X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :D
    Udało mi się w końcu nadrobić od mojego porodu więc jestem na bieżąco ;)
    Gratuluję tym Mamusiom, które urodziły po mnie :)

U nas wszystko dobrze, Martin za tydzień kończy 2 miesiące. <3 Boże jak ten czas leci... Jestesmy na mm bo po 3 tygodniach pokarm zaczął znikać i nic nie ma. Mąż w tym tyg wrócił do pracy i juz jako tako udalo nam sie wprowadzić stale godziny do spania na noc, bo w dzień to różnie bywa:p a Mały jest przekochany i już tak śmiesznie się do nas uśmiecha i smieje bezdźwięcznie :P

Wasze maluszki widziałam na zdjęciach, wszystkie cudne! <3

Mam nadzieję że będę mieć na tyle czasu żeby regularnie zaglądać ;)

agaton, lojkalojka, onka, WiedźmaMaKota, maluda lubią tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania,moja robi nieraz 10 kup dziennie,do tego kleksy po bąkach, mi sie wydaje,ze sama ilość to nie objaw chorobowy. A po jedzeniu kupa to nawet idealnie:)

Szczesliwa,a myślałam,ze moze dla Ciebie ta suknia hehe:) fajne zakupy,uwielbiam szukac sukien,choc ja przez neta szukalam;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ale ona jest na kp, ms prawo robic tyle kup

Wiem. Ale one są biegunkowe. Byłam z nią u lekarza. Za bardzo wodniste.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unnas też około 10 na dobę. Ale gdyby było tak jak u Ciebie Agania to też pewnie rozkminialabym o co chodzi. Mam nadzieję że po tych smectach Oliwce przejedzie.

21.10.2015 Leon <3
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta :)
    Mój ostatni wpis to wiadomość o porodzie, a potem to się zaczęło....:)
    Relacji z porodu już nie będę chyba Wam zdawać, bo to najbardziej interesowało pewnie te, które były jeszcze przed, a teraz to już inne tematy się przewijają ;)
    Nadrobiłam mniej więcej te ostatnie dwa miesiące i raczej się orientuje co tam u kogo:)

Mika życzę Ci żeby Ci się życie wyprostowalo tak jak na to zasługujjesz:*

Agatka czytałam o Twojej córci - musisz być bardzo silna babka, że dajesz sobie rade z tym pogodziwszystkim, podziwiam Cię kobieto! I będę się modlić o zdrowie dla córki; *
    Jaroszka chyba miałyśmy podobnie ciężki poród ,z tego co wyczytałam też się długo goiło u Ciebie ;*
    Szczesliwa tez pomyślałam że chodzi o suknie dla Ciebie;)

Do wszystkich nie będę się odnosić bo bym całą stronę forum zajęła,ale gratuluję wśzystkim szcześliwym mamuskom pięknych zakonczen naszych ciąź :)
    A bobaski wszystkie piękne :)

szczesliwa_mamusia21, Lexie, maluda lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka,jasne ze pamiętamy:) i jak masz chęć to ja baaardzo chetnie przeczytam relacje z porodu,szkoda,ze trudnego... Buziaczki
    Agania,no to oby pomogła smecta. Biedny dzidzulek,taki maly a tu juz sraczka:(

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, mi w szpitalu jeszcze mówili, że kupa może być i grudkowata i wodnista i to są prawidłowe kupy przy kp. Może zmieniać się w zależności od diety. Nie martw się na zapas :) Jak ma dobry humor, to widocznie taka chwilowa uroda :P

