X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja od czasu powrotu do domu po cc mam codziennie spore wzdęcia, ale na Malego raczej to nie wpływa. Wydaje mi się że to może być skutek tego ze jelita wracają na swoje miejsce.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba noc lepsza dla wszystkich, bo u nas było zwiedzanie domu od północy do 2, a potem mała podbudka 10 min na cycka o 4:30 i od tamtej pory nadal śpi :D A ja od razu lepiej się czuję, pospałam sobie. Dzisiaj dzień bez gości, więc cały dzień zamierzam razem z małą spać ;)

aanaa, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o karmienie, to powoli próbuję wszystkiego. Wczoraj kilka cukierków, przedwczoraj pierogi z kapustą i grzybami i jest OK! Cieszę się strasznie :) Mam nadzieję, że tak zostanie. Dzisiaj jeszcze będę próbowała z nabiałem i mlekiem, bo w szpitalu dwa dni z rzędu jadłam zupę mleczną i Klementysi wywaliło plamy czerwone na buzi - być może skaza. Ale nie jestem pewna, bo wtedy też pod lampami leżała i w ogóle wyskoczyło jej wszędzie od potu mnóstwo krost itd.

Czkawki też mendy nie cierpię!!!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy, ze o nas pamietacie :)

Wszystkim zyczymy duzo zdrowka i wstawania tylko na cycka. Ja dzis przespalam w sumie 3h przez cala noc, zwykle duzo wiecej spie, bo mam bardzo grzeczne dziecko, ale ze apetyt ma wiekszy i wiekszy, a od kroplowek juz powoli odchodzimy, to juz coraz mniej spania mam :)

201510220_srpnewr.jpg

Nas tez czesto meczy czkawka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 07:02

polkosia, madu, paula1, agaton lubią tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie poza czkawką od przewodu pokarmowego na którą nie mamy wpływu jest tez czkawka od zimna :-o wiec przy rozbieraniu to moze być ta od zimna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 07:04

iv09hdge6yql001e.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na cycku wiec mam troche czasu :)

Green super ze sie odezwalas! Trzymam kciuki za Kornelke ! :)

Polkosiu ja tez zjadlam kapuste nieswiadomie ponprostu zapomnialam a po dwoch dniach maly dal takiego czadu ... Nie wiem czy to przypadek czy nie.

Zakocona juz myslalam ze Tadzio chory...

U nas katastrofa najpierw maly sie rozchorowal ppzniej D a teraz Ja ???!!! Glowa boli gardlo zawalone katar .... Jak die moge leczyc? Moje dziecko nogdy nie wyzdrowieje :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja jestem popsuta, nie dość że w cyckach posucha to jeszcze wklęsłe brodawki. Młody pije kielichy u położnych a kiedy tylko możemy ssie przez kapturki i dzis cudem wyssal kropelke siary, nawet nie wiecie jak się cieszę!! U nas bez mm i poradni laktacyjnej się nie obędzie...ale walczymy. Średnio mam czas czytać bo albo ciumkamy albo lekarz albo położna przychodzą albo siedzę z laktatorem... Mam nadzieję że jutro wyjdziemy i będzie trochę puzniej, bo młody jest kochany mimo że w nocy niewiele śpi.

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocaona ja tez myslalam , ze o Tadka chodzi ;)
    Szkoda, ze maz chory , bo wiaze sie to z tym ze nie bedzie mogl Ci tyle pomagac :(

szczesliwa u Ciebie tez chorobowo :( Bidulko . Zdrowiejcie kochani !!!

Moj syn 10 min temu wstal i sobie teraz lezy i rozglada sie po scianach . Jak ja lubie jak on nie placze .

Madu napewno uda Ci sie rozkrecic laktacje . Wazne , ze sie nie poddajech i walczych :)

Dziewczyny jak czyscicie noski ? Mi polozna pokazala sposob , ze kladzie sie dziecko na boku i do jednej dziurki wlewa sie wode fizjologiczna i czeka , az wyplynie . Troche sie tego boje zrobic , ale chyba bede zmuszona , bo mlodemu cos charcze w nosie .

A i jeszcze odnosnie czkawki , ktora meczy tez mojego brzdaca .Wczoraj dowiedzialam sie , ze to tez moze byc od np.duzej losci bodzcow zewnetrznych np. glosno gra tv , lub za duzo swiatla , albo jak jest za duzo ludzi wokol . Dziwnie to troche , ale musze poobserwowac i zobacze czy jest w tym ziarenko prawdy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 08:47

szczesliwa_mamusia21, madu lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu rozkreci sie na pewno u mbie po okolo tyg bedzie dobrze :*

Lojka oj tez lubie jak maly wstanie rozglada sie i nie placze! :)
    Co do noska nie boj sie ja tez sie balam , maluchowi bedzie lepiej :*

madu lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety teraz taki okres chorobowy :( My z mężem łykamy witaminy od powrotu ze szpitala i codziennie jemy dużo owoców wieczorem, witamina C i te sprawy ;) Nie wiem czy coś to da, ale warto próbować.

