X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda a na spacerze nie spi? Zgadzam sie ze nobel dla tych ktorym dzieci nie śpią!;) ja nie mam szans dostać;)
    Lojka,a ja lubiłam Twój awatar,taka ładna z ciebie babeczka,ze aż milo popatrzeć:) choc ten stworek tez niczego sobie haha;)

Dzieki za pomysły, zapomniałam o barszczu. Jak uszka będą z pieczarkami to luz,ja kapuchę jem codziennie i w ciąży jadłam bo KOCHAM kapuchę i Hela tez dobrze trawi:) ale grzybów to sie boje;)

Ana,ja się boje,ze jak sie nie nawtykam żarcia to mnie będzie korcilo zakazane a jak się nażrem za przeproszeniem to niezdrowe i ciężkostrawne rarytasy przestaną mnie ruszać;)
    Mak w malej ilości mysle ze jest ok:)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za miłe słowa dotyczące sesji.

Zdjęcia jak Majka miała 9 dni, teraz mamy to samo co u Was. Dzisiaj Majka spała 3h od 14 do 17. Kolejny sen o 23:30. Choć od 20 była marudna.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda u nas tez problem z kupa. Co robisz żeby zrobil kupę?
    U nas jak dwa dni nie ma kupy to podaje mu syrop. Próbuj z herbatkami ziolowymi i przepajac go woda ale lament straszny jakbym chciała go otruć. Raz tak podskoczyl z dupki i barków ze myślałam sobie krzywdę zrobi.
    My używamy bebilon 1 pronuta

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody nie chce usnac juz godzinę i wola żeby go do lozka naszego wziąć. Nauczył sie ze go biorę i śpimy razem. Chciałabym go tego oduczyć, bo później będzie trudniej. Troszkę wolal, nie plakal, wolal i... Chyba zasnal :)

mhsvh371pdpt408y.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja tam zamierzam jeść wszystko w tym roku ale po trochu. Jednego pieroga, ze dwa uszka w barszczu, karpia, racucha, ciasta itd. Moze po raz pierwszy uda mi się nie przejeść :) daruje sobie tylko smażone prawdziwki, gołąbki z pieczarkami i nie wiem jak z makowcem, bo nie maku jeszcze nie jadłam a nie wiem czy cos po nim moze byc nie tak?

Ja już jadłam mak i nic się nie działo :)

aanaa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie katujcie się tak... Jednego pieroga dla smaku możecie zjeść. A w 3 uszkach do barszczu też nie ma zbyt wiele kapusty ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    My u przyjaciółki mojej od wczoraj jesteśmy :-) bardzo Milo się nam spotkać , nie wiadzialysmy się 3 miesiące :-(

Ja co do diety nie mogłabym zjeść bo Oskarowi zaszkodziło by i to u Mnie na 100%.
    Niestety ale moje dziecko jest okropnie wrażliwe już od czasów brzuszka , mam nadzieję że kiedyś się to zmieni bo masakra dla niego nawet w przyszłości .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera zmienmy temat bo jak pomysle o tym karpiu to mam ochotę lecieć teraz i gdzies sobie zlowic i zeżreć :) a dziewczyny które nie chca jeść smażonego to polecam karpika z piekarnika- trosze soli i folia aluminiowa. Ok 30 minut (dla kawałka nie calej rybki) w ciepełku i mniaaaaaaaaam :)

agaton, maluda lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z oczami na zapalki :(
    Maly cala noc sie wiercil i stekal . Nie wiem co mu jest :/
    Czy wasze dzieci tez tak ruszaja raczkami i nozkami ? Nawet przez sen ! Te ruchy sa takie nieskoordynowane , wiec czesto walnie sie w glowe i placze .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka mój tak ma cały czas stekanie, ręce na twarzy w oczach, wszędzie no i zrzucanie nóg do góry. O ile jeszcze rączki okiełznać potrafię opatuleniem w kocyk o tyle nogi żyją własnym życiem. Mam nadzieję że to przejściowe związane ze skokiem.

