Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Ja nadal noszę spodnie ciążowe i w nich też wychodziłam
Czy żółtaczka może powrócić? Bo mam dzisiaj wrażenie, że buzia bardziej żółta się znów zrobiła...
Moze, obserwuj. U nas po naświetlaniu, to dobę leżała na obserwacji i dopiero nas wypuscilipolkosia lubi tę wiadomość
-
Dzięki. Oczka ma dziś strasznie żółte. Chyba jutro czeka nas wizyta w szpitalu...
A czy Wasze maluchy mają zimne rączki i nóżki? Bo Klementysia ma często i nie wiem. Czytałam, że to niedojrzałość układu krążenia, ale tak ciągle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:54
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
BTW, w szpitalu mówili, że nie tylko mąż może dostać to L4 na opiekę nad matką (to 80%), ale i teściowie i rodzice. Może komuś przyda się ta informacja
Mój mąż nie korzysta, ale chyba teść weźmie.
dddodiii, Bąbelek lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
My dzisiaj 1 dzień sami. W sensie ja i Tadek. Jest spoko
Zdjęłam 2 prania, zrobiłam 3, odkurzone zmywaja się naczynia, byłam z nim też prawie 2h na spacerze. Teraz może oboje drzemke złapiemy. MOŻE.
Maximmum, wielkie gratulacje!!
dodi, dopisane
ss, poprawione
paula, nie zamierzam dokarmiać mm, nie widzę takiej potrzeby. Mleko mam, sztucznego bez powodu walić w niego nie będę. Okazało się, że kupy zrobić nie mógł. Jak zrobił, cyc i palulu było.
Córa śliczna!
agaton, złe nie jest, ale zawsze moźna spróbować sn i wtedy będziesz miała porównaniePewnie tam na grupie dziewczyny się fajnie wspierają w tej decyzji
jacusianka, niezbyt u was kolorowotrzymam kciuki za szybką stabilizację! U nas po kroplach, ropienie znikło.
lojka, ja namaczam w wodzie z mydłem i zapieram. Schodzi. Potem ofc pralka jeszcze raz pierze.
Pierwsza fota!!!!
Arielka, tak! My mówimy, że kurkuje(no jak kura ziarna dziobie
) A jak cyca nie dostanie na JUZ, to awantura
L też dziobie, jak mu na klacie leży, a głodny jest
Ja chodzę w ciążowych i bluzkach do karmienia. Z kilku sklepów kupiłam, to mogę polecić, jak któraś by chciałaArielka lubi tę wiadomość
-
Zakocona chodzisz juz na takie dlugie spacerki? kiedy zaczelas wychodzic? bo my wczoraj pierwszy raz 15 minut dziś ze 25 i zastanawiam sie co ile wydluzac.
Czyli mamy małe kurki w domkach))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 18:04
-
Kurde ja jeszcze nie chodzę na spacery...musze się zmobilizować ale jak patrzę przez okno to aż się nie chce
Byla dziś dziewczyny polozna i co? Zważyła mala i od tamtego pon.przytyla mala tylko 40gr.przeciez to tyle co nicjestem załamana:(
Wcześniej bylo 3740 a po tyg. Jest 3780! Szok.
Nie chcę ja dokarmiać ale tez niewiem co mam robić? Polozna za tydz.będzie to znów zważymy...
Ja te cycki mam takie flaki ze Glowa mala i jak tu dziecko wykarmić?
Każdy doradza karm cycem nie dawaj MM tylko jak dziecko nie rośnie to jak tu nie dokarmiać. No nic zobaczymy za tydz.
Ja juz z tymi Cyckami rady nie daje przecież wcześniej pokarm byl...huk wie o co tu chodzi -
Fresh - no to podobnie mamy tylko u mnie zamiast rąk musi być smoczek
.
No i u mnie tez jak kwili i marudzi to też najczęściej produkuje kupę lub ma gazy. Tyle, że albo mu się uda zrobić albo nie i prze strasznie przy tym, czasem to trwa ze 2 godziny.
A powiedz mi jak sobie z tym radzisz??
Ja karmię teraz 3 dzień NAN HA 1 bo w aptece zamiast NAN Pro dali mojemu M właśnie to - zobaczymy.
Wcześniej miałam Bebilon Pronutra - miałam wrażenie że mały średnio je lubi ale nie jestem pewna.
Mały dostaje zazwyczaj 30 ml mojego (czasem więcej jak się uda), reszta to mm.
No i mam strasznie tkliwą pierś. Nie jest twarda, ani czerwona od zastoju ale boli przy najmniejszym dotyku.
EDIT - już się częściowo zrobiła czerwona.
Battinka - no to faktycznie malutko przybrała, ale gdyby mała nie jadła to może by się denerwowała przy cycu jak jest u mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 18:12
-
nick nieaktualnyKasia82 wrote:Z tego co zrozumiałam, w moim szpitalu po 7-8 dniach wywołują, ale jeszcze zapytam dla pewności. To może i u Was będzie podobnie?
Mysle,ze nie ma juz na co czekać,bo im później,tym gorzej...
Do 40tygodnia to nie,ale po 40 powinno byc juz wywoływanie -tak uważam.
No bo w sumie na co czekać,no nie? Dzidzia gotowa w pełni,trzeba jej pomoc wyjść z norki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerze 15 minut. Mała spała po nim bite 2h. Dobrze zrobiło jej świeże powietrze. Mi z resztą też, od razu lepiej się poczułam.
Bąbelek, Lexie lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Asieńka_86 wrote:Polkosia moj synus tez ma zimne raczki, ale to chyba zdrowy objaw. Nozki ma cieple, moze Klementysi zimno w nozki po prostu. A z zoltaczka to lepiej zrobic jeszvze raz sam poziom birilubiny.
Ale to i tak chyba muszę gdzieś prywatnie uderzyć czy każde lab zrobi pobranie noworodkowi?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Arielka, wychodzimy na dwugodzinne spacery od pierwszego dnia po powrocie ze szpitala. Żadne tam pierdu pierdu z balkonowaniem i spacerkami 5 minutowymi. Mały śpi jak zabity zawsze
My jutro mamy wizytę u pediatry na 12. Zobaczymy ile się małemu przybrało
Jacusianka, ja zapytam na wszelki wypadek o ten masaż kanalikow w takim razie.Arielka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jutro drugie podejście - szpital Karowa - proszę o moc kciuków, aby tym razem mnie przyjęli lub ostatecznie coś postanowili!
Dziękuję i jutro dam znać!
Buziaczki mamusie brzuchate i te nie brzuchate :*polkosia, Katarzyna87, aanaa, agania, Lexie, agaton lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:A ja mam jeszcze pytanie o pępek, czy on w środku tam pod skórą, jak się trochę naciągnie do suszenia, u Was też jest żółty? Bo co nie przetrę, to na gaziku taki żółty kolor.