Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Udało mi się w końcu nadrobić od mojego porodu więc jestem na bieżąco
Gratuluję tym Mamusiom, które urodziły po mnie
U nas wszystko dobrze, Martin za tydzień kończy 2 miesiące.Boże jak ten czas leci... Jestesmy na mm bo po 3 tygodniach pokarm zaczął znikać i nic nie ma. Mąż w tym tyg wrócił do pracy i juz jako tako udalo nam sie wprowadzić stale godziny do spania na noc, bo w dzień to różnie bywa:p a Mały jest przekochany i już tak śmiesznie się do nas uśmiecha i smieje bezdźwięcznie
Wasze maluszki widziałam na zdjęciach, wszystkie cudne!
Mam nadzieję że będę mieć na tyle czasu żeby regularnie zaglądaćagaton, lojkalojka, onka, WiedźmaMaKota, maluda lubią tę wiadomość
-
Agania,moja robi nieraz 10 kup dziennie,do tego kleksy po bąkach, mi sie wydaje,ze sama ilość to nie objaw chorobowy. A po jedzeniu kupa to nawet idealnie:)
Szczesliwa,a myślałam,ze moze dla Ciebie ta suknia hehe:) fajne zakupy,uwielbiam szukac sukien,choc ja przez neta szukalam;)
-
Hej!
Nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta
Mój ostatni wpis to wiadomość o porodzie, a potem to się zaczęło....
Relacji z porodu już nie będę chyba Wam zdawać, bo to najbardziej interesowało pewnie te, które były jeszcze przed, a teraz to już inne tematy się przewijają
Nadrobiłam mniej więcej te ostatnie dwa miesiące i raczej się orientuje co tam u kogo:)
Mika życzę Ci żeby Ci się życie wyprostowalo tak jak na to zasługujjesz:*
Agatka czytałam o Twojej córci - musisz być bardzo silna babka, że dajesz sobie rade z tym pogodziwszystkim, podziwiam Cię kobieto! I będę się modlić o zdrowie dla córki; *
Jaroszka chyba miałyśmy podobnie ciężki poród ,z tego co wyczytałam też się długo goiło u Ciebie ;*
Szczesliwa tez pomyślałam że chodzi o suknie dla Ciebie;)
Do wszystkich nie będę się odnosić bo bym całą stronę forum zajęła,ale gratuluję wśzystkim szcześliwym mamuskom pięknych zakonczen naszych ciąź
A bobaski wszystkie piękneszczesliwa_mamusia21, Lexie, maluda lubią tę wiadomość
-
Agania, mi w szpitalu jeszcze mówili, że kupa może być i grudkowata i wodnista i to są prawidłowe kupy przy kp. Może zmieniać się w zależności od diety. Nie martw się na zapas
Jak ma dobry humor, to widocznie taka chwilowa uroda
Katarzynka, rozumiem. Każda z nas zrobi to, co uważa za słuszneJa kapustę wcinam od pierwszych dni po porodzie i nic się nie działo. Za to raz mieliśmy problem po soczewicy. Spróbowałam, żeby zobaczyć czy jest reakcja czy nie. Okazało się, że tak, dlatego więcej soczewicy nie tknę. Ale tak to próbuję wszystkiego po kolei. Ale ja to trzymam się teorii, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej i tyle. Warto po prostu zdrowo się odżywiać. Gastrolog (tej mojej koleżance od spacerów) powiedział, że do 4 miesiąca bóle brzucha, gazy, kolki itd. będą się pojawiać niezależnie od diety, bo jelita cały czas się rozwijają. I tego się trzymam
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia tez tak mysle,po prostu na poczatku to cokolwiek bysmy jadly to maluszki będą mieć wzdęcia bo się zasiedla układ pokarmowy dopiero bakteriami. Często na poczatku marki mysla ze to cos z jedzenia zaszkodzilo i eliminują to. A to trzeba przeczekac. Ale każde dziecko jest inne i niektóre są bardziej wrażliwe (jak Oskarek Zakreconej np) i wtedy faktycznie trzeba uważać. Ale ja tez jem wszystko i nawet ostatnio soczewicę dodałam do zupy i nic młodej nie było:)
Ale jak zjadłam kiełbasę swojska albo się zapomniałam i wycisnelam sok z calej cytryny i wypilam to widziałam ze Hela ma większe wzdęcia niż normalnie,wiec jem to nadal,ale w malych ilościach,żeby się jej układ pokarmowy przyzwyczajał.
Zauwazylam tez,ze Helenka juz dużo łatwiej puszcza baki,rzadko sie pręży i steka,często same wychodząidzie ku lepszemu:) mam nadzieje,ze u waszych dzieciaczkow tez:)
polkosia lubi tę wiadomość
-
Stokrotka pisz na co masz ochotę. Ja tez tu spamuje moimi problemami (dziękuję za miłe słowa).
