X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika moj zasnal na kolanach i tez musze bujac :(

Zakretka dobrze ze jestes :* kurcze moze sie uda i urodzisz przed 30!
    Nie martw sie chociaz wiem ze ciezko ;(

Lexie super wiesci ! No i witamy w klubie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:45

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Ewalika moj zasnal na kolanach i tez musze bujac :(

Zakretka dobrze ze jestes :* kurcze moze sie uda i urodzisz przed 30!
    Nie martw sie chociaz wiem ze ciezko ;(

Lexie super wiesci ! No i witamy w klubie :)
    Eh kochana , było by świetnie ale co Ja tu smecic będę codziennie o jednym i tym samym . Jak cos się zmieni na pewno Was powiadomie , na razie wchodze tak Was nadrobić , przywitać się ... Czasem zamienia słowo i o. . Czekam , niecierpliwie się mega i stres przez to zjada Nas oboje i o. Juz sił myśleć nie mam co to by było gdyby D musiał wyleciec a Ja nie urodzilabym jeszcze ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pisz nawet codziennie po to tu jestesmy !
    Kochana wykorzystuj D w nocy ! Moze cos sie ruszy , dzialajcie !
    Jestem pewna ze D przed wylotem zobaczy malucha zobaczysz :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pospalismy 40min i znow ... Cycek :( jak te dzieciaczki tyle nie spia ??

Moja córa jako niemowlę była prawdziwym terminatorem. W ciągu dnia spała tylko 30-40 minut, za to noce przesypiała całe - nawet po 7-8 godzin.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pisz nawet codziennie po to tu jestesmy !
    Kochana wykorzystuj D w nocy ! Moze cos sie ruszy , dzialajcie !
    Jestem pewna ze D przed wylotem zobaczy malucha zobaczysz :*
    Taki mam zamiar:) zobaczymy co będzie hehe , jutro sobie machne koktajl położnych dodatkowo a nóż . :D

agaton lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez chyba sielanka minęła :( Mały śpi i co chwile budzi się z płaczem i widać ,ze ma problem z brzuszkiem .Zobaczymy czy to chwilowe :/
    Poza tym była pielęgniarka i mały przez 5 dni przybrał tylko 60g :( Teraz daje mu cyca dużo częściej .Zobaczymy w czwartek czy to cos zmieni.Oby .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka tak jaj mówi szczęśliwa sex ,sex i jeszcze raz sex :) Może przyjemności z tego nie będziesz miała ,ale powinno rozkrecic akcje . U mnie pomogło ,mimo,ze D dokończył na brzuch ;)
    Powodzenia!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykąpaliśmy go, L wsadził w chustę i na razie spokój.

Zadzwonił teść przed chwilą, który małego jeszcze nie widział, że może dzisiaj przyjechać o.O Pogrzało. Albo w pon o 11, bez drugiej żony i nie będzie L. No yyy pogrzało kolejny raz. Nie ma czasu wnuka poznać i zawsze trzeba się do niego dostosowywać :/ :/

Zakręcona, oby ci mąż pomógł :P

lojka, a karmisz na żądanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 20:30

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona chyba nie przystaliscie na jego wymogi czasowe ?!
    Powiedziec trzeba było mu , ze teraz to Ty czas spotkań ustalasz a nie ktoś inny , albo pasuje wtedy kiedy Wam albo tym razem Tatuś ma problem. No niestety jak wszystko ważniejsze dookoła to niech sam się dostosuje .

