Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o późny spacer, to ja bym tam raczej nie zwracała uwagi na to, że niższa temperatura. Wydaje mi się, że dziecko ma cieplutko w wózku :) Przynajmniej jak tak włożę rękę, to czuć wyraźną zmianę temperatur. Wiadomo, że w dzień lepiej się spaceruje... A może nawet miałoby to pozytywny wpływ na nocny sen? No sama nie wiem. Ja zazwyczaj spaceruję między 12 a 15...
    Może zrób taką "jazdę próbną"? :)
    A z drugiej strony wieczorne spacery w sezonie grzewczym...jak ja wychodziłam tylko do sklepu wieczorem, to wszystko miałam przesiąknięte dymem. W dzień chyba jest mniejsze prawdopodobieństwo.

No jak wszystko - ma swoje wady i zalety.

maluda lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

W sezonie grzewczym faktycznie trochę słabo o takiej godzinie, no chyab że wieje i przewiewa syfy z powietrza ;) A tak serio jak bysmy się o 18 powoli nie zbierali do spania, to pewnie na spacer byśmy wychodzili, ja nie widze przeciwskazań, jesli ktos lubi i temperatura pozwala to czemu nie ;) a na sen nocny faktyczni emoże dobrze zrobić :)

maluda lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zamierzam wychodzić przy każdych temperaturach:) najwyżej na krócej i wtedy zubieram Helenę w milion warstw:P
    Maluda,a może chustę wypróbuj? Nie będziesz musiała wózka targać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 15:41

maluda lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam szybko na.forum bo się pakuje sprzątam itd. Naskrobalyscie sporo...moja daje w pióra od wczoraj. Ściągnęłam męża z kursu bo musiałam się przespać chwile, masakra nie wiem co jej się dzieje, oby w podróży spokojna była. Ehh żeby poszło sprawnie i szybko.
    .bez jakiś problemów. Trzymajcie kciuki miłego dnia kochane

Katarzyna87, madu, agaton, Little Frog, annggela, maluda lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ,że przy każdej temperaturze się wychodzi ... W końcu zimą jest po -20 nawet a wyjść trzeba nie raz .

maluda lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia szczęśliwej podróży kochana i daj znać jak dojedziecie ...
    Oby Madzia spokojna była w podróży :-*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze spokojnie do -10 można wychodzić na spacery.

Mika moze Mała czuje Twoje napiecie przed wyjazdem?

Szczęśliwa z tym mm wdech wydech. Ja tez juz się gryze w język bo teraz to już mam ochotę się odgryzac :D

ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/af8f9a32d3fd.jpg

Bardzo nieprofesjonalnie ale ile miłości w to włożyłam :) Hania była najgrzeczniejszą modelką pod słońcem :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/229d5c84bd82.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6b33d49f956.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6a77a955e4f.jpg

szczesliwa_mamusia21, agaton, lojkalojka, Katarzyna87, onka, Little Frog, jaroszka, PauLLa, Natka88, my dream, annggela, maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma jaka laleczka ! Suuuupee :*

Onka robie jak mowisz ! Wdech wydech ! :)

onka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa - spokojnie, bez nerwów, ussssaaaa.... niepotrzebnie znowu zaczął się temat mm :) ale to dlatego, że zakocona ostatnio nie nadrobiła wpisów na forum ;)

polkosia, maluda lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które używają chust - jakie wiązania stosujecie?

Franek pięknie trzyma głowę, ale nie odważyłabym się go nosić w zbyt forsującej pozycji zbyt długo, a wiadomo, że chusty nie wiążę na 15-30 min tylko zazwyczaj na dłużej.

Ja na razie robię tylko kangurka, bo nie wiem, czy inne są bezpieczne, ale mi się ten kangurek trochę znudził :-/ Jakie wiązania polecacie?

• agaton Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka,kieszonka jeszcze jest fajna,ale bardzo podobna do kangura:) moze spróbuj DwaX czy podwójne X:) podobno można wkladac i wyciąga bobasa,ale ja tego nie próbowałam,zreszta nie jestem szpecem od chusty,bo się dopiero uczę:)
    Hania jest śliczna! Ile Ci zajęli zrobienie tych zdjęć? Dlugo trwała sesja?;)
    Mika,szerokosci:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 16:53

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka, ja wiąże kangurka, mąż kieszonkę( wiąże to za dużo powiedziane: raz zamotał!), a ostatnio na spotkaniu mam chustujących doradczyni mówiła, że można takim malcom wiązać plecak, choć ja bym się nie odważyła ;)
    Hania śliczniocha :)
    A co do mm... Ja myślę, że dziecko jest szczęśliwe wtedy kiedy mama jest szczęśliwa:) Maluch czuje wszystkie emocje! Więc jeśli mama chodzi jak zombi, frustruje się tym, że dziecko jest głodne i ciągle płacze to niech da mm. Mama będzie spokojna i dziecko spokojne. Wiadomo, każda z nas chcialaby, żeby tylko kp, ale z różnych względów to się nie udaje. Na mm wychowało sie mnóstwo dzieci i żyją! Ba, są nawet zdrowe! :) i szczęśliwe :)

agaton, ZakręconaOna, onka, szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~, maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, podwojny x chyba nie dla naszych maleństw. Na moje oko (i to co mówiła doradczyni na spotkaniu) to za szeroko są rozstawione nóżki. Taka pozycja jest dla dziecka siedzącego. Nasze dzieciaki powinny mieć jeszcze złączone nóżki i podkurczone. Tak mi się przynajmniej wydaje ;)

agaton lubi tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ok pół godziny to wszystko trwało a zrobiłam 42 zdjęcia o.O miałam jeszcze sporo pomysłów ale czas mnie gonił. Może gdybym miała go więcej to fotki były by lepsze?

agaton lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma fotki są świetne i brawo za pomysłowość :) Hania to urodzona modelka :)
    Mikejla Mikuniu szczęśliwie i bezpiecznej podróży :) Daj nam znać jak dojedziesz !

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika i Madzia, czekamy na info, że dotarłyście :*

• zakocona Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka, ja noszę teraz najwięcej w kieszonce, bo potrzebuję mieć ręce wolne. Ale w styczniu idę na warsztat z plecaka prostego i już będę w końcu na plecach nosić.

Mój od dawna trzyma sztywno głowę, ale 2x jeszcze bym się nie odważyła.

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma no bajeczka ! <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, jeśli to ty polecałas mi patent z kamerą internetowa to dzięki :)! Dostaliśmy taką na apke na tel/tableta i teraz możemy go sobie oglądać na ekranie jak śpi w naszym łóżku a my jesteśmy w salonie :)

I jak to mają mieć nogi złączone? Na szerokość bioder raczej.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2945 2946 2947 2948 2949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