my dream lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka u Mnie tak tylko jest jak Oskar wali kupe przez sen hehe albo coś mu się tam przyśni /przypomni ale to rzadko :-) na pewno przejdzie Wam.
    Ja też anaa mam mega ochotę na świąteczne zarelko a najbardziej na grzybowa , Ja sobie zrobię pierogów ruskich na święta i barszcz będzie to git haha

aanaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, nie katujcie się tak... Jednego pieroga dla smaku możecie zjeść. A w 3 uszkach do barszczu też nie ma zbyt wiele kapusty ;)

Polkosia wolę ja się trochę "pokatować" niż patrzeć jak Maja ma wysypkę i czerwone plamki na policzkach.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam, że może jestem nienormalna, ale Oliwka od prawie tygodnia robi inne kupy i ja już nie wiem jak powinna wyglądać dobra kupa. Rano zrobiła kupę, kolor żółciutki, nie była pienista, wyglądała jak mus jabłkowy - taki dla niemowlaka ze słoiczka, ale żółta. Ja już nie wiem, to jest prawidłowa kupa? Chyba tak, bo nie widziałam w niej wody...
    Wali mi na łeb z oglądania kup, liczenia i wąchania.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania jabto samo :/ ale ta o ktorej Ty piszesz jest chyba ok. Na KP te kupy mogą różnie wyglądać

21.10.2015 Leon <3
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Agania jabto samo :/ ale ta o ktorej Ty piszesz jest chyba ok. Na KP te kupy mogą różnie wyglądać

Dla mnie się teraz liczy to, że poprawił się kolor, bo jest żółciutki, wcześniej brązowy był, no i kupy nie są pieniste. Być może się to zaczyna normować. No i widać, że to nie jest sama woda tylko taki rozrzedzony mus :P Boże jak to brzmi. No i kupa zatrzymuje się na powierzchni pieluchy, nie przenika dalej, także nie jest taka bardzo rzadka. Wczoraj dałam małej 1/3 opakowania smecty to nie robiła kupek od 18:00 do 6:00 rano. Dzisiaj już zrobiła 3 kupki, ale jeszcze się wstrzymuję z podaniem smecty, no bo jest w normie i kupy się poprawiły. Masakra z tymi kupami

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda oj jestem za noblem ! Ja juz zaczynam powoli ogarniac wiek kiedy co chce jak jest bardzo niespokojny to sciagam pampersa (lubi byc nago) jakies 30 min spokoj jest pozniej troche cycka i jakos juz sie normuje ten placz alebto tez moze dlatego ze jestem u mamy zawsze na ogrod wyjde gdzies pojade mama przypilnuje i tak leci :)

Ps. Za chwile jade ze znajoma przymierzac suknie slubna! Nie moge sie doczekac <3

stokrotka25, maluda lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania,moja Helenka robi takie kupy zolte od urodzenia. Podobno przy kp te kupy są bardzo różne, jesli nie widzisz niepokojących objawów typu straszna napinka, prezenie,twardy brzuszek i jak widac,ze się dzidzia meczy to najpewniej wszystko jest w porządku:)

Szczesliwa,a to dla kogo ta suknia?;););)

Polkosia,ja zamierzam zjeść,ale jak mam skosztowac 12 dan (u mnie tyle jest) to będę meeega pelna w końcu;) wiec nie zjem tych dwunastu na pewno,tylko te najlżejsze;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu cichuuuutko!

Agaton dla mojej kolezanki ! Jejku ale super w tym salonie <3 chociaz jakbym ja miala cos wybrac a ja z tych wybrednych to ojej wspolczuje Pani ktora by mnie obslugiwala :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Agania,moja Helenka robi takie kupy zolte od urodzenia. Podobno przy kp te kupy są bardzo różne, jesli nie widzisz niepokojących objawów typu straszna napinka, prezenie,twardy brzuszek i jak widac,ze się dzidzia meczy to najpewniej wszystko jest w porządku:)

No tylko, że są rzadkie i po każdym karmieniu... dziś już 6 kup. No i kwaśne. Dałam jej smectę i podaję orsalit. Mam nadzieję, że będzie lepiej.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    No tylko, że są rzadkie i po każdym karmieniu... dziś już 6 kup. No i kwaśne. Dałam jej smectę i podaję orsalit. Mam nadzieję, że będzie lepiej.
    Ale ona jest na kp, ms prawo robic tyle kup

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2927 2928 2929 2930 2931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