Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Chyba noc lepsza dla wszystkich, bo u nas było zwiedzanie domu od północy do 2, a potem mała podbudka 10 min na cycka o 4:30 i od tamtej pory nadal śpi
A ja od razu lepiej się czuję, pospałam sobie. Dzisiaj dzień bez gości, więc cały dzień zamierzam razem z małą spać
aanaa, agaton lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jeśli chodzi o karmienie, to powoli próbuję wszystkiego. Wczoraj kilka cukierków, przedwczoraj pierogi z kapustą i grzybami i jest OK! Cieszę się strasznie
Mam nadzieję, że tak zostanie. Dzisiaj jeszcze będę próbowała z nabiałem i mlekiem, bo w szpitalu dwa dni z rzędu jadłam zupę mleczną i Klementysi wywaliło plamy czerwone na buzi - być może skaza. Ale nie jestem pewna, bo wtedy też pod lampami leżała i w ogóle wyskoczyło jej wszędzie od potu mnóstwo krost itd.
Czkawki też mendy nie cierpię!!!Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyDziekujemy, ze o nas pamietacie
Wszystkim zyczymy duzo zdrowka i wstawania tylko na cycka. Ja dzis przespalam w sumie 3h przez cala noc, zwykle duzo wiecej spie, bo mam bardzo grzeczne dziecko, ale ze apetyt ma wiekszy i wiekszy, a od kroplowek juz powoli odchodzimy, to juz coraz mniej spania mam
Nas tez czesto meczy czkawka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 07:02
polkosia, madu, paula1, agaton lubią tę wiadomość
-
My na cycku wiec mam troche czasu
Green super ze sie odezwalas! Trzymam kciuki za Kornelke !
Polkosiu ja tez zjadlam kapuste nieswiadomie ponprostu zapomnialam a po dwoch dniach maly dal takiego czadu ... Nie wiem czy to przypadek czy nie.
Zakocona juz myslalam ze Tadzio chory...
U nas katastrofa najpierw maly sie rozchorowal ppzniej D a teraz Ja ???!!! Glowa boli gardlo zawalone katar .... Jak die moge leczyc? Moje dziecko nogdy nie wyzdrowieje -
Eh a ja jestem popsuta, nie dość że w cyckach posucha to jeszcze wklęsłe brodawki. Młody pije kielichy u położnych a kiedy tylko możemy ssie przez kapturki i dzis cudem wyssal kropelke siary, nawet nie wiecie jak się cieszę!! U nas bez mm i poradni laktacyjnej się nie obędzie...ale walczymy. Średnio mam czas czytać bo albo ciumkamy albo lekarz albo położna przychodzą albo siedzę z laktatorem... Mam nadzieję że jutro wyjdziemy i będzie trochę puzniej, bo młody jest kochany mimo że w nocy niewiele śpi.21.10.2015 Leon
-
zakocaona ja tez myslalam , ze o Tadka chodzi
Szkoda, ze maz chory , bo wiaze sie to z tym ze nie bedzie mogl Ci tyle pomagac
szczesliwa u Ciebie tez chorobowoBidulko . Zdrowiejcie kochani !!!
Moj syn 10 min temu wstal i sobie teraz lezy i rozglada sie po scianach . Jak ja lubie jak on nie placze .
Madu napewno uda Ci sie rozkrecic laktacje . Wazne , ze sie nie poddajech i walczych
Dziewczyny jak czyscicie noski ? Mi polozna pokazala sposob , ze kladzie sie dziecko na boku i do jednej dziurki wlewa sie wode fizjologiczna i czeka , az wyplynie . Troche sie tego boje zrobic , ale chyba bede zmuszona , bo mlodemu cos charcze w nosie .