Dziewczyny ten idiota powiedział, że mam brać auto i "wypier.c " do polski sama nawet jutro bo dzidcka wywieźć mi nie pozwoli. W dodatku nie zgodzi się wyrobić małej paszportu. Pisałam bratu może ojciec da mu samochód i po mnie przyjedzie, ale boję się jechać bez dokumentów. Co jeśli zadzwoni na policje ze zabrałam dziecko i chce je wywieźć? Boję się jak cholera. A było dobrse, tzn...dobrze...wiedział ze wyjeżdżamy... CZY TO.SIE KIEDYS SKONCZY?????
Szczęśliwa...jaka jest szansa ze nas złapią... TY jechałas bez dokumentu dziecka...Boje się -
Agaton, u nas też coraz lepiej. I ulewania mało. Kupy też nie takie strzeliste, dzisiaj nawet nie usłyszałam jak zrobiła.
Dopiero lekki smrodek mnie poinformował
Mika, a gdzie Ty jesteś, że nie możesz bez dokumentów jechać? Myślałam, że w Niemczech? To chyba swobodnie można podróżować...agaton, Magnosia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia to fajnie,ze u was tez lepiej z wzdeciami:)
Można przekraczać granice państw strefy szengen z dowodem,a taki maluszek nie ma dowodu. Mika,a jak akt urodzenia weźmiesz? Zawsze to jakis dokument,ze to twoje dziecko. A co on pijany czy jaki? Zgodził sie a teraz takie cyrki? Jeszcze ci tylko z nim takiego problemu brakuje... Masakra jakaś..
A ten caritas czy cokolwiek innego wam w końcu jakos pomógł? Nadal mieszkacie u szwagierki?
-
Mika ! Wrrr ... Co za gnoj podły .
A co On temu dziecku chce zapewnić ? Zabranie je przez opiekę przy jego zdolnościach i odpowiedzialnosci ?!
Ja już Ci mowilam , najwyżej zaplacisz mandat a dokładnie jak Agaton poisze tez mowilam że akt urodzenia i heja .
Agaton ale takiemu maluszkowi normalnie można dowód wyrabiac -
Mika spokojnie bierz akt urodzenia a w Pl od razu idz do urzedu i zloz wniosek o dowod ! Male sa szanse ze akurat bedzie kontrola a zawsze mozesz przyudawac ze przeciez masz akt wraacasz do pl i myslalas ze to wystarczy ze juz bie wyrabialas w de bo sie wyprowadzasz itd.
Zabieraj sie od niego co za palant ... A straszyc to on sobie moze najpierw sie nie zajmuje Madzia a teraz taki tatus ? Boze ... Mam wrazenie ze on Cie zastrasza ze chcesz mu jeszcze przenawiac do rozumu !
On nigdzie nie moze zadzwonic bo Ty masz prawo odejsc jedybe co to moze sadownie ustalic mu wizyty i alimenty i tyle . W de masz 200euro mc nawet jesli on nie pracuje panstwo placi on pozniej oddaje ale to niewazne bo wracasz . Trzymam kciuki !
Stokrotka pewnie ze pamietamy ! Ja chetnie przeczytam Twoj porod jeslibtylko chce Ci sie opisac !
Agaton oj kochana to raczej predko nie nastapi dlatego narazie ja tylko ogladamno moze źle to ujelam ale nie nie sukbie nie dla mnie
Czy te zeby mnie kiedys przestana bolexc? Albo brak zebow ?! Juz nie mam sil -
Hejka !
Stokrotka jasne , że pamiętamyna reszcie wrocilas do zywych hehe
Opis porodu prosimy jak najbardziej .
Mika , Szczęśliwa ma 100% racji ... Pisalam Ci praktycznie to samo , jest dupskiem widze , okropnym .
Szczęśliwa Ty to się na meczysz kurcze z tym zębem , wiesz , że musisz przetrwać i za chwilę po bólu całkowicie będzie . Bierz ketonal ! -
madu wrote:Lojka mój tak ma cały czas stekanie, ręce na twarzy w oczach, wszędzie no i zrzucanie nóg do góry. O ile jeszcze rączki okiełznać potrafię opatuleniem w kocyk o tyle nogi żyją własnym życiem. Mam nadzieję że to przejściowe związane ze skokiem.
-
Mika uciekaj od niego !!!
To smarkacz ,ktory nie dorosl do bycia ojcem i mezem .A ten szantaz ,ze zabieze Ci mala to juz przegiecie .
A moze go ktos buntuje przeciwko Tobie ?
szczesliwa Tobie zycze , zebys wreszcie zapomniala o tych zebach !!! Ile mozna cierpiec
zakrecona nie ma nic piekniejszego niz budzenie sie rano i usmiech dziecka na dziendobryMoj dzissie rozgadal
Kochane te nasze szkraby
Dziewczyny czyli z tymi ruchami raczeki i nozek to chyba normalneOby nie byel taki szybki jak podrosnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 08:45
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015