Katarzynka, rozumiem. Każda z nas zrobi to, co uważa za słuszne ;) Ja kapustę wcinam od pierwszych dni po porodzie i nic się nie działo. Za to raz mieliśmy problem po soczewicy. Spróbowałam, żeby zobaczyć czy jest reakcja czy nie. Okazało się, że tak, dlatego więcej soczewicy nie tknę. Ale tak to próbuję wszystkiego po kolei. Ale ja to trzymam się teorii, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej i tyle. Warto po prostu zdrowo się odżywiać. Gastrolog (tej mojej koleżance od spacerów) powiedział, że do 4 miesiąca bóle brzucha, gazy, kolki itd. będą się pojawiać niezależnie od diety, bo jelita cały czas się rozwijają. I tego się trzymam ;)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia tez tak mysle,po prostu na poczatku to cokolwiek bysmy jadly to maluszki będą mieć wzdęcia bo się zasiedla układ pokarmowy dopiero bakteriami. Często na poczatku marki mysla ze to cos z jedzenia zaszkodzilo i eliminują to. A to trzeba przeczekac. Ale każde dziecko jest inne i niektóre są bardziej wrażliwe (jak Oskarek Zakreconej np) i wtedy faktycznie trzeba uważać. Ale ja tez jem wszystko i nawet ostatnio soczewicę dodałam do zupy i nic młodej nie było:)
    Ale jak zjadłam kiełbasę swojska albo się zapomniałam i wycisnelam sok z calej cytryny i wypilam to widziałam ze Hela ma większe wzdęcia niż normalnie,wiec jem to nadal,ale w malych ilościach,żeby się jej układ pokarmowy przyzwyczajał.
    Zauwazylam tez,ze Helenka juz dużo łatwiej puszcza baki,rzadko sie pręży i steka,często same wychodzą:) idzie ku lepszemu:) mam nadzieje,ze u waszych dzieciaczkow tez:)

polkosia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka pisz na co masz ochotę. Ja tez tu spamuje moimi problemami (dziękuję za miłe słowa).

Dziewczyny ten idiota powiedział, że mam brać auto i "wypier.c " do polski sama nawet jutro bo dzidcka wywieźć mi nie pozwoli. W dodatku nie zgodzi się wyrobić małej paszportu. Pisałam bratu może ojciec da mu samochód i po mnie przyjedzie, ale boję się jechać bez dokumentów. Co jeśli zadzwoni na policje ze zabrałam dziecko i chce je wywieźć? Boję się jak cholera. A było dobrse, tzn...dobrze...wiedział ze wyjeżdżamy... CZY TO.SIE KIEDYS SKONCZY?????

Szczęśliwa...jaka jest szansa ze nas złapią... TY jechałas bez dokumentu dziecka...Boje się

• polkosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, u nas też coraz lepiej. I ulewania mało. Kupy też nie takie strzeliste, dzisiaj nawet nie usłyszałam jak zrobiła.
    Dopiero lekki smrodek mnie poinformował :P

Mika, a gdzie Ty jesteś, że nie możesz bez dokumentów jechać? Myślałam, że w Niemczech? To chyba swobodnie można podróżować...

agaton, Magnosia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to fajnie,ze u was tez lepiej z wzdeciami:)
    Można przekraczać granice państw strefy szengen z dowodem,a taki maluszek nie ma dowodu. Mika,a jak akt urodzenia weźmiesz? Zawsze to jakis dokument,ze to twoje dziecko. A co on pijany czy jaki? Zgodził sie a teraz takie cyrki? Jeszcze ci tylko z nim takiego problemu brakuje... Masakra jakaś..
    A ten caritas czy cokolwiek innego wam w końcu jakos pomógł? Nadal mieszkacie u szwagierki?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no mieszkamy tutaj pisałam już chyba wcześniej

Polkosia jestem w DE właśnie i dlatego nie mogę jechać do Polski bez dokumentu.

Agaton tak zrobię wezmę akt urodzenia i będę się modlić żeby kontroli nie było...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ! Wrrr ... Co za gnoj podły .
    A co On temu dziecku chce zapewnić ? Zabranie je przez opiekę przy jego zdolnościach i odpowiedzialnosci ?!
    Ja już Ci mowilam , najwyżej zaplacisz mandat a dokładnie jak Agaton poisze tez mowilam że akt urodzenia i heja .

