Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze jaki ruch tutaj 5min i tyle postow
Chyba Hela wstala na cycusia jak Nathaan ?
Aana pieknie pospala! Ah te baczki... Moj tez jak steka i cos robi to nie moge usnac ! Oby to ustapilo i razem sobie pospicie !
Moj dzis pieknie spl i teraz dalej spi a ja juz nie musze , jestem zregenerowana -
Szczesliwa,super ze juz dni was dzielą do spotkania z lubym,to samo Zakrętka! Pewnie tatusowie stęsknieni.
Szczeliwa,to prawda,ze karmilam Hele,teraz ja odlozylam do jej łóżeczka i ciekawe czy zaśnie,bo jakas rozbudzona;) ja tez juz wstaje,bo spalam 8h ciurkiem hehe
Aanaa,ja tez nie lubię tego fb,na pewno mi wszystkich postów nie pokazuje,bo np wszyscy sie zachwycali Szczesliwa,jak sciela włosy,a ja nawet nie widziałam tej laseczki i nie mogłam skomplementowac:(
Takze ja jestem tez wierna forum,choc czasem na fb tez cos ciekawego sie dowiem:)aanaa, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Madu,super artykuł z tym laktatorem. Ja się tez tak w szpitalu stresowałam,ze nie mam mleka,bo 10 ml mi sciagnelo... Bede madrzejsza przy kolejnym dziecku i nie dam sie "zastraszyć"laktatorom haha;)
Ale jest w tym prawda,ze bobas wyzwala wyplyw mleka,bo jak Hela placze a ja ja np przewijam przed jedzeniem,to leci mleko jak szalone;)
-
agaton wrote:A ja czasem Helenkę odloze do łóżeczka w nocy i ona steka,kreci sie,a ja zasypiam;) no i ona w końcu tez;) nieraz mnie maz budzi,bo dziecko sie kreci,a matka spi jak kamień
Wczoraj bylam na zakupach, bovpo ciąży tak schudlam, ze nie mam ubrań i poszłam cos zjeść, oczywiście bez mleka i jaj. Zamowilam sobie kotlety buraczane z pestkami dyni z kasza gryczana i brokulami, tak mnie brzuch po tym bolał i ja chyba tez od tego.
Nie wiem dziewczyny, co robic z tym nutramigenem, czy dawac, czy niesrednio chce to pic, a ja się boje, ze do butli sie przyzwyczai, chociaż po jej minie, chyba i tak cycus najlepszy.
Kupy sie poprawily i teraz nie wiem czy od tego nutramigenu, chociaż łącznie wczoraj wypila mi go z 50ml, czy od tego, ze odstawilam witaminę k, bo podobno niektóre dzieci, zle tolerują te oleje, w których witaminy sa rozpuszczane -
Dzieńdoberek!
Jestem na bieżąco, ale pisanie z telefonu by mnie psychicznie wykończyło dlatego ograniczyłam się do lajków
Agatko, właśnie ostatnio mi się przypomniało, że moja bratowa miała jakiś problem z tarczycą i po ciąży też strasznie schudła. Wszyscy myśleli, że stres, bo przeprowadzka, ciąża, prawo jazdy itp, a jednak sprawcą były hormony. Tak tylko rzucam pomysłem, bo może warto sobie sprawdzić?
A co do tych olejów z wit K to też właśnie na innym wątku jedna dziewczyna pisała, że to było sprawcą problemów jej synka. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba pisała, że w kupie były takie ziarenka czy coś... I o ile się nie mylę, to teraz stosuje jakąś na wodzie i problem zniknął.
Jeżeli chodzi o ćwiczenia, to ja też bym się chociaż troszkę pokatowałaAle wiecie jak to jest - jak nie można, to chęci masa, a jak będzie można, to pewnie zapał ostygnie
Moja mała od wczoraj kicha. No i może z 5 razy zakaszlała. Je normalnie, nie jest jakoś specjalnie marudna, a katarku jako takiego też nie ma, oddycha swobodnie. Mimo wszystko odpuściłyśmy spacer wczoraj i dziś chyba też się nie wybierzemy.
