Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
soraya wrote:Dziewczyny syna karmiłam piersią 2 lata a przez 6 miesięcy wyłącznie. Nie miałam żadnych problemów z laktacją. Mam nadzieję że teraz to też fałszywy alarm. Ale jeśli będzie taka potrzeba to wprowadzę w ostateczności mm.
A może to po prostu kryzys laktacyjny? Trzeba przeczekaćprzystawiać jak najczęściej.
polkosia lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Wiadomo ,że przy każdej temperaturze się wychodzi ... W końcu zimą jest po -20 nawet a wyjść trzeba nie raz .
Przy -20 bym nie wyszła. Dziecko leży nieruchomo i nawet milion warstw nie spowoduje, że w taki mróz będzie mu ciepło.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia Ja tylko tak powiedziałam do tematu , że w pewnych sytuacjach jest mus wyjścia . Ja ogólnie też bym nie wyszła chyba że bylabym sama w domu a nie miała co jeść i pić to wtedy dziecko na 5 minut na dwór bym wzięła , wyjścia nie ma w takiej sytuacji . O tym mowie , wiadomo , nam jest mega zimno w taką temperature a co dopiero maluszkowi
Katarzyna87, onka, maluda lubią tę wiadomość
-
agania wrote:szczesliwa - spokojnie, bez nerwów, ussssaaaa.... niepotrzebnie znowu zaczął się temat mm
ale to dlatego, że zakocona ostatnio nie nadrobiła wpisów na forum
Niby tak, ale z drugiej strony lepiej nie dawać mm, bo mamy wrażenie, że w cyckach pusto. No, na pewno nie wtedy, kiedy zależy nam na kp. Moje cycki to też flaki, tylko w nocy robią się twarde, bo Tyśka zdecydowanie krócej ssie w nocy. To śpioch jestZasypia podczas jedzenia
Dzisiaj spała do 10:30 (od 21:15)...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No wiem wiem, na 5 minut to tak, ale dłużej to sama bym nie dała rady
Tak, jak teraz chodzę na spacery po 2h, to tak do -5 będę jeszcze chodzić. Przy niższych to już na chwilę przy domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 18:44
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jacusianka,dobrze,ze piszesz o tym 2x, ja tego nie próbowałam,ale moja kolezanka ma chustę i wiąże cos podobnego do 2x a dziecko ma w wieku naszych maluszkow:)
Widzę sie z nią na weekendzie to podpytam:)
Wiedzma,to szybko sie uwinelas, faktycznie Hania,urodzona modelka:)
Oj dawno u nas -20 nie bylo:) ja bym pewnie tez nie wyszla.chyba ze wlasnie bym musiała:) sama tez bym nie wuchodzila w taki dzień z domu,gdybym nie musiała:) chociaż pamiętam w liceum jak chodziłam przez tydzień do szkoły w takie mrozy i byli ok,ale w ruchu to co innego:)
Zakocona,ale gigant ten Twój Tadzio:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 20:03
zakocona lubi tę wiadomość
-
zakocona wrote:Zważyłam Tadka. 7,1kg. Rany jak on rośnie!
Soraya, skoro tyle karmiłas, to będziesz i teraz z flakami czy nieWiele zależy w kp od tego, jak myślimy również
Rety!!! To klucha!!!zakocona lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A moja Helena dzisiaj caaaly wieczor na cycusiu:) niby juz przysypia, odkladam i za 3min nerwówka,bo cycus byl,a gdzie teraz jest,ja chce cycusia;P od ósmej ja probuje spac położyć,tak ja nachwalilam a od kilku dni nie chce spac wieczorem,nawet cycus jej nie usypia;) zawsze sobie wtedy tlumacze,ze na pewno to skok rozwojowy:P
-
Haha, a u nas dziś taki sen niby, ale nerwowy, smok w ustach i ciągle się wierci. A jak tylko wypadnie to ryk. Może za wcześnie, ale dzisiaj ledwo do 19:30 ją przetrzymałam... Jakby mi przed 19 zasnęła, to od 21 do północy bym miała z bańki. Zobaczymy co z tego wyniknie.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
agaton wrote:A moja Helena dzisiaj caaaly wieczor na cycusiu:) niby juz przysypia, odkladam i za 3min nerwówka,bo cycus byl,a gdzie teraz jest,ja chce cycusia;P od ósmej ja probuje spac położyć,tak ja nachwalilam a od kilku dni nie chce spac wieczorem,nawet cycus jej nie usypia;) zawsze sobie wtedy tlumacze,ze na pewno to skok rozwojowy:P
-
A moj pierwszy sen ma zawsze tardy
19:30 lub 20 jedzonko (oczywiscie przy cycu spi )jak go biore do odbicia to oczy otwarte i klade do kolyski. Lezy tak przez chwile i sie gapi po czym po chwili zasypia . i tak zazwyczaj do polnocy lub do 1 .Potem jest juz tylko gorzej
Budzi sie co dwie godziny , a tej nocy to i co godzine .
