Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • soraya Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny syna karmiłam piersią 2 lata a przez 6 miesięcy wyłącznie. Nie miałam żadnych problemów z laktacją. Mam nadzieję że teraz to też fałszywy alarm. Ale jeśli będzie taka potrzeba to wprowadzę w ostateczności mm.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Dziewczyny syna karmiłam piersią 2 lata a przez 6 miesięcy wyłącznie. Nie miałam żadnych problemów z laktacją. Mam nadzieję że teraz to też fałszywy alarm. Ale jeśli będzie taka potrzeba to wprowadzę w ostateczności mm.

A może to po prostu kryzys laktacyjny? Trzeba przeczekać :) przystawiać jak najczęściej.

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Wiadomo ,że przy każdej temperaturze się wychodzi ... W końcu zimą jest po -20 nawet a wyjść trzeba nie raz .

Przy -20 bym nie wyszła. Dziecko leży nieruchomo i nawet milion warstw nie spowoduje, że w taki mróz będzie mu ciepło.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia Ja tylko tak powiedziałam do tematu , że w pewnych sytuacjach jest mus wyjścia . Ja ogólnie też bym nie wyszła chyba że bylabym sama w domu a nie miała co jeść i pić to wtedy dziecko na 5 minut na dwór bym wzięła , wyjścia nie ma w takiej sytuacji . O tym mowie , wiadomo , nam jest mega zimno w taką temperature a co dopiero maluszkowi

Katarzyna87, onka, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    szczesliwa - spokojnie, bez nerwów, ussssaaaa.... niepotrzebnie znowu zaczął się temat mm :) ale to dlatego, że zakocona ostatnio nie nadrobiła wpisów na forum ;)

Niby tak, ale z drugiej strony lepiej nie dawać mm, bo mamy wrażenie, że w cyckach pusto. No, na pewno nie wtedy, kiedy zależy nam na kp. Moje cycki to też flaki, tylko w nocy robią się twarde, bo Tyśka zdecydowanie krócej ssie w nocy. To śpioch jest :D Zasypia podczas jedzenia ;) Dzisiaj spała do 10:30 (od 21:15)... :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem wiem, na 5 minut to tak, ale dłużej to sama bym nie dała rady :P Tak, jak teraz chodzę na spacery po 2h, to tak do -5 będę jeszcze chodzić. Przy niższych to już na chwilę przy domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 18:44

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zważyłam Tadka. 7,1kg. Rany jak on rośnie!

Soraya, skoro tyle karmiłas, to będziesz i teraz z flakami czy nie :) Wiele zależy w kp od tego, jak myślimy również :)

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no dokładnie , nam ciężko przy takie temperaturze hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka,dobrze,ze piszesz o tym 2x, ja tego nie próbowałam,ale moja kolezanka ma chustę i wiąże cos podobnego do 2x a dziecko ma w wieku naszych maluszkow:)
    Widzę sie z nią na weekendzie to podpytam:)
    Wiedzma,to szybko sie uwinelas, faktycznie Hania,urodzona modelka:)
    Oj dawno u nas -20 nie bylo:) ja bym pewnie tez nie wyszla.chyba ze wlasnie bym musiała:) sama tez bym nie wuchodzila w taki dzień z domu,gdybym nie musiała:) chociaż pamiętam w liceum jak chodziłam przez tydzień do szkoły w takie mrozy i byli ok,ale w ruchu to co innego:)
    Zakocona,ale gigant ten Twój Tadzio:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 20:03

zakocona lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Zważyłam Tadka. 7,1kg. Rany jak on rośnie!

Soraya, skoro tyle karmiłas, to będziesz i teraz z flakami czy nie :) Wiele zależy w kp od tego, jak myślimy również :)

Rety!!! To klucha!!! :D

zakocona lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Helena dzisiaj caaaly wieczor na cycusiu:) niby juz przysypia, odkladam i za 3min nerwówka,bo cycus byl,a gdzie teraz jest,ja chce cycusia;P od ósmej ja probuje spac położyć,tak ja nachwalilam a od kilku dni nie chce spac wieczorem,nawet cycus jej nie usypia;) zawsze sobie wtedy tlumacze,ze na pewno to skok rozwojowy:P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, a u nas dziś taki sen niby, ale nerwowy, smok w ustach i ciągle się wierci. A jak tylko wypadnie to ryk. Może za wcześnie, ale dzisiaj ledwo do 19:30 ją przetrzymałam... Jakby mi przed 19 zasnęła, to od 21 do północy bym miała z bańki. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    A moja Helena dzisiaj caaaly wieczor na cycusiu:) niby juz przysypia, odkladam i za 3min nerwówka,bo cycus byl,a gdzie teraz jest,ja chce cycusia;P od ósmej ja probuje spac położyć,tak ja nachwalilam a od kilku dni nie chce spac wieczorem,nawet cycus jej nie usypia;) zawsze sobie wtedy tlumacze,ze na pewno to skok rozwojowy:P
    Kochana dziś drugi dzień mam identycznie , tylko cycek ... Jak zasnie przy nim i chce odłożyć do lozeczka albo wgle odejde to rzucanie się ... Mój mały od dwóch dni śpi tylko po pół h w dzień i to raz ... Ja już padam z nim , mam nadzieję że padnie zaraz bo godzinę temu się kapalismy już .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też cycek albo noszenie.

