X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika moj zasnal na kolanach i tez musze bujac :(

Zakretka dobrze ze jestes :* kurcze moze sie uda i urodzisz przed 30!
    Nie martw sie chociaz wiem ze ciezko ;(

Lexie super wiesci ! No i witamy w klubie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:45

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Ewalika moj zasnal na kolanach i tez musze bujac :(

Zakretka dobrze ze jestes :* kurcze moze sie uda i urodzisz przed 30!
    Nie martw sie chociaz wiem ze ciezko ;(

Lexie super wiesci ! No i witamy w klubie :)
    Eh kochana , było by świetnie ale co Ja tu smecic będę codziennie o jednym i tym samym . Jak cos się zmieni na pewno Was powiadomie , na razie wchodze tak Was nadrobić , przywitać się ... Czasem zamienia słowo i o. . Czekam , niecierpliwie się mega i stres przez to zjada Nas oboje i o. Juz sił myśleć nie mam co to by było gdyby D musiał wyleciec a Ja nie urodzilabym jeszcze ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pisz nawet codziennie po to tu jestesmy !
    Kochana wykorzystuj D w nocy ! Moze cos sie ruszy , dzialajcie !
    Jestem pewna ze D przed wylotem zobaczy malucha zobaczysz :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pospalismy 40min i znow ... Cycek :( jak te dzieciaczki tyle nie spia ??

Moja córa jako niemowlę była prawdziwym terminatorem. W ciągu dnia spała tylko 30-40 minut, za to noce przesypiała całe - nawet po 7-8 godzin.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pisz nawet codziennie po to tu jestesmy !
    Kochana wykorzystuj D w nocy ! Moze cos sie ruszy , dzialajcie !
    Jestem pewna ze D przed wylotem zobaczy malucha zobaczysz :*
    Taki mam zamiar:) zobaczymy co będzie hehe , jutro sobie machne koktajl położnych dodatkowo a nóż . :D

agaton lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez chyba sielanka minęła :( Mały śpi i co chwile budzi się z płaczem i widać ,ze ma problem z brzuszkiem .Zobaczymy czy to chwilowe :/
    Poza tym była pielęgniarka i mały przez 5 dni przybrał tylko 60g :( Teraz daje mu cyca dużo częściej .Zobaczymy w czwartek czy to cos zmieni.Oby .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka tak jaj mówi szczęśliwa sex ,sex i jeszcze raz sex :) Może przyjemności z tego nie będziesz miała ,ale powinno rozkrecic akcje . U mnie pomogło ,mimo,ze D dokończył na brzuch ;)
    Powodzenia!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykąpaliśmy go, L wsadził w chustę i na razie spokój.

Zadzwonił teść przed chwilą, który małego jeszcze nie widział, że może dzisiaj przyjechać o.O Pogrzało. Albo w pon o 11, bez drugiej żony i nie będzie L. No yyy pogrzało kolejny raz. Nie ma czasu wnuka poznać i zawsze trzeba się do niego dostosowywać :/ :/

Zakręcona, oby ci mąż pomógł :P

lojka, a karmisz na żądanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 20:30

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona chyba nie przystaliscie na jego wymogi czasowe ?!
    Powiedziec trzeba było mu , ze teraz to Ty czas spotkań ustalasz a nie ktoś inny , albo pasuje wtedy kiedy Wam albo tym razem Tatuś ma problem. No niestety jak wszystko ważniejsze dookoła to niech sam się dostosuje .