Zakocona, też w pierwszej chwili zrozumiałam, że Tadek chory. L. to pół biedy w sumie ;)

Ze mną w pokoju leżała dziewczyna, która nie miała mleka i płakała nad dzieckiem. Dokarmiali jej mm, ale kazali przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać. I w dniu, kiedy wychodziłam, karmiła praktycznie cały dzień, ale powoli mleko się pojawiało :) Więc naprawdę, pomimo bólu... Bądźcie optymistkami :) Dużo zależy od głowy. Życzę Wam pełnych mleka cycusiów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 09:35

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej gratulacje aagatkaa , madu i Bąbelek,jaroszka :* lojka i Tobie również bo chyba nie pogratulowałam:*

Zdrówka Zakocona i szczęśliwa:*

Co do spokojnych dzieci tp mój taki był dopóki na trzecią dobę nie dostałam go na stałe:P w domu to już wgl w dzień spał tak,że miałam czad na wszystko a teraz ledwo coś zaczynam i Mały płacze. męczy się z tymi bączkami aż serce pęka:(

I czkawka...nienawidzę jej...a i co do tego że dziecko się nienajada....u mnie jest nadmiar początkowego mleczka,tego z laktoza. Wczoraj ściągnęłam z lewej piersi 30ml! Ponad....ostatnio 60! I w prawej zwykle więcej...i ja sie dziwię że Mały krótko śpi jak on sie napije tyle i idzie spać. Tez o samej wodzie nie chciałabym żyć.:/ wczoraj poszedł spać po karmieniu o 22 i wstał po 1:D ale pozniej po 2zasnął i o 4 wstał,potem po 6 i właśnie jesteśmy po karmieniu i śpi u mamy. Jak śpi z nami w łóżku to też potrafi długo. Wczoraj od wyjścia na spacer 4godzinki:) zaczęłam stosować osłonke na żołądek i kropelko bobotic i mamy czwarty dzień a ja widzę poprawe...noc kiedy brakło kropelek co 15minut pobudka,do godziny karmienie i usypianie na kolejne 15min i znowu karmienie i usypianie...R też wykończony był...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 09:39

szczesliwa_mamusia21, madu lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na wywołanie, ale juz mi się robi rozwarcie, brzuch ostro boli jak na @ i mam założony cewnik na szyjkę. Takze niedługo będę z Malym.

PauLLa, onka, paula1, agaton, polkosia, aanaa, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:39

PauLLa, polkosia, Katarzyna87, my dream, Natka88, zakocona, paula1, agaton, madu, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, lula.91, maluda lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka przynajmniej ubranka pasowały:) my na wyjście roz 62 a Dzidzia 51cm miała:D

Polkosia piszesz,że jesz wszystko i patrzysz czy wysypka nie wyszła a na brzuszek?? No chyba,że nie ma Maluszek problemów z bączkami czy kupka...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia odwazna jestes jedzac pierogi z kapusta i grzybami .
    Widac Klamentynka lubi takie smaki ;)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla ja ubranka mialam przygotowane na 50cm ( maly 48cm) Jedynie pajac polarowyna wyjscie jest na 3 miesiace .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    BARDZO polecam przeczytanie tego artykułu o wiszeniu na cycu i efektywnym karmieniu!!
    W ogóle cały blog jest extra.
    http://www.hafija.pl/2012/03/nowonarodzone-dziecko-bezczelnie-siedzi-non-stop-przy-cyckuczyli-dlaczego-odruch-ssania-jest-wazny-i-nalezy-go-pielegnowac.html

Arielka, ja w ogóle nic nie odciągam. Mały mi tylko spuszcza mleko. Jak odciągać zaczynam, to mam nawał w cyckach i mnie bolą. Nie potrzebuję jeszcze tego typu atrakcji :P

Nynusia, yyy serio wolałabyś przeżywać, to co my przeżywamy o.O?!

Karmiłam znowu, mały od 5 min śpi.. A każdy jego ruch i panika mi się włącza w mózgu , że znowu się wybudza i będzie wrzask...
    Nie no wiadomo ze nie chciałabym ale zastanawiam się czy moja jest taka spokojna czy po prostu jeszcze nie jej czas

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Mówisz ??? Pierwsze słyszę ale super , dzięki za rade:)
    Tylko czy nie zrobię krzywdy takim rozciaganiem do gory się ... Mowie tu o łożysku czy cos . Ciekawe czemu wody lubią odchodzić po takim czymś ?!:>
    No wiadomo ze musisz to robić z umiarem jak coś ciągnie albo boli to nie rób. No i delikatnie

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś bdb noc - z przerwami na altywnosc ale jednak Mały spał od 23 do 945 :) wyspałam się :)

Dziewczyny co Wasze dzieci dostaly na ropiejace oczka? U nas te krople nic nie dają :/

• zakocona Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L był u lekarza. Najlepiej, żeby brał nadgodziny w pracy i w ogóle nie miał kontaktu z dzieckiem. Co najmniej przez tydz tak. Ja jebię.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2743 2744 2745 2746 2747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