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj pierwszy sen ma zawsze tardy :) 19:30 lub 20 jedzonko (oczywiscie przy cycu spi )jak go biore do odbicia to oczy otwarte i klade do kolyski. Lezy tak przez chwile i sie gapi po czym po chwili zasypia . i tak zazwyczaj do polnocy lub do 1 .Potem jest juz tylko gorzej :( Budzi sie co dwie godziny , a tej nocy to i co godzine .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi nt. wiązań, spróbuję jutro kieszonki :-)

Jeżeli chodzi o laktację, to może mnie zlinczujecie tutaj, ale ja bym chciała ograniczyć swoją, a ciągle nie mogę :-( Wciąż mam za dużo pokarmu i NIE, wcale nie nakręcam laktacji ściąganiem laktatorem, kompotem z jabłek ani żadnymi suplementami... Nawet płyny się staram ograniczać, ale wczoraj mi przez to było tylko słabo... Cycki twarde w dzień i w nocy, Mały się czasem denerwuje, że go mleko zalewa, bo leci szybko, a On biedny tego przejeść nie może :-( Codziennie kilka par wkładek zalanych. Już mnie krew zalewa przez to mleko... Chciałabym mieć o połowę mniej, żeby Franek sobie spokojnie pociumkał z dwóch cycków, a teraz jednego zjeść nie może, bo nawet jak się naje (a jada co 3-4 godziny i szybko przybiera na wadze, już waży ok. 6 kg) to nadal w piersi zostaje dużo mleka.

Na dodatek jedna pierś jest bardzo wrażliwa i jak tylko zmarznie to boli (zapalenie już raz przeszłam, więc teraz robię wszystko by uniknąć), więc niby muszę do niej często przystawiać, a jak to robić, kiedy Mały już jeść nie chce...

Codziennie piję miętę i szałwię, bo niby ograniczają laktację, ale to nic nie daje. Czasem, jak już piersi nie dają rady i badzo bolą, to muszę odciągnąć trochę na noc, bo bym spać nie mogła.

No więc jak jest tego pokarmu za dużo, to też bardzo źle :-( Nie wiem dlaczego u mnie to tak działa, niby organizm powinien produkować na miarę potrzeb dziecka :-/

• polkosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy właśnie są twarde i nieraz bolą. Co kilka dni zdarza mi się odciągnąć 20-30 ml do uczucia ulgi. Ale w dzień tyle ssie, że flaki...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka, ja pomimo flaków cyckowych zalewam Tadka za każdym razem. Karmię właściwie cały czas już pod górkę, bo mamy w salonie rozłożoną kanapę, bo nam tam wygodniej, a i tak mały się czasem krztusi, wypluwa cyca czy coś w tym stylu. Wkładek to ja nie zliczę ile dziennie wymieniam.

Uważaj na kieszonkę przy takich piersiach w takim razie, bo ona dużo mocniej biust ściska niż kangurek, żeby ci się zapalenie nie wdało (na Mlekotece była babka, która tak sobie pierś załatwiła chwilowo). Ja dociągam mocno i czuję na cyckach, ale noszę ok 1,5h przeważnie, raz tylko 2,5h w niej go miałam.

U nas dziś też z zasypianiem tak sobie. Najpierw cyc, śpi, wybudza się, drugi cyc, śpi, wybudza się. I była chusta u L i stali sobie na balkonie. Usnął w 2 min i na razie (tfu tfu) śpi :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też w nocy mam donice, a mała w nocy raczej mało je, więć ściągam.
    Soraya, nie przejmuj się, przecież twoja córka jest nadal powyżej 76 centyla.
    Moja też zwolniła z przyeostem teraz. Przybiera średnio 150g na tydzień, według mojego pediatry, to mało :) a według neonatologa z karowej diecko powinno przybierać do 3 miesiąca średnio od 120-220g, więc nie wiem o co mu chodzi z tym mało

soraya lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wagowo przekroczyło wszystkie centyle hahaha ostatnio się właśnie śmiała lekarka ale powiedziała , że każde dzieciątko rośnie inaczej i w swoim tempie :-)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2946 2947 2948 2949 2950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