Lojka przyjemności przez brzuch mam zero , serio :-/ aż momentami nie milo tym bardziej , ze nie rajcuje mnie seks od poczatku ale popróbuje na pewno , tonący chwyta się i brzytwy :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, jasne, że nie. Nie dość, że dziś mały drze się od tej 13 i nie śpi prawie wcale, to kurde ja nie chcę się z nim widzieć sam na sam w poniedziałek. Bo on pracuje i nie ma czasu. No ludzie święci, nie może zrezygnować z np dwóch lekcji, które daje, żeby WNUKA poznać?! :( Ech..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój , wgle się nie przejmuj ! Jego starata a L nie może za ojca odpowiadać , przykre na pewno ale nic nie poradzicie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze L współczuję, że takich ma rodziców. Matka mówi, że nie ma czasu się spotkać, bo do kościoła/na spotkania wspólnoty chodzi, a ojciec, że pracuje i nie ma czasu.. :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja zawsze L współczuję, że takich ma rodziców. Matka mówi, że nie ma czasu się spotkać, bo do kościoła/na spotkania wspólnoty chodzi, a ojciec, że pracuje i nie ma czasu.. :/
    Dla mnie to chore :-| nie rozumiem czegoś takiego ... Kościół wazniejszy niż spotkanie z synem ??? Nie wierze , ze obydwoje nie mogą znaleźć jednego dnia w tygodniu chociaż na spotkanie z wnukiem i synem ! :-// juz nawet nie muszą co tydzień ale z raz w miesiącu to kuzwa wypadaloby ! Chore , dla mnie to nie są rodzice tacy jacy powinni być , wiesz o co mi chodzi . To są rodzice na od pierdol , wspolczuje mu sama jako obca osoba .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, mam takie samo zdanie.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się dziś wymądrzałam na temat laktacji a teraz cos u mnie cieniutko. Do tej pory między karmieniami odciągałam po nawet 100ml jednorazowo a dziś przez cały dzień ledwo 50ml i mały ssał za każdym razem bardzo dlugo pierś i chyba nic tam nie ma za bardzo :/ cholera a jutro akurat ważenie u pediatry jak nie przybierze na wadze to mi go nie zaszczepią i nie wiem czy podać mm raz czy nie ehh:(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Paula - mój będzie na tydzień na początku listopada ;), czyli jest nas więcej :*

Nynusia - po ilu dniach stosowania HA widzisz poprawę i jakie mleczko używasz? my teraz mamy NAN HA od 4 dni i zastanawiam się kiedy oczekiwać zmian :/. Wcześniej był Bebilon pronutra.

Udało mi się małego dostawić do piersi 15 min lewa (zniknęły mi guzki bo laktator sobie nie mógł poradzić :D ) i na 10min do prawej - bardziej pocmokał niż coś zjadł ale i tak SUPER! :)
    Nie zawsze nam się ta sztuka udaje bo co do jedzenia piersi to mam niecierpliwe dziecko :).

Kciuki za mamusie w dwupaku!!
    My się przerzucilismy na Bebilon Ha i od razu była poprawa. Młoda na drugi dzień zrobiła kupy juz jej się tak dużo nie ulewa i przede wszystkim się nie prezy. Ładnie baczki puszcza. Teraz mam zamiar spróbować Bebiko Ha bo ten sam producent a połowę tańsze.
    Co do Nan ja się go wystraszyłam podobno dzieciaki po Nan mają zaparcia.

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny jak tak Was czytam to aż się boję ze moja taka spokojna. Może jeszcze za mała żeby tak długo nie spać ?
    Jak u Was było po około tygodniu ?

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona a spróbuj się powspinac w sensie ręce do góry jakbyś sięgała po cos co jest wysoko i na palcach. Podobno to tez lubi pomoc przede wszystkim woda żeby odeszly

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BARDZO polecam przeczytanie tego artykułu o wiszeniu na cycu i efektywnym karmieniu!!
    W ogóle cały blog jest extra.
    http://www.hafija.pl/2012/03/nowonarodzone-dziecko-bezczelnie-siedzi-non-stop-przy-cyckuczyli-dlaczego-odruch-ssania-jest-wazny-i-nalezy-go-pielegnowac.html

Arielka, ja w ogóle nic nie odciągam. Mały mi tylko spuszcza mleko. Jak odciągać zaczynam, to mam nawał w cyckach i mnie bolą. Nie potrzebuję jeszcze tego typu atrakcji :P

Nynusia, yyy serio wolałabyś przeżywać, to co my przeżywamy o.O?!

Karmiłam znowu, mały od 5 min śpi.. A każdy jego ruch i panika mi się włącza w mózgu , że znowu się wybudza i będzie wrzask...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 21:20

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Zakrecona a spróbuj się powspinac w sensie ręce do góry jakbyś sięgała po cos co jest wysoko i na palcach. Podobno to tez lubi pomoc przede wszystkim woda żeby odeszly
    Mówisz ??? Pierwsze słyszę ale super , dzięki za rade:)
    Tylko czy nie zrobię krzywdy takim rozciaganiem do gory się ... Mowie tu o łożysku czy cos . Ciekawe czemu wody lubią odchodzić po takim czymś ?!:>

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2741 2742 2743 2744 2745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