Lojka przyjemności przez brzuch mam zero , serio :-/ aż momentami nie milo tym bardziej , ze nie rajcuje mnie seks od poczatku ale popróbuje na pewno , tonący chwyta się i brzytwy :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, jasne, że nie. Nie dość, że dziś mały drze się od tej 13 i nie śpi prawie wcale, to kurde ja nie chcę się z nim widzieć sam na sam w poniedziałek. Bo on pracuje i nie ma czasu. No ludzie święci, nie może zrezygnować z np dwóch lekcji, które daje, żeby WNUKA poznać?! :( Ech..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój , wgle się nie przejmuj ! Jego starata a L nie może za ojca odpowiadać , przykre na pewno ale nic nie poradzicie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze L współczuję, że takich ma rodziców. Matka mówi, że nie ma czasu się spotkać, bo do kościoła/na spotkania wspólnoty chodzi, a ojciec, że pracuje i nie ma czasu.. :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja zawsze L współczuję, że takich ma rodziców. Matka mówi, że nie ma czasu się spotkać, bo do kościoła/na spotkania wspólnoty chodzi, a ojciec, że pracuje i nie ma czasu.. :/
    Dla mnie to chore :-| nie rozumiem czegoś takiego ... Kościół wazniejszy niż spotkanie z synem ??? Nie wierze , ze obydwoje nie mogą znaleźć jednego dnia w tygodniu chociaż na spotkanie z wnukiem i synem ! :-// juz nawet nie muszą co tydzień ale z raz w miesiącu to kuzwa wypadaloby ! Chore , dla mnie to nie są rodzice tacy jacy powinni być , wiesz o co mi chodzi . To są rodzice na od pierdol , wspolczuje mu sama jako obca osoba .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, mam takie samo zdanie.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się dziś wymądrzałam na temat laktacji a teraz cos u mnie cieniutko. Do tej pory między karmieniami odciągałam po nawet 100ml jednorazowo a dziś przez cały dzień ledwo 50ml i mały ssał za każdym razem bardzo dlugo pierś i chyba nic tam nie ma za bardzo :/ cholera a jutro akurat ważenie u pediatry jak nie przybierze na wadze to mi go nie zaszczepią i nie wiem czy podać mm raz czy nie ehh:(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Paula - mój będzie na tydzień na początku listopada ;), czyli jest nas więcej :*

Nynusia - po ilu dniach stosowania HA widzisz poprawę i jakie mleczko używasz? my teraz mamy NAN HA od 4 dni i zastanawiam się kiedy oczekiwać zmian :/. Wcześniej był Bebilon pronutra.

Udało mi się małego dostawić do piersi 15 min lewa (zniknęły mi guzki bo laktator sobie nie mógł poradzić :D ) i na 10min do prawej - bardziej pocmokał niż coś zjadł ale i tak SUPER! :)
    Nie zawsze nam się ta sztuka udaje bo co do jedzenia piersi to mam niecierpliwe dziecko :).

Kciuki za mamusie w dwupaku!!
    My się przerzucilismy na Bebilon Ha i od razu była poprawa. Młoda na drugi dzień zrobiła kupy juz jej się tak dużo nie ulewa i przede wszystkim się nie prezy. Ładnie baczki puszcza. Teraz mam zamiar spróbować Bebiko Ha bo ten sam producent a połowę tańsze.
    Co do Nan ja się go wystraszyłam podobno dzieciaki po Nan mają zaparcia.

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny jak tak Was czytam to aż się boję ze moja taka spokojna. Może jeszcze za mała żeby tak długo nie spać ?
    Jak u Was było po około tygodniu ?

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona a spróbuj się powspinac w sensie ręce do góry jakbyś sięgała po cos co jest wysoko i na palcach. Podobno to tez lubi pomoc przede wszystkim woda żeby odeszly

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BARDZO polecam przeczytanie tego artykułu o wiszeniu na cycu i efektywnym karmieniu!!
    W ogóle cały blog jest extra.
    http://www.hafija.pl/2012/03/nowonarodzone-dziecko-bezczelnie-siedzi-non-stop-przy-cyckuczyli-dlaczego-odruch-ssania-jest-wazny-i-nalezy-go-pielegnowac.html

Arielka, ja w ogóle nic nie odciągam. Mały mi tylko spuszcza mleko. Jak odciągać zaczynam, to mam nawał w cyckach i mnie bolą. Nie potrzebuję jeszcze tego typu atrakcji :P

Nynusia, yyy serio wolałabyś przeżywać, to co my przeżywamy o.O?!

Karmiłam znowu, mały od 5 min śpi.. A każdy jego ruch i panika mi się włącza w mózgu , że znowu się wybudza i będzie wrzask...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 21:20

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Zakrecona a spróbuj się powspinac w sensie ręce do góry jakbyś sięgała po cos co jest wysoko i na palcach. Podobno to tez lubi pomoc przede wszystkim woda żeby odeszly
    Mówisz ??? Pierwsze słyszę ale super , dzięki za rade:)
    Tylko czy nie zrobię krzywdy takim rozciaganiem do gory się ... Mowie tu o łożysku czy cos . Ciekawe czemu wody lubią odchodzić po takim czymś ?!:>

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2741 2742 2743 2744 2745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