Agaton ale takiemu maluszkowi normalnie można dowód wyrabiac

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko mogą nas cofnąć spowrotem lub zatrzymać do wyjaśnienia i będziemy musieli wrócić spowrotem. Boje się jak cholera. No ale najpierw muszę mu.jakoś do rozumu przemówić...

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika spokojnie bierz akt urodzenia a w Pl od razu idz do urzedu i zloz wniosek o dowod ! Male sa szanse ze akurat bedzie kontrola a zawsze mozesz przyudawac ze przeciez masz akt wraacasz do pl i myslalas ze to wystarczy ze juz bie wyrabialas w de bo sie wyprowadzasz itd.
    Zabieraj sie od niego co za palant ... A straszyc to on sobie moze najpierw sie nie zajmuje Madzia a teraz taki tatus ? Boze ... Mam wrazenie ze on Cie zastrasza ze chcesz mu jeszcze przenawiac do rozumu !
    On nigdzie nie moze zadzwonic bo Ty masz prawo odejsc jedybe co to moze sadownie ustalic mu wizyty i alimenty i tyle . W de masz 200euro mc nawet jesli on nie pracuje panstwo placi on pozniej oddaje ale to niewazne bo wracasz . Trzymam kciuki !

Stokrotka pewnie ze pamietamy ! Ja chetnie przeczytam Twoj porod jeslibtylko chce Ci sie opisac ! :)

Agaton oj kochana to raczej predko nie nastapi dlatego narazie ja tylko ogladam :) no moze źle to ujelam ale nie nie sukbie nie dla mnie :P

Czy te zeby mnie kiedys przestana bolexc? Albo brak zebow ?! Juz nie mam sil :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka !

Stokrotka jasne , że pamiętamy :-) na reszcie wrocilas do zywych hehe
    Opis porodu prosimy jak najbardziej .
    Mika , Szczęśliwa ma 100% racji ... Pisalam Ci praktycznie to samo , jest dupskiem widze , okropnym .

Szczęśliwa Ty to się na meczysz kurcze z tym zębem , wiesz , że musisz przetrwać i za chwilę po bólu całkowicie będzie . Bierz ketonal !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeejku ! Moje dziecko zasypalo mnie od rana masa usmiechow , taki szczęśliwy wstał ! Jakie to pięknie <3

madu, Natka88, szczesliwa_mamusia21, Mikejla, stokrotka25, ~Rewianka~, Little Frog, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Lojka mój tak ma cały czas stekanie, ręce na twarzy w oczach, wszędzie no i zrzucanie nóg do góry. O ile jeszcze rączki okiełznać potrafię opatuleniem w kocyk o tyle nogi żyją własnym życiem. Mam nadzieję że to przejściowe związane ze skokiem.
    U mnie to samo

mhsvh371pdpt408y.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika uciekaj od niego !!!
    To smarkacz ,ktory nie dorosl do bycia ojcem i mezem .A ten szantaz ,ze zabieze Ci mala to juz przegiecie .
    A moze go ktos buntuje przeciwko Tobie ?

szczesliwa Tobie zycze , zebys wreszcie zapomniala o tych zebach !!! Ile mozna cierpiec :/

zakrecona nie ma nic piekniejszego niz budzenie sie rano i usmiech dziecka na dziendobry :) Moj dzissie rozgadal :) Kochane te nasze szkraby <3
    Dziewczyny czyli z tymi ruchami raczeki i nozek to chyba normalne :/ Oby nie byel taki szybki jak podrosnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 08:45

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jakbym dorwala tego Twojego to zlalabym go na kwaśne jabłko!!
    Uciekaj jak najszybciej od tego dupka.
    Nic się nie martw, dziecko jest w pierwszej kolejności matki, a ojcu mogą ustalić wizyty i niech nie cwaniakuje, bo g* wywalczy cwaniak.

mhsvh371pdpt408y.png
‹‹ 2928 2929 2930 2931 2932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