Polkosia, mi położna mówiła, że jak dziecko przekroczy 5kg, to może już spać ile chceDziś się zastanawiałam czy jeszcze któraś z Was budzi
Miałam jeszcze pisać, że mi położna powiedziała, żebym się jeszcze wstrzymała z ćwiczeniami, bo na kontroli sprawdzała mi te mięśnie (?) i się jeszcze nie zeszły...
A mnie na fejsiku nie ma. Czy szczęśliwa mogłaby się pochwalić fryzurką również na forum? Bo jestem bardzo ciekawaSama mam długie włosy i na samą myśl o obcinaniu aż mnie przeraża, chociaż przyznam, że chciałabym trochę zmienić na głowie
Ale jak się obetnę i nacieszę zmianami, to później tęsknię za długimi włosami
Ależ się mi rym wkradł
Aha i jeszcze Mika spokojnej podróży!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 08:48
polkosia, maluda lubią tę wiadomość
-
Ale jestem wściekła! Teściowa mnie wykończy psychicznie. Tylko chce kasę ciągnąć! A najgorsze jest to, ze B. się tak daje... teraz jej wysłał prawie 60 funtów!!! bo ona nie zapłaciła czegoś i jej komornik zabrał 400 zł! Ja pierdolę. A najgorsze jest to, ze on wie co ja o tym myślę tylko, że chyba za mało stanowczo to powiedziałamRobimy drugiego Dziedzica
-
Styczniowe u mnie jest problem Z ROZEJSCIEM SIĘ MIESNI ale wiem ze są jakieś ćwiczenia które mogą wspomóc ich zejście. Możesz coś polecić jako fizjoterapeuta?
AGATKA ja używam calmy jak odciągam mleko i mała zostawiam. MAJa SZYBKO ZŁAPAŁA JAK MA CIĄGNĄĆ już przy drugim podejściu zjadła z tej butelki. Teraz jej dawno nie dawałam i wczoraj dostała pierwsza minute nie wiedziała o co chodzi ale zaraz po ciągnęła.
To Wit d a nie k może powodować kołki i inne dolegliwości brzuszków, koleżanka odstawiamy 5 miesiecznemu maluchowi na 5 dni i zero kółek a tak to co dzień. Dostała teraz ta Wit na receptę ale jeszcze nie wiem jak efekty.
My od wtorku mamy 3 skok rozwojowy...masakra chodzę jak zombie ☺zastanawiam się czy małej dziąsła nie siedzą bo pcha piastke do buzi nasze palce jak złapie i się strasznie slini. Możliwe to w 3 miesiącu? -
Little Frog wrote:Dzieńdoberek!
Jestem na bieżąco, ale pisanie z telefonu by mnie psychicznie wykończyło dlatego ograniczyłam się do lajków
Agatko, właśnie ostatnio mi się przypomniało, że moja bratowa miała jakiś problem z tarczycą i po ciąży też strasznie schudła. Wszyscy myśleli, że stres, bo przeprowadzka, ciąża, prawo jazdy itp, a jednak sprawcą były hormony. Tak tylko rzucam pomysłem, bo może warto sobie sprawdzić?
A co do tych olejów z wit K to też właśnie na innym wątku jedna dziewczyna pisała, że to było sprawcą problemów jej synka. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba pisała, że w kupie były takie ziarenka czy coś... I o ile się nie mylę, to teraz stosuje jakąś na wodzie i problem zniknął.