A i jeszcze odnosnie czkawki , ktora meczy tez mojego brzdaca .Wczoraj dowiedzialam sie , ze to tez moze byc od np.duzej losci bodzcow zewnetrznych np. glosno gra tv , lub za duzo swiatla , albo jak jest za duzo ludzi wokol . Dziwnie to troche , ale musze poobserwowac i zobacze czy jest w tym ziarenko prawdyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 08:47
szczesliwa_mamusia21, madu lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Niestety teraz taki okres chorobowy
My z mężem łykamy witaminy od powrotu ze szpitala i codziennie jemy dużo owoców wieczorem, witamina C i te sprawy
Nie wiem czy coś to da, ale warto próbować.
Zakocona, też w pierwszej chwili zrozumiałam, że Tadek chory. L. to pół biedy w sumie
Ze mną w pokoju leżała dziewczyna, która nie miała mleka i płakała nad dzieckiem. Dokarmiali jej mm, ale kazali przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać. I w dniu, kiedy wychodziłam, karmiła praktycznie cały dzień, ale powoli mleko się pojawiałoWięc naprawdę, pomimo bólu... Bądźcie optymistkami
Dużo zależy od głowy. Życzę Wam pełnych mleka cycusiów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 09:35
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jej gratulacje aagatkaa , madu i Bąbelek,jaroszka :* lojka i Tobie również bo chyba nie pogratulowałam:*
Zdrówka Zakocona i szczęśliwa:*
Co do spokojnych dzieci tp mój taki był dopóki na trzecią dobę nie dostałam go na stałe:P w domu to już wgl w dzień spał tak,że miałam czad na wszystko a teraz ledwo coś zaczynam i Mały płacze. męczy się z tymi bączkami aż serce pęka:(
I czkawka...nienawidzę jej...a i co do tego że dziecko się nienajada....u mnie jest nadmiar początkowego mleczka,tego z laktoza. Wczoraj ściągnęłam z lewej piersi 30ml! Ponad....ostatnio 60! I w prawej zwykle więcej...i ja sie dziwię że Mały krótko śpi jak on sie napije tyle i idzie spać. Tez o samej wodzie nie chciałabym żyć.wczoraj poszedł spać po karmieniu o 22 i wstał po 1:D ale pozniej po 2zasnął i o 4 wstał,potem po 6 i właśnie jesteśmy po karmieniu i śpi u mamy. Jak śpi z nami w łóżku to też potrafi długo. Wczoraj od wyjścia na spacer 4godzinki:) zaczęłam stosować osłonke na żołądek i kropelko bobotic i mamy czwarty dzień a ja widzę poprawe...noc kiedy brakło kropelek co 15minut pobudka,do godziny karmienie i usypianie na kolejne 15min i znowu karmienie i usypianie...R też wykończony był...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 09:39
szczesliwa_mamusia21, madu lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:39
PauLLa, polkosia, Katarzyna87, my dream, Natka88, zakocona, paula1, agaton, madu, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, lula.91, maluda lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
zakocona wrote:BARDZO polecam przeczytanie tego artykułu o wiszeniu na cycu i efektywnym karmieniu!!
W ogóle cały blog jest extra.
http://www.hafija.pl/2012/03/nowonarodzone-dziecko-bezczelnie-siedzi-non-stop-przy-cyckuczyli-dlaczego-odruch-ssania-jest-wazny-i-nalezy-go-pielegnowac.html
Arielka, ja w ogóle nic nie odciągam. Mały mi tylko spuszcza mleko. Jak odciągać zaczynam, to mam nawał w cyckach i mnie bolą. Nie potrzebuję jeszcze tego typu atrakcji
Nynusia, yyy serio wolałabyś przeżywać, to co my przeżywamy?!
Karmiłam znowu, mały od 5 min śpi.. A każdy jego ruch i panika mi się włącza w mózgu , że znowu się wybudza i będzie wrzask...
-
ZakręconaOna wrote:Mówisz ??? Pierwsze słyszę ale super , dzięki za rade:)
Tylko czy nie zrobię krzywdy takim rozciaganiem do gory się ... Mowie tu o łożysku czy cos . Ciekawe czemu wody lubią odchodzić po takim czymś ?!:>
-
nick nieaktualny