;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja jeszcze nie chodzę na spacery...musze się zmobilizować ale jak patrzę przez okno to aż się nie chce :/

Byla dziś dziewczyny polozna i co? Zważyła mala i od tamtego pon.przytyla mala tylko 40gr.przeciez to tyle co nic :( jestem załamana:(
    Wcześniej bylo 3740 a po tyg. Jest 3780! Szok.
    Nie chcę ja dokarmiać ale tez niewiem co mam robić? Polozna za tydz.będzie to znów zważymy...
    Ja te cycki mam takie flaki ze Glowa mala i jak tu dziecko wykarmić?
    Każdy doradza karm cycem nie dawaj MM tylko jak dziecko nie rośnie to jak tu nie dokarmiać. No nic zobaczymy za tydz.
    Ja juz z tymi Cyckami rady nie daje przecież wcześniej pokarm byl...huk wie o co tu chodzi :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh - no to podobnie mamy tylko u mnie zamiast rąk musi być smoczek ;).
    No i u mnie tez jak kwili i marudzi to też najczęściej produkuje kupę lub ma gazy :/. Tyle, że albo mu się uda zrobić albo nie i prze strasznie przy tym, czasem to trwa ze 2 godziny.
    A powiedz mi jak sobie z tym radzisz??

Ja karmię teraz 3 dzień NAN HA 1 bo w aptece zamiast NAN Pro dali mojemu M właśnie to - zobaczymy.
    Wcześniej miałam Bebilon Pronutra - miałam wrażenie że mały średnio je lubi ale nie jestem pewna.
    Mały dostaje zazwyczaj 30 ml mojego (czasem więcej jak się uda), reszta to mm.

No i mam strasznie tkliwą pierś. Nie jest twarda, ani czerwona od zastoju ale boli przy najmniejszym dotyku :/.
    EDIT - już się częściowo zrobiła czerwona :(.

Battinka - no to faktycznie malutko przybrała, ale gdyby mała nie jadła to może by się denerwowała przy cycu jak jest u mnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 18:12

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Z tego co zrozumiałam, w moim szpitalu po 7-8 dniach wywołują, ale jeszcze zapytam dla pewności. To może i u Was będzie podobnie?
    No u mnie wlasnie po tygodniu po terminie wywołują -tak powinno wlasnie byc...
    Mysle,ze nie ma juz na co czekać,bo im później,tym gorzej...
    Do 40tygodnia to nie,ale po 40 powinno byc juz wywoływanie -tak uważam.
    No bo w sumie na co czekać,no nie? Dzidzia gotowa w pełni,trzeba jej pomoc wyjść z norki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona!
    Dziękuję bardzo:-) czuje sie zaszczycona:-) dziękuję :-*

zakocona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeej...:-) super sie patrzy na ta listę jak widzę tam siebie :-) To mnie motywuje :-)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerze 15 minut. Mała spała po nim bite 2h. Dobrze zrobiło jej świeże powietrze. Mi z resztą też, od razu lepiej się poczułam.

Bąbelek, Lexie lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Polkosia moj synus tez ma zimne raczki, ale to chyba zdrowy objaw. Nozki ma cieple, moze Klementysi zimno w nozki po prostu. A z zoltaczka to lepiej zrobic jeszvze raz sam poziom birilubiny.

Ale to i tak chyba muszę gdzieś prywatnie uderzyć czy każde lab zrobi pobranie noworodkowi?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, wychodzimy na dwugodzinne spacery od pierwszego dnia po powrocie ze szpitala. Żadne tam pierdu pierdu z balkonowaniem i spacerkami 5 minutowymi. Mały śpi jak zabity zawsze :)

My jutro mamy wizytę u pediatry na 12. Zobaczymy ile się małemu przybrało :)

Jacusianka, ja zapytam na wszelki wypadek o ten masaż kanalikow w takim razie.

Arielka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro drugie podejście - szpital Karowa - proszę o moc kciuków, aby tym razem mnie przyjęli lub ostatecznie coś postanowili!

Dziękuję i jutro dam znać!

Buziaczki mamusie brzuchate i te nie brzuchate :*

polkosia, Katarzyna87, aanaa, agania, Lexie, agaton lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A ja mam jeszcze pytanie o pępek, czy on w środku tam pod skórą, jak się trochę naciągnie do suszenia, u Was też jest żółty? Bo co nie przetrę, to na gaziku taki żółty kolor.
    Pani Doktor powiedziała ze to ropa. Kazała przemyć oceniseptem i starać się żeby podczas kąpieli się nie zamoczyl

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 2722 2723 2724 2725 2726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