Jeżeli chodzi o ćwiczenia, to ja też bym się chociaż troszkę pokatowałaAle wiecie jak to jest - jak nie można, to chęci masa, a jak będzie można, to pewnie zapał ostygnie
Moja mała od wczoraj kicha. No i może z 5 razy zakaszlała. Je normalnie, nie jest jakoś specjalnie marudna, a katarku jako takiego też nie ma, oddycha swobodnie. Mimo wszystko odpuściłyśmy spacer wczoraj i dziś chyba też się nie wybierzemy.
Polkosia, mi położna mówiła, że jak dziecko przekroczy 5kg, to może już spać ile chceDziś się zastanawiałam czy jeszcze któraś z Was budzi
Miałam jeszcze pisać, że mi położna powiedziała, żebym się jeszcze wstrzymała z ćwiczeniami, bo na kontroli sprawdzała mi te mięśnie (?) i się jeszcze nie zeszły...
A mnie na fejsiku nie ma. Czy szczęśliwa mogłaby się pochwalić fryzurką również na forum? Bo jestem bardzo ciekawaSama mam długie włosy i na samą myśl o obcinaniu aż mnie przeraża, chociaż przyznam, że chciałabym trochę zmienić na głowie
Ale jak się obetnę i nacieszę zmianami, to później tęsknię za długimi włosami
Ależ się mi rym wkradł
Aha i jeszcze Mika spokojnej podróży!!
-
Mi tez nie pokazało zdjecia Szczęśliwej
Jesli chodzi o to czy stękanie Natalki przeszkadza w moim snie, to normalnie go nie slysze, ale ja sie przyzwyczaiłam wstawać co 3 godziny wiec dzis siedzialam i czekałam pewna ze postęka i zaraz wstanie jeść. Bo ona przez sen stękała. Ale ze nie wstała to mamusia szybciutko w kime -
Jolu jestem czytam regularnie forum czasem coś na fb napiszę.
Jesteśmy po pierwszym szczepieniu wczoraj wzw b i 5w1. Płakała po podaniu strasznie aż się rozszlochala. Poźniej ok. Martwie sie tylko ze przez miesiąc przybrala niecałe 600g waży 5880g przy długości 68cm. Na razie mieści sie w normach ale ja mam wrażenie że mam jakby mniej pokarmu. Czasem wieczorem podaje jej cyca co godzinę a piersi flaki. Odczekamy jeszcze 2 tygodnie i ją zważę od tego zależy czy wprowadzimy mm a bardzo bym tego nie chciala. -
Agaton, polecam ci resztę wpisów na tym blogu, duzo fajnych rzeczy do poczytania i do bycia mądrzejszym na następny raz. Ja tez dopiero po pzejściach z kp i laktatorem dorwałam tego bloga...no cóż lepiej poźno niż wcale. Ale mysle, ze wielu kobietom przydałoby sie to przeczytać w pierwszym tygodniu karmienia
Ja się musze pochwalić Leon pierwszy raz wczoraj zasnał w swoim łożeczku, spał tam od 20 do 2 z dwoma małymi przerwami na cyca, chyba mu było smutno bo to dwa przebudzenia z pąłczem ogromnym, poza tym mił tam całkiem duzo miejsca do wiercenia sie i rzucania konczynami, więc pewnie dlatego tak długo udało mu sie wytrwać we śniePotem za to stękał i żucał pupą jak go wziąłm do kołyski. A ja spać nie moge jak on steka i się wierci więc godzine po karmieniu miałam z głowy,a przeciez go nie wyniosę z sypialni ;p
Agaton co do mleka, to ja na poczatku ajk swoim dokarmialam po kazdym karmieniu to podawałam mleko w tem pokojowej. Można ptakie dawac bez probleu, dziecko po po prostu moze nie chcieć wypicz powodu temperatury, moj nie miał nic przeciwko
Siedziałam tydzienw szpitalu, tam walczyłam ze wszytskimi połoznymi o laktację więc co nieco o tych wszytskich sztuczkach sie dowiedziałam
Miłego dnia21.10.2015 Leon -
Soraya, flaki to ja mam już większość czasu, bo mały mnie doi bardzo często a i tak mleko sika z nich jak oksytocyna ruszy
. Nie wprowadzaj żadnego mm. Może ma skok rozwojowy, a może po prostu potrzebuje bliskości i dlatego tyle cię cycka.