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za odpowiedzi nt. wiązań, spróbuję jutro kieszonki
Jeżeli chodzi o laktację, to może mnie zlinczujecie tutaj, ale ja bym chciała ograniczyć swoją, a ciągle nie mogęWciąż mam za dużo pokarmu i NIE, wcale nie nakręcam laktacji ściąganiem laktatorem, kompotem z jabłek ani żadnymi suplementami... Nawet płyny się staram ograniczać, ale wczoraj mi przez to było tylko słabo... Cycki twarde w dzień i w nocy, Mały się czasem denerwuje, że go mleko zalewa, bo leci szybko, a On biedny tego przejeść nie może
Codziennie kilka par wkładek zalanych. Już mnie krew zalewa przez to mleko... Chciałabym mieć o połowę mniej, żeby Franek sobie spokojnie pociumkał z dwóch cycków, a teraz jednego zjeść nie może, bo nawet jak się naje (a jada co 3-4 godziny i szybko przybiera na wadze, już waży ok. 6 kg) to nadal w piersi zostaje dużo mleka.
Na dodatek jedna pierś jest bardzo wrażliwa i jak tylko zmarznie to boli (zapalenie już raz przeszłam, więc teraz robię wszystko by uniknąć), więc niby muszę do niej często przystawiać, a jak to robić, kiedy Mały już jeść nie chce...
Codziennie piję miętę i szałwię, bo niby ograniczają laktację, ale to nic nie daje. Czasem, jak już piersi nie dają rady i badzo bolą, to muszę odciągnąć trochę na noc, bo bym spać nie mogła.
No więc jak jest tego pokarmu za dużo, to też bardzo źleNie wiem dlaczego u mnie to tak działa, niby organizm powinien produkować na miarę potrzeb dziecka
-
Rewianka, ja pomimo flaków cyckowych zalewam Tadka za każdym razem. Karmię właściwie cały czas już pod górkę, bo mamy w salonie rozłożoną kanapę, bo nam tam wygodniej, a i tak mały się czasem krztusi, wypluwa cyca czy coś w tym stylu. Wkładek to ja nie zliczę ile dziennie wymieniam.
Uważaj na kieszonkę przy takich piersiach w takim razie, bo ona dużo mocniej biust ściska niż kangurek, żeby ci się zapalenie nie wdało (na Mlekotece była babka, która tak sobie pierś załatwiła chwilowo). Ja dociągam mocno i czuję na cyckach, ale noszę ok 1,5h przeważnie, raz tylko 2,5h w niej go miałam.
U nas dziś też z zasypianiem tak sobie. Najpierw cyc, śpi, wybudza się, drugi cyc, śpi, wybudza się. I była chusta u L i stali sobie na balkonie. Usnął w 2 min i na razie (tfu tfu) śpi -
ja też w nocy mam donice, a mała w nocy raczej mało je, więć ściągam.
Soraya, nie przejmuj się, przecież twoja córka jest nadal powyżej 76 centyla.
Moja też zwolniła z przyeostem teraz. Przybiera średnio 150g na tydzień, według mojego pediatry, to małoa według neonatologa z karowej diecko powinno przybierać do 3 miesiąca średnio od 120-220g, więc nie wiem o co mu chodzi z tym mało
soraya lubi tę wiadomość