I nie rozumiem czym się martwisz. Przybrała ponad pół kg w msc przecież! Nie wszystkie dzieciaki muszą jak mój po 1,5kg przybieracWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:05
soraya, polkosia lubią tę wiadomość
-
Soraya nie podawaj mm, mleko masz na pewno, nawet jak piersi falki! Kliknij link który poedesłałam Lojce, poczytaj tez inne wpisy tej kobietki i nie przestawaj wierzyć ze mozesz wykarmić swoje dziecko:)
agaton, soraya, lojkalojka, polkosia lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
zakocona wrote:Soraya, flaki to ja mam już większość czasu, bo mały mnie doi bardzo często a i tak mleko sika z nich jak oksytocyna ruszy
. Nie wprowadzaj żadnego mm. Może ma skok rozwojowy, a może po prostu potrzebuje bliskości i dlatego tyle cię cycka.
I nie rozumiem czym się martwisz. Przybrała ponad pół kg w msc przecież! Nie wszystkie dzieciaki muszą jak mój po 1,5kg przybierac
U nas kupy się poprawily, wiecie po czym? Po odstawieniu witaminy K, kurde, ale przeciez misze ja podawać.
Ja np tez mam teraz flaki, bo mala w nocy niewiele je i nawet musze w nocy odciągnąć, bo nie zjada. Teraz sa flaki, bo ona rano nadrabia i jak je, tu flaki, a słyszę jak przelyka.
Moja przybrala w tydzien 150g i lekarz, ze malo, a co to prosie jest? Niestety teraz dużo lekarzy patrzy na przyrosty dzieci na mm, a dzieci na kp przybierają skokowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:44
soraya lubi tę wiadomość
-
Dzień Dobry.
Odnośnie mleka to pielęgniarki w szpitalu mówiły mi, że są różne szkoły- jedne kazały przechowywać w temperaturze pokojowej 2 godziny a inne do 12 godzin i wtedy nie trzeba podgrzewać. Najbezpieczniej jest w lodówce, max. do 4 dni i podgrzać przed podaniem.
Ja osobiście nie wyobrażam sobie nie podgrzać mleka, bo mój synek uwielbia tylko ciepłe mleczkochyba odziedziczył coś po mnie, bo ja zimnej kawy i herbaty też nie wypiję
Odnośnie wchodzenia na forum- to ja chyba uzależniona od Was jestem
Fajnie macie, że Wasze dzieci tak chętnie śpiąja walczę z każdym zaśnięciem... wczoraj wieczorem to chyba w całym bloku było słychać jak protestował przed łóżeczkiem...ale mój mąż nie odpuścił i w końcu po długiej walce zasnął i spał 4 godziny
już ostatnio stwierdziłam, że nasz maluch wyspał się w szpitalu i teraz szkoda mu każdej chwili na sen
agaton lubi tę wiadomość
-
Kochane specjalnie dla was!
(wiem ze dlugie lepsze ale mysialam bo mialam straszne gniazdo)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5886c6bb2ec1.jpgmadu, Little Frog, lojkalojka, stokrotka25, maluda, agaton, ZakręconaOna, aanaa, jaroszka, agania, polkosia, my dream, annggela lubią tę wiadomość
-
Jestem dumna z Leosia ze tak pieknie spal! I oczywiscie z Wojtusia ze udalo mu sie zasnac w lozeczku !
Soraya a Ty najlepiej znasz swoje dzieciatko jesli myslisz ze sie nie najada to nie widze w tym nic zlego jak podasz mm ale to tylko moje zdaniesoraya, madu, stokrotka25, maluda, ZakręconaOna lubią tę wiadomość